Last news in Fakti

1 Март, 2023 12:51 1 207 31

Димитров: България е тотално зациклила, служебният кабинет, за да не сбърка, не прави нищо

  • мартин димитров-
  • служебен кабинет-
  • цени-
  • инфлация

Регулаторите трябва да си дойдат на мястото, обясни Димитров

Димитров: България е тотално зациклила, служебният кабинет, за да не сбърка, не прави нищо - 1

„България е тотално зациклила. Това започва да става опасно. Радев и неговото служебно правителство не се справят. Служебният кабинет, за да не сбърка, не прави нищо”. Това заяви Мартин Димитров от ДБ в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Относно опита на Земеделците да се регистрират заедно с тях, Димитров заяви, че разговорите за партниране са след изборите. „В политиката вписването няма значение. България е в тежко положение и трябва да има редовно правителство. Първата мярка е овладяване на дефицита под 3%”, каза той.

Според него цените ще се нормализират. „Въпросът е овладяване на инфлацията, което няма да стане с тавани на цените, защото този подход води до дефицит – като сложиш таван на цената, стоката започва да изчезва”, обясни той.

Като първа стъпка политикът посочи, че регулаторите трябва да си дойдат на мястото. Започваме с най-важния – Комисията за защита на конкуренцията. Той призова да създадат комисия за защита на конкуренцията от качествени професионалисти, които да вземат мерки и да налагат такива глоби, че никой повече да не се занимава с картел.

„Вместо да се погледне основния проблем – КЗК, се търсят заобиколни методи. Служебният кабинет казва, че ще направи сайт… това няма да заработи. Регулаторът трябва да забранява сливане на две компании, ако те ще заемат 60% пазарен дял”, даде пример Мартин Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин Димитров от ДБ

    43 8 Отговор
    АЗ СЪМ СЛУГА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    39 8 Отговор
    Този и цялата кофорта от Дай България са ЦАРЕ НА ПРАЗНОГОВОРЕНЕТО И НИЩОНЕПРАВЕНЕТО! Но пък са добре обгрижвани от онова посолство, което личи по гушичките им на снимките.
  • 3 Бачо

    32 8 Отговор
    Аман от вас вече,все служебното правителство ви е виновно, ами айде отговори защо е служебно,колко време ви трябва
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Значи

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин Димитров от ДБ":

    време е за номер 3 !!!
  • 6 21.

    25 8 Отговор
    Моят избор е коалиция Вън от ЕС и НАТО с номер 21 !

    Коментиран от #31

  • 7 Мда

    4 18 Отговор
    България е в тежко положение (за това носи вина служебото правителство) и трябва да има редовно правителство, според този на снимката. Това мнение силно наподобява всекидневните нападения по опорки на герб към управлението на ПП. ПП управляваха държавата около половин година, а герб - в продължение на 12 години преди тях. Май герб и дб ще се вземат най-накрая?
  • 8 Копейкин

    13 2 Отговор
    Ние сме в тежка политическа икономическа демографска и морална катастрофа...Спекула измами и кражби живеем в Колумбия...

    Коментиран от #29

  • 9 Радев, бъди мъж ! Поне веднъж.

    10 4 Отговор
    избори !!!! .......и има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност.
  • 10 ЛиБеРаст

    6 3 Отговор
    Хващай се за колесника на самолета!
  • 11 Атлантиците

    5 3 Отговор
    Трябва вкупом да бъдат редуцирани до 30-35% всичко друго е вреда за България.
  • 12 Мразя боклуци

    7 4 Отговор
    Този, защо не казва и прави анализ на тяхното редовно правителство. Не съм предполагал, че може да е по- некомпетентно от това на ББ. То нямаше един читав министър, е да кажем почти нито един, от нас да мине.
  • 13 Магтин

    8 2 Отговор
    Нещото многократно е доказало, че всъщност е нищо, но все още има надежди за себе си!
  • 14 посредственико

    6 3 Отговор
    Абе мамун , не усещаш ли ролята ви в това , или си правиш мамунски номера .
  • 15 Град Симитли

    8 3 Отговор
    Мавтинчо всичко знае на теория
    На практика не е бил дори закупчик в "Плод зеленчук"
  • 16 123

    9 3 Отговор
    Кога ще се откажете от парите на Нексо в полза на държавата
  • 17 Потрес

    8 3 Отговор
    Само като види човек мутрата на този idiot и беж в 00!
  • 18 Иво

    5 3 Отговор
    Най-добре ще е Радев да вземе властта и да се приключва с този цирк, и без това след изборите пак ще имаме служебно правителство, дано да е пак служебно правителство, че аман от псевдодемократи.
  • 19 Мартин Димитров, какво да прави

    4 4 Отговор
    Още Служебния кабинет!! Да праща още Оръжие на Бандеровците в Украйна! ! Ти Какво Направи толкова, години като Депотат??? Вземаш си редовно заплатите, Лобираш за ЧСИ и Колектори!! Пополист си, преливаш от Пусто в Празно!! ГОВОРИШ ЕДНО А ВЪРШИШ ДРУГО, АКО НЕ СЕ БЯХТЕ ЗАКАЧИЛИ ЗА ПП, нямаше да сте в Парламента!! Ще Гласуваме с Погнуса и за вас, покрай ПП, като по Малкото Зло, сравнено с ГЕРБ и Борисов!!
  • 20 Сатана Z

    2 3 Отговор
    България от субект на държавност се е превърнала в обект без собствена вътрешна и външна политика.Служебното правителството се назначи от бункера на Козяк 16,подобно и на редовното ,което предстои да се появи през април.
    Молдовците излезнаха на улиците срещу техните назначени проамерикански мекерета,а в България се надяват,че ще се оправят.

    Z
  • 21 България е зациклила............

    4 3 Отговор
    Благодарение на вас Мартине , добре че Радев я отпуши
  • 22 Мартине простта краварска марионетка си

    6 2 Отговор
    Мартине вземи си изчисти устата!
  • 23 Мартин Димитров?? Като Бивш Седесар

    1 2 Отговор
    Казвам, че ви ненавиждам почти, колкото Борисов и ГЕРБ! Като гласувам за вас покрай ПП, ще излеза бърже от секцията да повърна!!

    Коментиран от #24

  • 24 изненада нема

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мартин Димитров?? Като Бивш Седесар":

    След преяждане с крстални пици е нормално да повръщаш .
  • 25 даАа

    3 0 Отговор
    Службашите на Радев са абсолютен провал. По послушание са избрани, не по кадърност. Насред жестока инфлация оставиха домакинствата и пенсионерите без никаква подкрепа.

    Коментиран от #30

  • 26 ТАКИВА ПАРАЗИТИ КАТО ДИМИТРОВ

    1 1 Отговор
    СА ЗА КЛОНИРАНЕ !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сит се смее на гладуващи

    1 1 Отговор
    Нека държавата да купува на едро и да раздаде салам сирене кашкавал бял хляб масло шарлан захар по вдин пакет на гласуващите на изборите Обаче няма да има и жито за Бог да прости
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дедо Пене

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "даАа":

    Г. А. Д. Н. О. Т. О СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ВКАРА НАРОЧНО НОВИЯ БЮДЖЕТА В 49НС, ЗА ДА НЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ ОТ 01.07.2023Г.С
    12%, МРЗ ДО 850лв. И КОМПЕНСАЦИИТЕ ЗА ФИРМИ И ГРАЖДАНИ ЗА ГОРИВА И ЕНЕРГИЯ!!!
  • 31 Дон Отворко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "21.":

    БЕГОМ В СИБИР С ТАЗИ РУСКА БЮЛЕТИНА - 21!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове