18 Февруари, 2023 15:35 1 109 23

Красимир Манов: Бълха ги ухапала „Лукойл“ с тая глобичка, още повече че не е сигурно дали ще я платят

  • красимир манов-
  • лукойл-
  • глобичка-
  • бълха-
  • плащане

„Лукойл Нефтохим“ не трябва да мине на оперативно управление, както Народното събрание прие някакъв измислен закон, а трябва да бъде моментално национализирана, защото и в самия доклад на КЗК се казва, че това е замислена стратегия – тези хора отдавна упражняват върху българския потребител ценова преса, аз му казвам рекет върху българските граждани по отношение на търговията с горива, коментира енергийният експерт 

Красимир Манов: Бълха ги ухапала „Лукойл“ с тая глобичка, още повече че не е сигурно дали ще я платят - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

„Откога ние говорим за казуса „Лукойл“ и това какво се извършва върху българските потребители, а сега чак КЗК видя това. Бълха ги ухапала „Лукойл“ с тая глобичка, още повече че не е сигурно дали ще я платят. Те ще облажват, веднага реагираха.“

Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ енергийният експерт Красимир Манов във връзка с наложената от Комисията за защита на конкуренцията имуществена санкция в размер на 67 771 454 лева за извършено от „Лукойл-България“ ЕООД нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение.

„Лукойл Нефтохим“ не трябва да мине на оперативно управление, както Народното събрание прие някакъв измислен закон, а трябва да бъде моментално национализирана, защото и в самия доклад на КЗК се казва, че това е замислена стратегия – тези хора отдавна упражняват върху българския потребител ценова преса, аз му казвам рекет върху българските граждани по отношение на търговията с горива, коментира експертът.
По думите на Манов управлението на нашата държава е зависимо от Русия, включително министри и президент.

„Тази държава е тотално разграден двор, занимават се с абсолютни глупости“, коментира енергийният експерт.

"Ние плащаме едни от най-скъпите горива в Европа. Няма да паднат по никакъв начин цените. Глобата на КЗК по никакъв начин няма да се отрази. Ако говорим за реалните цени, в момента трябваше да плащаме с един лев на литър по-малко. Цените на руския петрол, който купува рафинерията, е с 35-40 долара по-евтин. „Тези хора продължават се подиграват с нас, да ни рекетират, ограбват. Трябва да се вземат веднага мерки, а виждаме, че правителството не го прави. Те не защитават българския потребител, а защитават „Лукойл“. Абсолютно е възможно юридически да се национализира рафинерията. Навсякъде в Европа вече няма руски рафинерии. Само в Румъния“, подчерта Манов.

„Мен ме притесни едно от заключенията в процеса на проверката, че „Лукойл“ се били поправили. На маймуни ни направиха вече“, добави енергийният експерт.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 20 Отговор
    Щом е така ти я плати бе!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти-маймуна

    8 12 Отговор
    Лукойл е атакуван от САЩ. Някой знае ли защо освен, че си пращат неграмотната челяд да живее на запад, руските милиционери държат резервите в долари и то на запад, който им ги иззе? 300 милиарда долара

    Коментиран от #10, #13

  • 4 Еми да

    4 7 Отговор
    ГЛОБИ, САНКЦИИ................!!!
  • 5 Анти-маймуна

    3 10 Отговор
    Лукойл е атакуван от САЩ. Някой знае ли защо освен, че си пращат неграмотната челяд да живее на запад, руските милиционери държат резервите в долари и то на запад, който им ги иззе? 300 милиарда долара

    Коментиран от #9

  • 6 Теле

    2 10 Отговор
    Хи хи хи кеф
  • 7 Питам:

    21 3 Отговор
    Икономисти, аналитици, анализатори, наблюдатели и т.н.: Каква политика трябва да води България за да има рафинерия и каква за да няма? Кой продаде НЕФТОХИМ на руския Лукойл ? Защо Дай България не протестират пред теменужковия си вожд и учител? Защо последния дума не обелва, а се крие като.........?
  • 8 ти още

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Анти-маймуна":

    ли не знаеш,че тея 300 милиарда всъщност 30 и нещо, останалите 270 още ги издирват :)
  • 9 Маймун

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Анти-маймуна":

    Нищо не взето, страх ги е
  • 10 Сталин

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Анти-маймуна":

    Обърнахме ги в злато 2021 и си го взехме в русия. За вас останаха разписки за спомен
  • 11 бургазлии, не се майте

    15 2 Отговор
    Веднага Лукойлов марш.
  • 12 Тома

    13 3 Отговор
    Глобата е хвърляне на празно за пълно защото лукойл прави тези милиони за седмица А може всичко да е пиниз на радевото правителство че да им ръкоплскаме
  • 13 Гого

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Анти-маймуна":

    Само ПростоЛюдието не знае, че Лукойл е под ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА РОТШИЙЛД !!!!!!!!!!!
  • 14 Българка

    13 2 Отговор
    Как да не е сигурно, че ще я платят (глобата)? Това означава, че се признава за кремълска зависимост на съдии. И ако това е така, то те да бъдат обвинени като руски шпиони и по пързалката при бай Ставри. Освен това от НАП за неплатени левчета, които граждани и малки фирми дължат на хазната, запорират всички сметки на длъжниците. Лукойл да не са над българските закони?

    Коментиран от #15

  • 15 Хахаха

    3 10 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Какво ти подклажда илюзията, че са под българско законодателство ?????????? Време е за Възрождение
  • 16 ФАКТ

    5 9 Отговор
    Лукойл имат над 200 бензиностанций в САЩ ! Никой не казва,какво се случва там !

    Коментиран от #18

  • 17 Гошо

    10 8 Отговор
    Защо държавата позволява вноса на млечни суровини и продукти от чужбина, на ниски цени, а не подкрепя и субсидии българските? В същото време, няма по-евтин внос на гориво, а се занимават с Лукойл, който искат да продава по-евтино. И наистина ли има тука глупаци, вярващи, че ако Лукойл се национализира, ще започне да продава по-евтино? Или че печалбата от Лукойл ще бъде в държавата? Или че изобщо някой има топки да се опълчи на Русия и да национализира Лукойл, т.е. да присвои едни милиарди долари под формата на сгради, съоръжения, оборудване и т.н. , без ответен удар от собственика. Само приказки на масата, да има за какво да се дразни народа и да се пише по сайтовете.
  • 18 Работят

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "ФАКТ":

    И точка
  • 19 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Статуквото-(ДПС и Герб) лансира такива патерици от мн. години насам: Бареков, Марешки, Я. Янев, Воленчо, Славчо и сега е ред на Костадинов.
  • 20 Русофоб

    9 0 Отговор
    Явно и в КЗК също са русофили.стици!
  • 21 Хapвардски тapикат

    4 8 Отговор
    Поредната глупост на добрите.
    Утре лукойл ще каже спираме.
    Поне 5 лв за литър чакайте
  • 22 Ей....

    2 8 Отговор
    Спрете тая просташка антируска говорилня, бе хора !!!
    САЩ - надзиратели привикват редовно наши политици, размахват ръце и магнитски закони, плашат и командват, разпореждат се в ЧУЖДА държава....и НЯМА реакция.
    За Лукойл....рев, злоба.....
    А утре какво ще правим без гориво, без ток, без икономика........ще се храним с насекоми....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол