28 Февруари, 2023 10:09 1 677 77

Атанас Пеканов: Не е нормално в повечето европейски столици млякото да е 1 евро, а у нас да е 3,60 лв.

  • атанас пеканов-
  • мляко-
  • едно евро-
  • три лева

Според вицепремиера с „черни“ и „бели“ списъци за порочни и за добри търговски практики може да реши проблема със спекулата сега, както и след приемането на еврото

Атанас Пеканов: Не е нормално в повечето европейски столици млякото да е 1 евро, а у нас да е 3,60 лв. - 1
Снимка: bTV

Вицепремиерът по управление на европейските фондове Атанас Пеканов заяви пред bTV, че при влизане в еврозоната ще спестим разходи за превалутиране.

„Ще си спестим една голяма сума разходи, която всяка година правим от факта, че всяка година превалутираме нашия лев, който е свързан с еврото. Също така, че държавата е само с единия крак в Еврозоната, което значи, че финансовите пазари също ни дават половината от бонуса да си във втората най-силна валута в света“, обясни той.

Пеканов добави, че срещу ясните ползи стоят страхове от спекулации.
„Те са затова, че отделни търговски обекти могат да злоупотребят. Именно там държавата трябва да е най-активна“, заяви вицепремиерът.

Таван на цените

Пеканов посочи, че за таван на цените все още не можем да говорим.

„В крайна сметка, живеем в пазарна икономика и продължаваме да вярваме в конкуренцията. Не сме тръгвали да предприемаме такива резки мерки“, каза той.

Вицепремиерът допълни, че не е нормално в повечето европейски столици млякото да е 1 евро, във Вашингтон да е 1 долар, а у нас да е 3,60 лв.
„Първият ни подход беше с търговските вериги да обсъдим този проблем, след което да предоставим повече информация за гражданите, като това ще подпомогне конкуренцията и ще упражни натиск върху цените. Третото е активизиране на регулаторите – КЗП и КЗК“, обясни той.

Еврото и спекулата

„По отношение на покриването на критерия за инфлацията за влизане в еврозоната сме далеч. Когато са правени изключения, те са били, когато не покриваш критерия с 0,2-0,3. Ние не го покриваме с 4%. Има много причини за това“, каза Пеканов.

По думите му най-големият проблем при влизане в Еврозоната е възможността отделни търговски обекти да спекулират с недостатъчната информация на по-възрастни хора, в по-отдалечени райони.
"Макар да имаше сензационни заглавия, бяха намерени някои магазини, в които имаше спекула и нелоялни практики. В Хърватия няма повишаване на инфлацията след влизане в Еврозоната", каза още той.

Според Пеканов с „черни“ и „бели“ списъци за порочни и за добри търговски практики може да реши проблема със спекулата сега, както и след приемането на еврото.

Нови средства по Плана за възстановяване и устойчивост

„Около 1 млрд. лв. трябва да получи България по линията на допълнителната глава в ПВУ, която засяга сектора декарбонизация и енергетика. Смятам, че правилният подход е да използваме гражданите и бизнеса и да направим инвестиции, които са насочени към тях. За бизнеса – възобновяеми енергийни източници с батерии“, добави Атанас Пеканов.

Той добави, че е правилно за домакинствата да се отделят още средства за енергийно обновяване – дълбоко реновиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфууууу

    37 0 Отговор
    Ами не е, ама Е. Кажи какво правите да не е?! Само приказки!

    Коментиран от #75

  • 2 НАП

    39 0 Отговор
    Защо не давате енергийни помощи за домакинствата, като другите страни от ЕС, а само на т.нар. бизнес. Те си цоцат помощи и надуват цените. Браво бе.
  • 3 Хайде, бе!

    23 4 Отговор
    Кампанията оскъпяваща стоките е модерирана точно от застъпниците на еврото. Те се опитват да докажат, че ако не по-хубаво, то поне е същото с евро. Доказателствата са примитивни и спекулативни, но толкова може световната алчност и нейните български слуги. Този да не се прави на артист, че лошите артисти не са много тачени.

    Коментиран от #50

  • 4 Ввв

    26 2 Отговор
    Този изглежда умен,само като мълчи,отвори ли устата….тотал щета!!!
  • 5 Хаха

    16 4 Отговор
    Всички големи фирми са свързани с ГЕРБ ДПС.Печелят луди пари и подхранват пропагандата срещ ПП.С едни куршум два заека.А глупаците гласуват ли гласуват.

    Коментиран от #28

  • 6 И ти само

    27 0 Отговор
    Плямпаш по телевизиите тоя оня Ами осъдете някой затворете някоя търговска верига
  • 7 Дада

    29 1 Отговор
    А нормално ли е на тези свръх скъпи цени СРЗ да е 600-700 евро ? Питам за един приятел

    Коментиран от #33

  • 8 7777

    11 15 Отговор
    Нормално ли е главните виновници за огромната инфлация и обедняването на българина Киро Тъпото и Асен Мошеника да се иската отново да управляват. Тия двамата са тотални некадърници. Заради тях и джиндърите ДБ се на тоя хал.

    Коментиран от #47, #57

  • 9 Мдааааммм

    12 5 Отговор
    Има един стар лаф,че който иска да не си купува и да си пие редовно мляко,да си гледа крава!Ама тя искала храна,искала ваксини,искала медикаменти като е болна,и най вече доене,за риенето на миризливия отходен матрял да не отварям дума....Мързелът и тарикатщината си имат цена,обратна цена....

    Коментиран от #14, #18

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Ами то не е нормално и минималната ставка за час работа у нас да е ДВЕ евро , а в целия съюз над ДЕСЕТ ❗❗❗❗
    Ама.що ли НЕ ГО ВИЖДАТЕ 🤔🤔🤔
  • 11 Трак🇯🇵🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇮🇹🇦🇹

    19 1 Отговор
    Дрън дрън мрън мрън и накрая нищо ! Кучето си лае кервана си върви . ЩЕ /АКО /ТРЯБВА !! 34 г едно и също и нито един осъден БИЗНЕСМЕН ОЛИГАРХ ПОЛИТИК и т н . Корупция тотална. Абсолютно жа-лка държавица пародия на държава
  • 12 гост

    17 1 Отговор
    Нормално е, нормално е след като Умниците от СДС избиха кравите и събориха фермите за крави, птичи и свине и унищожиха фуражните заводи защото били ЧЕРВЕНИ! Оцелелите частни ферми за 12 години Борисов и вълчетата около него буквално разкъсаха и изядоха животните с акциите си . То не беше луда крава, птичи грип, чума по свинете, избиха овцете и козите че някои и ги повториха. Цените на фуражите са фантастични! Само зетя на Борисов и шайката да внасят "прясно месо".
  • 13 Мнение

    12 5 Отговор
    Как да не е нормално бе Пеканчо, та нали евроатлантяги управлявате България вече над 3 десетилетия?!

    Толкова време мафията в БГ изпълняваше стриктно плана Ран Ът, че сега новите им попълнения се чудят как е възможно цените да са такива?!

    Ако са само високите цени на храните, с мед да ги намажеш!
    Сега когато изключението за България от ембаргото на руски горива, изтече, цените ще бъдат кат ракетите на Мъск изстреляни в космоса!!!
    И пак някое евроатлантиченце като Пеканчо ще ни се пени по някоя овладяна медия, как нямало друг начин, били общностни интереси и трябвало да плащаме няколко пъти по-скъп петрол и газ от танкери на фащ?!

    Всички евроатлантици в БГ към днешна дата, са национални предатели, целящи унищожение на нашия народ!!!

    Затова колкото по-скоро бъдат спрени, толкова по-добре за България!!!

    Само Възраждане!!!

    Коментиран от #16, #53

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааммм":

    Явно в Германия кравите по-малко ядат , а повече мляко дават 😒😒😒
  • 15 нннн

    19 1 Отговор
    Направете верига държавни магазини с нормални цени, осигуряващи нормална печалба, която остава в България! Другите вериги, щат-не щат, ще се съобразят и ще намалят цените, за да не фалират. Пазарна икономика. Толкова е просто!

    Коментиран от #20, #22, #30

  • 16 Мирослав Илич

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    Нали трябва да финансираме войната на Украйна Левче от всеки артикул
  • 17 без имена

    7 2 Отговор
    сега сме с левове и претенции за пазарна икономика. цените хвърчат на горе.ако бяхме с евро ,как щяха да се оправдават?щеше да е по-лошо. лъжат ни яко.
  • 18 Тъй тъй

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааммм":

    Глобалният проблем на тази територия е,че мързеливците и тарикатите са вече голямо мнозинство,след като трудолюбивите избягаха на Запад и сега си пият млякото за по 1евро,а тука клетото мързеливо и тарикатливо население сумти,дори и за стачки не става,щото трябва да стчкува срещу мързела си...

    Коментиран от #51

  • 19 Нормално е

    11 2 Отговор
    Такъв ще бъде курсът 1 евро, ще бъде сменяно за 3,60 лв.
  • 20 без имена

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    да бе . нали наскоро закриха проекта за държавна петролна база.
  • 21 назначен за капиталист алчночервен

    6 0 Отговор
    Може при комуняго капитализЪма МОЖЕ.

    Коментиран от #40

  • 22 Тъй ли?

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Туй от севернокорейския опит ли го почерпи?
  • 23 Голям зор

    7 0 Отговор
    Лапачи Петканов лапачи от 30 г.са все такива.
  • 24 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    14 0 Отговор
    "не е нормално в повечето европейски столици млякото да е 1 евро, във Вашингтон да е 1 долар, а у нас да е 3,60 лв."

    Пеканов, ЗАЩО не коментираш колко е ДДС за млякото в европейските столици, Вашингтон и София? Да високото ДДС за храните у нас не е единствената причина, но е една от основните причини за по-високото цени. Да има спекула, но вие я борите неправилно. Защо има спекула? Има я защото има ОГРОМНА алчност, а срещу алчност държавата може да се борифсамо по един начин чрез ОГРАМНИ ДАНЪЦИ ДОХОД ЗА НАЙ-АЛЧНИТЕ. Т.е. чрез ПРОГРЕСИВНИ САНЪЧНИ СТАВКИ ПРИ ДАНЪК ДОХОД и чрез въвеждане на ДАНЪК ЛУКС за луксозни стоки, като яхги, частни камолети, бижута, картини, скъпи нови автомобили с цени над 100 000 лева...

    Коментиран от #32

  • 25 гост

    8 1 Отговор
    В тази държава няма нищо нормално

    Коментиран от #29, #39

  • 26 оня с коня

    6 5 Отговор
    Започват да ми лазят по нервите разни политици с изцепките си- Мая обяви Цена на кашкавала - 50лв ,докато Аз го купих оня ден от Веригата ЦБА за 12или 13,99лв/кг- не помня точно.Сега пък Пеканов обявява цена на битър мляко 3,60лв,докато в Била примерно е 3,05лв,същото мляко /Верея- 1,5% масленост/ пък в Лидл го пускат на промоция от време на време по 2,30лв.А простата логика е че след като тия хора лъжат за Българските цени които подлежат на проверка в Магазините КАК да му вярвам на пеканов за цените в Америка и Германия?Да предположим обаче че цените в Чужбина на Хр. продукти са по-ниски от нашите.А защо и дума не се споменава че това е така,защото ДРУГИ НЕПОСИЛНИ РАЗХОДИ там смазват Хората- 45% данък върху Брутната Заплата срещу нашите 10%,Цена на цигари- 3 пъти по-висока от нашата,Наеми /48% от Западняците само имат собствени жилища/- трудно е да си ги представим,Билетче за Метро - 3 пъти по-високо като цеа,Такси и Глоби- 5-6 ПЪТИ по високи от нашите и т.н.?!

    Коментиран от #34

  • 27 Вижда се

    5 1 Отговор
    у нас всичко е ненормално !
  • 28 Мнение

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Глупаците са тия които редовно гласуват за евроатлантици, макар да стана вече очеизвадно, че такива псевдо политици ни управляват нонстоп от началото на т.нар. преход до сега!!!

    Няма ПП, няма ДБ, няма ГЕРБ, няма ДПС, няма БСП, или Янки! Всички тия са по-долу от национални предатели! Те са кукли на конци, изпълняващи заръките от Козяк 16!!!
    Крайно време е да бъдат спрени!!!

    Коментиран от #45

  • 29 така е

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    По путински образец е, но американците са ни виновни.
  • 30 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Крайно време е бг краварите и бг зеленчукопроизводитилите да се обедшнят и да си направят своя ГОЛЯМА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА. Която да се конкурира с Била, Кауфланд, Лидл, Фантастико ... Ако не вериги, то поне да се свържат с кметовете на големите градове и да се направят пазари само за български местни продукти. Но това о трудно защото кметовете са корумпирани от големите търговци. И вместо кметовете да увеличават конкуренцията, я намалява и увеличават картелите.

    Коментиран от #43

  • 31 Иванчо

    6 1 Отговор
    Ама не смеете да пипнете голяма верига, защото ще ви плеснат през устата и през ръцете! И това ако е държава...
  • 32 Не само...

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    В старите членки на ЕС субсидиите са доста повече,а в САЩ специално храната от доста години е по-евтина отколкото е Европа,тъй като селскостопанската продукция и в случая кравите са ГМО.Въпросът е защо в държави например като Македония и Албания селскостопанската им продукция е доста по-евтина от нашенската при положение,пене получават евросубсидии,парадокс!

    Коментиран от #67

  • 33 Обясни му на твоя ,

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дада":

    че колкото повече му се вдига заплатата , толкова повече ще му вдигат цените. Справка - в годините назад. Единственият ефект е обезценяване на спестяванията.

    Коментиран от #44

  • 34 Именно!

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Тука върви нещо гнило,което ще разберем по нататък.Атаката е срещу големите вериги.Сравняват се минимални цени в Европа (на промоция,преди да изтече срока на годност на стоката)с максимални такива у нас.Ревът вчера,че краставиците ударили 8 лева килото,ама репортажите по ТВ само от сергиите по пазарите,а в 4 вериги супермаркети на цена от 3,60 до 4,80лв.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 що да не е номално бе

    5 1 Отговор
    да не би да са едни исъщи европейските субсидии за селскостопанските производите ли в България и тия в ЕС! тоА пеканов е сериозен дебил
  • 37 На когото не му харесва

    8 5 Отговор
    В България да стяга куфарите и да емигрира. Кеф ви на Изток, кеф ви на Запад.

    Коментиран от #64

  • 38 емм

    5 2 Отговор
    Пеканов посочи, че за таван на цените все още не можем да говорим.

    Щото никой от магазините не иска..
  • 39 Зевзек

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    "В тази държава няма нищо нормално"

    Каквото си е надробил българският народ, това ще си сърба. Надробил си е ГЕРБ+ДПС+БСП, ще сърба НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, НЕКАДЪРНОСТ, МИЗЕРИЯ и "КАЛИНКО" ЧИНОВТИЧЕСКИ ТЕРОР = БЮРОКРАЦИЯ и КОРУПЦИЯ.

    Всичко идва от избирателите:

    НЕНОРМАЛНИ ИЗБИРАТЕЛИ = НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА????
    Корумпирани и некадърни управници = ПРОВАЛЕНА КОЛОНИАЛО-ФЕОДАЛНА ДЪРЖОВА, КАРТЕЛИ и ШУРОБАДЖАНАЩИНА навсякъде: в търговията, в здравеопазване, в политиката, в правосъдие, в милицията ...

    НОРМАЛНИ И УМНИ ИЗБИРАТЕЛИ - НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!! Примери Швейцария, Норвегия, Исландия, Катар ... Вижте например Латинска Америка от трийсетина държави има само една горе-долу читава: Били, всички останали са бедни и корумпирани. Корупцията и бедност и вървят ръка за ръка. Ако не искаме бедност и мизерия, трябва да се преборим с корупцията.
  • 40 Верно ли?

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "назначен за капиталист алчночервен":

    Не знаех,че и собствениците на големите вериги супермаркети,кой австриец,кой германец,кой италианец,кой грък са назначени алени комундели,хм?

    Коментиран от #60, #61

  • 41 Закривай

    2 2 Отговор
    Наркоман. Кръгом и да те няма.
  • 42 Абе да питам

    5 5 Отговор
    Къде млякото е 3.60,та да си купя???аз го купувам на 4лв,даже 4,20лв.

    Коментиран от #46, #58

  • 43 хахахахахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    абе вие не разбирате май че тези неща са ни забранени …? кой ще ти позволи да конкурираш кауфланд и лидъл ? това да не е свободна страна тук сме под робство каквото каже господаря това ще става !!! а вие си мечтатйте за правда поне мечтите са безплатни …

    Коментиран от #56

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ако е от кварталния магазин,толкуз

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Абе да питам":

    Аз го купувам на по-ниската цена от известна верига супермаркети.Имам предвид един и същи арткул.Както писах мързелът се заплаща с обратна цена.
  • 47 Преди ПП

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "7777":

    богат ли беше бре кух? Дори не знаеш инфлацията как се появи? 12 години ГЕРБ + 2 години ковид + войната в Украйна комбинацията се нарича ИНФЛАЦИЯ, но такива кухи тикви като теб няма как да го разберат защото нямате грам акъл!!!
  • 48 Такава защото крадете и сте некадърни

    4 1 Отговор
    Зеления чорап да спре кражбата и издръжката на Украйнците, както и подкрепата за краварските санкции!
  • 49 Вина има

    5 1 Отговор
    Виновни са козите, овцете и кравите.

    Коментиран от #63, #70

  • 50 Възможно е

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде, бе!":

    Умишлено завишаване на цените у нас и постоянното им сравняване с останалите страни от ЕС, да е безочлив натиск върху населението на България, за да се "убеди", че именно еврото е спасението.
  • 51 Майка България

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тъй тъй":

    Истини и само истини пишеш! Браво. Тук този останал мързелив материал иска всичко и реве само, а не си мърда от дивана да си изчисти улицата.
  • 52 Цените са такива защото крадете,

    6 2 Отговор
    Некадърни сте, зеления чорап да спре кражбата, издръжката на Украйнците, както и подкрепата за краварските санкции!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мнение

    5 0 Отговор
    Ценота на прясното мляко у нас в магазините НЕ трябва да е повече от 2,20 лв.!!!
  • 55 Механик

    4 3 Отговор
    Пеканов, и кво правим по въпроса? Констатираме само, нали? Ала-бала, дето викат новите "освободители" "Бля-Бля", нали?
    Нали за това сте сложени там, за да защитавате интересите на народа или се лъжа?
    А то и само за млякото да е. Я се огледай по магазините! Ходилл и си скоро, а? Не:?! Иди и гледай. С 50 лв. купуваш един хляб (украйна), едно умрело пиле (полша) и малко картофи (полша). За ябълки (македония), моркови (турция)..... да не изреждам нататък, няма пари. Щото има да се плаща ток (сащ), телфони (немция) и прочее.
  • 56 Обичам родината, но мразя държавата

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "хахахахахаха":

    Под комунистическо робство!
  • 57 Възмутен

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "7777":

    Инфлацията е резултат от Ковид-кризата и войната в Украйна и не е само у нас. Добре, че бяха Асен Василев и Кирил Петков на власт, че компенсираха малко хората и бизнеса! Ако беше Бойко Борисов, който призовава за замразяване на заплати и пенсии, за да си натъкми финансовата рамка, щеше да се оцъклите до сега!

    Коментиран от #62

  • 58 Реалност

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Абе да питам":

    Аз вчера си купих прясно мляко за 2,59 лв. на промоция от верига магазини. Реалната цена беше 3, 69 лв., но имаше отстъпка 1,10 лв.
  • 59 бойко

    6 1 Отговор
    е нормално ли е бойко да е депутат,вместо в затвора? ами нее ,ама кой те пита?
  • 60 Да верно

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Верно ли?":

    Нищо не знаеш! Собствениците на тези супермаркети са си в собствените държави, а тук са техните подизпълнители - КОМУНИСТИ, които спекулират и грабят народа!!! Защо в Европа при тези вериги е евтино я кажи? А бре вие верно имате Стокхолм ски синдром
  • 61 Уточнение

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Верно ли?":

    "Собствениците на големите вериги супермаркети, кой австриец, кой германец, кой италианец, кой грък" назначават Българин за управител на магазините и те побългаряват всичко! Да не мислиш, че собственика следи конкурентните цени у нас, по-сщоро той се интересува от Печалбата!
  • 62 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Възмутен":

    Инфлацията е резултат от Ковид-кризата и войната в Украйна и не е само у нас. Добре, че бяха Асен Василев и Кирил Петков на власт, че компенсираха малко хората и бизнеса! Ако беше Бойко Борисов, който призовава за замразяване на заплати и пенсии, за да си натъкми финансовата рамка, щеше да се оцъклите до сега!................................................................................................................................................................................................Прав си ама донякъде.За седем месеца управление нарастване на дълга с 6 милиарда лева.За съжаление ние българите искаме да работим за примерно два лева ,а да харчим четири.ТАКОВА,,ИКОНОМИЧЕСКО,,ЖИВОТНО В СВЕТА НЯМА.
  • 63 Танас

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Вина има":

    Да,виновни са "овцете". Трябва да търпят да ги доят,стрижат и дерат. На кравата Пенка и писна и бега у сръбско преди години 🐄
  • 64 Ти не давай наклон на другите!

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "На когото не му харесва":

    Българите обичат Родината си и искат да живеят тук и сега добре и достойно в България! Просто трябва да изхвърлят корумпираните крадливи политици от властта, които са се сляли с мафията и са се самозабравили за дългото си управление на страната! Борбата ще е дълга и жестока!

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Аз нямам зор

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "Ти не давай наклон на другите!":

    Който реве за цените, той да се маха. 2 милиона българи емигрираха и си решиха проблема, а някои още смятат, че някой трябва да се грижи за тях като малки деца. Няма такъв филм - не ти харесва - къш. Свят широк.

    Коментиран от #68

  • 67 Затова

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не само...":

    Ами сигурно защото рабогят в сивия сектор, законодателството им не работи и държавата губи. Там има Престъпна икономика каквато имаше у нас преди Прехода. Народа им страда, загова пък някои си пълнят джобовете с пари.
  • 68 Къш на тебе!

    7 1 Отговор

    До коментар #66 от "Аз нямам зор":

    С протести, с гражданско обединение ще победим тук и сега! Така се гради гражданско общество.
  • 69 Минева

    1 0 Отговор
    Не се справяте службаши!
  • 70 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Вина има":

    "Вина има

    Виновни са козите, овцете и кравите"

    Да Така е, най-виновни са трите стада овце, които вече 33 години ходят да гласуват под строй за ГЕРБ, ДПС и БСП. И след това се чудят кой им е виновен. Над 51% от бг народа са обце, има и едни 12% рубладжийски говеда/за Възраждане става дума/
  • 71 тук всичко е възможно

    2 0 Отговор
    И причината е в липса на правила и контрол. Безразличието на политическата класа даде възможност на плевелите да избуят толкова много и толкова високо, че всеки опит да се прочисти България от престъпници, просто няма шанс.
    Вече не се ядосвам за това, каква е визията на България пред света. Най-лошото е, че не се диша в тази наша държава. Никога престъпниците не са били толкова нагли и самоуверени.
  • 72 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Нормално е !! Преди 47 години в моето село имаше 6 /шест/ стада овце !! Само овцете !! Без кози, крави , биволи....... Някъде около 10-11 часа за Млекокомбината в окръжния град потегляше 3 /три/ тонна цистерна с овче мляко ! Малко по-рано 5 /пет/ тонната цистерна с краве мляко вече бе заминала по същото напрпавление. ......
    Сега по улиците на това село унило преминават 30 -тина овце на частните стопани. Няма кози, няма крави , няма биволи и биволици........ Абе тъпи комунисти и.....това е !! Хайде смело на избори! ВАЖНО Е да се гласува.....!!!
    Имаме си два магазина. В единия типовия хляб от Стражица е 1.30 лева в другия 1.80 лева. Един грамаж на един и същи хляб. Ама КОНТРОЛЪТ е също много важен .......
  • 73 Дядо Ташко ятак шумкарски

    1 0 Отговор
    Серанов това зависи от вас, недей да се правиш на умряла лисица.
  • 74 Анонимен

    0 0 Отговор
    Това вие не трябва да го казвате а да действате народа го знае преди вас
  • 75 Читател

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "пфууууу":

    Те каквото можаха - направиха! Наско не си е научил домашното, не е чел Договора за присъединяване на България към ЕС, там е заровено кучето. Българските преговарящи и вземащи решения по онова време са приели и са се подписали под такива условия, които са били наложени, че само луд човек или купен човек би приел на ги подпише тия условия. Съгласили са се субсидите от ЕС за земеделие и животновъдство да са в пъти по-ниски от тия за Полша, Чехия и Унгария и още по-ниски в сравнение със старите членки. Така ония си развиват или поддържат земеделието и животновъдството, имат свръх производство и подбиват цените на несубсидираното българско производство, което води до загуби за земеделците и животновъдите, а от там до ликвидиране на тия дейности в България. А храните Наско се правят САМО от растения и животни, отгледани от земеделци и животновъди! Само, че де да бяха само тия неизгодни клаузи - пепел му тури, който иска да разбере, как сме подарени на старите държави, да прочете договора и приложенията, добре е четенето да става след прием на успокоителни и по възможност да има лекарски екип в готовност!
  • 76 ЩО ИМАМ ЧУВСТВО ЧЕ ПЕКАНОВ МИ РЕВЕ НА РА

    1 0 Отговор
    МОТО ......................... ТОЙ ЗА КАКВО ВЗИМА ЗАПЛАТА ТОЯ ПАРАЗИТ ? МЛЯКОТО Е СКЪПО ЗАЩОТО БИЗНЕСА ХРАНТУТИ КЪРЛЕЖИТЕ КАТО ПЕКАНОВ !
  • 77 АКО КУПУВАМ НАРКОТИЦИТЕ ОТ ВЕРИГИТЕ ,

    0 0 Отговор
    НЯМА ДА МОГА И ДА СЕ ДРОГИРАМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол