Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 16:37 8 687 30

Прогноза: Пълен блокаж на общинския съвет в Пловдив след разрива между кмета и ГЕРБ

  • община-
  • пловдив-
  • кмет-
  • герб

Скандалите в града са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, смята общинският съветник Николай Радев

Прогноза: Пълен блокаж на общинския съвет в Пловдив след разрива между кмета и ГЕРБ - 1

Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив (хората на Георги Гергов), прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града, съобщи БНР.

"Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да бъдат подкрепяни от тях и мнозинство не може да се осигури", каза Радев. Радев припомни, че е направил прогнозата си още в края на миналата година, когато Бойко Борисов обяви, че Зико няма да е отново кандидатът на ГЕРБ за кмет.

Той подчерта, че групата на Автентична лява БСП в 90% от случаите не е подкрепяла предложенията на Здравко Димитров и няма никакви основания да промени позицията си до края на мандата.

Според общинския съветник не проблемите около стадион "Ботев" са съборили кмета на Пловдив. Смята, че това са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, които някой ден ще станат известни на широката публика.

Радев подчерта, че "Колежа" е много тежък казус за града, но без нов бюджет на държавата и града на феновете не може да се предложи почти нищо. Той настоя за независима проверка на средствата, които до момента са похарчени за изграждането на стадиона, както и за качеството на строителните дейности.

По думите му това трябва да е първата стъпка, преди да се мисли за осигуряването на исканите допълнителни средства. Николай Радев изрази съмнения и около твърденията на администрацията, че за завършването на стадиона са нужни още над 20 милиона лева и предупреди, че "Колежа" може да се превърне в новия "Колодрум". Той очаква и компетентните институции да се самосезират и направят проверка на разходваните средства.

От Автентична лява БСП смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е, че не предоставя публична информация как изразходва парите на данъкоплатците.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    76 14 Отговор
    герб БАВНО лека ПОЛЕКА се РАЗПАДА по МЕСТА

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мутренски

    54 6 Отговор
    игри и безумия !
  • 4 И се

    46 7 Отговор

    До коментар #1 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    чудят какви мушенгии да режисират , но шансовете им са нулеви !
  • 5 СЗО

    43 7 Отговор
    Няма нужда от независима проверка....ще вземе да изскочи нещо гнило....сакън! Най добре да се даде на прокуратурата, и каскета да излесе със становище че няма данни за злоупотреби.
  • 6 Мнение

    48 1 Отговор
    Време е евлоатлантягите в парламента ("бившите" комунисти) да си получат заслуженото!!!

    Крайно време е да се разследват всички управлявали до тук, за корупционни практики и неизгодни сделки, ако не от друго, то от некадърност!!!

    Завладяването на пловдивския панаир от мафиота Гергов е само върхът на айсберга!
    Ако се поразровите малко по-надълбоко, ще разберете, че мафията в тоя град (а и не само там) печели обилно от разпродажба на апетитни парцели и в последствие реализираното строителство върху тези имоти!!!

    Такива цени са на имотите към днешна дата, че ще ви се завие свят каква им е печалбата на мафията!
    Естествено на никой не му дреме за паркоместа, тротоари и детски площадки!
    А за детски градини, училища и др, изобщо немя да споменаваме, те не са изгодни на мафията!!!

    РАЗСЛЕДВАНЕ ИЗ ОСНОВИ Е КРЕЩЯЩО НЕОБХДИМО ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН!!!
  • 7 Кметът

    42 8 Отговор
    и другаря му Бою играят в един отбор , пазейки власт и извора за милиарди ! Останалото е само постановка !
  • 8 ха ха

    33 3 Отговор
    Ура! Няма да има кой да прави поразии в Пловдив.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Гост

    33 2 Отговор
    Най-важното е да не спира КРАЖБАТА! Другото е мижи да те лажем....
  • 10 Тома

    38 0 Отговор
    Защото тези общинари до сега свършиха много работа и тя е да крадат с г-за си
  • 11 Взе ми думите

    29 4 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха":

    ОС на Пловдив не е вършил никога нищо полезно! Единственото му занимание е да върши мизерии на гражданите!
  • 12 Гост

    30 2 Отговор
    Пълен блокаж, до изясняване кой ще е главният крадец
  • 13 ГОРСКИ

    32 6 Отговор
    Хората от герб действат като комунистически чекисти, разделяй и владей !!!!!!!!
  • 14 2254

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха":

    Има! Здрафка е наточила секирата.

    Коментиран от #18

  • 15 Бойко изсъхна

    32 5 Отговор
    Стана Бойко стафидата. Губи в София и Пловдив. Във Варна е свикнал да губи отдавна. Може пък да спечели изборите за отговорник в ЦСЗ.

    Коментиран от #25

  • 16 Арее, тия почнаха да се разпадат

    28 3 Отговор
    Останаха две години без хранилка и се самоизядоха
  • 17 Да освободи града от себе си

    9 18 Отговор
    Герб не се разпада, този човек трябва да си подаде оставката. Не става и не може. На целият град е ясно. Да се яви сам като независим и да види, няма да вземе нито един глас.
  • 18 Да си иде в Комина

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "2254":

    Ох, тя ако дойде ще опоска всичко и ще занули града.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТаУмВзе

    24 5 Отговор
    Герберастията се самоижда! Прексно е.

    Коментиран от #22

  • 21 Прокопий

    18 3 Отговор
    Автентична лява била, ама близка до Гергов - най-известният капиталист на прехода, наред с Румен Овчи и другото Румен - шизоидна история.

    Евалата, дрОгари безаналогови, евалла...🤣🤣🤣🤣
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Горчиво

    25 6 Отговор
    За 12-13 г герб превърна страната ни в това, което всеки ден телевизионните репортажи показват от нашата тъжна действителност. И се канят пак да управляват!!!
  • 24 хммм

    24 5 Отговор
    Ако повечето ГЕРБери се явяваха самостоятелно и теглиха шут на банкянския щяхме да живеем по-добре. Но те следват тоталитарния си комунистически лидер.
  • 25 Варната

    17 4 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко изсъхна":

    За София и Пловдив си прав , но за Варна гршиш . Варна е град без инвестиции и нищо не се случва , града е със затихващи функции . Там държавните и общински служители гласуват под строй , защото няма работа , а другите си ходят на село и за риба на избори . Варна е герберастка коака .
  • 26 За съжаление

    17 1 Отговор
    Герб още държат общините и продължават да саботират Държавата. Тиквата и Доган не разрешиха на слугата си Слави да ги изчегърта.
  • 27 Аз....

    6 1 Отговор
    А в София кога??????????
  • 28 12345

    15 5 Отговор
    Относно коментарите браво братя Българи крайно време ГЕРБ ДПС да ги пратим на бонището на историята защо Вие най добре знаете
  • 29 Анонимен

    9 1 Отговор
    Явно всички са подлоги не избраници от народа Те са като овце
  • 30 Пишока от Кнежа

    1 0 Отговор
    Да питат Десито Цветанчова, тя оправи инвестициите и сега оправя ГЕРБ Пловдив. Ама нали е новата тръпка на ББ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове