Last news in Fakti

3 Март, 2023 07:27 1 506 95

София отбелязва 3 март с молебен и церемония по издигането на националния флаг

  • софия-
  • тържества-
  • национален празник-
  • молебен-
  • национален флаг

Тържествата ще започнат от Паметника на незнайния воин

София отбелязва 3 март с молебен и церемония по издигането на националния флаг - 1
Снимка: БГНЕС

В София 145-ата годишнина от края на Шипченската епопея ще бъде отбелязана с молебен и церемония по издигането на националния флаг. В празничния ден военни ще участват в ритуалите.

От Паметника на незнайния воин в София ще започнат тържествата. Там ще има тържествен ритуал по издигане на националното знаме, ще бъде произведен салют от двадесет артилерийски залпа. Церемонии ще има в много гладове.

Вечерта площад "Народно събрание" ще е мястото за тържествена проверка заря. В строя ще бъдат знамената-светини, символ на най-възвишените традиции и добродетели на българското войнство. Президентът Румен Радев ще произнесе слово.

Командващ на тържествената проверка ще бъде бригаден генерал Пламен Йорданов. Съвсем наскоро той беше назначен за началник на щаба на Сухопътните войски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    51 5 Отговор
    На трети март сме длъжни да отбележим и да сме вечно благодарни, че Русия е призвана отново да ни освободи от англосаксонската измет. През 1878 г. войните на руският народ полагат живота си за нашата свобода, докато английския двор подстрекава османците да ни асимилират без оглед на средства, руските войни се сражават с паши от франция, германия, англия и израел. Днес 2023 г. руския народ отново воюва срещу англосаксонската проказа и побеждава, защото правдата и Господ са с тях.
  • 2 МИР

    45 4 Отговор
    Слава на русия и българия.
  • 3 Ачо

    43 4 Отговор
    Да живее България и нейния освободител.Поклон пред паметта на падналите за свободата на нашата страна. Не Америка а Рисия е дала 2000 000 жертви за да възкръстнв България отново.Поклон
  • 4 е то

    36 3 Отговор
    Според ДБ/ПП на 24 април 1877г. Русия вероломно нахлува в суверенната османска империя.
    Но нищо. Населението отново ще си ги избере.
  • 5 Българите

    50 1 Отговор
    ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
    Честваме 145 години от разгрома на Османската империя във Руско-турската война 1877-1878г, защото ако Русия беше загубила едва ли щеше да има нещо за честване!
    Каквито и да са били намеренията на Русия и Императора, за които може да се спори, резултатът е безспорен - свободна България. Видното от тази война е възстановяването на Българската държавност. Друго всичко е второстепенно.
    Поклон пред загиналите за Свободата на България!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вашето Мнение

    45 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българите":

    Русия ни подарява Санстефанска България, а берлинския конгрес, организиран от англосаксонската измет връща 2/3 от нея на османците.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вашето Мнение

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "И кво?":

    Стамболов е мислел точно като теб и по време на априлското въстание и руско-турската освободителна война се е крил под фустата на жена си.

    Коментиран от #13, #32

  • 11 Омлет

    30 1 Отговор
    На 3 Март Русия освобождава България от робството продължило 500 г. Това слага край на османската империя по Българските земи! Много хора изразяват своето мнение, за тежък юлар наложен методично и системно от икономически и политически външни субекти над Българския народ последните 30 год.,за което не липсват повсеместно явни дела и документи... Тъжното е че се стигна до там на такива светли празници като днешния ден медиите да не могат да нарекът открито какво празнува народа и да има вече организирани за мен антибългарски групи срещу честванията! Може да се каже че парите за насърчаване на демокрацията дават своя плод...

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 12 РЕАЛИСТ

    16 4 Отговор
    Според авторът Днес празнуваме 145 години от Шипченската епопея. Ама тя е била август 1877 г. Не разбрах, какво тогава празнуваме днес.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вашето Мнение

    28 1 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Автора мие чинии в германия и освен, че не познава българската история, заработва допълнително и от козяк.
  • 15 Да бе , да. ! 😜

    20 0 Отговор
    Що за извратено , натовско заглавие на - 3 март / Националният ни празник , в който празнуваме Санстефанския договор , с който Русия ни освобождава от турско робство !?
  • 16 пешо

    27 1 Отговор
    ВЕЧНА СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ , СЛАВА НА РУСИЯ
  • 17 Историческата истина

    5 21 Отговор
    В отбраната на Шипченския проход, освен българските опълченци участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат украинци от Полтава; 4-та стрелкова бригада, съставена от етнически украинци от Херсонска област; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област.

    Коментиран от #19, #24, #25, #30, #43, #46

  • 18 Българин 🇧🇬

    29 2 Отговор
    Да живее 3ти Март - Денят на Освобождението от турско робство . Поклон пред руснаците и тяхната империя , които създават Третата българска държава !
  • 19 Евроатлантик

    23 3 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    За съжаление, тогава е нямало украйна, още по-малко етнически украинци.
  • 20 123

    21 2 Отговор
    България празнува освобождението от турско робство!
  • 21 Питахте ли на Козяк дали може да

    26 1 Отговор
    Празнуваме и дали краварите не са ни освободили! Жалка картинка на марионетното ни управление назначено от краварите и назидавани от Мустафата!
  • 22 Сандо

    23 1 Отговор
    Интересно колко от нашите политици и колко пъти ще кажат кой ни е освободил?Впрочем в Блиц се появи новия за мен термин "антиосманска коалиция".Честит Празник на всички българи и дълбок поклон пред руските братя-освободители!И нека днешният ден ви даде ясен знак за кого да гласувате.

    Коментиран от #34

  • 23 Дааа

    3 24 Отговор
    Копейкин, ще ни излага ли пак, с четата глупаци и чужди флагове на окупаторите от 1944

    Коментиран от #55

  • 24 Летописец

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    Трябва да благодарим на братушките , защото другото е лъжа и конюктура ! >>> "Преди всичко често пъти много хора, особено различните политически дейци извън Русия, бъркат имената на едни или други руски армейски поделения и националния състав на тези поделения.", подчертава Перевезенцев. "Например в Руско-турската война от 1877-1878 г. на Балканите сред многото други са участвали 42-ри пехотен Якутски полк, 44-ти пехотен Камчатски полк, 20-ти пехотен Галички полк, 11-ти драгунски Рижки полк, 8-ми драгунски Астрахански полк, 56-ти пехотен Житомирски полк, а в Кавказ е воювал 160-ти пехотен Абхазки полк. Но това съвсем не означава, че тези полкове са били набирани от якутите, камчадалите, галицийците, абхазците или от жителите на Рига, Астрахан, Житомир. Националният състав на тези и други редовни военни единици е бил, разбира се, разнообразен, но основата им са съставлявали руски войници. Освен това много често името на полка изобщо не отговаряло на постоянната му дислокация: "рижките" драгуни и "якутските" пехотинци били разквартирувани в гр. Кременец, Волинска губерния, Галичкият полк – в Житомир, Житомирският и Астраханският – в Тираспол, Камчатският – в Луцк, Абхазкият – в Казан, а пропуснатият от нас 52-ри пехотен Вилненски полк, който на пръв поглед би трябвало да си "стои" в "литовския" Вилнюс и да се състои от литовци, в действителност бил дислоциран във Феодосия и през 1877-1878 г. пазел кримското крайбрежие", обяснява авторът.

    "Трябва също така
  • 25 Сандо

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    И един японец е имало даже,така че Япония също ни е освободила.
  • 26 3март за едни празник а за други

    18 2 Отговор
    Моите съболезнования към сайта !Вие си знаете защо !
  • 27 Българин

    33 2 Отговор
    Благодарим братя!

  • 28 дедо Герчо

    20 2 Отговор
    3 ТИ МАРТ Е ПРАЗНИК НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСО РОБСТВО !!!
  • 29 Вашето Мнение

    24 4 Отговор
    На Шипка днес редом с българските знамена се веят руски. Българският народ може да бъде благодарен за ужас на шепата козяшка прислуга.
  • 30 абдализма е наследствен

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    Стига ве , а колко ШОПИ и колко Тракийци са в опълчението !? И колко са от Тутракан и колко от Пазарджик !?
  • 31 Иванчо

    23 3 Отговор
    Честит празник. Благодарности към Русия за това че на освободи.

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Зеления наркос

    3 8 Отговор
    Абе не хора защо сте толкова глупави каква русия какви 5лв,,нас ни освободи НАТО ,защо се оспорва ролята на САЩ те ни освободиха ,затова сега САЩ организира Зе юетресинията в Турция ,защото Ердоган казва че осма ниската на империя е загубила войната не от русия а от САЩ ,извода е че не може трети март да е нациолнем празник 4юли е нашия нациолния ни празн ли к
  • 34 бий робите по чутурите

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "Сандо":

    Ти съмняваш ли се ? Всички от ГЕРБ, ПП и ДБ ще гласуват за новия ни поробител Ф@Щ !
  • 35 да бе, Каун

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Вальо":

    Прочети Османските Архиви и ще ти стане ясен мащабът на ВРО и Въстанието.
    У нас разнасяте толкова пропагандни неистини, че дори учебниците на съседите ни ви опровергават. А те, както е ясно, гледат на нещата отр своята си камбанария.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БгТопИдиот🇧🇬

    6 3 Отговор
    Освободител е този който от коз.як кажат.
  • 40 Русия

    14 3 Отговор
    Срещу кого се бият руснаците?Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва как в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците.Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.
    Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет ча
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Историческата истина

    2 15 Отговор
    Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова „Братушки", колкото са ни „БРАТЧЕДИ" някои етноси от българския народ.
  • 43 проблемът е

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    че в тези райони и днес не е съвсем ясно какво е е етническото самосъзнание на хората там. Камо ли по царско време, когато са били официална част от Империята.
    А и все Източна и Южна Украйна си споменал.
    Къде са доброволците от Киев и Лвов?
  • 44 Историческата истина

    2 13 Отговор
    По Сан-Стефанския договор Русия отнема от Турция населения предимно с българи район на Нишко, Лесковатско, Пиротско и Вранско и го подарява на Сърбия! Общо са отнети 14 600 км2 български земи заедно с българите там

    Русия отнема от Турция Северна Добруджа, територия от 15 500 км2 и я подарява на Румъния заедно с българите там. За какво освобождение тогава може да стана въпрос. За сравнение Княжество България, което е васално на Турция е с територия от 63 752 кв. км и има население 2 007 919 души.
  • 45 Евроатлантик

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "Асвабадители":

    Колега, оказа се, че Тотлебен никога не е казвал тези думи. От козяк ни казаха да не се излагаме и, че днес няма да ни плащат.
  • 46 А такаа

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историческата истина":

    Начи според вас украинците са освободили България от турско робство, така ли? Ами тогава, по пътя на вашата логика, пак украинци са "окупирали" България през 1944-та, щото Трети украински фронт навлиза в страната ни... В такъв случай защо обвиняваме Русия за тази "окупация", а не Украйна, която е очевидният окупатор по логиката на автора на коментар 17?

    Коментиран от #59

  • 47 Zвяра 🇷🇺

    17 3 Отговор
    Благодаря на РУСИЯ за спасението на България !!!

    Коментиран от #50

  • 48 Асвабадители

    2 10 Отговор
    „Спомняте ли си , господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание…Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата война и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население с такава изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Финския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, и цветя, плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите и като връх на всичко по три православни църкви на всяка джамия – и ще се бием за вярата на поробените.
    благороден човек, пък впрочем нямам и нужната власт, но той все пак трябва да го усеща и да ми бъде вечно признателен, защото след като вече съм там, всичко, което той има, все едно, че съм му го подарил аз. Отнел съм го от угнетителя турчин и съм му го върнал. Той трябва да е наясно. Пък да излезе, че никой не го е потискал – обидно, нали? Видя се първо, че българинът никак не е виновен, че е трудолюбив и че земята му се отплаща стократно. Второ, не е виновен и за това, че бил „гледал накриво”. Вземете само това обстоятелство, че той от четири века е роб и посрещайки новите господари не вярва
  • 49 Госあ

    15 3 Отговор
    Честит празник на всички българи ! Слава на непобедима Русия !
  • 50 Само питам

    2 16 Отговор

    До коментар #47 от "Zвяра 🇷🇺":

    А на психопата Путин няма ли да благодариш?

    Коментиран от #56, #68, #72

  • 51 мечo

    0 8 Отговор
    направиха преврат на турската даржава сега и те триябва вав каржали цияла южна билгария да утцепият
  • 52 Мишел

    3 13 Отговор
    Робството е така жизнено важно за русофила, както въздуха и слънцето за всяко живо същество. То е оправдание за сервилната им, патологична и противоестествена любов към Русия, която през годините се е проявявало най-вече като национално предателство и българофобия.
  • 53 Димитър Благоев

    3 11 Отговор
    „....освобождението на Северна и Южна България не беше всъщност плод на "освободителната мисия" на руския царизъм, а плод на неговата завоевателна политика и на противодействието на другите европейски сили. Ако да нямаше последното, сигурно "освобождението" щеше да свърши с покоряването на двете части под руския деспотизъм!“ (Димитър Благоев Принос към историята на социализма в България/ПКИСБ/1949, стр. 83).
  • 54 Госあ

    14 3 Отговор
    Руският идеал за България е Санстефанска България, а на запада - лондонска и берлинска България. Руският идеал за България е образована, научна, индустриална България, космическа България, западния - полуграмотна паплач от прекупвачи на западни боклуци.
  • 55 Zвяра 🇷🇺

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "Дааа":

    Ами тия окупатори от 1944 не са имали дори 1 военна база в България за периода 1944-1989

    ДОКАТО ИСТИНСКИТЕ ОКУПАТОРИ САЩ ИМАТ 4 ВОЕННИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ

    Е тогава се запитай кой е окупатор .... СССР ИЛИ САЩ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Историческата истина

    1 8 Отговор
    Руското императорско правителство в Санкт Петербург изчислява т. нар. „окупационен дълг на България към Русия“ на базата на следните показатели:

    колко струва на правителството издръжката във военно време на един войник и един кон;

    какво е заплащането на офицерите и чиновниците във военното ведомство по това време;

    какви са всекидневните разходи за лечението на ранените руски войници в болниците;

    какви са разноските за транспорт в течение на 9 месеца;

    и каква е издръжката на руските учреждения в България.

    В последното перо влиза личната заплата на руския императорски комисар, която е била 600 хил. златни лева – с един лев повече от цивилната листа на българския княз. Сумата възлиза на „21 236 500 рубли и 87 копейки за издържанието на 50 000 души в България и в Румелия“. Стойността на 32,5 тона злато в днешни пари. За справка – с една рубла тогава в Подмосковието се е купувала една крава.
  • 58 Искам

    8 2 Отговор
    до помоля онези, които не желаят 3-ти март да бъде национален празник и да се празнува като ден на освобождението на България, много да помислят преди да надигат глас за премахването на тази дата от националната ни история! АКО ТАЗИ ДАТА Я НЯМАШЕ, НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, КОИТО ТЕЗИ ХОРА ПРЕДЛАГАТ ДА СЕ ПРАЗНУВА КАТО НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, ВМЕСТО 3-ТИ МАРТ! Защото първо трябваше да се освободим, а след това да се съединяваме и да добиваме независимост, а 24-ти май щяхме да празнуваме нелегално... И най-важното! Нека не забравяме кой ни е донесъл свободата и на каква цена!

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Историческата истина

    3 9 Отговор

    До коментар #58 от "Искам":

    Празнуването на подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г. и обявяването на този ден за празник е смешно и нелепо! Русия много добре знае, че Санстефанският договор НЯМА КАК да бъде одобрен от Велики сили. Споровете възникват от неспазването от страна на "Освободителката" на предварително сключените споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г., Будапещенската конвенция от 1877 г. и Лондонското споразумение от 30 май 1878 г. Основното противоречие се състои в предварителното съгласие на Русия, документирано в посочените по-горе споразумения и конвенция,

    на Балканите да не се създава голяма държава

    Съгласно текста на Райхщадското споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Отоманската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“

    Коментиран от #66, #69, #71

  • 61 Васил

    10 2 Отговор
    Честит празник на истинските българи, на тези които носят в кръвта си силата и несломимата воля на апостола на свободата! Бъдете здрави!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Честит празник

    9 2 Отговор
    на всички БЪЛГАРИ!
  • 65 Поклон

    1 0 Отговор
    Не намъ !
  • 66 ни най-малко

    12 2 Отговор

    До коментар #60 от "Историческата истина":

    На 03.03 ние прзнуваме физическото освобождение на българите от стотицихиляди въоръжени до зъби подтисници, занимаващи се с грабежим изнасилвания, палежи и убийства.
    С тази военна кампания и победното примирие от 03.03 тези многохилядна опресивна сила, проникнала в и тормозеща всяко населено място и всяка махала и изтласкана.

    В този смисъл, това физическо и дефакто освобождение е много по-важно от формалната юридическа Независимост, обявена на 22.09!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Днес е 3-ти Март

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "Само питам":

    Национален празник на България! Какъв Путин майкопродавецо? Ако мразиш, че я има България, напусни я! На 4-ти Юли и ти ще имаш национален празник! Остави българите да си уважаваме историята!
  • 69 Zвяра 🇷🇺

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "Историческата истина":

    това трябва да ти светне лампичката че тия велики сили са срещу България ....


    и тогава са били срещу България и сега са срещу България


    ЕС и САЩ не са съюзници на България .... ЕС и САЩ унищожават България ....

    Коментиран от #76

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #60 от "Историческата истина":

    Историческата истина е, че освен че Русия воюва срещу турците и западните им пълководци и оръжие за нашето Освобождение, Русия предлага Санстефанските граници на България, които биват орязани от запада. Освен това, историческата истина е, че Русия плаща за нашата независимост, който дълг не сме върнали напълно. Всичко друго са словоблудства от козяшките вечеринки. Как им викате, брейнсторминг ? 😂

    Коментиран от #91

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 нека припомним

    4 2 Отговор
    Трети Март бива празнувам от първия до последния ден на Третото Бълггарско Царство.
    Празникът бива неглижиран единствено по времето на Соца.
    Може би днес са се пръкнали още по ревностни интернационал-цоциалисти, та националният ни празник така ги възпалява?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 рада дълбоката

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "Zвяра 🇷🇺":

    Прав си . А и по пътя на логиката , кажете една причина да са с България освен материална изгода , т.е да източат каквото могат . За сметка на това така или иначе , харесва или не им харесва на някой хора с Русия ни свързва една писменост, една култура, в по голямата си част една религия и близки езици .
  • 77 Гого

    1 3 Отговор
    Може ли да споделите, какво е станало на 3ти март? Никъде не е споменато!
  • 78 Тинчев

    2 6 Отговор
    3 март е празник на русофилистиците. Не и на българите.
  • 79 Баи Иван

    5 1 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИА ПАК ДА НИ ОВОБОДИ ДА НЕ ПРАЩАМЕ НАШТЕ ВНУЦИ ДА СЕ БИАТ ПО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ .

    Коментиран от #84

  • 80 7777

    7 4 Отговор
    Всъщност и днес България под робство! Чужди посланици и чиновници нареждат на пишман политиците ни какво и как да направят! Земята на Левски и Ботев отново е под робство, евроатлантическо робство, от което този път Русия няма да се наеме да им освобождава.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ясно

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "ИМПЕРСКТА ВОЙНА 1877/1878":

    Ти като голям "демократ" седна да дуднеш против "империзализЪма", "национализЪма" и "монархизЪма".

    Молодец, товарищ!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 в момента

    5 0 Отговор

    До коментар #79 от "Баи Иван":

    не ни трябва Освобожедение, а Закон против разбойничетсвото.
    Защото в момента, за наш срам, башибозуците са чисти български еничери....
  • 85 Росен

    2 1 Отговор
    Вие си празнувайте, а пък аз разпределям порциите в държавата, АЗ!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 МирО

    6 2 Отговор
    Честит 3 март Българи. Слава на Велика Русия, освободителка на България от турско робство,
    защитница на православието и славяните.
  • 88 възмутително

    2 1 Отговор
    Такви ли не теми , само за 3-ти март , скромно няколко реда . Позор .

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 байХЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "възмутително":

    Абсолютно...и не са само от този сайт, почти навсякъде е така ! НЕ сме народ, продажници сме !
  • 91 Ветеран от Протеста

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Госあ":

    Тази Русия за която говориш я няма вече 100 години.Руските Комунисти и Окупатори я убиха,както и на надеждата на Руския Народ за по- добър живот.Благодари на Цар Освободител за Свободата си!!
  • 92 И кво?

    0 2 Отговор
    3 март нито хладилника ще ми напълни нито сметките ще ми плати а за да си сипя едно не ми трябва специален повод 🥃
  • 93 смях

    1 0 Отговор
    Само комунистите останаха да честват този мерзък празник !!
  • 94 Анонимен

    0 0 Отговор
    Де да бяхме 80 г с Англо.. Днес нямаше да ни подмятат сулю и пулю бойкопутинов, като футболни топки, безнадежден случай сте, знаете, кои, дс, кгб, доносниците на цк на бкп. Бъдете здрави и си харчвте откраднатото костов царя гербаджиите
  • 95 Анонимен

    0 0 Отговор
    Щоти лишо двцата на ДС с малки изключения завършиха висшето си във Векикобритания, а не в Русия. Хитриманги сте българите и веднага по разни кабелки, а на безпартийните децата им завърлили на за ад работят за путин за Хиляда лева трилове, от зор и ми говорите небивалици дс кгб цк на бкп, иначе бихте гладни, ако не би ссср
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове