Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 09:25 888 23

Ивайло Мирчев: По въпроса с листите на ДБ и ПП по-скоро се търси интрига – там няма толкова различия

  • ивайло мирчев-
  • листи-
  • дб-
  • пп-
  • различия-
  • интрига

"Нашата цел е да спечелим първото място, не просто, за да си го закичим на ревера, а за да опитаме да направим всичко възможно да получим първи мандат и с него да сформираме реформаторско правителство", подчерта още Мирчев

Ивайло Мирчев: По въпроса с листите на ДБ и ПП по-скоро се търси интрига – там няма толкова различия - 1
Снимка: ДБ

Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията, заяви пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България". Вчера ЦИК реши финалните данни от машинните и хартиените бюлетини да се записват заедно в секционните протоколи.
"Това решение е позор на ЦИК. То е взето с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. Същата хартиена коалиция в момента обезсмисли машините и проверката на гласуването с машини, коментира той в предаването "Преди всички".
От ПП и ДБ събират доброволци за всяка секция, "за да противостоим на манипулациите, които ни се готвят", обясни Мирчев.

"Имаме различия с ПП, но те са на основа на виждания по отношение на конкретни политики. ПП имат много по-силна социална част. Ние сме доста стриктни по отношение на изпълнение на бюджета, по отношение на десни мерки", призна той относно новото обединение между двете партии.

Според него по въпроса с листите по-скоро се търси интрига – там няма толкова различия. По думите му по този въпрос винаги ще има някакви разногласия и напрежение.

В ДБ няма никакъв проблем, има вътрешен проблем в ПП по този въпрос, подчерта Мирчев.

Той обяви, че листите на новото обединение ще бъдат обявени на 25 февруари.

Няма да има разединение, категоричен е Ивайло Мирчев и подчерта, че ДПС и ГЕРБ се опитват да внесат такива динамики между двете партии. По важните теми ние се обединяваме и така ще бъде, декларира той. По думите му на избори се отива с ясна програма и изисквания.

"Нашата цел е да спечелим първото място, не просто, за да си го закичим на ревера, а за да опитаме да направим всичко възможно да получим първи мандат и с него да сформираме реформаторско правителство", подчерта още Мирчев. И добави:

"Хората са разочаровани. Не виждат новия лъч. Виждат, че ГЕРБ си отива, но не е ясна формулата след това. И ние имаме сериозна отговорност към тази ситуация. Това е причината да направим това обединение с ПП".

В коалиция "Трактора" Мирчев включва "ГЕРБ, ДПС и БСП, с любезното съдействие на "Български възход" и "Възраждане"". Изпуснахме изключително важен шанс България да стане част от еврозоната след няколко месеца, подчерта той. Според него при желание законопроектите са щели да бъдат приети. НС показа, че няма желание да приеме изискванията на ЕК, изказа мнението си той.

Мирчев подчерта, че е малко резервиран към датата 1 юли за влизане в еврозоната. Такава практика няма и това ще са огромни усилия. Все пак той е изключително впечатлен от работата на финансовия министър. Още в първия ден на новото НС ДБ и ПП ще внесе всичко, което не е внесено като законопроекти по отношение на кандидатстването на страната в еврозоната.

Надявам се, че всички ще гледаме в една посока, каза Ивайло Мирчев.

"Ако някой си мисли, че съпротивата е от идеални чувства, да разсее тези съмнения. Става дума за определени интереси в определени бизнеси, които не искат да попадат под контрола, който Брюксел би упражнил върху тях, и искат да продължат балканския си начин на работа и на правене на бизнес. Точно на това от ПП и ДБ твърдо сме решили да се противопоставим".

По думите му максималният размер на бюджетния дефицит трябва да е не повече от 3%, за да можем да влезем в еврозоната.

Когато няма ясна стабилна власт, администрацията не работи по нужния начин, коментира Ивайло Мирчев. Според него част от високата инфлация е в резултат на раздутите социалните разходи:

"Трябва да сме много внимателни оттук нататък. По-нататъшно рязко повишаване на социалните разходи може да изиграе още по-лоша роля по отношение на инфлация".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    18 6 Отговор
    от вас, бе !
  • 2 да де

    19 5 Отговор
    На всички е ясно, че избираемите места са кът за това е целия зор.

    Коментиран от #22

  • 3 честен ционист

    20 5 Отговор
    Този за какво първо място бълнува. Ако българите гласуват за ДБ, значи им се копаят окопи при Кардам.
  • 4 Пич

    12 6 Отговор
    Гласа на разума , ще ме накара да гласувам за Възраждане ! Макар и с отвращение ! Защото отвращението ми към Бойковците , Кирчовците и Ристовците , е още по голямо !!!
  • 5 Мнение

    16 5 Отговор
    Нямате различия, всички евроатлантици сте долнопробни престъпници, грантаджии, предатели, готови да продадете род и родина за прясно напечатана американска зелена хартия!!!

    Гнус ме е от тази козяшката смрад в бг парламента!
    Рано или късно ще отговаряте пред народа си!

    Време е да има Възраждане за България!
    Над 30 г кражби, предателства и заробване СТИГАТ!!!
  • 6 Боки

    10 6 Отговор
    Готвя се да крада избори. Ще има невиждани манипулации с хартията, невалидни бюлетини, вот в Турция. Пълен комплект! Яко ще крадем гласове в полза на ГЕРБ! Само ГЕРБ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хайде

    11 4 Отговор
    Мирчеф бягай при Рейгана в Ясеновец да ти събере гласове
  • 9 Бай Благой

    12 4 Отговор
    От сега започват с караниците и неразбориите....а искат да управляват цяла Държава..
    Айко, Айко...Леле майко...
  • 10 Иво Иво!!! Ти си едно Недоразумение на

    6 3 Отговор
    Природата!! Що не си гледа Земеделието, ами се захващаш с политика! Вие оцелявате на принципа за "по малкото Зло" че избирателите не желаят да Гласуват за Борисов и ГЕРБ! Гласуваме за ПП и ДБ с Отвращение Мирчев! С Отвращение заради вас, ако бяхте самостоятелно на Изборите, нямаше да влезете в НС!!
  • 11 без имена

    3 1 Отговор
    така е на всякъде. при нас няма скандали. при враговете има задкулисие....нищо ново.
  • 12 Коментар

    3 2 Отговор
    Пак почнаха да реват за тези машинки...точно с тях се подправят изборите и после няма доказване.Навсякъде където използват машинки си има съмнения за подправен вот и стигат до граждански войни.Наскоро в Бразилия се биха заради машинките.
    Кой ше глссува за ПеПето и ДеБето ми е много интересно?Ще плащаме 5-звездни хотели до края на живота си без да сме ги посещавали,а накрая и за пушечно месо ще ни пратят тея.Ще ни лъжат,а после ще се хвалят на чужденците как са ни излъгали...Няма да стане!
  • 13 Дано тази подлога не влезе в парламента,

    10 4 Отговор
    много ми е противен, като го видя ми се гади!?

    Коментиран от #20

  • 14 1122

    4 2 Отговор
    Га смечелиш първото мяста при балканджиите, ела ми се обадете. А там са много, много са, ще ви го повтарям, за да разберете, че София не е провинцията. А в провинциите там се изисква работа, работа, не мога да си представя младите с галоши и цървули от ПП да се качат на кон магаре и по върховете да видят и се запознаят с живота на изнемощелите хора. Да, от САЩ отидоха и ровиха в София показно, завършили международни отношения, но кога видя Ивайло Мирчев, бих му повярвал с катъра по балкана и сее оре впрегнат с рало. Хората живеят някои в 18,19 век. Много работа има за вършене в тия изостанали краища, но не да подслушвате телефоните им , а галошите и при тях лично, да се запознаете и оправите нещата. Премахнати са заставите, спокойно мога да си отида в Гърция. Войничета от 33 г не пазят, всичко е разградено и се заселват вашите хора ромеите.
  • 15 гост

    6 3 Отговор
    Тръгнал от село Крушари Толбухинско с баща първи секретар на Общински комитет на БКП с 2 пръста чело и все иска да е начело! Неговата бутикова партийка ДоИ България / до като пуска/ се закачи като катраник за ПъПките /циреи/ само няколко от нейните главатари да влязат в НС. Ай някой не влязъл- цирк и сеир!
  • 16 гого

    5 4 Отговор
    ооо господина от доностническа българия доностниците на сорос ,някой да ми даде поне един пример какво добро са направели за България тези доностници на сорос едно положително нещо
  • 17 Грухи

    1 3 Отговор
    Да не ги разбира нещата толкоз, ми да се маха...
  • 18 хммм

    4 1 Отговор
    Дунчев е човек внедрен от ГЕРБ. Днеска младежи ГЕРБ разпространяват свое видео с него... като казват че имало разцепление в ДБ-ПП.
  • 19 Психар

    5 3 Отговор
    Ще повярвам на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, когато лидерите и кандидат-депутатите им се въоръжат и заминат за Украйна да защитят "Евроатлантическите ценности" от Путин!
    След като победят и се върнат ще гласувам за тях!
  • 20 Мдаа

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Дано тази подлога не влезе в парламента,":

    Аз пък ще гласувам за него. На мен ми е симпатичен. Въпрос на гледна точка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 така така

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    На всички е ясно, че Дунчев е гербer който се опитва да сее разцепление в партията. Те затова и герб го подкрепят да внася разкол!
  • 23 пенко

    0 0 Отговор
    БОЖАНКОВ - БОЖАНКОВ - БОЖАНКОВ - И ИЗБОРЕН ФАЛИТ !!!!!!!! ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ РЕНЕГАТА ВАСИЛЕВ ---И ИЗБОРЕН ФАЛИТ И РЕНЕГАТЪТ РАДУЛОВ + ИЗБОРЕН ФАЛИТ !!!! А , ЗА МИРЧЕВ И ИЗБОРЕН ФАЛИТ -ДА НЕ ГОВОРИМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АПА ЛИРИк ПУ...В И АЗИС ФАСУЛЕВ -ФАЛИТ !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол