Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 16:10 11 494 66

Демерджиев: Около 200 българи не са били допуснати на честванията за Гоце Делчев в РСМ

  • иван демерджиев-
  • 200 българи-
  • рсм-
  • чествания-
  • гоце делчев

"Ние трябва да направим, ако сме отговорни, всичко необходимо да върнем нещата в изходно положение, вместо да наливаме масло в огън, който изкуствено беше създаден и какъвто няма и няма повод да има между двете държави", каза вътрешният министър 

Демерджиев: Около 200 българи не са били допуснати на честванията за Гоце Делчев в РСМ  - 1
Снимка: bTV

МВР напредва със събирането на информация за българите, които не бяха допуснати да почетат паметта на Гоце Делчев, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев във Враца, цитиран от БНР. Той припомни, че информацията е поискана от президента на Република Северна Македония и тя ще бъде предадена чрез вътрешното им министерство.

"Нека да видим как ще се реагира на тази информация. Ние имаме данни от "Гранична полиция". Всички хора, които не успяха да преминат и бяха върнати след часове чакане, ние сме ги идентифицирали, знаем кои са. Става въпрос за около 200 човека. Така че ще търсим обяснение защо това се случи.

Подобен род поведение е провокация. Всяка провокация поражда насрещна реакция и всичко това се мултиплицира във времето.

Ние трябва да направим, ако сме отговорни, всичко необходимо да върнем нещата в изходно положение, вместо да наливаме масло в огън, който изкуствено беше създаден и какъвто няма и няма повод да има между двете държави", каза Иван Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    22 5 Отговор
    200 недопуснати и 2000 нелегални пуснати.
  • 2 Сатана Z

    43 10 Отговор
    200 добре въоражени българи ще превземат Македония бе,овен.
  • 3 Теб

    41 2 Отговор
    нали те пуснаха да се снимаш ?
  • 4 ТаУмВзе

    44 7 Отговор
    Мекотело! ТИ ЩО НЕ БЕШЕ С БЪЛГАРИТЕ БРЕ? Лази на маке а. НА ТВА МУ ПЛАЩАМЕ ХОРА!

    Коментиран от #6

  • 5 Гербераст джендъровски

    26 2 Отговор
    И мене ме биха тия пусти макета, чеках бат Бойко да дойде с джипката да ма утърве наместо него доди оня нежния геле джендъровски
  • 6 Той с охрана и

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    лимузини , масрафът му за народна сметка !
  • 7 Нике

    46 2 Отговор
    И продължават нашите с глупостите, сега в знак на добра воля и подаване на маслиново клонче им подарили генератори за граничните пунктове, това какво е?
  • 8 Н Е З А Б А В Н О

    56 4 Отговор
    отзоваване на посланика ни от измислената югославска държава ...франкенщайн сътворен чрез кражба на БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ-ЕЗИК-ИДЕНТИЧНОСТ

    достатъчно се излагахме до момента....прадедите ни се обръщат в гроба от срам и позор от безгръбначното ни поведение

    Коментиран от #29

  • 9 Хасковски каунь

    18 8 Отговор
    Как ще ги върнеш бе Дерменджиев? Как?
    Нали ПП и ДБ или ГЕРБ се точат отново, с нещо друго да приибът България.
    ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 10 Бгг

    30 3 Отговор
    Демерджиев и ти не ставаш. Посланика ни щеше да си счупи краката от бързане да се върне у Скопие след като хамерите ни наредиха. Но прецедента е един от главните виновници.
  • 11 бесен

    31 3 Отговор
    Какви сте отговорни, вашта .... , къде е консула, къде е посланика, къде е нотата, седите на нас.. те задници и мяукате.
  • 12 Филип

    11 31 Отговор
    Всичко това беше една много добре планирана предизборна акция от МВРО и Възраждане. Лошото е че постигнаха успех и много хора им се вързаха.

    Коментиран от #22

  • 13 Гоце си кремъклийката

    12 21 Отговор
    Трябва да си пълен провокатор, за да ходиш в днешно време в Македония да почиташ Гоце Делчев.

    Делчев ако беше жив, щеше да заплюе (и вероятно убие) българските хейтъри, отчуждили завинаги македонците от България.
  • 14 Питам

    17 22 Отговор
    Защо нито един политик или представител на Възраждане,не отиде до паметника Гоце Делчев в ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ в БЪЛГАРИЯ да остави някое цвете и да почете паметта на Гоце. Защо умишлено под натиска на руското посолство у нас предпочетоха умишлена провокация в Македония. Има ли човек все още който да се съмнява че това беше умишлена провокация

    Коментиран от #44

  • 15 минко

    30 3 Отговор
    ВЕТО ДО ДУПКА ЗА СКОПЯНИТЕ !
  • 16 О чуден

    11 18 Отговор
    И аз се чудя кога македонци са били българи и какво е това неистово желание на българи да ги правят макета на българи. Оставете хората на мира.
  • 17 Бившата югорепублика УНИЖИ

    25 3 Отговор
    Държавата България в лицето на Демержиев
  • 18 Пламен

    13 18 Отговор
    съзнателния ми живот в последните 20 години не помня такова желание на българи да ходят на Гоце Делчев. Вай, вай. Големи македонци се извъдиха нашите българи и политици. Смешници националисти.

      
  • 19 Обединение ли?

    12 11 Отговор
    Твърде е нереално да се обединим с Македония, ние сме бедна страна, имаме съвсем смешен вид в останалите страни - основно ни се чудят на мизерията. В същото време сме велики в културата, но това е друга тема. Това, че някой си е платил сметките - не означава, че другите са богати, да не говорим за цялостните въпроси - здравеопазване и други неща. На какво да ни се радват македонците, никой не обича бедни роднини.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стефан

    12 19 Отговор
    Това си беше едно хибридно мероприятие, организирано от рубладжии от двете страни на границата. У нас Джамбазки, ГЕРБ, резидентчето, Славчо, Волгин и др. надъхаха агитката, а отатък отиграха. Руснаците готвят кръвопролития в България, за да ни отмъстят за прозападната ни ориентация. Подготвени от масова пропаганда неумни българи играят здраво по свирката им.

      
  • 22 Беше планирана акция

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "Филип":

    От страна на СМ, ако беше общо честване с държавни представители и всички желаещи нямаше да има никакъв проблем, ама никакъв. Югорепубликата реши друго, храни се от ОМРАЗА към БГ и всички българи, кое не е ясно
  • 23 Тонев

    14 16 Отговор
    Патриотарите станаха за резил! Бяха предвидили всичко, само не и това, че там милицията е поне с 50 години по назад от вашата и действа по военному. Гоце няма нищо общо нито с Вардарска Македония, нито с България. Роден в Гърция, загинал в Гърция! Семейството му са комунисти, някои убити от фашистите праз 1923 година метежа! Напишете си минусите, след това - търсачката и се ограмотете и смирете !

    Коментиран от #34, #56

  • 24 Жалък смешник

    21 4 Отговор
    МВР има за министър един жалък и смешен шарлатанин, който си е повярвал колко е неотразим! РСМ ви направи на жалки посмешища, разкарай се!
  • 25 Любомиров

    11 16 Отговор
    Айде стига с политически глупости. Гоце Делчев, го уважават македонците. За България нищо не е направил. Родил се е и е умрял в Османската империя. Борил се е срещу Османската империя, за да има Македонска не държава, а някакъв вид суверенитет. Гоце Делчев е никой за България и е факт. Престанете с политическите ви глупости. Гоце Делчев не е искал Македония да е част от България.

    Коментиран от #65

  • 26 Анонимен

    14 5 Отговор
    Демерджиев веднага да си подава ОСТАВКАТА, за нищо не става тоя БОКЛУК
  • 27 55443322

    4 4 Отговор
    Помияр
  • 28 Стига вече

    8 11 Отговор
    Кой го интересува някъв Гоце бря. Колко пъти сте му ходили на паметник на Гоце през живота ви? Ай престанете да се правите на по бели от папата. Жалки националисти пръд льовци. От македонци българи ще правите. Гледайте си жалката ко чина. Мр ете от глад и се чудите за 5 стотинки откъде да вземете по евтино. Га нь оооооо.

    Коментиран от #51

  • 29 искам да попитам

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Н Е З А Б А В Н О":

    от измислената .... държава ...франкенщайн сътворен чрез кражба на .... ИСТОРИЯ-ЕЗИК-ИДЕНТИЧНОСТ...
    може би трябва да се направи сво?
  • 30 Росен

    9 11 Отговор
    Българите едно време в съюз с фашистка германия срещу техния освободител Русия господ ги наказва като никога повече не могат да си помечтаят за македония! Днес българите отново са в съюз с фашистка америка срещу освободителите си от Русия..... и не си мислете че наказание няма да има! Но така или иначе македонската история е записал че българите са фашисти което е ФАКТ! Ние винаги сме на страната на фашистите защото те плащат по-добре а ние сме продажници!

    Коментиран от #41

  • 31 ИсторикЪ

    8 10 Отговор
    Днес по БНТ македонския кмет на куманово направо разби българските грантаджии! Обясни им че българите са фашисти защото 42-а и 43-та година са в съюз с фашистка германия и няма как да променя историята си защото тя не се продава за евро или долари! Историята е за да се помни а не за да се продава! Българите са известни продажници но не всички са като тях!

    Коментиран от #42, #61

  • 32 Копипасте

    12 2 Отговор
    Помен на човек се прави в деня, в който е умрял, убит, починал ..... ! За какво се напинят всичките политици безбожници да правят театър на Георги Делчев на гроба точно на рожденния му ден, ами вкарват и простосмъртното народонаселение в грях с тоя театър?! Кой печели от това ние дето Георги/Гоце Делчев се е борил за нашата свобода и е дал и живота си да сме скарани на смърт?! Защо не хванем по едно дърво некастрено ние дето живеем от двете страни на Осоговската планина и да ги почнем всичките тия политици ли, политичари ли ..... по домова книга?! Той това ли е искал - театро на костите му да играят?!
  • 33 Панайот

    11 0 Отговор
    Не искат да ни чуят даже името - дотам сме се докарали, това е - поради лошата ни дипломация, навсякъде сме слаби, няма да се промени нищо. Сега какво става - отиват българи със знамена и почват да дразнят. Трябва да се държим като с равни, братя сме, насила няма да стане нищо. Кръвта вода не става, нека се налудуват. Впрочем в ЕС не приемат заради черни очи. То - като премахнат границата с България ще става всичко без много драми.
  • 34 Калмук

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "Тонев":

    Е, ограмотих се ... Гоце, който, според теб, "няма нищо общо с България", е роден в БЪЛГАРСКО семейство в Кукуш ... завършва в училище на Българската Екзархия ... след това БЪЛГАРСКАТА мъжка гимназия Солун ... постъпва и учи в БЪЛГАРСКО военно училище ... преподава БЪЛГАРСКИ език в БЪЛГАРСКО училище в Щип ...

    Коментиран от #36

  • 35 Колиманов

    14 0 Отговор
    Това си е македонски проблем, те се гаврят със своята история. Също така знаят много добре че героите от историята им са били Славни Българи (вече няма такива в политиката) което много ги дразни. Защо ли? Защото България е превърната в последната дупка на кавала и служи за посмешище на останалият свят! И всичко това благодарение на изпълнителната ВЛАСТ която води държавата и народа към просперитет и развитие. По дяволите, та вие сте в обратната посока години наред!
  • 36 Така де

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Калмук":

    Само дето Кукуш/Килкис е в Гърция и никога не е бил в БГ.

    Коментиран от #39

  • 37 Перо

    16 3 Отговор
    Тоя мушморок още не може да проумее идеологията на македонизма и как определени исторически лица са присвоени, преди десетилетия и номенклатурата в Скопие си е мислила, че “желязната завеса” между БГ и бившата юго-република ще е вечна! Будителите българи са мъртви или по затвори и лагери! Никой не е мислил, че времената ще се променят и сега се борят със зъби и нокти да се запази статуквото на номенклатурата, да не се разпадне македонизма и измислената държава и нация! Може ли една измислена държава, създадена с партиен акт, да има неизмислена история! Страха от истината е стресиращ и рисковия фактор трябва да се спира със всички средства, а взаимните посещения и двустранни отношения са опасни! Само Демерджиев си мисли, както му казва Пендаровски, че 200 “радикални елементи” са спрени на границата!
  • 38 Господа управници

    14 3 Отговор
    Не трябва да се мълчи когато има бити и унижени българи, било на границата, било в РСМ или където и да е по света! Има легални ответни мерки, било двустранни, било чрез международни организации, особено тези със защита на човешките права и свободи. Ако някой посегне на българин, трялва да има адекватна реакция на държавата. Както са забранили на битите българи да влизат в РСМ, така трябва да забранят на биячите да влизат в РБ. Нещо повече: биенето на невинни граждани е престъпление. След като е потърпевш българси гражданин да се образува следствие срещу неизвестен извършител, да се съберат доказателства и биячът да бъде изискан за съд с червена бюлетина на Интерпол и Европол за да бъде съден. Така правят не само САЩ и Европейските държави, но и съседна Сърбия, за която в РСМ толкова милеят, дори повече от собствената си държава.

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Перо

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Така де":

    Бил е в БГ, но никога не е бил в РСМ!

    Коментиран от #45

  • 40 Тия от Израждане

    7 5 Отговор

    До коментар #38 от "Господа управници":

    Не се броят за българи
  • 41 Анонимен

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "Росен":

    Преди Втората Световна Война България и Югославия заедно бяха в съюза на Германия и СССР! Съюза между Германия и СССР през 1941 г. се разтури и малко след това сърбите направиха преврат и се дръпнаха от германците! И станаха убийствата между хървати и сърби по-после, но това е друга кървава тема! България остана в съюза с Германия защото ни обещаха Македония и гръцката Беломорска Тракия и стана тя каквато стана! Две световни войни и двата пъти България с германците, и двата пъти погром над България! Не, че и руснаците са много цвете за мирисане!
  • 42 Калмук

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "ИсторикЪ":

    По логиката на същият този кмет, "експерт" по историята, руснаците са също фажисти, защото от 1939 до 1941 Съветският Същз е съюзник с Германия. Ако имаше ерудирани журналисти, при този въпрос кметът щеше да млъкне като пр...дня в гащи.
  • 43 Огнян

    5 7 Отговор

    До коментар #38 от "Господа управници":

    Прави разлика между българи у руски агенти от Възраждане.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Павел

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Перо":

    Кукуш е бил окупиран от български войници през юли 1943 г за около две седмици, но никога не бил в България. Май не правиш разлика.

    Коментиран от #66

  • 46 Иво

    5 11 Отговор
    Заедно с онзи пияницата Джамбазки, Андрей Ковачев не разбраха ли, че нямаме обща история със Северна Македония. Имали сме през далечното средновековие. Това са югославяни, македонци. Нито те са виновни, нито ние. Все едно един германец като отиде в Австрия да им налага на австрийците, че са немци. Ако сме демократи трябва да им признаем всичко. Българите отдавна не живеят там. А най- големите провокации идват от такива селяци като Учил недоучилия.

    Коментиран от #47

  • 47 Калмук

    11 2 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    Ами нали и ние това казваме - нямаме обща история. Има БЪЛГАРСКА история до 1945-та и история на Титова Македония след 45-та. Всички исторически факти го доказват !!!
  • 48 Абе

    3 9 Отговор
    Руски подлоги!Престанете наистина да наливате масло в огъня!Щкварек пък искал да демонтира антибългарската държава в Р С М!Кой си ти бе малокнижник,че ще размахваш пръст на суверенна държава и ще бръщолевиш глупости?!Я,се пробвай да използваш този език и на руснаците!И те мразят българите,при това без основание!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българин

    3 1 Отговор
    А ти що правиш там бе тъпанар???
  • 51 13675

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Стига вече":

    Я, па тойа, продажник. Точно това правим гледаме си кочината-език, история, български граждани. Писна ми като такива като тебе. Що не си хвърлиш БГ. Личната карта и не бегаш у макето
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Стига бе бате

    2 5 Отговор
    Бате , Вето ще Налагаш за ЕС - пък после, ще идеш в Македония на гости , ще хапнеш македонска чорбичка, ще пийнеш македонско винце, ще заглеждаш македонски девойчета , ще тропнеш македонско хорце под звуците на македонски оркестър - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
  • 54 Стоян

    7 2 Отговор
    Защо преди години нямаше такива сблъсъци и конфликти?!?!? Как така изведнъж омразата се въздигна и се настроиха хората един срещу друг. Между другото медиите имат също вина.
  • 55 Айде Бегай

    4 1 Отговор
    Оставка нещаснико, срам си за България.
  • 56 1112

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Тонев":

    От 904 г. до 1241г. с кратки прекъсвания Кукуш е част от Второто българско царство, а от 1241 е част от Византия, впоследствие и от Османската империя. Българското население се запазва, в началото на 20-ти век е доминиращо, а през 1913 г., след започналите гонения, по-голямата част от него се изселва в България. В това число и семейството на Гоце Делчев. Целият му съзнателен живот е свързан с България и е един от идеолозите на ВМРО. Няма данни някои от роднините му да е бил комунист, знае се, че всичките му братя и сестри под една или друга форма са помагали на ВМРО. В писмото си до Никола Малешевски Гоце Делчев се самоопределя като българин.
  • 57 Минева

    2 0 Отговор
    Пълен провал е тоя демерджо
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Иван Радоев

    3 0 Отговор
    А ти господин министър, защо беше, защо не напусна веднага, за да защитиш честа на държавата дето представляваш.....?
  • 60 Георги Гоцев

    4 0 Отговор
    Нямат ли срам нашите политици?!
    Скопените ги унижават, те се услушват, като шопар в бъзуняк! Официалните лица на скопените минават на поклонение до обед, а нашите пишман министри ги пускат след обед с всички останали! Посланието е ясно! Гоце е "наш", скопянин, и държавата го почита, а чужденците, които желаят да го почетат, моля, да заповядат от всички краища на Света! От Фарьорски острови, Египет, Пакистан, България, абе изобщо, който и да е, ако по някаква работа е в БЮРМ, да заповяда!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тракийски българин

    3 0 Отговор
    Въпрос с повишена трудност за историчари.Защо Гоце ходи и дори изнася доклад за въоръжената подготовка в Одринския вилает на Пловдивския конгрес 1902г.Нали е само Илинденско въстание.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Росен Симеонов

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Любомиров":

    Ти знаеш историята колко някоя амеба. Наред с Левски и Ботев, седи Гоце Делчев. Той е революционер и радетел за Свободата на хората в етнографския регион Македония, който е част от България. Както са Шопско, Тракия, Странджа... Но не само той. Даме Груев, Пере Тошев, Христо Матов, Иван Гарванов, Борис Сарафов... Всички те са се борили за каузата България. Македония е исторически компромис, който, ако не бяхме загубили Междусъюзническата и ПСВ, вероятно нямаше да съществува.
  • 66 Росен Симеонов

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Павел":

    Нека питаме баба ти Уикипедия:
    ,,В 904 година земите на кукушкия край влизат в пределите на българската държава и остават в нея поне до 967 година; по времето на цар Самуил минават ту в български, ту в гръцки ръце, а след неговата смърт остават под византийска власт. Въстанието на Петър Делян (1040 г.) обхваща и този район. След смъртта на цар Калоян при обсадата на Солун, по време на цар Борил (1207 – 1214) районът попада под властта на отцепили се от българската държава местни феодали. Смята се, че Кукушкото градище на хълма „Свети Георги“ е било феодален укрепен пункт. След битката при Клокотница (1241 г.) кукушкият край отново е в пределите на България, след това отново във Византия до падането ѝ под турска власт, като етническата и езикова самобитност на славянобългарското население се запазва...
    В „Етнография на вилаетите Адрианопол, Монастир и Салоника“, издадена в Константинопол в 1878 година и отразяваща статистиката от 1873 г. Кукуш (Coucouche) е посочен като град с 1170 домакинства и 5325 жители българи, 155 жители мюсюлмани и 40 цигани..."
    Айде сега ми говори, бе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове