Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 07:34 1 528 49

Иван Анчев: Ако продължаваме в същия дух, ще има "Магнитски 3". Не сме си научили урока като държава

  • иван анчев-
  • магнитски 3-
  • урок-
  • държава

Според дипломата САЩ са дали знак на България, че има грешка в държавния модел

Иван Анчев: Ако продължаваме в същия дух, ще има "Магнитски 3". Не сме си научили урока като държава  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Санкциите "Магнитски" може да излязат по всяко време. Много хора спекулират, че това е с предизборна цел. Не съм съгласен с подобно твърдение, най-малкото защото от две години сме в предизборна ситуация. Това каза дипломатът Иван Анчев в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако беше след два месеца, въпросът щеше да бъде "Защо по време на съставяне на правителството?" Това не е някаква самоцел на американската администрация, това не е намеса във вътрешните работи на България. Това е знак, който ясно се дава по партньорска линия от съюзнически държави към българската държава, към обществото, за това, че има нещо дълбоко сгрешено в българския държавен модел", допълни още той.

Според Анчев службите трябва да си партнират помежду си и да обменят информация. "Друг е въпросът какво е нивото на доверие между службите, искрено се надявам да е добро. Не можем да сме сигурни, когато в един момент от чужбина разбираме за порочни практики, които всички знаем в публичното пространство, търкалящи се по улицата", каза още дипломатът.

По негови думи проблемите, които трябва да решим, са свързани със съдебната реформа, реформата на службите, образованието. "Имаме четири ключови неща, които ако решим като общество и променим, няма политическа сила, която ще може да се противопостави", категоричен бе той.

На въпрос как са събрани тези доказателства, Иван Анчев отговори, че едва ли се касае за доносничество. "Подобен тип информация се събира от Министерството на финансите, което има правомощия да следи прането на пари. Има огромен инструментариум, който е оперативен и технологичен, че да разчита на доноси, които оклеветяват лицето Х или У".

"След "Магнитски 1" показахме, че не сме си научихме нашия урок като държава и се появи "Магнитски 2". Ако продължаваме в същия дух, ще има и "Магнитски 3" и така до безкрайност", заяви дипломатът и допълни, че в този списък не попада всеки случаен и излизане от него няма.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    25 3 Отговор
    Ами нали те ни диктуват модела от 89 година насам. Що се правят на улави. До 89 бяха руснаците.
  • 2 Сух

    32 7 Отговор
    Вижте колко са продажни и какви истински мишоци са.. Дойде един представител на кравите и всички се изредиха да му целуват ръка. Няма президент, вице президент министри.. Всички.. Няма такъв робски позор.. А тоз приказва за някъв Магнитски, къде тези измислени закони са в разрез с нашето правосъдие.. За затворите сте до един! Опитвате се в момента да си вържите гащите, нямааа.. Ще ядете и ще пиете! Ако видим историята, въпрос на време е..
  • 3 Агата Кристи

    11 6 Отговор
    Докато нама ЛУСТРАЦИЯ,
    Все ще има МАГНИТСКИ !
  • 4 Мухаха

    10 10 Отговор
    Пеевски явно не се разпознава по огромния стомах та трябва от чужбина да ни посочват 🤡
  • 5 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    24 7 Отговор
    Санкциите "Магнитски" може да излязат по всяко време. Много хора спекулират, че това е с предизборна цел. ....................................................................................................................................................................................................... ТОЧНО С ТАКАВА ЦЕЛ Е ТОЗИ СПИСЪК.АКО ПОЛИТИЦИТЕ НИ НЕ ИЗБЕРАТ ПРАВИЛНАТА ФИРМА ЗА НОВИЯТ РЕАКТОР ГИ ЧАКА ,,МАГНИТА,,. ТОВА Е РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ .НЕНАПРАЗНО ТРИМА ОТ НОВИТЕ СА СВЪРЗАНИ С АЕЦ КОЗЛОДУЙ.

    Коментиран от #45

  • 6 Урюрвкос

    20 5 Отговор
    цяло ято ястреби се мъчат да ни обясняват че като ти тряснат шамар от ляво трябва да дадеш дясната страна и нея да засшлевят.
  • 7 хаберих

    7 3 Отговор
    Лидерът на “Форца Италия” Берлускони- ключова фигура в дясното правителство на премиерката Джорджия Мелони, беше обвинен в подкупване на 24 свидетели, които са присъствали на така наречените “Бунга-бунга” партита във вилата му в Рим, за да дадат фалшиви показания в предишен процес, в който той е обвинен в заплащане на секс с непълнолетна проститутка-17-годишна мароканска танцьорка в нощен клуб. В крайна сметка той беше оправдан по това дело.
    Берлускони не присъства на изслушването в сряда. Той беше представляван в съдебната зала от адвокат Федерико Чекони, който каза, че е “изключително доволен: три от три”, имайки предвид предишните оправдателни присъди на Берлускони в други дела за “Бунга-бунга” партита.
  • 8 крис

    19 5 Отговор
    Няма буря "Магнитски". Това, което се случва там, е един предизборен фойерверк, продиктуван от желанието на САЩ да парира руското влияние в България. Неслучайно някои имена там касаят енергетиката. Това заяви Татяна Дончева пред bTV.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хохохо

    13 5 Отговор
    Ние колония ли сме или суверенна държава? Такива нещастници са за кола
  • 12 Йоцо

    12 6 Отговор
    Моите уважения към г-н Иван Анчев, но това, че пожарникарят от Банкя го е бил назначил в миналото за ген. консул в Чикаго по никакъв начин не го прави "дипломат".
    Освен това, не ми е ясно в кой международноправен документ държавите се делят на "учители" и "ученици", които трябва да си "учат уроците"?!
  • 13 Горски

    12 6 Отговор
    Ще има и Магнитски 4! - И причината за това, е че обществото така и не разбра, че паразит с кандърми не се отстранява, а само инвазивно! - 1/3 от София са паразити на хранилка, накои от които с потомствена уседналост и още 1/3 са техни роднини и приятели, които паразитират от държавните поръчки! - Това са населението на Пловдив и Варна, което е кърлежи и без сурвакане няма да се получи! - Крайно време е да го разберете!
  • 14 Алооооооо

    12 4 Отговор
    САЩ СЕ ПРОБВАХА С МАГНИТСКИ 1 Е И НИЩО ДПС ИМ ПОКАЗА КУ...КИШ АМА НАЛИ СА ВИСОКОМЕРНИ АХМАЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ И НА КРАЯ ОТ МАГНИТСКИ ЩЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТЧАЯНИ ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИ
  • 15 САЩ са международен терорист

    11 4 Отговор
    ЦРУ- Козяк създаде същите политици, които сега санкционира. Време е да изгоним ЦРУ агентите и ЦРУ-Козяк да бъде закрит. Политическата класа мрази български я народ, тя не е България.
  • 16 12345

    10 4 Отговор
    Това не е ли намеса във вътрешните ни работи? Янките ясно показаха, че не искат ГЕРБ да спечели изборите.
  • 17 вейл

    11 2 Отговор
    Че каккво ни е на държавата ?.... Ние сме в ЕС и при нас текат реки от мед и мляко . Ако не вярват , да проследят банковите сметки на депутатите в парламента . А ние сме щастливи , че ТЕ са богати, няма как , иначе депутатите се обиждат и ни наричат предатели.
  • 18 пенсионер

    4 10 Отговор
    Аз разчитам на Бойко Борисов, лично той ни е обещавал многократно да ни пази от корумпираните комунисти на Нинова и от ДПС..Всяка година вдигаше пенсиите и заплатите,тази година също,не направи изключение за никой...

    Коментиран от #20, #27

  • 19 Алооо

    8 8 Отговор
    Ако трябва, да вадят "Магнитски " 3,4,5 и т.н. ,докато не вкарат всички от ГЕРБ, ДПС и БСП в затвора.
  • 20 Шкембе Войвода

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "пенсионер":

    Пази Боже, Сляпо да прогледа....
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор
    А какъв сигнал дават ШАШт , когато техен посланик извика кметове на ДЕСЕТ града на указания ❗❗❗
    Аз се сещам за един -

    КОЛОНИЯ СМЕ ❗❗❗
  • 22  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    9 3 Отговор
    Ако ще има "Магнитски 300" да има, на никой не му пука за краварите.
  • 23 Taka така

    6 5 Отговор
    Магнитски си е закон на сащ,а тук е България и тук важат законите на България. Който спазва магнитски е роб на сащ
  • 24 Де политици да имаше

    5 3 Отговор
    Един двама посланици да изгоним. И много бързо ще влязат в час.
  • 25 Магнитски не знам

    7 4 Отговор
    Но "Америка за България" трябва от България да прогоним
  • 26 Хайде спрете

    6 3 Отговор
    С тоя Магнитски,че последната седмица ушите ни хванаха мазоли! Стига слагачество, говорете за важните проблеми за страната ни!
  • 27 Дансаджия

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "пенсионер":

    От кой Комунисти бре?
    По-големи комуняги от герб,няма...
    Банда престъпници,това са тиквите....
    На БСП умря... Няма ги...
  • 28 Дупка до дупката

    3 3 Отговор
    Този събува ли си гащите пред американските си господари, или не се налага понеже има дупка в тях?
  • 29 Докато имаме ЛЕВ

    2 5 Отговор
    само БНБ може някой да санкционира през финансовата система ! Но ако го няма лева, всеки олигофрен в ЕЦБ и ЕК примерно, санкции може да налага по решение на някой в Европа. А относно САЩ те са нелегитимни в ЕС.
  • 30 По-смело колега!

    5 0 Отговор
    Г-н Ванчо, ще кажете ли нещо за случващото се Демократичния Свят, за симбиозата и преплитането на държавата и нейните административни и репресивни структури с корпоративните капитали? За ЧУДОВИЩНАТА корупция произхождаща от тези процеси, за превръщането на обществото в някаква смесица на технократски феодализъм с модерен фашизъм, или вие Г-н Ванчо имате разрешението да говорите само за мутренската корупция по нашите земи? Хайде по-смело,, като кажете А- продължете!
  • 31 Бамбука

    3 3 Отговор
    ЦРУ натискат нашите политици от завист за постигането на исторически постижения във всички икономически и финансови направления - магистрали, тръбопроводи, къщи и вили, футбол и игрища, АЕЦ-цове и ТЕЦ-цове. Дори и за жълтите павета ни завиждат.
  • 32 Анчев, подлого изтръпнала

    6 3 Отговор
    Магнитски е едно нищо ! И вземи се поинтересувай в Швейцария как и какво каза шефа на Централната им банка ! По народнуму: събирайте си багажа и да ви няма ......... Тук има закони за разлика от САЩ ! И няма нито една стотинка блокирана по искане относно този закон ! Нито една, дори и по делото за оригиналният Магнитски !
  • 33 Разчитам на герб

    1 6 Отговор
    Само да ви припомня,че Бойко Борисов не е санкциониран по закона магнитски... Владислав Горанов,ако е взел пари да си носи отговорноста,но той няма нищо общо с герб,и дори Борисов се разграничи от него и от Гешев...Не може бореца срещу корупцията да бъде изкаран корумпиран... Борисов ни пази от комунистите,ако не беше той ,ДПС и БСП щяха да са ни унищожили като държава...
  • 34 САЩ пак искат чуждо да крадат

    4 3 Отговор
    Не се накрадоха тези престъпници.
  • 35 Избирател

    0 6 Отговор
    Драги съмишленици,приятели...
    Нека на 2.4.2023г да подкрепим г-н Борисов и партия ГЕРБ....Това е единственият човек който ни пази от комунистите... Единствено само герб не се преклониха пред сащ и Русия,и продължават да защитават националния интерес...Срамно е точно сега да не подкрепим генерала и човека който избавя макар и бавно България от корупцията на комунистите....Нека съберем 2 милиона гласа в подкрепа на герб и върнем България сред развитите нации...

    Коментиран от #38

  • 36 Факт

    0 3 Отговор
    На никой не му дреме за тяхния Магнитски,стават смешни вече с 1,2 че и 3.От 90 санкционирани в света -9 вече са българи?!Не ви ли мирише на фарс?За малка България ли е измислен закона им краварски или за руски,американск и украински крадливи олигарси?
  • 37 Захари

    0 2 Отговор
    САЩ имат най-налудничавата избирателна система, но нито един български политик или администратор не си е позволил да се бърка във вътрешните им работи и трябва да я променят избирателната си система. Същото важи за Русия. Но, Мустафа, Митрофанова, разни чиновничета и църковни представители през последните 1-2 години се държат като господари: редят кабинети, казват ни колко трябва да сме им благодарни и как да възприемаме историята си и т.н. Въпроса е: до кога българските политици ще мълчат и ще допускат това?
  • 38 Така така

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Избирател":

    Намерил кой да подкрепя хахаха. Никога!
  • 39 Мисля

    0 2 Отговор
    Прекаленото използване на нещо води до неговото девалвиране.То е като санкциите срещу Русия-10 пакет вече ама никой не им обръща внимание.
  • 40 Анчев, подлого изтръпнала

    2 1 Отговор
    Главният прокурор на Швейцария каза, че всяко действие по Магнитски на територията на Швейцария ще бъде третирано като криминално престъпление. !!! Но ти си говори, не ни пречиш.....
  • 41 Какъв урок

    1 2 Отговор
    не си научил? Урока по нареждане ли? Колкото по-вече се навеждаме толкова повече ни критикуват, че не сме се навели достатъчно. Веднъж наведеш ли се няма изправяне.
  • 42 Физиотерапевт

    1 1 Отговор
    А за Урсула санкции кога?Разследвана и воняща на корупционни схеми за милиарди.Айде не на нас тея.Спрямо нея Божков и Горанов са малка нощна музика.
  • 43 Име

    0 0 Отговор
    ГЕРБ са българи като нас - останалите, помислиха се за велики и сега е време да се откажат от идеята, че са единствените. САЩ ни мислят доброто и - наистина - реалността е страшна - бедност и не можеш да изкарваш пари, дори да искаш да работиш - всичко е свързано с администрация, тя пък е един вид - нахална.

    То няма как да се върне отново диктатурата на ГЕРБ, просто - да забравим, взаимно е най-добре, беше ужасно време, сигурно и в концлагерите на Хитлер са имали някакви права. Глад, от сутрин до вечер. При това се водим европейска държава.
  • 44  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор
    Какво се случи с оригиналното дело "Магнитски" ? А? Ще разкажеш ли на хората ?
  • 45 М3 голд

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Подкрепям! Целта на САЩ е ясна. Икономически придобивки чрез всякакви методи. Какво ни интересува нас, българите този техен закон? Санкционираните не ги допускали в САЩ. Ами тя цяла България е санкционирана. За всички ни има визов режим. За екскурзия до там трябва да ходиш на интервю в посолството. Та да си гледаме държавата и да не се прехласваме по чуждия закон. Всичко ще си дойде на мястото, ако се изхвърли Сорос от България! Животът ни ще бъде по-подреден, по-национално ориентиран, по-евтин, по-спокоен.
  • 46 Точно

    0 1 Отговор
    Такива подлоги са вредни за България. Атлантически еничари.
  • 47 На кой му дреме

    2 2 Отговор
    Коя суверенна държава се вълнува от писанията на писатели -фантасти от чужбина? Някой от вас, да е прочел някъде обосновка за попадане на някого в списък Магнитски (1, 2, 3 и т.н.)? В крайна сметка, спорът за това, кой е престъпник (и спрямо какво и по кой закон е престъпник) се изнася в пространството на кръчмарските експерти -политиката. Когато някой е неудобен на Друг някой, който (временно) стиска властта в ръцете си, макар и тези ръце да са много по мръсни и кървави от нарочените в списъка, този Друг измисля комисии, назначава "експерти", титулова им началник и измисля и публикува "експертни" списъци с "престъпници". Така общественото внимание се отклонява от болната глава към по малко болната, а в много случаи - направо към здравата. Възбуждат се едни "обществени вълнения", кой, защо, къде, какъв бил, събуждат се мъртви вълнения в разединените маси и истинският подбудител на унищожителните войни остава скрит зад гръмко натрапвания от него лозунг -блюстител на истината и реда. Колкото е по тъпо и необразовано обществото, толкова по реалистично му звучи бездарният лозунг. Но на всеки му е по лесно да убие съседа си, вместо да го приобщи за съвместно унищожаване на истинското зло, обкичено с "високи технологии, електрически самобръсначки и телефонни чипове". Трудно е да осъзнае човек, че тези дрънкулки не правят хората човечни, а ги разединяват -всеки се затваря в пространството си, затворено в таблета или телефона му, човешките отношения стават зависи

    Коментиран от #48

  • 48 Много дълго

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "На кой му дреме":

    Но ще довърша:
    зависими от тясното пространство на телефона или таблета и съответно -лесно контролируеми. Затова и по върховете, войните се водят за ролята на контрольор. А най лесният ориентир на обществото е тоталното отрицание. То, обаче, също води в задънена улица. Истината е, че обикновените хора не трябва никога да се доверяват на политици -за каквито и да се представят, и винаги трябва д атърсят пътищата един към друг, а не един срещу друг, на където ги водят професионалните политици. Сдружаването на обикновените хора може да излъчи много по човешка обществена структура и обществена организация от всеки представител на индустриалната, енергийната, ресурсната и всякаква друга мафия (политик), обслужващ интересите на конкретни мафиоти, а не на обществото и хората от които се състои.
  • 49 Въй

    1 0 Отговор
    Е, и? Какво като има Магнитски 1 и 2? Нашите кучета са недосегаеми, крадат, предават интересите на българите и си управляват юнашки, корумпирани и корумпиращи...Урсулата да не би да е укорявана и преследвана, заради грандиозната далавера? И колко са като нея, за които и дума не се обелва, камо ли да има разследване? Лъжа, агресия и ограбване - не се ли спрат, резултатът ще е като в Турция и Украйна- катастрофални разрушения и смърт, и тиха смърт , агония - като в България, която загуби милиони човеци...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол