Last news in Fakti

1 Март, 2023 10:12 1 439 29

Левон Хампарцумян: Голямата цел е намаляване разликата между максимални и минимални доходи

  • доходи-
  • инфлация

Когато инфлацията е прекалено висока, ръстът на заплатите е „гасене на пожар с бензин”. Няма достатъчно стоки и услуги  които тези по-високи заплати да купят, смята банкерът

Левон Хампарцумян: Голямата цел е намаляване разликата между максимални и минимални доходи - 1

Левон Хампарцумян смята много по-важно от това колко е минималната заплата, е това какво може да купиш с нея. „Ако се опитваме с различни видове ограничения и тавани - вероятността е някакви стоки да изчезнат, да поскъпват или да се появи черна борса”, е мнението на финансиста, изразено в студиото на Нова телевизия.

"Трябва да се грижим икономиката да се развива, всички да работим в една посока. Тортата, която разпределяме да става по-голяма. Има голяма цел, която не се решава с решение на Министерски съвет или парламента. Става дума за намаляване на разликата между минималните и максималните доходи", каза още той.

Хампарцумян посочи, че има едни страни, които могат да си позволят да дават повече, затова българите отиват да работят в европейски държави.

По думите му, когато инфлацията е прекалено висока, ръстът на заплатите е „гасене на пожар с бензин”. Няма достатъчно стоки и услуги които тези по-високи заплати да купят.

Банкерът бе категоричен, че всеки опит за свръхадминистриране на заплати води до негативни последствия. Една е минималната заплата в столицата и големите градове и съвсем друго в едно малко селце. Там минималната заплата ще е истинско богатство.

Според него, бързият кредит е най-скъпия вид кредит, той е удобен, но когато купувате нещо за няколко месеца и го изплащате.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нанфо

    53 2 Отговор
    Класически топидиот който се кефи да се гаври с хората.
  • 3 йхнкхйких

    43 2 Отговор
    Toзи е банкер колкото съм аз космонавт ,едно от пуделчетата на костов !
  • 4 да бе

    34 0 Отговор
    г а д мръсн а
  • 5 Прав е но

    34 0 Отговор
    Защо заплатите в държавната администрация растът непрекъснато даже в момента срз в да е по висока от тази в частния сектор

    Коментиран от #21, #22

  • 6 йхнкхйких

    28 0 Отговор
    Я да направим разликата между химик и финансист хахахахахахахха
  • 7 С.П.

    28 0 Отговор
    Докато намаляваме тази разлика, изхождайки от твоя доход Левоне, бая столетия ще минат...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Десетилетия

    19 0 Отговор
    нищо , сега като държавата е тотално опоскана - цел се явила ?
  • 10 коко

    18 1 Отговор
    Бях се затъжил за тоя близач
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 отвратителен тип

    14 1 Отговор
    Алхимията в банковото дело
  • 13 Запознат

    17 0 Отговор
    Този си плаща да го публикуват иска да е в светлините на прожектора
  • 14 Оракул

    13 1 Отговор
    Когато всякаква прозападна мърша изчезне от управлението на държавата тая разлика в заплатите ще се стопи
  • 15 Перо

    12 0 Отговор
    И химика на Костов, заради който промениха закон за да отговаря на изискванията, започна да разбира от икономика и финанси!
  • 16 Само твоята

    13 0 Отговор
    заплата като махнем (каквато беше в Булбанк) и разликата между максимална и минимална ще се намали поне 10 пъти.
  • 17 Иван Грозни

    10 1 Отговор
    Тоя умник днес каза една голяма"мисъл", че с мин. РЗ на село ще си като милионер, а в града работник по чистотата.
  • 18 безпартиен

    4 0 Отговор
    Административното определяне на минималната заплата касае преди всичко тези над 700 000 получаващи заплатите си от държавен или общински бюджети!За всички останали работещи в частния сектор и само осигуряващи се се увеличават осигуровките- здравни и по ДОО!!!Каква е разликата от времето преди 10.11.1989 когато ЦК на БКП определяше заплатите на всички и сега,когато МС или НС ги определя?Разликата е че сега ги определят децата и внуците на тези от преди 10.11 1989 г.!Няма логика повишаване на заплатите при повишени цени на енергоносители,на суровини и намалена производителност на труда поради различни причини!Ние имаме най-енергоемкото производство на стоки в целия ЕС!А защо ли няма обявени свободни работни места в бюджетната сфера?Там е хранилка за едни или други партийни роднини,приятели!Работник в частния сектор ако не му харесва заплатата или условията и ЗНАЕ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И КАЧЕСТВА и не се споразумее със собственика,си търси друга по-платена работа!Същото може да направят и тези със заплатите от бюджета!Но там никой не напуска и седи здраво на стола,оплаква се,но седи!Ами като не ви устройва напуснете!Значи за едни има пазар на труда,а за други не!
  • 19 пенсионер

    7 0 Отговор
    левончо, как ще стопиш голямата разлика ? като си намалиш заплатката ли !?
  • 20 Банкер, но не Хампарцун

    2 0 Отговор
    Става лесно, с въвеждане на данък за подоходно облагане, и отмяна на плоския , ползван с удоволствие от чиновническата олигархия
  • 21 чиновник

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Прав е но":

    защото ние сме любимците на Бибитко
  • 22 Първан

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Прав е но":

    Защото в държавния сектор всяко левче се декларира и няма главен счетоводител, който е готов да го разследват и съдят за кефа на наетите - затова. Много е простичко.
  • 23 Кою

    1 0 Отговор
    Той е осъзнал, че скоро ще умре и сега гледа да се наяде и наее.
  • 24 Първите ще станат последни - Библията

    3 0 Отговор
    Като стане отново социализъм, твоята банка ще бъде национализирана и ти няма да си богат. Тогава доходите ще се изравнят. Нали помниш как беше? Било е и пак ще бъде. Червените проекти ги ръководят Ротшилдови. Карл Маркс не е нито българин, нито руснак. Така че, не се хили много. Не се знае знае ли се.
  • 25 Реалиста

    1 0 Отговор
    Хаиде вземете му трибуната
  • 26 мразя това

    3 0 Отговор
    Грозно е, човек, който живее в охолство, да повтаря по всички телевизии, че доходите не трябва да се увеличават, за да не се увеличава инфлацията.
    Значи хората, които искат да си купят хляб, яйца и мляко увеличават инфлацията, а онези, които си купуват каквото душа им иска, я намаляват.
    Предлагам да не се говори повече за увеличаване на доходите, а да се подеме кампания за генерално намаляване на благосъстоянието на подобни личности, които биха спряли инфлацията на мига, ако не бяха толкова богати.
  • 27 ТОЯ ПРЪЧ НЯМА ДА СПРЕ ЩОТО ПЕНСИЯТА МУ

    1 0 Отговор
    Е САМО 2 000 ЛЕВА И ДОРИ НЕ РАЗЧИТА НА ТЯХ - ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ ДРУГИ ДОХОДИ !
  • 28 ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ЗА ЗАНУЛЯВАНЕ

    0 0 Отговор
    НА КРАДЦИТЕ Е ТЯХНОТО УНИЩОЖАВАНЕ !
  • 29 Сашко

    0 0 Отговор
    Голям смях ,голямо нещо г-н Хампарцумян от Ереван?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове