Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 05:23 1 616 17

Проф. Антоанета Христова: Общественото настроение не одобрява никого

  • антоанета христова-
  • партии-
  • политици

Политиците не намират себе си в координатата, битката е на много високо ниво, заяви политическият психолог

Проф. Антоанета Христова: Общественото настроение не одобрява никого - 1
Снимка: БГНЕС

"Всички политици в България в момента трудно намират себе си в координатата. Усещат, че пластовете се разместват, битката се води на много високо ниво. Те, очевидно, се чувстват малки, не знаят как да намерят правилната позиция, така че, в крайна сметка, да не отлетят, да не бъдат жертвата в битката между големите на международно ниво". Това каза в обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" политическият психолог проф. Антоанета Христова по темата за списъка "Магнитски" и правят ли си политиците криви сметки за следващия парламент.

"В тази дезориентация и липса на точна диагностика на ситуацията ние виждаме едни объркани хора, "намагнетизирани" можем да ги наречем. Хора, които търсят правилното решение и единственото, за съжаление, което виждат някои от тях, това е силовата манипулация на общественото мнение, а не реалното правене на политика, насочена към интересите на българите. Това е проблемът на политиците", допълни тя.

Според политическия психолог, тази дезориентация прави политиците доста слаби в момента, затова на този фон, на фона на "Магнитски" ние виждаме грешки в поведението от страна на политическите партии. Поведението на лидера на БСП е пример за грешка в лидерството, на управлението на вътрешните процеси в партията. Друг пример за разместването на пластовете в България, за които политиците нямат правилно отразяване, оценка на общественото мнение, е фактът, че ако те познават българина, ще знаят, че в момента всякакъв опит за приписване на позитив и на дивидент или извличане на полза от външен фактор като Америка или Русия, или Европа, говори негативно за този, който го ползва.

"Общественото настроение не одобрява никого. Доминиращото отношение към Великите сили и към факторите извън България е отрицателно. Всеки, който се представя като "по-голям католик от папата" и се приписва към външните фактори - Евросъюз, НАТО, проевропейски ценности, Европа, Америка и прочие, губи", допълни още проф. Христова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обществото

    32 11 Отговор
    А най-малко одобрява такива измислени професори-мисирки като теб.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 шпионин

    22 2 Отговор
    ми то вече си скроиха парламентот будалите ще гласуват
  • 3 ОМБРЕ

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Обществото":

    Изхвърли се като...........НА МОКЪР ПЯСЪК---------ЧЕТИ ИСТИНАТА БОЛИ
  • 4 АЛФА КЕНТАВЪР

    13 0 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ ни ОМАЙВАТ със СЛАДКИ лъжи ПРЕДИЗБОРНИ
  • 5 Питам:

    25 0 Отговор
    То има ли читав човек да се занимава с политика в България. С политика се занимават едни мошеници, които крадат нашите пари за своите обещания да обещаят още повече. Няколко шайки мерзавци управляват и скубят тълпи лумпени. До там я докараха, че на 2 април бюлетините ще се търкат с монетка, пък каквото се падне. На печелившите - честито!
  • 6 Ех Тони...!

    15 4 Отговор
    Общественото настроение не одобрява и...теб...!
  • 7 Галфи

    9 2 Отговор
    "Е ние аресва е Горанов, Пеевски и всичко от магнит ски. Защото са набеден от а мерките. Тези само ни нападат. Щом ги плюят значи са добрите. Пеевски президент, а Горанов минустър
  • 8 Въпросче

    19 2 Отговор
    Че кого да одобряват хората ? Народът е от 90% русофили , а отгоре щатско-турска шайка държи властта и медиите . А на избори натрапват пак русофобски партии на "алианса" . За 34 години , провалиха България .
  • 9 Цачо

    14 1 Отговор
    Герберските трубадури и пишман-социолози отрано плъпнаха да облъчват. Личи си знаят, че това е последният им шанс да захлебят от Болката!
  • 10 Артилерист

    11 1 Отговор
    В момента не се сещам-и мен взе да ме омайва деменцията-чия беше иначе вярната сентенция: "Всички крайности клонят към идеотизъм". В този смисъл твърдението на г-жа професорката в заглавието, както и в текста, не е вярно. С поставянето на всички под един общ знаменател-нещо като всички са маскари-се цели най-малко да се маскира, да се прикрие истината. А тя е, според мен, че мнозинството от общественото настроение не е за проамериканския курс на страната, по който се опитва да ни води по-голямата част от подкупния ни партиен елит. Затова се получава и това изборно зацикляне, тъй като самите избори се манипулират и не са отражение на истинските настроения на хората-уплашени, изтерзани от беднотия, подтиснати от непрекъсната агресивна пропаганда. Пропаганда, която постоянно ни залива с манна небесна за битието ни, а ние сме и виждаме реалността, но ни плашат, че ако не я следваме ще стане още по-лошо. Е? Накъде от туй по-лошо?
  • 11 Али Баба

    6 0 Отговор
    Кифла.....
  • 12 Професор

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обществото":

    На Генерал Борисов професорката.

    Коментиран от #17

  • 13 Проблема е

    5 1 Отговор
    Че политиците действат така ,че да се харесат на Америка и ес което е противното на исканията на избирателите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хммм

    2 0 Отговор
    Общественото настроение одобрява коалицията на Добрите!!
  • 16 русенец

    1 0 Отговор
    тази не е ли малко млада за професорка как ли е стигнала дотук на всички ни е ясно нали
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове