Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 10:03 27 372 52

Трайчо Трайков: След участието ми в bTV мой познат ме посъветва да си взема охрана

  • незаконна сеч-
  • къпалня мария луиза-
  • спаси софия

Незаконната сеч в къпалнята "Мария Луиза"е възложена и извършена от ДЗЗД Грийн Партнърс - БКС, които както и "Парк Мария Луиза" се свързват с т.н. Вълка, казва кметът на "Средец"

Ето и обещаното обобщение на днешните събития след сечта в къпалнята Мария Луиза.

Изслушването в СОС беше със силни елементи на фарс, но донесе и две нови информации. Това сподели в социалната мрежа кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

"Първата е, че абсолютно незаконното изсичане е възложено от Парк Мария Луиза (дружеството собственик на къпалнята с мажоритарно частно участие) на ДЗЗД Грийн Партнърс - БКС, които имат договор за почистване и сметосъбиране за шест столични района (Подуяне, Слатина, Изгрев, Сердика, Илинден, Надежда). И двете дружества се свързват с т.нар. Вълка", посочи кметът.

Според него, другата нова информация е, че багерът и камионът с дробилката са влезли в парка през входа с бариерата, показвайки разрешението от район Средец за премахване на пет изсъхнали бора и шест самораснали дървета в подпорна стена и на стъпалата между басейните.

"Излиза, че на човека на бариерата не му е минало през ума да предупреди когото и да било или да провери дали районната администрация е уведомена 48 часа по-рано, както пише още на първия ред на документа, нито да се запита къде са районните експерти", пише Трайков.

И продължава: "Пояснявам, че къпалнята се намира в частта от Борисовата градина на територията на район Средец, но самата Борисова градина се поддържа от ОП Паркове и градини, а хората на бариерите са служители на дирекция Зелена система на СО. Каква красива организационна структура, какви стройни процеси!

Така или иначе, разрешението от район Средец въобще не е консумирано и посочените в него дървета за премахване са недокоснати. За сметка на това за една нощ са изсечени и изорани близо 2 дка здрава гора".

Трайков припомня, че е призовал Столична община да прекрати всякакви форми на партньорство с въпросните дружества, които си послужиха с нагла измама и пълно незачитане на ред и закон и да се използва целият капацитет на общината и държавата, за да се върне контролът върху къпалнята отново в общински ръце. "Честно казано не вярвам, че наложените глоби ще имат възпиращ ефект, нито дори, че въобще ще бъдат събрани".

Веднага след участието ми в bTV ми се обади един познат с връзки в определени среди и ме посъветва да си взема охрана, допълва той.

"На фона на всичко до момента, не мога да подмина и поведението на известни активисти на Спаси София. Първо твърдяха, че сечта е с разрешение на район Средец (стана ясно, че не е). После, че на място не се появил никой от районната администрация (въпреки, че моят заместник-кмет лично е помогнал на г-н Бонев да влезе в имота, за да се снима до празния басейн). След това - че документът от района не бил написан достатъчно подробно. Накрая - че дори и всичко с документа да било наред, трябвало да пиша във ФБ, че съм го издал. По последната точка приемам критиката. Освен това смятам, че общинската наредба за Зелената система има нужда от сериозни промени - като например абсурдно дългият фиксиран срок от две години валидност на разрешенията за премахване и кастрене. Но въпреки това съм убеден, че лъжливите внушения, подклаждането на хейт с неоснователни обвинения и най-вече сериозният дефицит на самокритичност и способност да се извиниш, когато си сбъркал са много лош старт за всяка политическа кариера. И наистина вече не вярвам, че сериозно искате общи действия за промяна в София", завършва Трайчо Трайков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Който си трайка оцелява

    20 42 Отговор
    Който не си трайка Трайчо костов

    Коментиран от #28

  • 3 Оправи ли ви Юмрука?

    139 16 Отговор
    Радев ви каза, че ще ви оправи, и наистина ще ви оправи. Всички мутри се завръщат със страшна скорост. Държавна награда за шефа на мултаците, емблематична мутра взима заведение срещу парламента, друга мутра вършее из Борисовата градина, трета от Дубай се "кани" да се връща на бял кон. Мдааа, "мутри вън" а?

    Коментиран от #24

  • 4 Раданч Татлъту

    30 57 Отговор
    Айдееее,и тоя взе да се въобръзява кати гирой!😁😁😁🥳🤡👍

    Коментиран от #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И за кво

    88 7 Отговор
    Ти е охрана???Да не би да пречиш на някого или да ги е страх от теб?Ми то наште „бизнесмени” си правят каквото си решат и не им пука от закони, държава и кмет! Между дргото целия държавен апарат не може или не иска да се справи колко години с „феномена”Капитолия!
  • 7 Пентагончев

    63 5 Отговор
    Диваци , сър ! Какво да очакваш от диваци !
  • 8 АЛОООО

    55 24 Отговор
    Трайчо не се прави на ударен смокър парцал колко врединанесена тази държава и като енергиен министър и като общински съветник.Ужким си от ДБ пък играеш с Вълкъ и Пеевски .Кой предложи продажбата на Общинска банка пък после я купи Пеевски

    Коментиран от #51

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ИНЖ

    113 0 Отговор
    Никой не изяснява на Данъкоплатеца как така къпалнята "Мария Луиза" стана частна!? И кога най-сетне ще се тръгне на разваляне на тази очевидно криминална "сделка"???

    Коментиран от #23

  • 11 1234

    27 26 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    и Трайчо също е голямо Зло
  • 12 Христо Божилов

    63 8 Отговор
    Вземи верно охрана, че след участие в бТВ и един психолог го думнаха на Черковна скоро. Пенсионирани откачалки с пистолети дебнат отвсякъде
  • 13 Шубе

    20 21 Отговор
    Приятелят да не е шеф на охранителна фирма? Кой плаща охраната, ти от джоба си или кметството?

    Коментиран от #36

  • 14 Чорбара

    37 30 Отговор
    Тоя тъпанар разрешил сечта и не упражнил никакъв контрол ,се изкарва жертва.

    Коментиран от #35

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гледах

    93 7 Отговор
    интервюто с Трайков по бтв. Горкият, беше го страх дори да произнесе името на Вълка и фирмите. Мъртва държава, мъртви институции. Мъртъв народ.
    Процесът на изчезване на България е напълно очакван и логичен.
  • 17 Гневен

    55 4 Отговор
    В мутренската България създадена от БКП промяна не може да има
  • 18 Малко остана

    24 2 Отговор
    Октомври ще бъде май.
  • 19 Още един

    26 12 Отговор
    Още един герой !? :)) Тия като влезнат във властта и изп@ркват. Развеждат се, женят се, "заплашват" ги и все трябва да са център. Особено като наближат местни избори. Всички вкупом с метлата .... на Суходол.

    Коментиран от #33

  • 20 ПСР

    59 7 Отговор
    Минава време и партийката на Б.Бонев,се дъни все повече и повече-факт.Иначе-до болка познато безобразие на СО.Организация-нулева,безстопанственост,безотговорност и слугинаж.Един човек,наричан Вълка,е мнооого близък партньор на Фандъкова в редица задкулисни сделки.И е мноооого над нещата в Столицата и около нея.
    Ей,такива върли нарушения,грехота-в центъра на града,някой да си позволи,да изсича здрава гора.....Това е управлението на тази Кметица и ОС й.Кошмар.
  • 21 Бойко Българоубиец

    24 22 Отговор
    Моят авер вълка ще изпапка всички софиянци хехе вие сте агнета за нас! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Софийски имоти

    56 2 Отговор

    До коментар #10 от "ИНЖ":

    Така се действа. Разчита се на късата памет на хората. Имаше едни "Софийски имоти", един бушон Тошко. Забравихте ги нали!? Те за малко да гепят и Южния парк. Гледам ги и тиа "новите" спаси София. Отсега си им личат зависимостите. Та така - правилото е колкото повече гепиш толкова по недосегаем си. :))
  • 24 Фактолог

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Оправи ли ви Юмрука?":

    Коя мутра и кое заведение?
  • 25 Трайчо и той се направи фактор!?

    14 21 Отговор
    Кой ще си цапа ръцете с тази краварска подлога, отдавна се разбра какво са джуркали в Борисовата градина. И защо се води Борисовата, утре онази дърта лисица и този парк ще иска да вземе. Това си е софийски парк, може да се именува с нещо съвременно, нещо свежо.

    Коментиран от #29

  • 26 Мафията вън!

    42 3 Отговор
    Мафиотите, придобили в периода на прехода на България парите си по съмнителен начин, продължават да се чувстват над закона и да си правят каквото си искат, без да се съобразяват с обществото, в което живеят!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мнение

    38 2 Отговор

    До коментар #2 от "Който си трайка оцелява":

    Обществото не трябва да си "трайка", а да протестира срещу беззаконието на престъпници като въл ли е, хиена ли е!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алооо

    43 1 Отговор
    А Българската Прокуратура къде е? Спи ли?
  • 31 Мдаа

    41 1 Отговор
    Тоя вълк да го питат от къде са му мръсните пари.
  • 32 Докога???

    44 1 Отговор
    Мафиотите у нас пак си веят байрака безнаказано. Имаме ли държавност? Къде дремят контролните органи? Егати беззаконието у нас!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пффф

    22 4 Отговор

    До коментар #29 от "Електра":

    Ей олиго..н, къде видя в статията за Мая Манолова да пише? Пише за Вълка и престъпление и беззаконие.
  • 35 Разлика

    37 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чорбара":

    Не се изкарва жертва Трайков, а разкрива виновните за незаконната сеч.
  • 36 Пфуй

    28 2 Отговор

    До коментар #13 от "Шубе":

    То тука в тази дива държава, дето могат да те думнат за една дума, какво може да се очаква - дивия Изток.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дед

    38 2 Отговор
    Така наречения Вълка гази,мачка,строи,реже все едно тук никога не е имало държава.И няма кой да го спре в безкрупулната му алчност въпреки няколкостотин хилядната държавна администрация опасана и размножена в хиляди структури и подструктурки?!?На всеки ли плаща този питам?Няма честни държавни служители и директори ,които да го спрат?
  • 39 SDEЧЕВ

    8 25 Отговор
    КЪДЕ СА САМИТЕ ИЗСЕЧЕНИ ДЪРВЕТА? ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ ДРОБИЛКА Е ХРАСТАЛАК. ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТОКОЛ КАКВИ СА ИЗСЕЧЕНИТЕ ДЪРВЕТА И КАКВО Е БИЛО СЕЧЕНИЕТО НА СТЪБЛАТА. ВСИЧКО ПОД 7 СМ Е ХРАСТАЛАК И НЕ ПОДЛЕЖИ НА РАЗРЕШИТЕЛЕН ЗА СЕЧЕНЕ РЕЖИМ. СПЕРЕД МЕН СА РАЗЧИСТИЛИ НЕНУЖЕН ХРАСТАЛАК ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПАРКОВА СРЕДА ДОСТЪПНА ЗА ХОРАТА . НИЩО НЕ ПРЕЧИ ОТНОВО ДА СЕ ЗАСАДЯТ КУЛТИВИРАНИ ДЪРВЕТА, КЪДЕ Е ДРАМАТА? ХЕМ ИСКАТ ДА СТАНЕ ПРИЯТНО ЗА ОБИТАВАНЕ МЯСТО ХЕМ ДА СИ ОСТАНЕ ГЕНГЕРЛЕКА.
  • 40 Съвет

    19 8 Отговор
    Трайчо, ти си свестен човек и не знам какво правиш при тия измамници от ПП. На София и трябва смел и честен кмет със собствено мнение, какъвто смятам и виждам в теб. Бягай от всякакви Боневци, Кирчовци и всякакви соросоидни израстъци, и тръгни със собствена кариера. Аз, а мисля и още много софиянци ще те подкрепим! Стреляй в тази висока цел!

    Коментиран от #50

  • 41 тройчo енергетичната мафия

    10 7 Отговор
    тоя крадливиялибераст и той се изучи с на буци номерата
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Болярин

    16 1 Отговор
    Тоя проскубан Вълк ще си намери "майстора" ... Това животно и в района та язовир Йовковци си завира муцуната !!!
  • 45 Румцайс

    18 2 Отговор
    Вълкът е вреден дивеч и се отстрелва контролирано с 13 нули. Въпросът е не дали, а кога.
  • 46 УМЕН

    15 5 Отговор
    Тоя дръглив пудел ако е вълк, аз съм тиранозавър.
  • 47 Перо

    14 4 Отговор
    Пазача на бариерата да не е контролен орган за да уведомява тези, които не си гледат работата от районната община! Уведомяването е дело на самата фирма! На пазача не му е работа да се занимава с държавна администрация! За него е важно разрешителното за влизане в района! До кога ще се местят провалени политици, некадърници и милиционери от държавни служби на общински постове?
  • 48 какво повече да говорим

    10 1 Отговор
    Една много малка група създаде в България система, която обогатява олигархичната класа и превзема държавните ресурси", заяви в края на януари американският посланик Херо Мустафа на среща, посветена на върховенството на закона в България и бизнес средата с безпрецедентното участие на всички водещи търговско-промишлени сдружения на чуждестранния бизнес в страната.


    "Администрацията нa САЩ санкционира още трима българи по Глобалния закон "Магнитски"-бившият финансов министър от времето на ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, бивши членове на борда на АЕЦ "Козлодуй" и председателя на движение "Русофили" Николай Малинов. и забрани влизането в страната на шестима заради корупция. И какво последва? Нито един от тях не бе критикуван публично заради корупция. Никой от тях не е осъден в България за престъпления. Никой дори не е наказан административно или уволнен от поста си".
  • 49 Твайко Твайков

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Раданч Татлъту":

    е кмет от няколко години и да не се прави на новодошъл - видиш ли възмущава се от законодателство и регулации.

    Президентът тук не ви е виновен. Юмрукът беше на място и за невежите - това е поздрав на военните летци. На пожарникарите е друг и затова боко ви го показва - СРЕДЕН ПРЪСТ. Но като гледам вие нямате нищо против нито примитивизма, нито лъжите и кражбите ва мутрофона от зайчарника.
  • 50 струва ми се,

    7 3 Отговор

    До коментар #40 от "Съвет":

    че надценяваш Трайко Трайков. КАКВО полезно направи Трайко през тези години? Освен да си ТРАЙКА..

    А на тези, които са рязали дърветата, казвам - бойте се от бога, за изрязани дърва (живот) той връща!!!
  • 51 Коко Н

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "АЛОООО":

    Това са действия следващи разговорът му с представителя на Ротшилд, след посещението в Париж,за съдържанието на,който нищо не разбрахме.
  • 52 Просто Киро

    0 0 Отговор
    Борисовата градина на Бойко ли е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове