Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:03 1 249 40

Журналисти: Траен мир между Русия и Украйна може да има само ако Путин "изчезне" от сцената

  • войната в украйна-
  • нато-
  • джо байдън

Джо Байдън ще се срещне с лидерите на държави от Източния Фланг на НАТО, но при нашата позиция, която е в услуга на Кремъл, няма как ние да имаме лицето да отидем, смята Асен Генов

Журналисти: Траен мир между  Русия и Украйна може да има само ако Путин "изчезне" от сцената - 1

За да има траен мир между Русия и Украйна, Путин трябва да “изчезне” от политическата сцена. Такова мнение изрази журналистът Александър Велев пред Нова телевизия.

“Русия не трябва да бъде унизена, но трябва да бъде изтласкана от територията на Украйна, което ще се случи много трудно. Макар и бавно, но с помощта на Западните партньори, САЩ и НАТО, украинците имат потенциала да изтласкат руснаците от териториите, които превзеха.Въпросът е Путин да съзре, че той не може да удържи тази война. Едва тогава той, може би, ще премине към мирни преговори. Което е малко вероятно да стане в скоро време”, каза Велев.

Журналистът Момчил Дойчев бе категоричен - Путин няма да излезе като победител от войната. “Путин няма да спечели тази война. Той ще я загуби по простата причина, че целият цивилизован свят подпомага Украйна. Путин ще загуби не просто морално, а и военнополитически. Тези, които са предизвикали тази война, би трябвало да бъдат изправени на съд като военнопрестъпници”, каза той.

А според Асен Генов липсата на категорична позиция на България спрямо въоръжението на Украйна би удължило конфликта. “Трябва да се оглеждаме и какво се случва в България. Ако у нас има лидери, които защитават тезата, че ако помагаме на Украйна с оръжие - това ще удължи война. Столтенберг казва, че това е парадоксално и че единственият начин бързо да свърши войната - е да се подкрепя Украйна”, смята той и заяви, че Западът подготвя Украйна “за масивно контранастъпление”.

Според Генов Украйна все повече ще се въоръжава, защото Западът “пренастройва своите поточни и производствени линии” с цел да произвежда повече боеприпаси за Украйна.

В понеделник американският президент Джо Байдън бе на изненадваща визита в Киев, а по-късно се отправи към Полша, където ще се срещне с лидерите на държави от Източния Фланг на НАТО.

Дойчев обаче се усъмни, че България ще участва в тези срещи. “Мисля, че при тази разкрачена позиция, която е директно в услуга на режима на Путин, няма как ние да имаме лицето да отидем”, каза той.

А ще има ли Китай роля в развоя на войната? Според експерта по сигурност и отбрана Илия Налбантов, Китай имат двойствена позиция. “Винаги гледат собствения си интерес. Явно Китай ще продължи сегашната си политика и ще се съобразява със Западния свят заради собствените си икономически интереси”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    47 7 Отговор
    Прзидента Владимир Путин ще слезе последен от сцената и ще ви изгаси светлините докато вие фашисти отдавна ще се далеч!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти-маймуна

    32 3 Отговор
    Днешните събития в Русия и ролята на запада не могат да бъдат разбрани без познаване на историята на опитите на запада да инсталира марионетен режим в Москва. Първо с комунистическата революция през 1917-1919 г., където евреите Ленин и Троцки(финансирани с $20 милиона от Якоб Шиф, евреин с родствена връзка с династията Ротшилд) са натоварени да въведат комунизъм ПЛЮС демократични избори в Русия(за да влязат Ротшилдите през тях), които са отменени от Йосиф Сталин, който убива Ленин и Троцки. И както казва запада - към началото на 30те години Йосиф Сталин се превърнал в диктатор(изгонил запада, организациите им, забранил демократичните избори, които винаги се печелят от хората на частния Федерален резерв).
    Днес Ротшилдите имат работа с нов доктатор, когото обвиняват в нарушаване на правилата на демократичните избори. Усеща се като в 1929 г. Общото е, че населението и тогава и сега няма абсолютно никаква представа какво се случва и защо.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    37 4 Отговор
    Тази постановка е руска и от Кремъл определят правилата кой ще танцува и кой ще гледа от страни като НАТО.
  • 6 ами

    42 1 Отговор
    бай дрън плесна с ръце и всички започнаха да пеят в хор как украина ще победи - други прогнози не се допускат
  • 7 Кочина

    54 3 Отговор
    "целият цивилизован свят подпомага Украйна."

    Всички неутрални, които не подпомагат Украйна са нецивилизовани, така ли?!
    Китай?
    Бразилия?
    Аржентина?
    Мексико?
    Индия?
    Африка?

    Айде по-полека с изразите, не се изсилвайте и прехласвайте толкова!
  • 8 666666

    35 3 Отговор
    Хахаха мир само когато Путин превземе зелените.
  • 9 Мда

    4 11 Отговор
    Да вземе да побърза!

    Коментиран от #39

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бонев

    38 1 Отговор
    Тези тримата на снимката ако изчезнат от медиите ще е по добре.
  • 12 Поправка

    37 5 Отговор
    Траен мир между Русия и Украйна може да има само ако Байдън "изчезне" от сцената

    Коментиран от #26

  • 13 путлерофашизъм

    5 27 Отговор
    Пирожкинските тролове от 10 минути не са писали коментар, защото гледат по расия адин гърчовете на Путлер пред КГБ.
  • 14 Сократ

    27 3 Отговор
    Ако изчезне Путин ще си имате работа с Шойгу. Вие избирате кой е по-добре.

    Коментиран от #19, #23

  • 15 УжасТ

    36 4 Отговор
    УжасТ! Тази сутрин соросоидни скакалци налазиха ефира на Нова ТВ на 101% .
  • 16 Дааааааааааа

    11 5 Отговор
    Ми той отдавна изчезна сега бил някакъв двойни, трийник, а и Украинското Радио съобщи, че Русия няма вече ракети. А и Моцарт ще свири втора цигулка ...не му дават боеприпаси????
  • 17 киро

    21 2 Отговор
    а защо не изчезне соросоидното еврейче и азовците бе от-----
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 путлерофашизъм

    4 16 Отговор

    До коментар #14 от "Сократ":

    Особеност на диктатурите е, че диктаторът от страх някой друг да не завземе властта издига в обкръжението си послушни некадърници. Ако Путлер се гътне, Шойгу и останалите глупендери ще се изпотрепят помeжду си.

    Коментиран от #40

  • 20 Критик

    18 2 Отговор
    Тия така наречени журналисти да си хвърлят дипломите гола вода са
  • 21 Ненормалник пътя и на фронта в Украйна

    15 2 Отговор
    Асене не ни занимавай с ибрикчииските си изпълнения спрямо краварите! Асене може да вършиш всичко от свое име и за своя сметка, нас не ни вкарвай в твоите психо ненормални сюжети!
  • 22 наблюдател

    8 2 Отговор
    За да има траен мир между Русия и Украйна спящия Джо ,клоуна и сподвижниците им да изчезнат от политиката.
  • 23 Шах-мат

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сократ":

    Господата назовали себе си журналисти са направили твърде повърхностен коментар. Без да имам претенции бих ги попитал дали им е известен механизма на вземане на висши управленски решения и вътрешен контрол в държавата, която обсъждат. И дали мислят, че не е помислено предварително, какъв ще бъде алгоритъмът на следващите действия ако се случи нещо, което те искат да се случи! Добрите шахматисти предвиждат играта 3-7 хода напред, гениалните предвиждат 8-15 хода напред и знаят как ще си изиграят партията по най-печелившия начин. Реми не е загуба.
  • 24 гост

    7 0 Отговор
    Сред всичките простотии, които изсипа Боко едно нещо е много ВЯРНО : МИСИРКИ И в мъжки и в женски род!
  • 25 Бай Тошо

    6 2 Отговор
    Пазете Путин,той играе със САЩ. Защото отиде ли си Путин за три дни Украйна е прегазена и е поставен ултиматум на Запада.
  • 26 питам си

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Поправка":

    Когато на сцената бе баба Меркел и Тръмп - нямаше война - дойде ппамперса Дедка и всичко се вмириса. Помните ли КОЙ хврълше бомби над Белград - вицето Бай Издън......
  • 27 Сайгон 75

    5 1 Отговор
    Александър Велев не е единственият г@зоцелувач на САЩ, на истеблишмънта и на световното Министерство на "Истината".
    За да тръгне светът във вярната посока всички такива трябва да бъдат уволнени.
    На тяхно място са нужни свободни журналисти които да казват истината.
  • 28 позорът е пълен

    7 0 Отговор
    тия трябва или да се преименуват на мисирки, или да се скрият и да не срамят професията. За съжаление, малко качествени журналисти останаха в България. Повечето или са откровенни прокламатори и ПР, или са жалки слагачи, или пълни неграмотници.
  • 29 Деций

    6 0 Отговор
    А защо да не изчезнат "демократите" от САЩ?А ако дойде някой Хардлайнерите в Русия,нали ще ви запали задниците!Задниците ,щото с тях мислите,а главите ви са кухи!Какво искате да приключи света ,за 30 минути ли,заради вашите амбиции за доминация,да крадете ресурси за да задържите и отложите собственият си крах!
  • 30 От оня свят

    4 0 Отговор
    Вероятността тези тримата да изчезнат от живота тази година е 99,99%.
  • 31 Мисля

    3 0 Отговор
    Истински журналисти ли са , или избягали от 4-ти километър
  • 32 поп

    3 0 Отговор
    Докато Американците не спрат да се правят на световния "полицай миротворец" и да "даряват" "демокрация", там където за тях е угодно, мир нама да има по света!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Не разбирам

    1 0 Отговор
    ..защо никой не допуска, че зелен-ия ще изчезне от сцената?! Това е най-лесното решение, това е залога! Путин е гарантирал, че няма да го очисти още в началото. Въпроса е колко ще си удържи на думата.
  • 37 Не е вярно

    2 0 Отговор
    Само когато Украйна изчезне от картата е много по точно.
  • 38 Ххй

    0 0 Отговор
    Няма как да изчезне глупаци
  • 39 Хйл7

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мда":

    Вземи да го варнеш
  • 40 Дкфл

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "путлерофашизъм":

    Ясно че няма да ви се получи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове