19 Февруари, 2023 13:25 987 18

Свиленски: Служебният кабинет не спира да се меси пряко в предизборната кампания

  • георги свиленски-
  • служебен кабинет-
  • намеса-
  • предизборна кампания

"Румен Овчаров е оправдан на две инстанции. За другите хора в списъка няма действия... Приказки кой колко милиона къде има - всеки може да говори, но трябват факти", коментира Свиленски имената от "Магнитски"-2

Свиленски: Служебният кабинет не спира да се меси пряко в предизборната кампания   - 1
Снимка: БНТ

"От години се води битката БСП да я няма. Но ние показваме, че България има нужда от такава партия. Очаквам българските избиратели да излязат да гласуват и да подкрепят партиите, които мислят за България, както и да има излъчено редовно правителство след тези избори". Това каза пред БНР Георги Свиленски от БСП
И посочи, че служебният кабинет не спира да се меси пряко в предизборната кампания:

"Тези хора са излъчени да правят честни, прозрачни, демократични избори, да осигурят изборния процес, а не да дават оценки на политическите партии, които участват в него".

В предаването "Неделя 150" Свиленски допълни, че българските социалисти ще гласуват на вътрешнопартиен референдум с кого биха желали БСП да участва в управлението.

Той е категоричен, че БСП не е срещу въвеждане на еврото, а е за влизане в еврозоната, когато страната ни е готова за това.

"Което говорехме през цялата минала година - че България не е готова от 1 януари 2024 година, и то не заради неприети закони, а заради високата инфлация, заради това, че БВП не отговаря на условията, стана ясно и преди два дни".
Според него таван на цените би предпазил хората от това да станат жертва на високите цени - от 12 лева кашкавал в мандрата до 30 лева - в магазина.

"Трябва да се борим за закон срещу спекулата. Когато го предложихме преди година и половина, ни обвиниха в комунизъм, в непазарна икономика. Но това нещо го има вече в Европа. Какво трябва да чакаме? Инфлацията да стане 40%? Приоритетът на приоритетите за нас са цените и доходите на гражданите".

На въпрос за искането на лидери от ДБ за отстраняване на президента Румен Радев, той отговори, че е важно първо да се формулират мотивите и да се види дали има основание за импийчмънт.
По думите му списъкът "Магнитски" не е тема за БСП, защото съдебната система се е произнесла за хората, които са членове на партията и са в него:

"Румен Овчаров е оправдан на две инстанции. За другите хора в списъка няма действия... Приказки кой колко милиона къде има - всеки може да говори, но трябват факти".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил касиера на сик

    14 3 Отговор
    новата левица.е старата мутра от 90-те год ,та до днес!

    Коментиран от #5

  • 2 ТаУмВзе

    8 7 Отговор
    Кви уж изборчета бре? Козяк ще избучи годеж на кирелацията и мутропитека, от улав ЗОР. Таа кукла радеф я мани! Не знае на къде да хване горкото. Тесно е небетоооо, Тесно!
  • 3 КОТарАК

    7 6 Отговор
    другарки и другари / май свърши далаверата ни на 2 стола
  • 4 Българка

    13 8 Отговор
    Румен Овчаров не е оправдан. Просто делото е прекратено поради изтекла давност.
    А Радев се извъртя на 180 градуса. И от борец срещу мутрирте ,стана сподвижник и участник в мафията. Не зная дали е вярно, че разполагат със снимков материал за участие на Радев в оргии, но той не се държи като български президент, а е по-скоро говорител на Кремъл и на страната на чекмеджетата и пачлите

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатана Z

    5 5 Отговор
    Служебният кабинет е назначен от Козяк.Редовният също ще бъде нареден според интересите на господарите ни.Така е било,та и ще бъде занапред. Баджанак

    Коментиран от #9

  • 7 ПОЛИТ КОРЕКТ

    6 1 Отговор
    нали това му е работата бе у --- гел
  • 8 АЛФА КЕНТАВЪР

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    МАФИЯТА ОЛИГАРХИЯТА ПРОКУРАТУРА всичко е КОРУПЦИЯ
  • 9 таумдал

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    тебе да не те е гонил козел,та все ти се привижда козяк?
  • 10 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    6 2 Отговор
    На тия(.....)
    Парламентарната група
    ЩЕ СЕ събира
    На един ред и половина
    В парламентарната зала...😀
    апропо...И ще се събират
    На заседания в сепарето НА кафенето☝
  • 11 Статистик

    7 2 Отговор
    "….честни, прозрачни, демократични избори..." с хартиени бюлетини? Това не е ли за раздел"Вицове"?
  • 12 смях

    9 1 Отговор
    Господин Свиленски, ще ви се наложи да се примирите с положението си. Понеже не направихте лустрация, на изборите народът ще ви направи лустрация.
  • 13 Каракостов

    4 3 Отговор
    Вече ще се струва панахида,и крайно време беше,мухлясалата БСП за Русия,да мине в мрачната история на България! Никой няма да заплаче за нея
    ,освен миришещи те на пръст стари руски фашаги!
    Погледнато реално,това е най мрачния период на България,наложен от българските комунисти/БСП/.
  • 14 Крадеф

    3 2 Отговор
    Баджанак стига вече, се чеши по моя, че рогите така ти порасна, че скоро няма да влезеш през вратата.
  • 15 Миро

    3 1 Отговор
    И моите рога растат ма си трая пред Киро, може и да мандадръса Лена на парапета, ма ще ми направи я началник на депотатите, я министър.
  • 16 ПартияЗаЛичноПолзване

    3 1 Отговор
    За разлика от личната партия на ББорисов, ползвана за държавата, вашето яЯдро обсеби държавна Партия за свои, което си е чиста кражба.
  • 17 Бай Герги

    2 0 Отговор
    И жената ти взе и тебе ке те вземе!
  • 18 Ком

    2 0 Отговор
    Ами иди удари два шамара на баджанака си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол