Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 12:24 5 585 51

Човек на Борисов каза кой открадна Пловдивския панаир

  • спас гърневски-
  • пловдивски панаир

Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров беше министър на икономиката

Човек на Борисов каза кой открадна Пловдивския панаир  - 1

Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров беше министър на икономиката. Негов зам.-министър беше председателят на борда на Панаира г-жа Корнелия Нинова. По тяхно време панаирът изчезна. Още оттогава държавата и общината не са получили и лев дивидент. Това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ-СДС. По думите му Панаирът си остава на мястото.

"Той е замислен да бъде раздържавен с 49% в публично-частно партньорство между общината и г-н Георги Гергов и 51% контрол от държавата. Един кръг от хора успява да изиграе общината, защото ѝ създава удобен устав, чрез който общинският съвет губи контрола по процедурите за увеличаване и намаляване на капитала", поясни той.

Той бе категоричен, че нито държавата, нито общината "са получили и няма да получат и 5 лв. от Пловдивския панаир".

"Когато разровихме сделката, при която Гергов купува допълнителни 2%, за да стане мажоритарен собственик, открихме, че има двамата бивши собственици с възстановена земя в тези 2% - единият е реституиран, а другият, който е с по-голям дял в Панаира, не е получил никакви акции. Ако това е така, е престъпление, извършено в министерството, управлявано от Овчаров и Нинова. Вероятно Гергов не притежава тези 51%, а е станало престъпление, което да бъде разровено", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Гърневски подчерта, че "ако тези имоти отидат на публичен търг на пазарна цена, ще станат над половин милиард лева". Сигнал за случая е подаден до прокуратурата още през 2017 г., но така и не е имало реакция.

"Пловдив е загубил тези пари и не е получил нито стотинка дивидент", смята гостът.

Той коментира и скандалите около изграждането на стадиона в Пловдив.

"Стадиони трябва да има, а ГЕРБ направи така, че да помогне и на "Ботев", и на "Локомотив" да имат своя спортна база. Има различни тълкувания кой е виновен за забавянето - дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти", обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гърнето

    61 8 Отговор
    Да каже и как се пълнят чекмеджета с пачките и кюлчетета.

    Коментиран от #48

  • 2 Оффф

    55 5 Отговор
    И тоя ли Спас се появи , бе ?

    Коментиран от #5

  • 3 БОЦ - ко

    34 10 Отговор
    Корниии, корни,
    Лъсват машинацийте ти долни...
  • 4 Стойко

    32 8 Отговор
    Прекрасна новина приятели! Бившия председател на парламента Ива Митева и предложения за шев на БНБ от ИТН Любомир Каримански , окончателно напуснаха кръжока на смазания Учиндолски чалгар ИТН и учредяват нова партия чийто име е "Коалиция Заедно". Всеки вече бяга от кликата на проектирания в лабораториите на олигархията довършен чалгар! Кликата му на скорошните избори няма да има и 1% за субсидия , уж която чалгара щеше да премахне! Ликувайте и нека танците от радост да започнат сега! La finite чалгар!

    Коментиран от #7, #10, #19, #38

  • 5 Шубе

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "Оффф":

    Ли ви е от него, комуняги ???

    Коментиран от #11, #21

  • 6 да де

    39 2 Отговор
    Червеното гърне стихоплетеца на бай Тошо пак изпълзя кланяйки се на баце.
  • 7 Стойко,

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Изцепваш се ни в клин, ни в ръкав в материал нямащ нищо общо с коментар ти.
    Но, така и така да ти кажа : Крушата не пада по-далече от дървото !
  • 8 един

    33 0 Отговор
    Да се търси наказателна отговорност на тия които извадиха Панаира от Забранителния списък за приватизация!Престъплението тръгва от там!
  • 9 Ганьо

    30 0 Отговор
    Къде бяхте другари 12 години?
    Що ни ги казвате сега?
  • 10 Иван

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    Радостин Василев бивш депутат от ИТН и министър на спорта в своя профил във фейсбук, показа документи за кражбите на Учиндолския чалгаря! За откраднати милиони и скрити в офшорки....След изборите ще покаже и осветли изцяло и кои са офшорните компании и сметките му там, с цел да прикрие кражбите и да не плати данъци! Също така с него след изборите организираме и граждански арест, и ще го измъкнем от под дивана където се е скрил , и ще е задържан под стража! Хиляди граждани афишират своето участие в ареста! Епилога предстои

    Коментиран от #20

  • 11 Що , ти не си ли РОЖБА но комунист ?

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шубе":

    А ? Маймунарник ! Ти от какъв калем се пръкна ?

    Коментиран от #30

  • 12 СЕРИОЗНО

    9 2 Отговор
    Овчаров е бутончето на Нинова и БСП. Санкционираният е санкциониран заради шефът си. НЕЩО КАТО:Думам ти дъще, сещай се снахо. Цветанов бе нашамарен чрез СВОБОДНА ЕВРОПА - АПАРТАМЕНТИТЕ, за да не се опъва Бойко да приеме СДС под крилото си. Пеевски беше натиснат заради Доган да приеме нещо. Тези около Зеленски сега са отстранени, за да отстъпи за нещо самият Зеленски. Горанов сега изгаря, пак да отстъпи Бойко, нещо свързано с ПП-ДБ, ново правителство коалиция, или да предаде управлението на ГЕРБ и да има коалиция с ДБ-ПП. То в България има два центъра този който държи бсп, ДПС, ИТН, НДСВ, ГЕРБ, Волгин, Карбовси, костадинов и сидеров, и другият център към Прокопиев държащ ДБ, ПП, бсп ... БСП е към двата центъра, те и двата центъра са от червената буржоазия, първо главно и второ главно, НО ЕТО ЗАЩО БСП СЕ ЦЕПИ............. Бойко притисна Овчаров 2006 г. за топлофикация София, за пари или друго, но Станишев натисна тогава вуйчото на Бойко, обвини го, и се разбраха да си затраят и за корупцията на Овчаров и за Войнов.. Шамарът - че няма натовско правителство, който САЩ зашлеви на ПП и ДБ, беше НЕКСО. Сега шамар за Бойко и ГЕРБ, с магнитски за Горанав. Дали ще помогне да се разберат за натовско правителство, или е по-добре посолството на САЩ да избере само Бойко или само ПП-ДБ, чрез властта си над машините за гласуване.
  • 13 Тоя

    27 0 Отговор
    тлъстия другар що партии смени само...... БКП ,СДС , ДСБ и накрая в Боювата шайка !
  • 14 Град Симитли

    24 1 Отговор
    Бай спас брани бай Прас
  • 15 ЮПИТЕР

    25 0 Отговор
    МАФИЯТА си прехвърлят ВИНАТА просто ВСИЧКИ СТЕ КРАДЦИ
  • 16 гърняга-комуняга

    12 0 Отговор
    Някой помни ли колко пъти претенциозните десни "столичани на културата" избираха тоя глуповат комунистически изтърсак за свой кмет?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шупнаха ла I ната и те ИЗПЛУВАХА !

    3 0 Отговор
    Къде отлитнахте , светли мигове от МЕЧТАНИЯ не докрай изпълнени ? ЗВЕРСКА епоха на ДЪРЖАВНО РАЗРУШЕНИЕ , която ще ПОВЛЕЧЕ дълги години на ПРЕСЛЕДВАНЕ, ЛИ N Ч и БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ !
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    СТОЙКО няма независима ПАРТИЯ ПОЛИТИК ДЕПУТАТ МИНИСТЪР ПРОКУРОР ПРОКУРАТУРА МВР КМЕТОВЕ а ВЛАСТА е БОРЧ който СЕ връща С ЛИХВИТЕ
  • 20 ЮПИТЕР

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    ВИЕ от герб ли сте от ГРАД ТРОЯН ли МОЛЯ

    Коментиран от #34

  • 21 Gom ньо !

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шубе":

    За сега може да продължаваш да дишаш !
  • 22 Ей го

    13 0 Отговор
    на и дядо Спас , носи тенджера със мас......
  • 23 Ужас

    12 0 Отговор
    този пък политически хамелион и мозъчен инвалид от коя дупка изкочи да ни облъчва с неговите герберски простотии
  • 24 Сталин

    5 1 Отговор
    Алоо Абе ти ква трева пушиш,сега и държава крадяла ,то остана ли някои в България който не краде вече , още малко ще обвините и уличните кучета че крадат милиони
  • 25 n√Варна

    4 1 Отговор
    Текст от обобщението на Гърневски: "Има различни тълкувания кой е виновен за забавянето - дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти", обобщи той."
    Тоя бивш кмет и комунист изглежда страда от лека форма на тежка дебилщина, защото все още не е разбрал, че НЯМА такова понятие ката КМЕТСКА ВЛАСТ – а има КМЕТСКО УПРАВЛЕНИЕ.
  • 26 Бамбука

    14 0 Отговор
    Не че Овчаров и Нинова не са, ама Борисов даде на Гергов 46 милиона лева от Варненската Община. Няма чисти в тази далавера.
  • 27 От замръзналата земя

    7 0 Отговор
    Такъв хаос и кражби… а всъщност всички идваме само с душите си и си отиваме от тази планета точно така, както сме дошли! Разликата е в трапезата… и колко ще ядете и крадете и демонстрирате фалшиво щастие? Няма да ви се размине… запомнете, кръвта ви е контролиран достъп да живот …
  • 28 Майко мила

    8 0 Отговор
    Наглостта им стана космическа....крадците на всичко държавно, построено от Държавата обвиняват държава, че ги е окрала
  • 29 Демократ

    12 1 Отговор
    Какво търси Гърневски в Герб, същото,което и Румен Христов и което коалицията Герб-СДС,която окончателно дискредитира мечтата на честните българи чрез символа СДС да превърнат България в нормална демократична държава. Тази колаборация с мафията Герб превърна България в най-корумпираната и поради това най-бедната и мизерстваща държава в Европа.

    Коментиран от #44

  • 30 Явно

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Що , ти не си ли РОЖБА но комунист ?":

    Ти си изтекъл на Путин от висулката и си се установил у Мутрофанова.
    Само тия двамата могат да произведат НИЩОТО, в твое лице !
  • 31 Бамбука

    5 0 Отговор
    Очаквам и Сашко варненеца да остави за малко кюфтетата и той да застане на амбразурата. Саше остави за малко софрата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мдаааа.

    6 0 Отговор
    Един от най големите мошеници!
  • 34 Иван

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "ЮПИТЕР":

    От ГЕРБ съм и от Троян, по точно от Троянския балкан! И ти ли си от тук и също от ГЕРБ?

    Коментиран от #37

  • 35 Българин

    4 0 Отговор
    След като панаирът е приватизиран с шашма и не е платен държавата да си го вземе обратно.Да го обяви на търг и да го продаде за реални пари.
  • 36 пешо

    7 0 Отговор
    Този не беше ли изявен "шпакладжия" на дупето на дедо Тошо. Но,.... ако има доказателства , то Гешев е от вашите и властта беше ваша 12г., та какъв е проблема въпросните да са били или да бъдат съдени.
  • 37 ЮПИТЕР

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    ИВАНЕ защо СМЯТАШ според МЕН щото ПОЛИТИЦИТЕ ИМ пука за обикновените ХОРА
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    СТОЙКО ПРИЯТЕН ДЕН
  • 39 БСП на Бунището

    2 1 Отговор
    И после Нинова като зам министър плаща на един мошеник Австриец Един милион лева държавни пари за Реклама на Панаира и става голям скандал,който и до днес се потулва от Комунистите...
  • 40 Да бе

    1 0 Отговор
    Кметската власт е ваша и затова за нея или добро, или нищо! И щом толкова дълго време всички институции си траят, значи всички бъркат в гърнето.
  • 41 То е ясно, че

    4 1 Отговор
    Всичките горе сте крадци и мародери. Един няма читав, всичко е леш. Много ви се объркват сметките, когато хората масово не гласуват. Ха, ха!
  • 42 Тома

    4 0 Отговор
    Така ще бъде докато народа спи
  • 43 глоги

    1 1 Отговор
    НеговА зам.-министърКА беше председателКАТА на борда на Панаира г-жа Корнелия Нинова.
  • 44 Моряка

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Демократ":

    То за корупционната епохата на ГЕРБ си прав,но най бедни станахме,още когато Филип Димитров(без лично да се обогати), разруши до доматен корен цветущото ни селско стоанство и най силната армия на Балканите -БНА,при ДПС(Беров) кредитните милионери обраха до шушка спестяванията на народа,а при Иван Костов се извърши най голямата кражба в1300 годишната ни история-Костов и братовчедите му окрадоха и ликвидираха промишленост за стотици милиарди,изработени от няколко поколения българи.А мощното БГА
    Балкан отлетя в някой джоб и не се завърна. Точно като корабите на винаги печалившия Океански риболов..Мавъра,разбира се е умен,владее чрез поставени лица.Е, и за Царя остана нещо- юпитата му безсрамно откраднаха БТК например и още доста,попуснати от Костов.За бедната Тройна коалиция осана малко,но и то беши реализирано- почти изчезна много печелившото Параходство БМФ-поне 4000 моряшки семейства останаха без препитание,а вместо уж много опитна германска фирма да го експлоатира,Станишко го подари на приятеля си К.Домусчиев,а сещайте се защо.А най големия навреметоТЕЦ на Балканите- Варна,заедно с чудесното си пристанище,изведнъж стана собственосст на Ахмед Доган.Как ли?А за Бойко от старото не остана,естествено,че ще краде от новото,то е вкръвта му,нали затова го направиха лейтенант на мутренска групировка преди това.

    Коментиран от #46

  • 45 9689

    3 0 Отговор
    Спасе,патоко-ти що спа до сега?
  • 46 Демократ

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Моряка":

    Това доказва,че няма случайни лица в управляващите политици,всички изпълняват сценария,написан от ДС- партийната номенклатура. Превръщане на политическата власт по чл.1 от живковата Конституция в икономическа. Пълен монопол на държавата над живота на българите чрез измислени държавни структури, които командват всичко,командна,а не пазарна икономика, псевдодемокрация и всичко в ръцете на тази номенклатура,довеждане на държавата до мизерия и зависимости за лесно манипулиране на хората.
  • 47 герго

    3 2 Отговор
    Гърневски да ти напълня гърнито с помия бе корумпират кмет бок--- после беше с Мутрата за 12 год. що не го одържавихте,а напълнихте чекмеджето бе отр---- скоро писаха,че и синът ти те мрази бе бок---
  • 48 Оракула

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гърнето":

    Каквото и да ти каже Гърневски , си е чиста претоплена манджа !
    Неща, които не са никаква тайна въобще...!
    Да каже Гърневски , ако е много на ти с нещата ,защо "Чекмеджето", даде акциите на Пловдивския Панаир на Община Варна?
    А не да будалкат цяла България ,че" Чекмеджето "няма нищо общо с тази измама!
    А измамата с двата процента ,Иван Гешев веднага може да се активизира ,но като знам,
    че е подчинен на "Хунтата" е почти невероятно това да стане!
    Поне, докато не сменят главния ни Ппрокурор, нищо няма да се промени!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА

    1 1 Отговор
    Какво става тука в моята България ,кражба на панайра ,кражба на заводи ,кражба на земеделски земи ,кражба на язовири ,кражба на АЕЦ -за ток изразходил 20 лв плащаш 60 лв пренос и кражба на горските хижи и още други ...
  • 51 Добре де

    0 1 Отговор
    Борисов защо не е направил нищо за 12 г. против явната далавера?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове