Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 23:30 1 077 2

Важните новини във ФАКТИ на 20.02.2023 г.

  • цик-
  • делян добрев-
  • любослав костов-
  • красен станчев-
  • мвр-
  • вас-
  • нато-
  • нап-
  • слави трифонов-
  • дело-
  • красимир каракачанов-
  • янка такева-
  • еврозона-
  • веселин марешки-
  • тунел железница-
  • труп-
  • полиция-
  • варна-
  • румен радев

Изборните комисари не се договориха за вида на протоколите на СИК, след хаотичните промени на Изборния кодекс от "хартиената коалиция"

Важните новини във ФАКТИ на 20.02.2023 г. - 1

След скандал в ЦИК: Цветозар Томов напусна поста си на говорител

Както се очакваше, промените в Изборния кодекс, приети под натиска на „хартиената коалиция“, започнаха да предизвикват сериозно напрежение в Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи "Сега".

Делян Добрев: Ако участваме в управлението ще се справим с инфлацията и ще я доведем до средните европейски нива

Според мен листите на ГЕРБ ще останат същите, или ако има някакви размествания, те ще бъдат минимални. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Делян Добрев, член на Изпълнителната комисия на партията, бивш председател на парламентарната комисия по енергетика, бивш министър на икономиката и енергетиката. "Листата на Хасково, например е 100% същата, и подредбата е същата, няма нито една промяна и не виждаме смисъл за тази промяна", каза Добрев.

Любослав Костов: Малката потребителска кошница поскъпна с 20-30%, отделни стоки минаха 50%

Случващото се показва, че пазарната икономика е поставена под въпрос от гледна точка на ценообразуването на крайната цена. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” главният икономист на КНСБ Любослав Костов.

Красен Станчев: Не съм оптимист за влизането в Еврозоната догодина. По-добре е това да се планира през 2025 - 2026 г.

"Не съм оптимист за влизането в Еврозоната през 2024 г. Вероятно няма да има дългосрочна политическа стабилност и отново ще се чакат избори. А защото се чакат избори, икономиката ще ни замеря с пари от данъкоплатците и отново няма да може да се направи поне онова малкото, което е възможно за овладяване на инфлацията като местен феномен. По-добре да се планира присъединяване в Еврозоната през 2025 - 2026 г.".

Експерт по антитероризъм: На МВР работата е да спира мигрантите още по границата, а не да ги гоним вътре в страната

В ситуация със служебното правителство има ограничени възможности. Кратки са сроковете, а сериозните инвестиции за българо-турската граница биха отнели години. По отношение на разследванията – прокуратурата има своята роля, но и на МВР задачата не е лесна. Със сигурност може да се търси международна и европейска помощ. Това заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев в ефира на БНТ.
Експертът по антитероризъм Иван Янкулов смята: „Няма достатъчно ресурс като хора в МВР за справяне с проблема. Бройката хора по граница е недостатъчна, а за съоръжението знаем. Работата на МВР е да спира мигрантите още по границата, а не да ги гоним по пътищата вътре в страната."

ВАС бута незаконния строеж на Вълка на язовир "Искър"

Върховният административен съд остави в сила решението на Административния съд в София, с което е отхвърлена жалбата на „Био Майнинг“ срещу заповедта на главния архитект на Столична община за събаряне на незаконен строеж на язовир „Искър“, съобщават от Върховния административен съд.

Служебното правителство праща наш постоянен представител в НАТО

Министърът на външните работи Николай Милков заяви в отговор на въпрос на "Хоризонт", че ще направи предложение пред президента за назначаване на посланик в НАТО:

НАП не е констатирала нарушения при санкционираните по втория списък "Магнитски"

НАП не е констатирала нарушения при санкционираните във втория списък „Магнитски“. Прави се вътрешен анализ на информационните масиви, посочиха за бТВ от Агенцията.

Слави Трифонов: Никога не съм използвал Апостола за политическа пропаганда

Васил Левски е обесен на 18 февруари 1873 г. Заради наложилата се дългогодишна традиция обаче възпоменателните церемонии се проведоха вчера - на 19 февруари.

Делото за клевета на Кирил Петков срещу Бойко Борисов продължава с техническа експертиза

Делото за клевета на съпредседателя на “Продължаваме Промяната” (ПП) Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ще продължи на 20 април, съобщи БТА. Дотогава трябва да е готова, назначената днес от съда компютърно-техническа експертиза на файлове с видеозаписи, на които, по време на публични събития, Борисов говори за Петков. Двамата не присъстваха по време на заседанието днес.

Красимир Каракачанов: Има фикция да се превземат институциите на властта

"За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи. Само с коментиране не става. Няма последователна държавна политика. Българският парламент не се занимава с проблемите на хората, а с това да махне главния прокурор, за да сложи удобен за група ляволиберални политици главен прокурор".

Янка Такева иска 1900 лв. стартова заплата за учител

Около 1900 лева се очаква да достигне минималната начална заплата на учител у нас. За целта в проектобюджета на държавата за тази година са договорени 400 млн. лева. Това съобщи в Русе председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева, цитирана от БНР.

Николай Василев: Редовно прозападно и реформаторско правителство може да ни вкара в еврозоната

"Ако имаме редовно правителство през април, което да е прозападно и най-вече реформаторско, то би могло да вкара България в еврозоната. Първо трябва да внесе друг вид бюджет. Ако питате мен, той трябва да бъде с бюджетен излишък или поне да няма дефицит. Ако България вкара Бюджет без дефицит и приеме всички необходими закони през април - май, и най-вече, ако покаже огромна политическа воля, както показа Хърватия, Западна Европа може да каже, че страната ни е готова да влиза (в еврозоната) и да направи известен компромис с инфлацията, ако изобщо се налага. Ако обаче няма политическа воля, ще стане същото като от 2005 г. досега. От 2005-а има само няколко проблясъка за влизане в еврозоната".

Веселин Марешки се кандидатира за независим депутат

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки ще участва в извънредните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно, след като Районната избирателна комисия във Варна регистрира инициативен комитет за издигането на Марешки за независим народен представител. Комитетът е 7-членен и се представлява от Николай Наков, а в състава му влизат двама общински съветници - Щериана Иванова и Николай Почеканов. В края на миналата година те напуснаха групата „Свобода и Воля" и заедно с независими свои колеги основаха нова петчленна група „СДС и Воля за Варна", оглавявана от доайена в местния парламент д-р Янко Станев.

Тунел "Железница" с Акт 15: Единственият у нас, който покрива всички европейски стандарти

Специални системи за сигурност са използвани при строежа на тунел "Железница", който е част от АМ "Струма". Внедрена е интелигентна система за управление на трафика, а при инцидент шофьорите ще могат да подават сигнал от аварийни SOS кабини.

Откриха труп с прободни рани в пловдивската Арман махала

Мъртъв мъж е открит днес в Арман махала в Пловдив. Водят се активни действия и се изясняват обстоятелствата по случая, съобщиха от окръжната прокуратура, цитирани от БНР.

И Европол ще разследва смъртта на 18-те мигранти край Локорско

Трима служители на Европол са командировани в България за разследване на трагедията с 18-те мъртви мигранти, открити в камион край софийското село Локорско, съобщиха източници от Европейската комисия.

Битката за Варна: Слави за ИТН, Борислав Гуцанов за БСП и Ерджан Себайтин за ДПС водят листи

Предсрочните избори във Варна са интересни за политическите сили като генерална репетиция и спечелване на повече влияние за местните избори, а и заради допълнителния 16-и мандат в избирателния район, който всички казват, че ще се стремят да спечелят, съобщи БНР.

Румен Радев: България и Черна гора категорично осъждат руската агресия в Украйна

България и Черна гора категорично осъждат руската агресия в Украйна, каза президентът Румен Радев на съвместна пресконференция в президентството с държавния глава на Черна гора Мило Джуканович. Двамата президенти и споделят общо мнение, че трябват дипломатически усилия за прекратяването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    0 1 Отговор
    Повтаря ли се историята?


    Новини от 23.07.21:

    „Президентите на САЩ и Афганистан Джо Байдън и Ашраф Гани проведоха телефонен разговор в петък, по време на който по-специално се съгласиха, че настоящата офанзива на радикалното талибанско движение в републиката противоречи на изявленията на неговите представители за подкрепа за мирно уреждане на конфликта. конфликт.

    По време на разговора Байдън също потвърди, че Съединените щати възнамеряват да продължат да оказват подкрепа на Афганистан.“
  • 2 енко

    0 0 Отговор
    Най-важна ми се стори новината, че некой заплашил рапъра Устата и той напълнил памперса!
    Като ще правиш такива песни рапъре имай смелостта да заставаш зад тях!
    а не да плачеш по телевизии и форуми!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол