Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 07:55 1 171 65

Антон Станков за „Магнитски“: Ако САЩ имат информация, нека да я предоставят на нашите служби

  • антон станков-
  • магнитски-
  • корупция

Знаете, че последните две години България е в един колапс – нямаме работещи парламенти, служебни правителства управляват едно след друго, така че не можем да очакваме, че ще има решаване на тези проблеми по този начин

Антон Станков за „Магнитски“: Ако САЩ имат информация, нека да я предоставят на нашите служби - 1

„Ако нашите партньори – САЩ, Великобритания, имат информация по тези въпроси, би било добре да предоставят тази информация на нашите служби.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Антон Станков, адвокат и бивш министър на правосъдието, относно оповестените български граждани в списъка „Магнитски“ и реакциите след това.

Или да са я предоставили още преди това, уточни той.

По отношение на упреците към съдебната власт в недостатъчно ефективна борба с корупцията, бившият правосъден министър отговори:

Да уточним, че борбата с корупцията финишира в съдебната власт. Но предотвратяването на корупцията е въпрос на съвсем друго законодателство.

„Знаете, че последните две години България е в един колапс – нямаме работещи парламенти, служебни правителства управляват едно след друго, така че не можем да очакваме, че ще има решаване на тези проблеми по този начин“, припомни Станков.

„Посочвайки само съдебната власт за виновник, е много едностранен подход. В същото време, не е и обективен“, смята той.

Нишката започва по-отдалеч – от събирането на информацията, което е работа на службите. И стигането до конкретни данни, които вече да са основание за образуване на наказателни производства.

Антон Станков коментира и проектозаконите на служебното правителство за реформа в Антикорупционната комисия и механизъм за контрол над главния прокурор.

„Такива реформи не могат да се случат насила – от една политическа сила или от две. Трябва да има сериозен национален консенсус, какъвто не се очертава в близко време“, убеден е адвокатът.

Говорим си за неща, които се случват извън България, а не вътре – Венецианска комисия, списък „Магнистки“, списъка на Великобритания, който е отделен… Моят извод е, че не се намира политическа воля вътре в България. Тя се опитва да бъде заместена с политически натиск отвън.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    20 3 Отговор
    "Ако САЩ имат информация, нека да я предоставят на нашите служби".
    А нашите служби дали искат тази информация? Информация могат да се намерят и от банките, паричните потоци към сметките на санкционираните или те си държат парите под дюшека?
  • 2 6нтщ5ж

    18 3 Отговор
    Нашите служби едва ли искат информация. Насила ли да им я дадат? Пък и те нашите служби могат да си я набавят и без сащ.
  • 3 Работник

    20 3 Отговор
    Че защо са ти предоставят информация? За да я споделиш веднага с мафията и да а заметете?
  • 4 Демократ

    18 3 Отговор
    След като човек юрист с пряко участие в правосъдната система също като главния каскет се прави,че не знае че публикуваните в списъка Магнитски престъпници,за които цял народ знае,че са престъпници, какво може да се очаква да стане в България? Нищо добро. Падението и безсрамието е на най-високо държавно ниво. Държавата обаче сме ние,обикновените хора,както ни наричат безскрупулните управници и ние трябва да я спасим от тях, ако искаме да я има.
  • 5 Чопов

    11 4 Отговор
    Главните лица в списъка Магнитски ще бъдат оповестени след изборите, така че домораслите ни адвокати имат много здраве с яловите си заключения. Ако беше оповестен ББ преди изборите то като лице на една провалила се партия можеше да се говори за намеса в изборите, но петте годжука от последния списък Магнитски нямат никакво отношение към предстоящите избори и изборите им служат само като смокинови листа та да могат гуджуците да прикриват срамотиите си.
  • 6 ГЕРБ

    4 10 Отговор
    Имат дръжки какво да предоставят доноси и нищо повече

    Коментиран от #12

  • 7 КАКВИ СЛУЖБИ

    6 4 Отговор
    НАШИТЕ СЛУЖБИ СА САТЕЛИТИ НА ФСБ-КГБ...КАКВИ СЛУЖБИ..
  • 8 ха ха

    12 1 Отговор
    от както се помня нашенските служби имат само една задача , да крият всякакви доказателства на престъпната дейност на властта
  • 9 Въпрос?

    10 2 Отговор
    И какво, ако предоставят информация, като няма правосъдна система?
  • 10 Ей сега ще

    10 1 Отговор
    я представят , лично на теб !
  • 11 САЩ вече са посмешище

    5 12 Отговор
    На САЩ "информацията" е като валутата им - фалшименто без покритие. В момента тях самите ги управляват едни от най нискоинтелигетните политици които са се раждали, избрани по цвят на кожата и сексуална ориентация. В самите САЩ цари пълен хаос, и пропадат доста по уверено даже от България.
  • 12 Възмутен

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Ти на сигналите за престъпления, "доноси" ли им казваш? Престъпниците трябва да бъдат посочвани, съдени и наказвани ефективно! Заради тях страда целия български народ! Българското общество трябва да е непримиримо към престъпниците облечени с власт и са корумпирани, към кметове, които злоупотребяват с власт, към бизнесмени, които укриват данъци и лишават цялото общество от финанси!
  • 13 Ддд

    11 3 Отговор
    Ами Станков защо им плащаме заплати на наште служби ако чакат чуждите да им дават информация или те наще епазят за наши хора ако се наложи
    Съжелявам но аз вярвам на американските
  • 14 Не на корупцията и ограбването на българ

    8 0 Отговор
    НЕ на корупционния модел "Борисов"!!!
  • 15 Име

    3 0 Отговор
    Никой не е осъден - просто се казва как да се държат политиците, не се и указва - а се споделя.
  • 16 Информацията я хванало липсата

    6 8 Отговор
    Спомняте ли си кьорфишеците на Рашков? И той "много информация" беше насъбрал ама накрая нищо не каза. Та така и "информацията" на САЩ. Ако я имаха, досега да я бяха дали. Само ни губят времето с техните си интереси, които нас НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ! Тия въртели да си ги предават на родната си територия.

    Коментиран от #18

  • 17 Мдаа

    7 0 Отговор
    "Горанов е подкупвал депутати за приемане на благоприятно законодателство в полза на Черепа."
  • 18 Истината

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Информацията я хванало липсата":

    "Срещу Борисов, Арнаудова и Горанов има 450 страници сведения!!! Държани сме в неведение какво прави прокуратурата!!!"

    Коментиран от #25, #44

  • 19 Киро също бори корупцията но ни закопа

    6 5 Отговор
    Боже колко лапнишарани пак се хващат на въдицата за "боренето с корупцията" и то от най корумпираната в момента държава, САЩ. Запомнете роби, кажат ли ви че се борят "в името на демокрацията" или "против корупцията", значи само ви манипулират с хвъркати фрази. За 33 години не се ли научихте най накрая?

    Коментиран от #24

  • 20 Истината

    6 2 Отговор
    "Божков е бил рекетиран от Борисов, Горанов и Арнаудова и чрез Менда Стоянова са предприемани действия към изменение на закона по хазарта, така че да бъде облагодетелстван Божков. "

    Коментиран от #52

  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    По странно е защо САЩ имат информация, а нашите служби НЕ.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ..леле , КАКО !

    9 3 Отговор
    Какви по-големи доказателства от чекмеджетата , къщата в Барселона , разделената България между ГЕРБ и ДПС , нарочно несъбраните от Божков данъци за 600 000 000 , рекета на границата , строеж на надути и фиктивни цени , изнасянето на пари от банката в сакове и чанти , слагане лично на главен прокурор ! Какво повече ви е нужно ? Кой нормален човек не го вижда ?
  • 24 Ти си лъжец!

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Киро също бори корупцията но ни закопа":

    Изказвай само лично мнение и не внушавай на хората какво да мислят, те си имат глави на раменете, могат да отсеят манипулативната информация от истинската и да си оформят мнението сами! И не обиждай хората на "роби", защото не мислели като теб! Имай уважение към другите! Научи се на култура на говорене!

    Коментиран от #28

  • 25 Темида иска доказателства а не доноси

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    И 1000 страници да са, свободните съчинения кой какво бил казал не минават в съда. Прокуратурата ви се смее, това прави. Докато не намерите къде Бойко държи кюлчетата от фотомонтажа, няма да го осъдите. Надхитри ви всичките "умни и красиви" този пожарникар.

    Коментиран от #29

  • 26 Красимир Петров

    3 2 Отговор
    Хаха да я предоставят на нашите служби които работят в интерес на мафията.
  • 27 Мнение

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    А за мен изброените са партньори! Твое право е ти да ги чувстваш господари, въпрос на гледна точка, само че ти се самоунижаваш сам с твоите мисли и робска психика!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Темида може да си набави доказателствата

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Темида иска доказателства а не доноси":

    На Темида не ги иска всъщност, защото в Темида отлежават 450 страници срещу Борисов, Арнаудова и Горанов, но тя Темида се прави, че не съществуват!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Темида ви се смее

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Темида може да си набави доказателствата":

    Оказа се че един "неук пожарникар" според "умните и красивите" вече няколко години не може да намерите нито едно реално доказателство срещу него. Има само смехотворни "доказателства", като фотомонтаж с кюлчета, който европейски експерти ви върнаха като фалшив, и "къща в барселона" за която пак нищо не успяхте да докажете. Останалата ви надежда е да докажете че Бойко е човекоядец. Боже колко сте зле "умните и красивите", то си е направо трагикомедия. Бойко пожарникаря ви мина с 200!
  • 32 ПСР

    2 4 Отговор
    Цялото статукво плюе по списиъците"Магнитски".И мноооого лъже.Защото,един такъв списък,се изготвя адски внимателно,от няколко агенции,инфото е яко проверено и чак тогава,Президентът го подписва/който и да е той в момента/.Законът си е техен.Факт е,че не важи на наша територия.И изобщо не са длъжни да се обясняват,защо са го изготвили.В БГ наказателна отговорност по"Магнитски" не се полага.Но пък ужилените персони и техните клакьори тук,надигнаха вой до небесата в своя защита.Хайде,бившето НДСВ Станков-съдията,да не ми приказва приказки от 1001 нощ,как прекрасно се справя"Съдебната ни система"с корупцията и престъпността в България.

    Коментиран от #36

  • 33 Гандалф

    5 2 Отговор
    Да не се окаже, че тази информация..е като на божков...още чакаме документи и видеа от него...хвърляш нещо в публичното пространство..после доказвай, че не си камила..
  • 34 Умствен дефицит

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "А на мен ми е жал за теб":

    Това да вярваш че Киро ще спаси България, след всичко в което вкара България само за 8 месеца некомпетентно и корумпирано управление, си е направо тест за ниска интелигентност. Умът ми не го побира, че има такива хора с такива умствени поражения.

    Коментиран от #35, #38

  • 35 Никога повече ГЕРБ!

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Умствен дефицит":

    Откъде знаеш аз в какво вярвам. А това, че разпространяваш герберски лъжливи клевети те прави още по-жалък и смешен. Тези клишета, които пишеш са плод на ГЕРБ да размият собствената си вина в лошото си управление и прогнилата корупция, в която са затънали от 12-годишното си управление, с тях те искат да оклеветят и насочат внимание към опонентите си, които тъкма бяха започнали да разкриват мръсните схеми на ГЕРБ и зависимостите им.

    Коментиран от #40

  • 36 Грешка в Матрицата

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "ПСР":

    Списъкът Магнитски за България се състои просто от хора в Ядрената енергетика, които не са удобни на велможите от САЩ. За да го съставиш, се изисква един бял лист и не повече от половин час, и никакви доказателства. Ама нали и в САЩ вече преобладават "умните и красивите", даже не са си направили труда да скрият основните им цели в списъка. Да бяха сложили 5-6 случайни жертви да замажат нещата, но нали акъл се иска.

    Коментиран от #42

  • 37 Урюрвкос

    3 1 Отговор
    тоя още не разбрал че това са политически санкции и нямат нищо общо с корупцията

    Коментиран от #39

  • 38 Чест и почитания на Асен и Кирил!

    5 7 Отговор

    До коментар #34 от "Умствен дефицит":

    Само в ПП и ДБ ми е надеждата, че ще изметат корупционерите ГЕРБ от политиката у нас!!!
  • 39 Това е шамар за правосъдието у нас!

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Урюрвкос":

    Това са санкции срещу безнаказаната от правосъдието у нас корупция по високите етажи на властта!

    Коментиран от #49, #53

  • 40 Киро е символ на умствена инфлация

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "Никога повече ГЕРБ!":

    Киро за 8 месеца, надмина по крадене и корупция ГЕРБ за 12 години! То не бяха гонене на дипломати, танкери с газ които никога не пристигнаха, неизгодни сделки с горива, парапети, изневери, пици с наркотици, командировки на държавна сметка. Изберете пак Киро, да ви прати на фронта да се биете "в името на демокрацията". А ценичките в момента харесват ли ви? Е за тях благодари на Киро, не на Бойко.

    Коментиран от #45, #47

  • 41 ТОКМАКОВ

    2 3 Отговор
    Хората попаднали в този списък, са подадени от българи, които трябва да са в него. С две думи.
    Крадеца вика, дръжте крадеца.
    Както го е казал народа, не аз.
  • 42 Списъкът Магнитски

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Грешка в Матрицата":

    Този списък има за цел да доведе до мобилизация на политици и граждани, които да отстранят корупцията по “високите етажи на властта”

    Коментиран от #57

  • 43 Факт

    4 1 Отговор
    Българските Служби са корумпирани потулват всички престъпления, дори убийства!
  • 44 Не стават

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Събрани от Гугъл!
    Не стават за доказателства!
  • 45 Много си неграмотен

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Киро е символ на умствена инфлация":

    Няма такова съчетание като "умствена инфлация", нещо умствено ти е увредено на теб. Хахаха ;-)))

    Коментиран от #59

  • 46 Господин станков

    2 4 Отговор
    Цитирам ви
    Ако нашите ПАРТНЬОРИ – САЩ, Великобритания

    КАКВИ ПАРТНЬОРИ БЕ ГОСПОДИН СТАНКОВ ТЕ СА НАШИ ГОСПОДАРИ

    Коментиран от #51, #54

  • 47 Спри се бре

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Киро е символ на умствена инфлация":

    Няма кой да надминеГЕРБ в краденето за 12 години и то само за 8 месеца! Пак пишеш глупости! Всичко, което си изпльокал са ГЕРБерски фалшиви клевети!
  • 48 Станков

    2 0 Отговор
    Ти, взимал ли си пари когато беше председател на СГС за изменение на мяркасега седнал акъли да ръси!
  • 49 Не само за правосъдието

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Това е шамар за правосъдието у нас!":

    Влиза един обикновен американски чиновник и нарежда на президента какви закони да приемем
    Това е ШАМАР за цялата управляваща класа в българия

    Коментиран от #60

  • 50 Чакате

    2 1 Отговор
    Чакахте Кйовеши и се заканвахте как тя щяла да вкара Баце при бай Ставри,чакате и Магнитси да го направи обаче май баце ви минава пак с 200,а вие все чакате поредните спасители и все по-бедни ставате!
    Да правиш една и съща грешка и да очакваш различен резултат е признак на глупост!
  • 51 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Господин станков":

    Партньори са, ама ти с твоята робска психика ги чувстваш господари. Имай малко самочувствие, човек! Излагаш се.
  • 52 Смешен коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Бил рекетиран, а с изменението на законите - облагодетелсван....
    Пишеш глупости. Когато искаш някой да работи за теб му плащаш. Това рекет ли е?
  • 53 Събудете се от този ступор

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Това е шамар за правосъдието у нас!":

    Трябва наистина да си много зле, ако си мислиш че най корумпираната държава САЩ ги е еня за корупцията в България, освен ако нямат преки финансови интереси. В САЩ президента Байдън и синчето наркоман са за импийчмънт и затвор. Има томове с доказателства за корупция с Украйна, но от години не ги пипат. Е това ако не е корупция, не знам какво е. И тези тръгнали да поучават моля ти се в "законност". Що за безочие? А такива като тебе, най после разберете: САЩ се интересуват единствено и само от пари. Каква "демокрация", каква "законност", вие в първи клас ли сте?
  • 54 Партньори са

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Господин станков":

    Самоунижаваш се сам с твоите мисли и робска психика!

    Коментиран от #58

  • 55 Мисля

    0 0 Отговор
    В кой съд можете да кажете на съдията -"Румен има 5 млн в офшорни сметки,лобира за чужди фирми и е много лош"..И съдията ще каже-"Как не се сетих,колко правилно говорите-15 год без обжалване!" Всичко е ала-бала.
  • 56 При хипотезата

    0 0 Отговор
    Че информацията на американците е вярно то няма как тя да бъде събрана освен чрез шпионаж
    Шпионите осигурили тази информация трябва да бъдат заловени и съдени
    Виновниците по този списък също
  • 57 Боже какъв матрял

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Списъкът Магнитски":

    И каква им е изгодата на САЩ от това да гонят корупцията в България? САЩ правят неща само за повече кинти в тяхната сметка. Такива като тебе сигурно вярвате че Дядо Мраз е истински.
  • 58 Господин станков

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Партньори са":

    Унизително е поведението на американските ви господари а не моето защото виждам истината
  • 59 Киро е символ на умствена инфлация

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Много си неграмотен":

    Такива като тебе са пример за умствена инфлация. Умните хора знаят какво имам в предвид.
  • 60 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Не само за правосъдието":

    Това доказва че са ни поели на ръчно управление
  • 61 Любопитен

    2 0 Отговор
    Как ли ще реагират американците ако нашият президент изпрати някоя от низшите си чиновници при байдън и да му каже каква политика трябва да предприеме от сега нататък
    Нали сме ПАРТНЬОРИ
  • 62 Море от интелекти в България

    2 1 Отговор
    Просто е безумно смешно че има лапнишарани в България, които вярват че САЩ борели корупцията в България, ей така от доброта. Боже боже, какви интелект цари сред електората.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 7492

    1 0 Отговор
    Който не е удобен/непотребен на господарите от САЩ попада в този списък. Въпреки това е хубаво, че попадат разни хора, които щяха иначе да се изказват умно по телевизиите, обслужващи пак една държава с трибуквена абревиатура. Не се сърдете на САЩ, сърдете се на политиците и НА народа, който си ги избира и че от първи сателит на СССР, станахме първи послушници на САЩ.
  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Като я предоставят на службите какво ще стане, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове