Last news in Fakti

3 Март, 2023 10:25 2 358 187

Честит празник! Стотици българи се събират край Паметника на Свободата по случай Трети март

  • шипка-
  • 3 март

Честванията по случай националния празник на Република България са организирани от Община Габрово

Честит празник! Стотици българи се събират край Паметника на Свободата по случай Трети март - 1
Снимка: БГНЕС

Времето на прохода Шипка и в подножието на връх Свети Никола и Паметника на Свободата е облачно, има гъста мъгла. Температурата е около нула градуса.

В този момент стотици българи от двете страни на Балкана се изкачват по стъпалата към историческия паметник, за да отдадат почит към загиналите за Освобождението на България.

Честванията по случай националния празник на Република България, организирани от Община Габрово, ще започнат в 11:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде после

    28 102 Отговор
    После да отиват пред руското посолство да искат да ни върнат 32 тона злато дето сме платили за войната.Или е освобождение или наемническа война.

    Коментиран от #6, #29, #46, #62, #67, #69

  • 2 Номер 2

    42 4 Отговор
    Но все още сме страхливи корумпирани и зависими

    Коментиран от #39

  • 3 7те козякливи джуджета:

    58 9 Отговор
    Аууууу уууу...... 4.юли е. наш национален праздник, пише го. още утефтера на. тангра!
  • 4 Честит празник

    82 4 Отговор
    на всички БЪЛГАРИ! Поклон пред загиналите българи, руснаци, финландци, поляци, румънци и други знайни и незнайни герои!

    Коментиран от #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Германицу

    8 42 Отговор

    До коментар #1 от "Айде после":

    Не са 32 а 33.5 тона злато

    Коментиран от #61

  • 7 жоро уудстока

    13 49 Отговор
    Честито освобождение!Днес ще поднеса цвете/както всяка година/пред руски паметник,не пред съветски.Отдавна правя разлика между Дядо Иван-освободителят и днешния му внук-агресор!Поклон пред Освободителят!

    Коментиран от #37

  • 8 Специален поздрав за ДПС

    46 4 Отговор
    С националния празник! Благодарение на този празник станаха турци и ги приемат на килимчетов Цариград при султана да му целуват покорно ръчицата! Без този празник днес щяха да са си пак османски роми и щяха да мечтаят да отидат в Цариград да си купят от капалъчаршия някой тиган за да си леят куршум с него!
  • 9 Страхливите медий

    73 8 Отговор
    Не споменават че хиляди руснаци са дали живота си за нашата родина

    Коментиран от #17, #64, #106

  • 10 Русия ни освободи, а краварите ни

    68 8 Отговор
    Използват само! Мустафата разреши ли им на управляващите ни краварски марионетки да празнуват! Простия Киро парапета, леля Асена Спецова, Пинокио, чичо Наско, Боко Тиквата и другата смрад празнуват на Козяк!🤮
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 българче681

    56 5 Отговор
    Стотици българи се качват на историческия връх Шипка!И едно допълнение от мен...развявявайки много български знамена!Българско знаме,българско знаме,българско знаме и тук-там руско знаме!Интересно защо на 3-ти март никой не носи американско или европейско знаме!!!!!!!

    Коментиран от #92

  • 15 Леле леле

    55 1 Отговор
    Мишките не смеят да честитят празника на българския народ от страх да не им се скара господаря.Чак в 10.30 като са разбирали колко много хора са се качили на Шипка,чак тогава от кумова срам.Срам . Предатели.
  • 16 🇧🇬🇪🇺💯

    31 7 Отговор
    ⚡️❗️Мълния❗️⚡️
    Бахмут е обкръжен, занят в кольцо ❗️
    Готвача на Путлер, Пригожин с
    видео - обръщение към Зеленски нарича го “уважаемьй” и моли Зеленски за следното❗️
    Цитирам по памет: “докато в началото се биехме с професионалната Украинска Армия, сега все по - често виждаме на фронта “старики” и “дети”,
    “уважаеми Президент Зеленски, дайте им возможност да се изтеглят по единственият път “дорога” да се изтеглят от Бахмут”
    🇧🇬🇪🇺💯Това е, Бахмут/Артьомовск е обкръжен и е в руски ръце, сега зависи от водача на нео - наци “doomsday cult” Зеленски дали ще има оттегляне или кланицата - та ще продължи❗️
    Comprende Compradore❓
  • 17 как хиляди

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Страхливите медий":

    Милиарди беея.
  • 18 Анонимен

    32 2 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
  • 19 Трите козяка

    59 3 Отговор
    Трите голями козяшки телевизии до тек излъчиха 80% слоба,жлъч и отрова относно националния ни празник. Проклети да са.

    Коментиран от #43

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хасковски каунь

    48 3 Отговор
    Аз знам, че целувате задните части на козяклии. Но поне днес си измийте устите.
    Воните! Направо фоните!
    Честит ТРЕТИ МАРТ! Поклон пред загиналите българи и руснаци за да я има България!
  • 22 Име

    27 1 Отговор
    Било е тежка битка при Шипка, впрочем не се е знаело дали ще се освободим.
  • 23 Българите

    60 3 Отговор
    ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
    Честваме 145 години от разгрома на Османската империя във Руско-турската война 1877-1878г, защото ако Русия беше загубила едва ли щеше да има нещо за честване!
    Каквито и да са били намеренията на Русия и Императора, за които може да се спори, резултатът е безспорен - свободна България. Видното от тази война е възстановяването на Българската държавност. Друго всичко е второстепенно.
    Поклон пред загиналите за Свободата на България!
  • 24 Мдааааа

    8 5 Отговор
    От 7 милиона само стотина - браво!
  • 25 Баш Атлантяга

    15 19 Отговор
    В паметника "Самарско знаме" наред със скулптурите на войниците до него има няколко, които подозрително много приличат на руски войници, които апелираме да бъдат изтръгнати от основата на която се намират. Също така храм-паметникът-костница в село Шипка да бъде съборен, тъй като е в стил руска класическа църковна архитектура, костите на загиналите руски войници-кремирани и пръснати в пространството, а 17-те камбани, направени от гилзи, събрани от боевете да бъдат претопени в Арсенал и изпратени пак като гилзи със снаряди в помощ на Украйна. В допълнение предлагаме да бъде премахната звездата от шапката на Альоша (паметника на съветската армия) в Пловдив. Само тя, тъй като България няма техническата възможност и средства да събори целия този монумент. Апелираме нашите евроатлантически приятели да ни помогнат за това трудно свято дело като повторят успешната си въздушна акция през 1944 г.над София, но този път над Пловдив.

    Коментиран от #42

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Честит трети март! Цитирам един човек:

    22 3 Отговор
    Победоносната освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие без друг пример в историята на народите.

    Господа,

    На тая светла епоха от борби, на това велико дело за Освобождението и на техните дейци и герои, народната признателност издигна тук, на това място, тоя величествен паметник. Всеки паметник, обаче, е разрушим от времето. Неразрушим е само споменът, който живее в поколенията и ги вдъхновява към подвиг. Такъв невидим паметник трябва да издигнем и ние в душите си за великата епопея на освобождението, за безсмъртния подвиг на Шипка и да го предадем на нашите потомци.

    Пред лицето на ратниците, героите и доблестните опълченци, живи между нас, и пред невидимите гробове на славно загиналите, нека кажем, че свето ще пазим техния спомен. На живите нека кажем: "Бъдете горди: вашият пример вечно ще въодушевева българските сърца". А на падналите в борбата да кажем: "Спете спокойно. Вашите завети няма да бъдат забравени!"

    С тия чувства на развълнувана почит, с които у всеки българин е свързана неделимо и почитта към братския руски народ и към руските герои и ветерани от Освободителната война, аз се прекланям дълбоко пред светлото дело на нашето Освобождение и, от името на българския народ, откривам тоя паметник и го предавам на грядущите поколения за н

    Коментиран от #53

  • 28 УСА боклук

    40 1 Отговор
    Честит Трети Март!
    Слава на Руската армия и Българското опълчение! ПОКЛОН!
  • 29 Евроатлантик

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Айде после":

    Колега, от козяк забраниха да пускаме старите опорки, не издържали на проверката на историята и ни правели за смях. Хонорари за стари опорки няма да се изплащат, новите още не са съчинени. От 33 години сме предоставили бази, за които не сме плащали, българите издържат ежегодно хиляди войници на шаш и плащат милиарди за чертежи.
  • 30 Истината за Шипка

    5 23 Отговор
    Години наред се омаловажава украинското участие в битката при Шипченския проход. В отбраната там участват легендарните 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк. На 9 август 1877 г. войниците от брянския полк начело с полковник С. И. Липински, заедно с българските опълченци, отблъскват цели десет атаки на предвожданата от Сюлейман паша войска. На 11 август, когато свършват патроните, именно украинците участват заедно с българските опълченци в превърналото се след това в легенда хвърляне на камъни срещу настъпващия противник.
    Основната част от битката за Шипка е изнесена от опълченците и двата полка от украинци, на практика тя се оказва решаваща за спечелването на войната ! Ефективността на стрелбата на опълченците е 70%, докато на руските части е 30%/Проф.Божидар Димитров/.

    Коментиран от #60, #81, #95, #112

  • 31 Финал

    1 4 Отговор
    .. за назидание, вечна слава и признателност. Да живее България! Ура! В. "Мир", понеделник, 27 август
  • 32 СЛАВА НА УКРАИНСКИТЕ

    9 21 Отговор
    РУМЪНСКИТЕ
    ФИНЛАНДСКИ
    ВОЙНИЦИ
    ЗАГИНАЛИ НА ВРЪХ СВ.НИКОЛА
    И ВЪВ ВОЙНАТА С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ
    1877/1878 година.....👏👏

    Коментиран от #56

  • 33 дядото

    17 4 Отговор
    браво на тези българи.това е истинския национален празник на българия.един идиот говореше по телевизия,да бъде сменен с 22 септември-ден на независимостта.та кога българия е била свободна и независима в цялата си история
  • 34 Тук става дума за едни други пари

    5 17 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    В Сантефанския договор не пише нищо за "освобождение". Пише за окупация. А в Берлинския договор (член 22) е регламентиран и окупационният дълг на България към Русия. Той се образува от разходите на императорското правителство в Санкт Петербург по поддръжката на окупационните руски военни части и гражданската администрация - Управлението на императорския руски комисар в Княжеството 1878/1879 г.
    Сумата е изчислена на 10 618 250 рубли и 40 копейки - 89 640 000 златни лева - 32 тона злато. Дългът се изплащал на руското правителство по негова сметка в Banque de Paris et des Pays-Bas (Париба), Париж. През 1890 година е направена една вноска, но редовното изплащане е подновено едва през 1896 година. Окупационният дълг на Княжество България е окончателно погасен през 1902 година със средства от големия външен заем, емитиран чрез Банка Париба. До тази дата София издължава на Петербург общо 26 446 000 лева.

    Коментиран от #58, #71

  • 35 Честит 3ти март!

    29 4 Отговор
    Гледах сега репортажа и се пукнах от смях. Тия от нова се изприщиха жални. Местеха камерата да не се виждат руските знамена, но бяха толкова много, че не им се получи. Пълен смях. До къде са способни да изпаднат платените в България, в опита си да изопачат историята и реалността

    Коментиран от #117

  • 36 3ти Март

    27 3 Отговор
    Честит празник!
    А лакеите от БТВто даже не са сложили Българският Трибагреник!

    Коментиран от #79

  • 37 Хахахаха

    3 15 Отговор

    До коментар #7 от "жоро уудстока":

    Нидей, ся ши дойди идея на русофилнята да издига паметник на Путин, да му се кланят.
  • 38 Киро Фашисто

    16 2 Отговор
    Я тая година нема да се качвам оти не щем па да ми бацат тимберицата с снежни топки. Оно и без туй много акъл у нея нема.
  • 39 Хихихи..

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Номер 2":

    Винаги сте били такива и такива ще си останете.Печата на неблагодарниците е ВЕЧЕН!
  • 40 Истината

    2 18 Отговор
    След 9 септември 3 март е бил обявен за "остатък от буржоазната празнична система на капиталистическа кампания". Но днес путинистите го използват за да възхваляват Путин и руските агресори.
  • 41 Историческата истина

    4 14 Отговор
    От нас много методично и последователно е скриван историческият факт, че ходът на войната е обърнат не от могъщата руска армия, а от шепата опълченци и украинските части, които са се били заедно с тях. Опълченците обръщат хода на войната, защото оттатък Черно море той вече е обърнат - турската армия вече гони руската обратно нагоре.

    Ако беше минал Сюлейман пеша през този проход, да се съедини с други турски армии в Северна България, абсолютно различен щеше да бъде ходът на войната - руската армия щеше да бъде обратно изтласкана по своя път.

    Коментиран от #113

  • 42 ....

    12 1 Отговор

    До коментар #25 от "Баш Атлантяга":

    Толкова сме вече промити мозъци, че половината дори няма да почувстваме иронията ти..., която е абсолютно на място.

    Коментиран от #136

  • 43 Родата

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Трите козяка":

    (......)ТИ тоже👍
  • 44 Мдааа

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "Честит празник":

    И украинци! Най-големите бригади които освобождават България са от района на Украйна. Там живеят наследниците на нашите освободители, а не в Чечня, Бурятия, Дагестан, Татарстан и други републики от РФ!

    Коментиран от #57

  • 45 Тва кога стана паметник на свободата!

    3 12 Отговор
    Беше Шипка,после Бузлуджа.Ся паметник на свободата?Не разбирам.Пак някви врътки.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 патриот съм най-голем

    3 7 Отговор
    А си изям патриотичното шкембе, кифте и кебапче с патриотичната туршийка, си изпия биричката и кой от къдей.
  • 48 Историческата истина

    3 14 Отговор
    Празнуването на подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г. и обявяването на този ден за празник е смешно и нелепо! Русия много добре знае, че Санстефанският договор НЯМА КАК да бъде одобрен от Велики сили. Споровете възникват от неспазването от страна на "Освободителката" на предварително сключените споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г., Будапещенската конвенция от 1877 г. и Лондонското споразумение от 30 май 1878 г. Основното противоречие се състои в предварителното съгласие на Русия, документирано в посочените по-горе споразумения и конвенция,

    на Балканите да не се създава голяма държава

    Съгласно текста на Райхщадското споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Отоманската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“
  • 49 25988ⁿ98

    6 13 Отговор
    Каква Свобода бе когато сте на пряко подчинение на Кремъл всички слуги на дявола Рашистан окупатора на 3 март 1878г ви освободил което де факто е лъжа, както и на 9 септември 1944г ви освободил Рашистан окупатора което де факто е пак лъжа, никога не съм се кланял на поробителите нито някога ще се покланям, само русофили патриоти болшевики слуги на дявола Рашистан окупатора се кланят и преди и сега и завинаги защото са поробени духовно
  • 50 пешо

    10 1 Отговор
    слава на българия и русия

    Коментиран от #178

  • 51 Русороб

    3 17 Отговор
    Опитайте се да мислите и си задайте въпроса: Как така, след цели 14 руско-турски войни за Проливите на Босфора, изведнъж руснаците решават да ни „ освобождават“ ? Айде бе! Опорки за наивници! Руснака не прави нищо просто ей така! Защото много ни обичали!

    Коментиран от #103

  • 52 Баце

    9 1 Отговор
    Честит Празник на всички БЪЛГАРИ.
    П.П. Шороши и НПО плакн тон ще празнуват на 4-ти юли.
  • 53 Хахахаха

    1 8 Отговор

    До коментар #27 от "Честит трети март! Цитирам един човек:":

    Мдааа! Чети добре - Цар Освободителя! Освободила ни е Царска Русия! А Царска Русия е унищожена от тези като Путин! Четете историята. Та тези които са ни освободили са унищожени от тези на които се кланяте! НАС ПУТИН НЕ НИ Е ОСВОБОЖДАВАЛ!

    Коментиран от #66, #89

  • 54 И кво?

    2 6 Отговор
    3 март нито хладилника ще ми напълни нито сметките ще ми плати а за да си сипя едно не ми трябва специален повод 🥃
  • 55 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    2 3 Отговор
    ПЕТИМА ЗАТВОРНИЦИ
    РАЗВЯВАТ В НЕЩО КАТО БАХМУТ
    ЗНАМЕТО НА (.......)ЗАТВОРНИЦИ
    А НЕ РУ.КИЯ(.........)
    А ДЕСЕТИНАбългарски(........)
    РАЗВЯВАТ РУ.КЯ(....)......
    НА ВРЪХ СВ.НИКОЛА🤔
  • 56 Честит празник

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "СЛАВА НА УКРАИНСКИТЕ":

    Ей заради такива като вас сме на този хал
    Слава на Русия и българското опълчение
    Слава и на останалите
  • 57 Не знам

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "Мдааа":

    да е имало държава Украйна тогава! Разбирам напъна ви, но звучи глупаво! :)) Честит празник на българите!

    Коментиран от #68

  • 58 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Тук става дума за едни други пари":

    Лъжеш. Няма нищо вярно в написаното. Най-обикновенни краварски опорки по новоистория
  • 59 И кво?

    3 7 Отговор
    3 март нито хладилника ще ми напълни нито сметките ще ми плати а за да си сипя едно не ми трябва специален повод 🥃

    Коментиран от #63, #108

  • 60 ква украйна ве македонец такъв

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Истината за Шипка":

    по това време не е имало нито украйна нито македония промит атлантически мозък си ти !!!
  • 61 Плашимир

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Германицу":

    Толкова изнася Дънди на година към днешна дата.
  • 62 Кнаус 485

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айде после":

    Всеки има право на мнение.твоето е такова,но сега тато пиша само 14 подкрепят твоето и 35 не го подкрепят изводите си ги правиш ти.....не съм на ШИПКА тая година щото имам здравословен проблем,но признателност,чест и слава на Русия освободитлката.....
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Българка

    9 16 Отговор

    До коментар #9 от "Страхливите медий":

    Освобождението ни е страничен за руската империя ефект. Войната Русия обявява на Турция не, за да освобождава България, а заради забраната на Турция преминаване през Босфора на руски кораби. Основното ядро на руската армия са укринци от Одеска област. Рамо до рамо с тях са се сражавали български опълченци. И всъщност победата на Руската империя в тази война е осигурена от тридневните сражения на българските опълченци на връх Никола/ Шипка.Холяди българи,подпомогнати от габровското население не са позволили турските войски да преминат Шипченския проход и да се обединят с турския аскер в Северна България

    Коментиран от #82, #86

  • 65 Реалист

    4 1 Отговор
    На загиналите хиляди руснаци и малкото българи на връх Шипка се отдава почит
  • 66 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Путин не ни е освободил. Освободил ни е руският народ. Изразяваме благодарността си към руският народ независимо къде живее

    Коментиран от #73

  • 67 САМО НАПОМНЯМ

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Айде после":



    Р У С И Я


    ни освободи!




  • 68 Хахахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #57 от "Не знам":

    Че какво значение има, как се казва държавата? Хората са същите, нали? Хората са от тези райони и там са техните наследници, нали? Ясно, че ви е трудно да го признаете, но е така! А украинците са си били там, а през 1917 година се създава УССР (украинска съветска социалистическа република) която влиза в състава на СССР! Но наследниците на тези които са ни освободили, в момента водят Отечествена Украинска война! Защото освободителите са били от тези райони.

    Коментиран от #80, #83

  • 69 И. КОСТОВ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айде после":

    Злато ли искаш? Ела си го вземи! В къщата у Банкя на Бойко амерата
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Българин🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Тук става дума за едни други пари":

    Да изсъхнеш мошенник
  • 72 Професора

    10 4 Отговор
    Благодарим за свободата

  • 73 Хахахаха

    3 5 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Така е, а "руския народ" е от украинските райони другар!
  • 74 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    🇧🇬
    Царят навремето е открил Паметника,

    без да поканят Главния строител,

    днес вие също пишете за Паметника ,
    без дума за

    Бай Петко

    🤔🤔🤔🤔
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 бай Ставри

    5 3 Отговор
    На Шипка чакаме с нетърпение да се появи пак Киро простия ром. Този път сняг няма, но камъни се намират. Да заповяда и госпожа Мустафа.

    Коментиран от #85

  • 77 !!!?

    8 8 Отговор
    Честит Празник !!!?

    Коментиран от #91

  • 78 пешо

    10 1 Отговор
    българските телевизии не предават от шипка , поради многото руски знамена
  • 79 ТОВА Е

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "3ти Март":

    ЗАЩОТО СА КОЗЯЦИ И Е ВРЕМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ !
  • 80 Да повторя

    8 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хахахаха":

    Държава Украйна не е имало нито тогава, нито преди това! Била е руска територия, както в България Мизия, Тракия, Добруджа! Не виждам нещо сложно, дори и за първолак! :)) Другите глупости не ги четах майкопродавецо!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ПОЧИТАНИЯ

    3 1 Отговор
    КЪМ АМЕРИКАНСКИЯ КОРЕСПОНДЕНТ
    ОТРАЗИЛ ВОЙНАТА 1877/1878
    ЕДУАРТ КИНГ......👏
  • 85 Смее ли

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "бай Ставри":

    А и празника на майкопродавците е 4-ти юли.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Въпрос?

    11 2 Отговор
    Как не ви е срам да пишете платена укро пропаганда на националния ни празник и да ни изкривявате историята,а?!Хиляди са загинали за свободата,а така се гаврите с тяхната памет като ни пишете пропаганди!
    Честит празник,българи!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ветеран от Протеста

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Тази Русия я няма вече Сто години след военния преврат там от Руските Комунисти и Окупатори.На практика войната я води и финансира руския Цар Освободител,който освобождава и руските Крепостни селяни от Феодализма там.Това не попречи на Комунистите да разстрелят Царското семейство заедно с невръстните им деца и още милиони руснаци...И на кой да го обясняваш това - на Българските Комунисти слугували половин век на Руските Окупатори ли???

    Коментиран от #187

  • 90 Аспарух

    3 3 Отговор
    Комунистите смениха датата 9.9.44г. с 3.3 и пак разделиха българите.
    Имаме си чисто български празници, които трябваше да станат национални, като 24.05, Съединението даже се знае точната дата на образуваното на България от Кан Аспарух
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ти си

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "българче681":

    А чакай , още малко и това ще стане и дори знамето на дъгата ще развяват след време - ценности сър ....
  • 93 Бай Иван

    9 1 Отговор
    По повод на Националния ни празник 3 март, преди години някъде в пресата, четох спомените на един български учител от Одринска Тракия за тези славни дни. Въпросният учител, чул, че руските войски са спрели в Сан Стефано и там се водят преговори за сключване на мир и затова той тръгнал на там, за да види руските войски. Като пристигнал там, видял из целия град, че се разхождат руски войници, а в морето патрулират английски кораби с насочени дула към брега (срещу руснаците). В града се водели интензивни преговори за сключване на мир, но турците, окуражени от английските кораби не искали да подпишат мирния договор, защото считали, че договора не я устройва! След, като руснаците разбрали, че турците няма да подпишат, руския генерал, който командвал войските извикал адютанта си и заповядал да свири "За бой!". пи това турците, като разбрали това, веднага се върнали и подписали веднага мирния договор! Така решителността на руския главно командващ, въпреки заплахата на английските кораби, била решаваща за сключване на Сан Стефанския мирен договор във вида в който го познаваме!
  • 94 Верно ли

    11 0 Отговор
    Честит празник, Българи! Бог да пази България!!!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хахахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #91 от "Само питам":

    Само питам! Къде е била държава България, когато е била под Османска империя?

    Коментиран от #99, #110

  • 97 Майцепродавец бг 🇺🇦🇺🇲

    7 2 Отговор
    Благодарим на САЩ и Украйна, че ни освободиха от Турция и благодарим за грантове иначе хладилника щях да го ползвам за шкаф.
  • 98 Хахахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #91 от "Само питам":

    Или така! Къде има държава България, през 1875 година? Това е било османска империя!

    Коментиран от #102, #115

  • 99 Хисторик

    6 0 Отговор

    До коментар #96 от "Хахахаха":

    Мн си неграмотен загуба не време е да се кореспондира с теб!
  • 100 Мнение

    9 1 Отговор
    Безплатно нищо няма, а някои неща и с пари не стават. Ако не беше руско-турската освободителна война, още щеше да ходиш с фес на главата.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Българин🇧🇬

    8 1 Отговор

    До коментар #98 от "Хахахаха":

    4иба туркофил!
  • 103 Булпсихопат

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Русороб":

    Браво Сюлеймане. Добре им го каза. А сега се подготви за любимия си байрам.
  • 104 Тиква

    14 1 Отговор
    Чести Национален празник българи. Да не забравяме кой и колко хора са загинали за нашата свобода! Благодаря на Русия и с почит към загиналите.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Матей преображенски

    5 3 Отговор
    Много постно,какъв е тоя празник ,що е,от какво сме освободени ,от кого,ни слово.Такъв един безсъдържателен национален празник навярно няма никъде по света,просто е един ден,набелязан за празник,никакви руснаци не се поменават ни по радио,ни по тв.Украинци,румънци и финландци ни освободили,и тая глу-пост изтърсиха.И постоянно коментират как трябвало да се промени нац. празник на 24 май,а може би на коледа.Стотици хора на Шипка ,а по-рано-бяха хиляди,достъпа от години все повече се ограничава,от полицията.Такива са действията на новия ни по-ро-би-тел,американския империализъм,иде време и ой да бъде из-ри-тан от нашите предели.
  • 108 Скоро

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "И кво?":

    С тази логика скоро и питието ще ти вземат
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Само да ти отговоря

    12 2 Отговор

    До коментар #96 от "Хахахаха":

    Държава България е имало и е била под турско робство. Държава Украйна, никога не е имало. Проста математика! :))
  • 111 мдда

    2 4 Отговор
    Бийте един шут на пингвина, ако въобще се покаже там!
  • 112 Ти си

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Истината за Шипка":

    Според уикипедия Украйна съществува като държава от 1991 година ...
  • 113 РЕАЛИСТ

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Историческата истина":

    Стига глупости. Украинци не е имало
    Никой никаква война не обръща. Спират Сюлейман паша да помогне на обсаден Плевен. Русия оставя нарочно опълченците там, да измият срама от 500 години. Когато губят, идва Радецки с една рота 100 човека и обръща хода на битката. В село Шипка ми го казаха местните и се смееха на стихотворението на Вазов.
  • 114 Да ни е честит празника!

    11 1 Отговор
    И за разлика от медиите където думите Русия и руснаци не може да се чуе за срамотите да преклоним глава пред народите стражавали се за свободата ни под знамето на Русия, опълчението и местното население, което е подпамагало както може руските войски, които за тях са били освободители и такива ще останат за всеки истински българин колкото и грантаджии да се опитват да пренаписват и изопачават отделни факти!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Здзцццц

    3 2 Отговор
    Македонците изопачавали Историята вие сте същите бе ЛЕВАЦИ болшевики русофили патриоти. Нека да излязат професори Историци и да кажат де факто България освободена ли е на 3 март 1878г от Турско робство. Също да кажат и за 9 септември 1944г дали България е освободена от фашизма. Защото това са нашите национални празници от 78г една голяма ИЗМАМА както казва и Иво Инджев, само русофили патриоти болшевики слуги на дявола Рашистан се кланят 78г на тези празници на Рашистан окупатора освободител

    Коментиран от #129

  • 117 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Честит 3ти март!":

    Ами иначе няма надница за репортажа
  • 118 !!!?

    4 6 Отговор

    До коментар #91 от "Само питам":

    То и държава Россия няма през 1879 г., а Руска империя - с над сто поробени държави и народности !!!?

    Коментиран от #123

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Матей преображенски

    5 4 Отговор
    А по бнр тече траурна музика,скерцо капричиозо,опяват ни как руския цар ни завоювал и изгонил нашите вековни приятели турците,колко жалко и неприятно.Не,направо е непоносимо да ти дирижират така на главата,а има и млади хора ,които може да се повлияят от тази неистова и злостна пропаганда.
  • 121 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СЪНАРОДНИЦИ
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Зададен ти е въпрос, но неудобен.

    6 3 Отговор

    До коментар #118 от "!!!?":

    Личи си по отговора. Имало е руска империя, а украинска държава чак след разпадането на СССР. Преди това нито език, нито нация на урките не е имало..
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 СтайковМастиоЖалкаПродажна

    7 3 Отговор
    Едва три абзаца ти се откъснаха за националния ни празник, а за урките поместваш романи. ПродажникНещастен, смъртЗаТеб и КозякПодлогите във ФейктиБг. Да живее България!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Хахахаха

    2 6 Отговор

    До коментар #83 от "Бесен- _Язовец":

    България е била с фашистка Германия, ДОКАЗАНО! Нали така, нацисте?
  • 132 Ннн

    4 2 Отговор
    Честито на всички!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Ели

    5 4 Отговор
    Който се опитва да изтръгне благодарността към Русия от сърцето на българина, ще бъде проклет и обречен на забрава!
  • 136 Да живее България

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "....":

    И братска Русия!

    Коментиран от #140

  • 137 Не са

    5 6 Отговор

    До коментар #134 от "Верно ли":

    ни освобождавали след ВСВ - окупирали са ни. Ние сме си били свободни, после вече не бяхме.

    Коментиран от #143, #167

  • 138 Българин

    7 4 Отговор
    Честит празник България!

  • 139 КИРО НЯМА ДА ДОЙДЕ С БАЩА СИ И КОКОРЧО

    5 6 Отговор
    НЯМА ДА ДОЙДЕ И ЛЕНА - ХИЕНА !
  • 140 Братя???

    2 3 Отговор

    До коментар #136 от "Да живее България":

    По чашка? По друго няма как.
  • 141 Ннн

    3 3 Отговор
    Днес не трябва да се делим можем всички да празнуваме, донякъдв и благодарение на великия българин Радославов по негово настояване Брест-Литовския договор за капитулация и разпада на руската империя е подписан точно на 3-ти март! И вече трябва да се измисли нова дума за русофоби от година вече никой не го е страх от русия :)
  • 142 Верно ли

    5 3 Отговор

    До коментар #128 от "Хахахаха":

    Хахахах, не ни бил освободил Путин... Все едно ти да си бил опълченец на Шипка. Абе, откъде ви намират такива мало.мници, не мога да разбера? Чудя се дали сам си вярваш на писанията, или смяташ, че някой ще ти повярва на писанията - не бил Путин, били украинци :)))) Наистина ако съм на теб ще се навра в някоя миша дупка и ще изпълзя оттам след прочитането на всички книги за Историята на България!

    Коментиран от #157

  • 143 КОЛКО СВОБОДНИ БЯХМЕ КАТО БЯХМЕ ЯКО БОМ

    8 3 Отговор

    До коментар #137 от "Не са":

    БАРДИРАНИ СЪБОРЕНИ И УБИТИ ОТ САЩ И АНГЛИЯ - ТОВА ЛИ БЕШЕ СВОБОДАТА ?
  • 144 Хахахаха

    1 6 Отговор

    До коментар #134 от "Верно ли":

    Кой те е освобождавал ВСВ бе другар, България беше с Германия, разбра ли нацисте?

    Коментиран от #152

  • 145 az #СВО

    10 4 Отговор
    Старозагорци веят руски знамена!
    Браво българи!

    Поклон и благодарност към нашите освободители!
    Поклон и благодарност на Русия!

    Коментиран от #147

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Хахахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #145 от "az #СВО":

    Мдааа, веят руски, но български не, нали? Така са русофилите, роби!
  • 148 Тото

    2 1 Отговор
    След 02.04 трябва тези стотици хиляди българи да са пред парламента да видят новите ни поробители
  • 149 Кандидат Милионер

    5 4 Отговор
    От тези 145 години - една трета - 50 години България е в Руска Комунистическа Окупация...И сега - колкото ни е Освободила толкова и ни е Окупирала - това е положението!!!Честит Празник Българи!!!
  • 150 Рашко

    1 3 Отговор
    Докато живеем с миналото бая още ще копаем картофи на село
  • 151 Делчев

    3 0 Отговор
    Само по празниците се сещаме че сме българи родолюбци
  • 152 Верно ли

    4 1 Отговор

    До коментар #144 от "Хахахаха":

    Не, не ти трябват книги на теб - трябва ти специалист! Ама и той няма да може да ти налее в празното пространство между ушите. Но все пак има лекарства за ши.офрения де - ползвай ги :))))

    Коментиран от #161

  • 153 Колю

    2 3 Отговор
    Дали пратихме благодарствено писмо с шише мастика на Путин
  • 154 КОГАТО НА 9 СЕПТЕМВРИ ДОЙДОА

    6 2 Отговор
    РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ НИЕ ЕСТЕСТВЕНО ПАК БЯХМЕ ФАШИСТИ - КОЛКО ИНТЕРЕСНО !
  • 155 Коста

    1 4 Отговор
    Днес всички сме русофили а от утре евроатлантици
  • 156 az #СВО

    6 3 Отговор
    Руски знамена и на Шипка!

    Браво българи!

    Коментиран от #164

  • 157 Хахахаха

    1 6 Отговор

    До коментар #142 от "Верно ли":

    Ами прочети книгите! Наистина явно не си ги чел! Като не си ги чел, слушай президента на кои бригади ще благодари за освобождението другар! Ама слушай добре.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ормв

    3 0 Отговор
    Банкянската Мутра сикаджиискияг гербер пак празнува в Турция тук не се вижда с приятеля си тайпи ердоган е сигурно
  • 160 Лъчо

    0 5 Отговор
    Хем Шенген хем с братушките не може
  • 161 Хахахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #152 от "Верно ли":

    Е с кой е бил съюзник България ВСВ бе русофили? Абе вие от къде падате бе другари? Но, както се вижда от ВСВ, България е подкрепял фашизма, та е нормално и в момента да подкрепя руската нацистка война срещу Украйна!
  • 162 Готин

    5 6 Отговор
    С тези руски знамена още много ще мечтаем за еврозоната

    Коментиран от #169, #179

  • 163 Механик

    10 2 Отговор
    Честит празник българи!
    Днес козяшките тролове ще се опитават да вият неистово против Русия, но техният вой не може да махне Русия от сърцата на истинските българи.
    Поклон пред паметта на далите живота си за нашата свобода , руси, украинци, румънци, финландци и наши опълченци! Ние няма да в изабравим! Няма да забравим и това, че Англия и Франция въоръжаваха обличаха турската армия тогава. Няма да забравим, че техни "инструктори" воюваха срещу вас и нас.
    Слава на Русия!

    Коментиран от #168

  • 164 Хахахаха

    5 9 Отговор

    До коментар #156 от "az #СВО":

    Те за това само стотици хора отидоха на Шипка, защото празника за освобождение на България го направиха русофилски празник! За това само стотици хора отидоха. Ако се вееха българските знамена, можеха да отидат хиляди хора!
  • 165 Копейкин

    3 4 Отговор
    Раздавам безплатно руски знамена
  • 166 РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА ДА ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО

    6 5 Отговор
    ТОВА ЧЕ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ СА БОМБАРДИРАЛИ НАД 100 ГРАДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЕ НЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ ОТ 10 000 НЕВИННИ ЖЕРТВИ НА ТЕХНИТЕ МИРНИ БОМБИ - БЛАГОДАРИМ ИМ ЧЕ НЕ СИ ПРОБВАХА АТОМНИТЕ БОМБИ ТУК ВСЕ ПАК - ЗАТОВА И ПАМЕТНИК ИМ НАПРАВИХМЕ ЗА ГЕРОЙСТВАТА ТУК ............

    Коментиран от #176

  • 167 чичо стамат шумков

    1 5 Отговор

    До коментар #137 от "Не са":

    ни освобождавали след ВСВ - окупирали са ни. Ние сме си били свободни, после вече не бяхме.................................... ..........Точно така е.ОКУПИРАЛИ са ни ,но сме били и съюзници на ГЕРМАНИЯ през ВСВ.През ПСВ сме били противник на РУСИЯ И ЗАВЪРШИХМЕ С НЬОЙСКИЯТ ДОГОВОР 1919 Г.ПРЕЗ ВСВ ПРОТИВНИК НА СССР ЗАВЪРШИХМЕ С УСТАНОВЯВЯНЕ НА,,,СОЦИАЛИЗЪМА,,В СТРАНАТА НИ,Явно когато БЪЛГАРИЯ Е СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ НЕ И ВЪРВИ ВИНАГИ ГУБИ.

    Коментиран от #180

  • 168 Хахахаха

    3 8 Отговор

    До коментар #163 от "Механик":

    Не, не може, ама хич! Прочети предната статия! Стотици на Шипка! Стотици???? А преди бяха хиляди! Стотици са, защото не се веят български знамена, а руски!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Българин

    3 1 Отговор
    Честито Освобождение на България от Османско иго! Вечна слава на всички участвали в това дело. Днес част от тях враждуват, но тогава са били рамо до рамо руснаци, украинци, от прибалтика, фини, шведи, поляци, унгарци, румънци, дори японски самурай и кой знае още колко и от къде. Вечна признателност на всички тях, както и на нашето храбро българско опълчение, което е доказало пред света, че заслужаваме свободата си! Днес хората почитат всички тях на Шипка!
    Светла им памет и честит празник на всички нас!

    Коментиран от #182

  • 173 Хахахаха

    5 8 Отговор
    Или, да кажа, не е проблем че се веят руски знамена, ако в момента Русия не водеше война срещу също братска Украйна! А тези които сега веят руските знамена, подкрепят жестоката война която Путин води срещу братска Украйна и избива цивилни, старци и деца и много, много невинни хора от двете страни! Та вие нормални ли сте в тези времена, да развявате руски знамена, когато Русия води най-жестоката си война срещу християнския, славянски братски (и за руснаците) народ? Руските знамена, пак могат да се веят след войната, но сега е срамота! Както искате, така го разбирайте.

    Коментиран от #175

  • 174 Хахахаха

    6 8 Отговор
    Винаги може да се отдаде почит, за всички за борбата за освобождение от Османско иго, на всички народи, с развяване на българските знамена и подкрепа за България. Но да се развяват руски знамена в момента означава подкрепа за войната на Русия срещу Украйна! Това е. По руските телевизии ще ви пускат и ще говорят-Ето цяла България е с нас и подкрепя нашата война! Това ли искате? Това ли ще спечелете, с развяването на руски знамена?
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 чичо стамат шумков

    7 1 Отговор

    До коментар #166 от "РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА ДА ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО":

    Не забравяй ,че през ВСВ ,БЪЛГАРИЯ е обявила война на АНГЛИЯ и САЩ така наречената ,,символична ,,война. без да е била задължена за това според договора с НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ.При това положение какво искате да ни хвърлят отгоре.Вместо бомби цветя и бомбони ли?За паметника не съм съгласен и аз,но изглежда в този случай (с паметника) надделя атлантическото слагачество на някои продажни български политици,от които имаме в излишък за съжаление.
  • 177 Нона

    8 2 Отговор
    ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ТИЯ,КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ!
  • 178 така така

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "пешо":

    Те се пишат с големи букви, "умнико"! Каква слава изразяваш...?
  • 179 Неутрален

    3 3 Отговор

    До коментар #162 от "Готин":

    Руски знамена не можело - а украинския парцал на балкона на СО - няма проблем? Нищо, че е в нарушение на закона за държавните символи?

    Коментиран от #181

  • 180 А с рашките

    2 3 Отговор

    До коментар #167 от "чичо стамат шумков":

    нараво прокопсахме. Опропастиха сума поколения. Ти си едно доказателство за ефекта просия.
  • 181 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #179 от "Неутрален":

    развявай пречупен кръст. То си е все едно дали руско или онова. Диктаторите са си едно към едно.
  • 182 научете се бе хора

    7 2 Отговор

    До коментар #172 от "Българин":

    ако ще благодарите на някого, за това, че е върнал България на политическата карта на Европа, че отново сме станали самостоятелна държава, че тук е дошла войска да се бие за нашата свобода, то това определено трябва да бъдат благодарности към Руския император, т.е. към Русия.
    Шикалкавене и размиване на фактите, свързано с отделни благодарности към " руснаци, украинци, от прибалтика, фини, шведи, поляци, унгарци, румънци" звучи сякаш, всички тези страни ги е имало в онзи момент, па са и решили да се обединят и да дойдат да ни спасяват. Пълно безумие! Всички, които споменавате - руснаци, украинци, от прибалтика, фини, и поляци - всички те са били поданници на Русия и са дошли по заповед на Руския император. Тяхното не е било акт на някакво доброволничество или държавническо решение, та да го славим днес. Тяхното в основата си е било служба и вярност към Руския император. Ако ги беше изпратил на северния полюс, южния полюс или на луната, и там щяха да отидат.
    Не подценявам жертвите, но да се държим сякаш не знаем кому дължим появата на третата българска държава, т.е. кой ги е изпратил тук, е цинично и не е достойно. Така за пореден път демонстрираме сервилничане пред обстоятелствата, а после се чудим защо българите нямаме национално самочувствие.
    Та, ние, от чуденен чия ръка да целуваме, стигаме до абсурда своя принос и своите жертви да не уважаваме.
    Да изразиш благодарност, не означава нито да се кланяш, нито да размиваш нечий принос. Да изразиш благо

    Коментиран от #183, #184

  • 183 научете се бе хора

    4 0 Отговор

    До коментар #182 от "научете се бе хора":

    Да изразиш благодарност е повече проява на почтенност и себеуважение, ако го имаш.
    Честит национален празник! Гордейте се, че сте българи!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ветеран от Протеста":

    На "протеста" явно са те оставяли все на течение...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове