Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 05:55 1 604 38

Румен Овчаров: Нямам пари в офшорки

  • списък-
  • магнитски-
  • бсп-
  • румен овчаров

Мотивите за включването ми в списъка "Магнитски" са глупост

Румен Овчаров: Нямам пари в офшорки - 1
Снимка: БГНЕС

Списъкът със санкционирани по закона "Магнитски" трябваше да излезе днес /б.р. вчера/, но заради Конгреса на БСП подрани. Това заяви единият от санкционираните - Румен Овчаров.

"Като слушам ентусиазма, с който министърът на вътрешните работи и този на правосъдието твърдят, че има сериозни данни, насочва кой е работил по събирането на анонимни сигнали Това е българска сглобка със сериозно американско геостратегическо участие", заяви Овчаров в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи като "глупост" всичко написано като мотиви за включването му в списъка.

"Нямам пари в офшорки. Очевидно САЩ са решили, че моментът е дошъл да свършат с влиянието на Русия в Източна Европа. Енергетиката остана последният бастион, в който Русия имаше значимо участие, решиха да го приключат", убеден е Овчаров.

Изчисленията му пред Bulgaria ON AIR показват, че загубите на страната ни от спирането на доставките на "Газпром" са за 1,2 млрд. И добави, че тези пари отиват в чужди сметки.

"Ние бедните евроатлантици ги даваме. Печалбите на "Шел" са 40 млрд. долара за м.г., 200 млд. са печалбите на големите енергийни компании в САЩ. Фирмите за шистов газ имат над 150 млрд. положителен финансов поток, В същото време загубите на Европа по оценки на Bloomberg за миналата година са около 1 трилион", посочи бившият енергиен министър.

Според него договорът на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" е по настояване на САЩ.

"500 млн. за 10 години ще платим за този дето духа, с ултимативна нота, заповядвайки на българското правителство. Тази заповед дойде от американското посолство, аз съм я виждал, макар и отдалеч, тази нота", заяви Овчаров.

Коментира и сътресенията в БСП. Подчерта, че не е гласувал за изключването дори на Кирил Добрев. Определи случилото се на Конгреса като "мутренски изпълнения".

"Тези хора се бяха организирали да направя тежък преврат в партията. Конгресът реагира емоционално, да се сърдят на себе си", каза Овчаров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    32 10 Отговор
    Щом Гешев спи то Америте ще внесат правосъдие.

    Коментиран от #3

  • 2 Румен

    19 19 Отговор
    безспорно е Умен.Започвайте с ругатните..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румен Овчаров

    37 7 Отговор
    Вервайте ми!
    ама никой не ми вярва..., а пари няма, дадох ги на децата...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Каскета

    36 1 Отговор
    Вярвам ти Румба. Ти си един честен комунист. Ти не си като Божков, който лъже че е раздавал едни пари на наш Владко
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 оня с коня

    25 6 Отговор
    Нито Журналист,нито Следовател биха задали МАКСИМАЛНО ТЪПИЯ Въпрос "Имаш ли пари в Офшорки"- такива пари принципно се издирват при Възможност,което е доста трудно.Хитрецът с Партиен билет обаче за всеки случай предварва подобен въпрос,за да го парира с твърдението си.Та си въобразява Овчаров че ще бъдат търсени негови Пари по Сметки в Чуждестранни банки които е почти абсурдно да бъдат открити,след което ще приключи цялата работа...Неее байно,Парите може и да са раздадени на бедните до стотинка,проблемът е за ЗЛОУПОТРЕБИ в особено големи Размери чрез използване на Служебно положение и влияние!

    Коментиран от #23, #37

  • 9 ЮПИТЕР

    26 3 Отговор
    МАФИОТ от КЛАСА
  • 10 Простя Копейкин

    14 5 Отговор
    Както вика църното коце "Докато Гешев е главен прокурор, метастазите на БКП-КПСС сме недосегаеми".
    Докато имаме съветско правосъдие, ще имаме северно-азиатско олигархично управление.
  • 11 дебела кратуна

    23 3 Отговор
    Да е Румба, как ще имаш? Те и боко няма и костов няма, станишката и той няма, как корнелия пък хич, киро острото и кокорчо пък въобще. С други думи, човек живи да ви ожали.
  • 12 Пена

    29 0 Отговор
    Е ние вервсмв, че си беден като църковна мишка
  • 13 един

    31 2 Отговор
    Преди няколко години излезе инфо, че държи пари във Виена,колко е вярно не мога да знам,но знам със абсолютна сигурност,че извърши престъпление против народа и държавата, като отмени съществуващ договор с Газпром през 2005год.и подписа нов по-неизгоден договор,с който ощети държавата и потребителите с близо 1млрд.лв.!Дали е станало безплатно,всеки сам да си отговори!
  • 14 Да бе

    23 1 Отговор
    Повярвахме ти
  • 15 Р.Овч.

    18 0 Отговор
    на негово име никой няма.
  • 16 А бе

    19 2 Отговор
    Аз не зная дали има пари в офшорки.
    Но само като го гледам, има физиономия и държание на изпечен лъжец този Р.Овч
  • 17 как аз винове няма такъв филм

    14 1 Отговор
    Р.овч. върни накрадените пари на децата, пенсионерите и. работещите бедни.
  • 18 детската градина

    13 1 Отговор
    Той и копейката няма къща ама има.
  • 19 Красимир Петров

    12 1 Отговор
    Инкасото се оправдава
  • 20 истина ти казвам

    14 0 Отговор
    Нагъллллллллллллллллллллллллллллллллллллл!!!
  • 21 Р.Овч. към журналистка през 2007:

    12 1 Отговор
    "Не разбрахте, ли че ние ще сме богатите,а вие бедните?"
  • 22 Зайо Байо с лук

    9 1 Отговор
    Като нямаш, ще ти внесем на твое име и ще си виновен завинаги. Нямал бил, те офшорните зони са наши, а не руски.
  • 23 Госあ

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    В такъв случай ми е много интересно как само краварите могат да разберат и разбраха за тези сметки от 5 млн евро ? А ?
  • 24 Госあ

    3 13 Отговор
    Русия е, и ще остане слона в стаята. Въпросът е дали българският народ отново ще гласува за евроатлантическите продажници, които да сключват неизгодни за българския народ сделки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    4 4 Отговор
    демагогията на Радев е изключително плитка с изказването за санкциите за ядрената енергетика срещу Русия, просто защото Франция ще продължи да използва руски уран. Въпросът е, че това няма никакво значение за нас когато дадем 30 млрд за експерименталното модулно реакторче на фалиралата и препродадена уестингхаус, което няма да покрие нашите нужди, пък какво остава за износ. Паралелно, краварските фалшиви касети за руските ни реактори ще им съкратят живота допълнително и ще ни вкарат в голямо приключение.
  • 27 Неосъждан

    8 1 Отговор
    престъпник си овчарка ! И си го знаеш ,ясно е като бял ден!
  • 28 Ти остави сега Американците

    7 0 Отговор
    Въпросът е КЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ?Или нямаш никакви пари?Ако е да,дай да ти съберем някой лев та да не "умираш" от глад!Ако не - кажи си!
  • 29 мдда

    6 0 Отговор
    Похарчил си ги... И аз вече нямам пари!
  • 30 Гад Заяви

    8 2 Отговор
    Изводът е, че все повече народ, роден като български, се продава и подменя с чужди имена и под чужда власт. Заприличахме на аборигени, над които властват едни богоизбрани по техни представи, ококорени рептили от фашистгтон, и нашите недоумци подскачат от радост заради някакви си мъниста и огнена вода. Те ни мачкат за да спечелят повече на наш гръб, а сред нас има марионетки, които за тънки пачки им робуват послушно и вредят на цялата нация. Абе облогънести пипета, рептилите ни залъгват и превземат всячески и изобщо не ги е еня, че ние ставаме бедни и изчезваме. Това за тях е десерт, черешки в тортата, колкото ставаме по-зле, те се давят в охолство и радости. Това им шепне в ушите рогатия Йехова.
  • 31 Бравос

    8 1 Отговор
    Р. Овч. е велик газовик и енергетик ! Позлати челядтта до 9-то коляно .. хубаво е че още стиска партийния билет че и дъщерята бута
  • 32 Ганьо

    4 0 Отговор
    Ти ли нямаш? Ей кЪк лъжеш. Списъка бил глупости? Да бе те Хамериканците глупави, като всички вас български лъжци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Няма такъв резил

    3 0 Отговор
    Лъжливото овчарче, с елече за 1950 лв, защо се отъждествява с руското влияние в източна Европа ? Не защитаваше ли Българските интереси? Само питам....
  • 35 СЕРИОЗНО

    4 0 Отговор
    Овчаров е бутончето на Нинова и БСП. Санкционираният е санкциониран заради шефът си. НЕЩО КАТО:Думам ти дъще, сещай се снахо. Цветанов бе нашамарен чрез СВОБОДНА ЕВРОПА - АПАРТАМЕНТИТЕ, за да не се опъва Бойко да приеме СДС под крилото си. Пеевски беше натиснат заради Доган да приеме нещо. Тези около Зеленски сега са отстранени, за да отстъпи за нещо самият Зеленски. Горанов сега изгаря, пак да отстъпи Бойко, нещо свързано с ПП-ДБ, ново правителство коалиция, или да предаде управлението на ГЕРБ и да има коалиция с ДБ-ПП. То в България има два центъра този който държи бсп, ДПС, ИТН, НДСВ, ГЕРБ, Волгин, Карбовси, костадинов и сидеров, и другият център към Прокопиев държащ ДБ, ПП, бсп ... БСП е към двата центъра, те и двата центъра са от червената буржоазия, първо главно и второ главно, НО ЕТО ЗАЩО БСП СЕ ЦЕПИ............. Бойко притисна Овчаров 2006 г. за топлофикация София, за пари или друго, но Станишев натисна тогава вуйчото на Бойко, обвини го, и се разбраха да си затраят и за корупцията на Овчаров и за Войнов.. Шамарът - че няма натовско правителство, който САЩ зашлеви на ПП и ДБ, беше НЕКСО. Сега шамар за Бойко и ГЕРБ, с магнитски за Горанав. Дали ще помогне да се разберат за натовско правителство, или е по-добре посолството на САЩ да избере само Бойко или само ПП-ДБ, чрез властта си над машините за гласуване.
  • 36 171717

    3 0 Отговор
    КАК МОЖЕ КОРДЕЛА НИНОВА ДА Е ТОЛКОВА ЛАКОМА И ПРОСТА !!!!!!!
  • 37 В грешка си

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Голямо писане, бедно съдържание. САЩ, за да го впишат в списъка, трябва да имат инфо. Р. Овчаров, за да говори твърдо и категорично, значи е прав. Няма налични пари в негови задгранични сметки. Сега е редно: или САЩ да извадят сметките с парите или някой в България, който му е превеждал суми да публикува платежния документ. Ясно е, че нищо няма да се случи и по двата варианта. Само че, да не излезе както декларациите на Нинова, че нито един патрон няма да изпратим на Окраина, а всъщност ги изпращаме чрез други, не украински фирми.
  • 38 русенец

    2 0 Отговор
    много хитар дърт козел. откраднал е страшно много но се е подсигорил отвсякаде .това е българия .край на мача
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове