Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 16:42 6 620 124

Политолог: Интригата на изборите ще е битката за първото място между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

  • избори-
  • корупция

ГЕРБ може да поднесе една изненада, и то приятна - ако Бойко Борисов отстъпи лидерското място, смята проф. Анна Кръстева

Много близки резултати и условна първа и втора позиция за ГЕРБ-СДС и за новата коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ показа проучване на „Тренд“.

За възможното подреждане на основните участници в парламентарния вот на 2 април своето мнение пред БНР изрази политологът проф. Анна Кръстева.

Проф. Кръстева коментира обединяването на двете партии ПП и ДБ: "Въпреки механичния сбор на процентите към двете партии, то трябва да е ясно, че политиката е повече от аритметика. Трябва да се отбележи, че това ще са избори под сянката на "Магнитски" и новите разкрития. Основният патос и на двете партии е антикорупционният. България трайно не може да се откъсне от последното място в ЕС по благосъстояние, и на първо място по корупция."

"Днес голямата тема на българското общество продължава да е корупцията. Това е факт, който не го знае само прокуратурата и политиците", каза проф. Кръстева. Според нея и от САЩ и от Великобритания ни посочват примери, такива които се знаят от българите по площадите, протестиращи срещу корумпираните политици.

По повод на партия "Възраждане": "Всички тези процеси за борба с корумпирани лица, които идват от САЩ - наливат проценти при тази партия. Нашите партньори ще бъдат назовавани като врагове".

"За процесите в БСП трябва сериозен анализ, но там вече имат министър, който е назован от партньорите на България", посочи още политологът.

"ГЕРБ може да поднесе една изненада, и то приятна. Това ще стане ако Бойко Борисов отстъпи лидерското място.", смята Кръстева. Тя посочи, че това е партията на олигархията, завладяла държавата.

Основната битка между ГЕРБ-СДС и ПП и ДБ и изтласкването на по-малките партии: Като контрааргумент бих посочила, че в много държави имат механизми, където първата партия получава повече депутати, за да има стабилно представителство и да направи кабинет.

"Трябва да се направи правителство, защото идентификацията на партиите се мери в скалата за борбата с корупцията", заключи анализите проф. Анна Кръстева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    48 52 Отговор
    "Възраждане ще са 2-и или 3-ти, а Янев и ВМРО със сигурност ще са в НС ако са заедно!

    Коментиран от #25, #118

  • 2 Добрите и лошите

    41 21 Отговор
    Георги Първанов раздели БСП и с това нанесе непоправима вреда на лявото крило в политиката. Името му трябва да бъде написано с черни букви в нашата история. Всички останали, които се отцепиха от БСП сториха същото зло и направиха така, че сега за водеща роля се бият две изключително реакционни групировки, които са готови да ни хвърлят във война срещу Русия. А тя не прощава.
  • 3 тцъ тцъ

    19 46 Отговор
    Пак трябва да се избират гнили ябълки. Предпочитам да гласувам за младокомунистиге, защото все пак младите хора са носители на новото и по прогресивното. Другите закоравяли бетонни тикви не искам и да ги виждам.

    Коментиран от #29, #60

  • 4 Последния Софиянец

    95 53 Отговор
    Иска да каже битка за второто място.Първото е запазено за Възраждане.

    Коментиран от #8

  • 5 Избирател

    32 73 Отговор
    Аз съм този път за СДС , а за другите - техен си е избора. ПП ме разочароваха.
  • 6 Простя Копейкин

    27 58 Отговор
    Левите наклонности на малката копейка ще вдигнат % и ще разнообразят стадото - вече ще имат и патриотични педраZi в редиците ;)
  • 7 Първото място е

    79 44 Отговор
    За възраждане. Не за антибългари

    Коментиран от #11, #89, #121

  • 8 къде е запазено

    24 18 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    В долнопробната ти кръчма ли. И ти ли го запази това второ място.
  • 9 Героите

    40 7 Отговор
    от Магнитски губят ! А скоро и нови звезди ще изгреят в списъка !
  • 10 Призив

    45 16 Отговор
    Веселина Томова призовава да не се гласува за ПП, ДБ и подкрепящите ги "нови" формации!
    Призовава Б.Борисов да и прати записа с американеца, за да го излъчи!
    Справка: Сайтът "Афера".

    Коментиран от #14

  • 11 От зад

    9 13 Отговор

    До коментар #7 от "Първото място е":

    напред !
  • 12 Опонент

    25 9 Отговор
    ✔️Кръстева. Тя посочи, че това е партията на олигархията, завладяла държавата.✔️
    Обратното е - олигархията и мафията се настаниха в ГЕРБ и не само там, а и при променливите шарл....т...ни....
  • 13 Като гледам

    44 14 Отговор
    АнаЛизаторите пак внушават победа за тиквата. Явно хонорарите от чекмеджето не секват. Какво още можем да очакваме от едно евентуално бъдещо управление на ГРОБ? Да ни закопаят още по-дълбоко? Всеки народ заслужава управляващите, които си е избрал сам! Стокхолмски синдром и IQ, не по-голямо от номера на цървулите, които носим

    Коментиран от #123

  • 14 Ъъъъ

    26 12 Отговор

    До коментар #10 от "Призив":

    Призив от рупора на ТИМ - Веса джибрата ?!! Хахахахаааа

    Коментиран от #19

  • 15 Ридик

    43 9 Отговор
    Това не е проучване а измама, за да може по този начин да бъдат ФАЛШИФИЦИРАНИ изборите отново, но вече става твърде рисковано за тези соц. агенции, които няма да бъдат пощадени при елиминирането на западните слуги! Б България се задава лавина, която ще бъде толкова жестока, колкото дълго бе търпението на народа, а соросоидите!, те ще иман участта на Дучето, но групово.

    Коментиран от #108

  • 16 Гост

    37 5 Отговор
    Дори и малка доза истина да има в това - такъв народ си заслужава такива управници. Никой няма право да бъде чак толкова безмозъчен.
  • 17 Бесарабски фронт

    34 7 Отговор
    Както е известно американският чиновник, с ранг а ла „началник отдел“, бе посрещнат от президента Румен Радев, което както писа АФЕРА е недопустимо по всички дипломатически правила.

    Освен с Румен Радев, Джеймс О’Брайън е провел среща и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, разкри единствена АФЕРА.

    На срещата Джеймс О’Брайън е поставил ултиматум на Борисов, че ако не се съгласи ГЕРБ да подпишат всички видове проекто закони, които е дал като списък на Румен Радев, Борисов ще бъде добавен в следващия списък Магнитски.

    Срещата обаче е била записана, разкриха брилянтните източници на АФЕРА!

    Американецът е дал и скандални указания, които буквално гласяли, че всички, които са против ДБ и ПП ще изчезнат от политическия обзор на България в близката година и на следващите избори, защото твърде вероятно е и след предстоящите да не може да бъде съставено правителство.
  • 18 Прост народ слаба държава

    39 12 Отговор
    Колко глупав прост и наивен трябва да е човек че да гласува за по дб
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ко рече

    36 8 Отговор
    Партия ГРОБ в коалиция с Иван Костов (СДС) страхотен избор за членовете на техните семейства, циганите и множеството хора по гишетата и в униформа(държавна хранилка)

    ПП ( продължавам на пър. диа) заедно с ДБ - партията на пинокио никога не работил никаква работа , майка му на пинокио е най-дъртата българска комунистка. Лично приближена до компартията на една ръка разстояние.

    Тези двете партии даже незнам за кого биха били добър избор. Освен американското посолство.

    Коментиран от #84

  • 21 СТАРИЯ ЗАВЕТ

    28 4 Отговор
    Това е статистик платена с грантове от Разтвореното общество
  • 22 Само да питам

    31 2 Отговор
    От козяк така ли ги виждат нещата?
  • 23 Кирчо да ме извинява ама..........

    11 24 Отговор
    Ще си гласувам за Боко

    Коментиран от #33

  • 24 Прост народ, слаба държава

    25 5 Отговор
    Вече 33 години, този народец е воден като стадо от лъжи, манипулации и пропаганда! Видно от проучванията на агенциите, българина продължава да се държи по близо до овцата, от колкото до човека! Няма как, ако народа е умен, за първо и второ място да се борят проектите на мафиите на доган и прокопиев , ГЕРБ, ПП и ДБ, ползващи лъжи, манипулации и пропаганда, медии, продажни калинки, тролове! Няма как на трета позиция да е личната партия на доган, ДПС! Няма как за четвърта позиция, да е патерицата на доган, възраждане, начело с лъжеца костадинов, развеждащ се фалшиво, за да излъже това стадо! Няма как да се случи всичко това, ако народа е умен и търси истината, а не го водят с лъжи и пропаганда! Тези резултати показват, че българина, още много години ще е последен по всичко, лъган, краден и обиран!
  • 25 Ъхъ

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Коалицията на антибългарските партии ще управлява! Господарите им от САЩ вършеят из всички институции и ще им осигурят победата! Окупационната армия е гарант!

    Коментиран от #59

  • 26 Некой си

    10 3 Отговор
    Тоест СДС ще се конкурира с ДБ.
    Яко, а!
  • 27 без имена

    9 3 Отговор
    битката е кой ще намери съюзници в парламента.

    Коментиран от #124

  • 28 Реалиста

    8 1 Отговор
    Проф. Анна Кръстева я чакаме в селската кръчма.Може де гори какво си иска.Стига да изтраят и не изгонят и от там.
  • 29 Ами

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "тцъ тцъ":

    Кирчо и Кокорчо нали са млади бе............ко стана?
  • 30 Бабикян

    4 35 Отговор
    ПП и ДБ най-накрая ще вземат първото място и ще прокарат Истанбулската конвенция, а това е нещо добро. Няма по-добро от лявата либерална идея!

    Коментиран от #91

  • 31 Гаглей

    11 4 Отговор
    Години на провал, най лошите места в Европа по всички показатели, кюлчета злато и пачки в нощното шкафче. Хахаххаах ама вижте колко избиратели.
  • 32 МИРО:

    17 16 Отговор
    Радев е голям мизерник!
    Радев е голям боклук!!!
    Той е американски пленник!!!
    Той е български сюртук!!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Нямам обяснение

    29 7 Отговор
    Хайде за ГЕРБ за 10 години и повече твърдия електорат гласуват по инерция,но кои са тези абдали дето подкрепят ПП и ДБ, защото освен лъжи, гафове като този с Нексо и празни приказки друго от тях не видяхме!

    Коментиран от #119

  • 35 Бам Бам

    27 14 Отговор
    Възраждане щи имат най малко 21 процента според мен!

    Коментиран от #37, #45

  • 36 Анализатор

    12 3 Отговор
    това е подготовка за промиване.
  • 37 Ами

    7 4 Отговор

    До коментар #35 от "Бам Бам":

    дано.
  • 38 Реалност

    17 21 Отговор
    Цифрите, цифритеее ...
    - 70 изгонени шпиони.
    - ограничаване на руското енергийно робство
    - невиждан ръст на БВП
    - невиждан износ
    - под 3% дефицит
    - 14,5 милиарда повече спестени пари в банките
    - 4,5 ръст на икономиката 7-ми в ЕС
    - 5% ръст на потреблението на стоки и услуги
    - 18.7% среден ръст на доходите
    - невиждано увеличение на пенсиите

    Коментиран от #82, #97, #104

  • 39 сащ

    12 7 Отговор
    към герб:-Имате кафяво петно озад! герб:-Ах,че хубав цвят!
  • 40 Сатана Z

    31 10 Отговор
    Всички срещу проект Козяк -ПП+ДБ.
    Дори Възраждане е алтернатива за запазване на държавността в България и спазване на Конституцията и.
    Другото ще се нареди.

    Z
  • 41 В никакъв случай

    27 11 Отговор
    не гласувайте за герб и пп! Те ще затрият България!
  • 42 Аве

    10 2 Отговор
    не е важно кой ще е първи, а кой ще събере мнозинство за кабинет !
  • 43 РАДЕ, ЗАПОМНИ!!!!

    7 2 Отговор
    ПОДАНИК СЪМ,ТИ!!!НО ЩОМ УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВА БЕЗ БЮДЖЕТ И НИ ПРЕДАВАШ-ЛОШОТО ПОРАЖДА ЛОШО!!!ТАКА ЩЕ КРАСИМ ПО ФОРУМИТЕ,БЕЗХАБЕРНИКО!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ако гласуват и от

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бам Бам":

    Сърбия
  • 46 Стойко

    12 12 Отговор
    Това проучване е подвеждащо! Не може ГЕРБ и ПП да бъдат поравно по 25%. След списъка "Магнитски и фактите за грабежа на ГЕРБ , в момента ПП-ДБ имат преднина от 6%

    Коментиран от #49

  • 47 Павел пенев

    18 7 Отговор
    Няма интрига на тези избори защото ПП няма да са на второ място. Там ще са Възраждане.
  • 48 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    12 2 Отговор
    "в много държави имат механизми, където първата партия получава повече депутати, за да има стабилно представителство и да направи кабинет."

    Според мен по-добре ще е половината депутати да се избират мажоритарно. И така в парламеста ще има по-малко зависими от партииге и лидерите им депутати.

    Също така трябва да се намали броя на депутатите. Държави с 2 пъти повече население от България като Израел и Унгария имат по 120 депутати.

    Добре ще е да се направи двукамарен парламент. Едната камара избирана от народа да се занимава със законотрорство и съдебната система. А другата камара да се занимава с изпълнителната власт/правителството, данъчния закон и бюджета на държавата/.
    Също така ще е добре да се закрие президенството и функциите му да се поемат от единия от председателите на двата парламента или външния министър или да се поделят между тях.
    Новата конституция да влезе в сила едва след като е приета от народа чрез референдум.
  • 49 Аре бегай бе

    14 9 Отговор

    До коментар #46 от "Стойко":

    жендерите от пп и комунетата от дб са под чертата. Само обратягите от село ше гласуват за тея меки антибългарски китки.

    Коментиран от #57

  • 50 реру

    15 1 Отговор
    "Иска да каже битка за второто място..."

    С мерака и темпото с което се развиваш, усъвършенстваш, лазиш и т.н. от 2020 год., на
    следващите избори явно ще развяваш байрака на Каримански или някакво ново недоразумение...
  • 51 Ча,, ча,, ча

    15 3 Отговор
    Анушка, Анушка излез от центъра ма софия и жълтите павета и да чуеш какво говорят хората за Кики тъпото, кокорчо п,,,,, са, Ристю нособръка, Танас тапата, и Лорелчо ч,,,,,, та. До сега не съм чул човек от цялата страна да каже хубава дума за тях освен онези по жълтите павета които им е кеф когато им е по мизерно и скъпо. Анушка машините вече не са критерий отрезнете, ще видите че на изборите хората 95% ще глсуват със хартия явен знак че са против лъжедемократите за истанбулска конвенция

    Коментиран от #86

  • 52 ПП-ДБ видят с 9 процента

    15 4 Отговор
    ТРЕНД даваше на изборите през миналия октомври 11% преднина на ГЕРБ а се оказа 4.5....
    "САЩ за санкциите Магнитски "- "Милиарди евро са взети от Българския народ и дадени на чуждестранни компании и преведени в офшорни сметки близки до тогавашната власт в периода 2005-2020г. Именно поради тази причина България остана най бедната страна в ЕС"

    Коментиран от #61

  • 53 БАЦЕ Е ВРЪО

    7 10 Отговор
    МАЧКААААЙ, МАЧКАЙ.. БАЦЕЕЕЕ

    Коментиран от #56

  • 54 Българин

    22 6 Отговор
    Тези от ПП и ДБ не са българи, поне не се чувсъват такива. Те са европейци, натовци но не българи и тези които ги подържат са същите евроджендърски д,,,,,,,, ци
  • 55 Читател

    8 3 Отговор
    Отворете си сайта Афера бг,там има много интересни статии тук всичко е ясно
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кажи честно

    7 6 Отговор

    До коментар #49 от "Аре бегай бе":

    Като прочетох "меки антибългарски китки" и се сетих за цонко - малката копейка и простя - карадаъ.

    Коментиран от #71

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Голем смях

    7 17 Отговор

    До коментар #25 от "Ъхъ":

    Антибългарските партии са рубладжийските .И добре,че българите не са рубладжии и гласуват за европейски и демократични партии.
  • 60 Крум Зарков

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "тцъ тцъ":

    Много сте малко "младокомунистиге", само Зарков(убиеца на котки) и Божанков, други няма. Даже и за министерски кабинет не стиготе. Единствено стигате за президент и вицепрезидент, ама не отговаряте на възрастовото ограничение нужно да този пост.
  • 61 Оф заблудений

    10 4 Отговор

    До коментар #52 от "ПП-ДБ видят с 9 процента":

    Санциите магнитски са по доноси на наши евроджендари, бъркащи си във носа, лилипути, четепи, розавобузковци и всякакви други марионетки. Трябват твърди доказателства, факти, записи иначе всичко е бла,, бла,, бла тъпизми и лъжи тип Кики будалата и Лорелчо далаверата
  • 62 нормален

    12 4 Отговор
    Герб имат постоянен електорат който винаги гласува за тях пример 20 човека електорат на герб гласуват общо 100 човека герб получава 20% на избори но ако гласуват общо 1000 човека на герб резултата с тия 20 човека електорат ще бъде 2% оттук и извода е че колкото повече хора гласуват независимо за коя партия толкова по-малък става процента на герб и другият извод че всеки който не гласува допринася за по-малък общ брой гласували и от тука по-голям процент за герб така че братя българи гласувайте изберете си една партия която най-много отговаря на вашите виждания и гласувайте който не гласува на практика повишава процента на герб и на пожарникаря тимаджия

    Коментиран от #68

  • 63 Шменти-капели

    6 3 Отговор
    Фантазии на болни хора
  • 64 демократ

    15 3 Отговор
    слушам в ммомента кокорчо в лице в лице с ризова и не вярвам на очитеси служам го колко сме били добре как минималната пенсия е 900 лв как повишили пенсиите с 200 лв а де факто моята яповишиха с 30 лв а на съпругата ми нито стотинка как да гласувам за тия лъжци и измамници от пп плашим патките и пп далаверска българиа има ли още заблудене хора да гласуват за тях

    Коментиран от #79

  • 65 нннн

    12 7 Отговор
    Тази първа и втора позиция са много, много условни. ГЕРБ ги гледахме 12 г. Стига! На ПП и ДБ се нагледахме за 7 месеца - много им бяха. Да избираме между Tиквa и Пpocто не е най- умното. Хайде да разбъркаме добре тестето карти!
  • 66 Истината боли

    22 2 Отговор
    Ууппсссс:
    ДЖЕЙМС О’БРАЙЪН ШАНТАЖИРА БОЙКО БОРИСОВ НА СРЕЩА! СРЕЩАТА Е ЗАПИСАНА! ЗАПЛАШВА – АКО ГЕРБ НЕ ПОДПИШАТ ВСИЧКИ ПОИСКАНИ ЗАКОНИ – БОРИСОВ ВЛИЗА В СЛЕДВАЩИЯ СПИСЪК МАГНИТСКИ! ПОСТАВЯ УЛТИМАТУМ – ВСИЧКИ У НАС, КОИТО СА ПРОТИВ ДБ И ПП – НАПУСКАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА!
  • 67 Ехо

    6 13 Отговор
    ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ДПС ВТОРИ БСП ТРЕТИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА ЧЕТВЪРТИ
  • 68 Друг път не бъркай

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "нормален":

    Сбъркал си ника.По ти подхожда да се наречеш "Ненормален"!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Не се подвеждай че Киката

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "Кажи честно":

    опъва ленчето на парапето. Той е и активен мъжеложец - има много мъжки гаджета в Столипиново и е работил като мъжки ескорт в Канада. Коки му е бил сводник.

    Коментиран от #73

  • 72 Госあ

    13 2 Отговор
    Ужас ! България ще потъне тотално в евроатлантическо-турското блато. Не гласувайте, после пак ше ревете като планктона ви направи съвсем на маймуни.
  • 73 манекенката

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "Не се подвеждай че Киката":

    Тази биография е на сина на славея на Путлер, Салавьов бе манипулатор.

    Коментиран от #81

  • 74 оня с коня

    10 5 Отговор
    Уж като се обединят ПП и ДБ щели да станат "много" и да спечелят Първото място,а то ПАК ГЕРБ са най-отгоре КАТО ШАМАНДУРА!Междувременно Политоложката Кръстева не пропуска да се присъедини към общия Хор на Политици призоваващи Борисов "да отстъпи" Лидерското място в ГЕРБ "за общото благо"/на Ползу роду/...Е нали вече ББ не е Кандидат за Премиер,нито е Водач на Парламентарната Група,нещо повече - той ДОРИ не е Депутат?И знаят много добре такива "призоваващи" Чуждопартийни елементи че ГЕРБ е Лидерска партия и без Борисов просто ще се разпаднат и ще изчезнат от Политическата сцена,но следва да знаят че И НИЕ Феновете на ГЕРБ го знаем това,дори по-добре от тях!И да е ясно:НЯМА ВЕЧЕ само Машини със ПИРАТСКИ СОФТВЕР с който да се преливат гласове от ГЕРБ за ПП пък да се пропагандира че уж "Вдигнатия юмрук" на Радев бил оказал решаващо влияние- има и Хартиен вот и колкото процента Преднина за ГЕРБ дават Политолозите,след изборите ще бъде още по-голяма.
  • 75 всички

    5 3 Отговор
    "хората" искат да се оправим!!! а все за герб ,бсп ,пп и тем подобни се гласува всеки път. Няма оправия с полумаймуни в бг .
  • 76 а ъъъ

    9 3 Отговор
    Манипулациите и дезинформациите започнаха.
  • 77 Нет и тв

    6 1 Отговор
    Тези резултати значат само едно - че няма никакъв начин никой да събере проценти, дори ако се коалира с някой. А да се коалират тия е невъзможно.
  • 78 Ние избирателите🇧🇬

    5 2 Отговор
    Депутати,които влизат през служебния вход на парламента за да не четат надписа над централния вход "Съединението прави силата" така и не разбраха,че българите искат следното:
    1.100% мажоритарни избори!
    2.Всеки да гласува по личен избор с машина или с хартиена бюлетина."НЕ" на дискриминацията.Гласуването с машини става задължително с печатането на хартиени бюлетини докато гласуването с хартиени бюлетини може и без наличието на машини.Машините са излишен разход за закупуване,обслужване,съхранение и охрана.България не е толкова богата за да обслужва прищевките на уличните партии!
    3.Казват "НЕ" на разделителни червени линии поставени от някои партии.Това значи,че те си гледат вътрешно партийните си интереси,а загърбват интересите на избирателите!
    4.Не искат извънредни парламентарни избори,не искат служебно правителство до края на тази година!

    Ако не се съобразите с тези искания на българският народ на изборите ще отидат под 1 500 000 избиратели,а може би и по малко!
  • 79 Анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "демократ":

    То според пп всички взимаме и заплати по над 5 бона и можем да си позволим да пазаруваме храна с цените които ни докараха и даже да живеем в охолство. Да, цените в държавата след тях са като за минимална от 5к, но заплатите не са мръднали и средно обикновения човек масовия взима 1000-1200. Но те нали казаха, че само умнокрсивите програмисти за тях са хора, само те да живеят и те да гласуват, за пп разбира се.
  • 80 Украйна

    13 7 Отговор
    Стига толкова с тия кретенски партии Пп и дб и герб
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Понякога

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Реалност":

    реалноста се оказва измамна. Високия ръст на БВП е чудесен показател, но когато това се дължи на официално 20% инфлация, битрябвало и нарастването му да е около 20% също и ръста на икономиката, но УВИ числата означават обезценяване покупателната стойност на лева (крепи го само политически твърдото връзване за еврото) ит.н....
  • 83 Анинимен

    7 0 Отговор
    Не си блъскайте главите народа ще каже
  • 84 Анонимен

    9 7 Отговор

    До коментар #20 от "Ко рече":

    Пп и дб са идеален избор на всички под 40 год. На които родителите също са крали с гъ.а си и са ттолкова охранени и побояли, че ги интересува единствено тук да стане като "там", че да имат повече възможности да парадиратхс имане и да харчат. Тоест избор на мега нигодните.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Нет и тв

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Ча,, ча,, ча":

    Правилно! Да се знае! България не е един платен, побоял, реститутски площад!
  • 87 Дилайла

    8 2 Отговор
    При положение,че Прокуратурата си вършеше работата още от 2009 год.когато имаше сериозни обвинения срещу политици,беше образувала дела и внесе осъдителни присъди,нямаше днес САЩ да ни пращат списъци с корумпирани лица и да ни отварят очите,че Висшият Съдебен Съвет,Висшият Апелативен съд и Гешев,не си вършат професионално задълженията.Това е в ущърб на обществото.И да не извъртат фактите и да се оправдават с изпълнителната власт.
  • 88 МИРО

    11 0 Отговор
    Искам и това да ви напиша!!! Тук в тази държава наистина човек е принуден да се самоубие!!! ТАКИВА ЛОШИ ИНСТУЦИИ ИМАМЕ, НА КОГО СА ПОДЧИНЕНИ?ПЪЛНО БЕЗРАЗЛИЧИЕ КЪМ НАРОДА НИ!!!РАДЕВ С ТОВА ЛИ СЕ ГОРДЕЕ?За оръжие и чужденци пари има,а за България и българите-никога!!!СРАМОТА
  • 89 хххх

    8 14 Отговор

    До коментар #7 от "Първото място е":

    Възраждане, освен анти-българи, са и пълни ФАШИСТИ! Внимавайте много когато си давате гласа за такава партия. Не си спомняте явно едно време бялата Златка какви ги вършеше.
  • 90 След 1393 година отново

    6 2 Отговор
    започна ВЪЗРАЖДАНЕто на българската овца ! Да не се чудите защо сте бедни, къде се е чуло и видяло богата овца, та тя е само за "стригане" и "млеконадой" !
  • 91 Ами

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бабикян":

    така мислят всички педераси.
  • 92 Знаещ изхода от изборите !

    6 8 Отговор
    Първи : ПП/ДБ с 32 % !
    Втори : НЯМА никакво значение !
    Трети и четвърти - излишно попълнение !
  • 93 София ще бъде Продължаваме промяната!

    2 8 Отговор
    А оттук се движат нещата!
    Трябва да е ясно на останалите!
    Миглена Ангелова Ангелова.
  • 94 !!!?

    6 4 Отговор
    Влиянието на Кремъл = Корупция !!!?
  • 95 МИРО

    4 2 Отговор
    Факти.бг, много,ви, благодаря,че сте ми запазили последното мнение!!!Но искам следното да кажа тук в форума:аз съм един неук,необразован и незнаещ българин!И питам има ли в България основни човешки права???Те спазват ли се?И ТОГАВА ЩЕ ГЛАСУВАМ АЗ!!!
  • 96 Креативно реално изискано

    6 7 Отговор
    Копейкин е мошеник и използва безумно глупавите овце да му наливат повече гласове за субсидии от парите на народа/ бюджета/ и да строи палати и къщи на жена си.А Мутрофанова го чака да го спонсорира с парите от руската мафия.Като е такъв отявлен русофил,що не иде в Русия да се бие ,за доброто на българите.
  • 97 Aлфа Bълкът

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Реалност":

    На кое се радваш? Изнасяме продукция за 94 млрд, внасяме за 108млрд, салдо -14млрд.
    И то дето се утрепахме да изнасяме оръжие за Украйна, въглища за Сърбия и ток за Румъния.
  • 98 Въпрос с повишена трудност

    5 1 Отговор
    "в много държави имат механизми, където първата партия получава повече депутати, за да има стабилно представителство и да направи кабинет."

    Доколкото знам това го има само в една държава/Гърция/ и тя е пример за фалирала и пропаднала държава.
  • 99 хихи®

    6 5 Отговор
    Да бе, да!
    Верваме ви!? Хардвардските Измамници ВТоРИ?
    хихи
    Най-много четвърти....
  • 100 Палитра

    1 1 Отговор
    До71.Не се подвеждай,че Киката. Може би за по- голяма достоверност си им светил с газова лампа, а може и да си опитал да им бъдеш партньор.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 БСП В ТИХ УЖАС

    5 1 Отговор
    Бойко пак ни опраска.....
  • 103 Превод

    9 4 Отговор
    Българския народ избира между ГРОБ и Антибългария. Пускам за възраждане. Необходимо е.
  • 104 Братле

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Реалност":

    Всичко което си написал са лъжи...
    - няма доказателства, самосиндикално решение на наркомана Петков
    - АЕЦ Козлодуй е руско строителство, работи с руско гориво просто, иначе гърми. ТОЧКА!
    - в сравнение с инфлацията която е 17% всички цифри които си написал водят до МИНУС.
    - Банките може да имат милиярди левове, те са обаче на гражданите а не държавни.
    Аматьор!
  • 105 не е ли

    3 3 Отговор
    крайно време разни коалиции, кръвосмешения и тем подобни извращения да се забранят.всеки да отговаря за себе си.утре като ги изберем ще се измъкнат, аз съм независим.
  • 106 БЪЛГАРАН И ИЗБОРИ

    0 0 Отговор
    А СЕГА ОТВОРЕТЕ
    АРХИВИТЕ ОТ ПРЕДИ ТРИ СЕДМИЦИ
    И ПРОЧЕТЕТЕ
    ЕДРИЯ ШРИФТ
    ГЕРБ..ПП+ДБ..ДПС....КУПЕЙКИН...БСП...
    ИЗНЕНАДАТА Е
    ВЕЧНИЯ ПАРТНЬОР ...НА 4%???!!!
    Интересно ще е посещаемостта🤔
  • 107 Пръц

    4 0 Отговор
    Лъжесоциологията е като всичко останало при нас- имитация на избори, имитация на народно събрание, имитация на прокуратура и правораздаване, имитация на избори, имитация на здравеопазване и социална политика. В общи линии имитация на държава и демокрация.
  • 108 Бай Вангелий

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ридик":

    От твоите уста в божиите уши амин!
  • 109 Иво.

    3 0 Отговор
    Платени резултати, дано се задавите с парите дето сте взели да заблуждавате Българина! Но хората Ви научиха що за подлоги сте и никой не Ви вярва! Партията на мафията на първо място! Браво! Тя България загива ежеминутно, те се продали за жълти стотинки! Безсрамници!
  • 110 ППДБ ЩЕ ЗАГУБИ Я ГЕРБ ОЩЕ НА ТРЕТИ ЩЕ

    1 5 Отговор
    ЯДАТ ДЪРВОТО ................. НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ И НА ВТОРИТЕ ТАМ УДОВОЛСТВИЕТО ЩЕ Е ПО ГОЛЯМО ДОРИ !
  • 111 ДЪРЖА ДА КАЖА ЧЕ КОПЕЙКИН ЩЕ БЪДЕ ОФИЦИА

    1 5 Отговор
    ЛНО ПОКАНЕН ДА УДАРИ ПО СТО ТОЯГИ НА ВОДАЧИТЕ ОТ ГЕРБ И ОСТАНАЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ПРАТИЛИ УРЕДИ ЗА УБИВАНЕ НА РУСНАЦИ !! !
  • 112 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    Всички освен герб са недостойни за управление. Мафия и слуги на дявола. Единствено ГЕРБ мисли за добро бъдеще на България.

    Коментиран от #113, #122

  • 113 Време е за Възраждане

    0 5 Отговор

    До коментар #112 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пиян ли си или дълго на медикаменти
  • 114 Вал

    1 1 Отговор
    Магнитцки коалиция ще загуби катастрофално , еврото и Шенген ще победят.
  • 115 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    На тези ИЗБОРИ,на ВСЕКИ БЪЛГАРИН трябва да му стане ЯСНО преди да ГЛАСУВА,че КОАЛИЦИЯ "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ" е "БСП"="бсп"+ "дпс"+ ОПГ "герб"!!! Тази КОАЛИЦИЯ МАЧКАШЕ и МАЧКА България и БЪЛГАРИТЕ ГОДИНИ НАРЕД !!! А,ЛИЦАТА от тези ТРИ "партии" ПРИКРИЛИ се зад ДРУГИ "партии",са ПОЗНАТИ на ВСЕКИ БЪЛГАРИН до БОЛКА !!! ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ !!! Да НАКАЖЕМ ТЕЗИ,които ПРОДЪЛЖАВАТ да ни КРАДЪТ ,и се ГАВРЯТ с НАС !!! ВРЕМЕ е!!! Българиооооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????
  • 116 силва

    1 4 Отговор
    Много са смотани и злобни от ПП-ДБ, а Герб -много оплетени в паяжината на корупцията. Но моят избор е Герб, защото могат да управляват държава, а с ПП отидохме на дъното. Когато фирма провежда интервю за работа избира най-подходящият кандидат с опит и знания. Така трябва да бъде и на изборите. А за корупцията при ГЕРБ- нека останалите партии, които нямат качествата да управляват държава-цялата им енергия да бъде насочена към контрол върху Герб и управлението му.

    Коментиран от #120

  • 117 Герб може да изненада положително АКО

    0 0 Отговор
    Боко отстъпи лидерското място! Тази професорКа безпристрастна ли е или пристрастена? Кое й дава ПРАВО да класифицира изненадата като "положителна"? За мен такава изненада не само ще е отрицателна, но ще си е направо отчайваща!!! И за да не е съвсем пристрастен анализът й, мимоходом казва, че герб са партията на олигархията, завладяла държавата. Айде сега, ако някой може, да обясни: как ще е положителна изненадата ако боко отстъпи лидерското място в една партия на олигархията, завладяла държавата. Хм. Много шизофренично ми се струва това. Не давайте ефирно медийно време на подобни изказвания, защото много хора ще бъдат объркани как да действат на изборите!
  • 118 Гошко, нека да бъдем откровени докрай!

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Израждане ще са ПЪРВИ, но отзад напред! Чак толкова НЕ е пропаднал българският народ, колкото вие смятате!!! Тя и другарката итрифанова пуска подобни приказки (как българите обичали руснаците), но за нея е нормално да послъгва. Все пак посланик е и дава важно интервю за мать Русия. Но вие? Вие защо послъгвате най-безсрамно, това се питам.
  • 119 Искам обяснение

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Нямам обяснение":

    Хайде, ПП ги подкрепят защото искат да променят статута на недосегаемост на главния прокурор, искат правова държава, искат да спрат "течовете" от магистралите, не искат ало Ваньо, искат всички които са "отклонили" обществени средства да отидат на полагаемото им се място, искат отговорен държавен контрол на границите ни по отношение качеството на внасяните храни, както и средствата от този контрол да ВЛИЗАТ в държавния бюджет, искат да няма условия, които да допускат казуси като този за Пловдивския панаир, и още много промени в държавата. Обаче се питам по същите причини защо все пак една част българи ще гласуват за ГЕРБ?
  • 120 Силва ти паяк ли си,

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "силва":

    че харесваш паяжината на корупцията?
  • 121 Не! Първото

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Първото място е":

    място ще е за майчица федерация!
  • 122 Да!

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хаос в реда! Гласувайте за нас!
  • 123 Трагедия:

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Като гледам":

    Нито хонорарите секват, нито IQ-то се вдига!!! Трагедия!
  • 124 Кой?

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "без имена":

    Който има спестени пари в чекмеджетата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове