Last news in Fakti

3 Март, 2023 19:48 1 532 29

На старта на кампанията: "ЛЕВИЦАТА! ще защити "Марицата"!"

  • избори-
  • левицата

Кампанията беше открита пред ТЕЦ „Марица Изток 2“

На старта на кампанията: "ЛЕВИЦАТА! ще защити "Марицата"!" - 1

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ стартира своята предизборна кампания като даде заявка, че ще бъде гарант на обществения интерес в сладващия парламент. Откриването се проведе пред ТЕЦ „Марица Изток 2“ под мотото „ЛЕВИЦАТА! ще защиги Марицата“.

Своеобразен домакин бе Георги Кадиев, водач на листата за Стара Загора, който даде старт на кампанията и твърдо заяви ангажимента на коалицията за подкрепа на хората, защита на българската енергетика и развиване на българските производства.

По думите му „ЛЕВИЦАТА!“ иска силна държава, а силна държава има само когато има силна икономика. И даде пример с комплекс „Марица Изток“, в който работят около 10 000 души, а още 100 000 души са заети в дейности, свързани с комплекса. Работата на комплекса е ключова за областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Сливен и приоритет на коалицията ще е запазването му.

За представляващия платформата „ЛЕВИЦАТА!“ Валери Жаблянов, създаването на коалицията се е случило бързо, защото е от единомишленици - от хора, които от години работят за социалната идея и социалната справедливост. „Това е, което днес липсва в България. Това, което десницата не иска да предложи дори и като красива предизборна обвивка. Това, което можем да ви обещаем в началото на кампанията е, че ще отстояваме правата на гражданите“, допълни той по време на откриването.

По думите на Мая Манолова сред основните приоритети са повишаване на жизнения стандарт на хората, борбата със спекулата и поставяне на таван на цените на 10 жизненоважни хранителни продукта, както и разобличавеното и спирането на корупционните схеми и кражбите. Тя бе категорична, че лявото обединение ще зящитава интересите на хората като повиши доходите и сложи вериги на веригите магазини.

По отношенее ня бъдещето на ТЕЦ-а, тя предупреди, че ако в момента на власт бяха ГЕРБ или Четворната коалиция съдбата на Марица Изток щеше да е определена с ангажимента на ГЕРБ за затваряне към 2030г или на Кирил Петков за затваряне и намаляване на емисиите с 40% още към 2026г. Но ЛЕВИЦАТА! ще е гарант в следващия парламент срещу затваряне и унищожаване на рабатните места.

За водача на 25 МИР София д-р Цветеслава Гълъбова работата на коалицията е да подобри значително условията, в които живеят и работят българите. Само така те ще имат мотивация да останат в родината си, да раждат и отглеждат децата си тук. „България не е в демографска криза, а в демографска катастрофа. И за да започнем да излизаме от тази тежка ситуация трябва да спрем да правим нещата на парче и да започнем да мислим за утре. Утре без образование и здравеопазване няма. А те, особено здравеопазването, имат нужда от дълбока и всеобхватна реформа. Наша задача е в обозримо бъдеще да реализираме нужните промени, така че хората да усетят положителната промяна“, завърши тя.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще е гарант, че България има енергийно бъдеще, че България ще бъде там където и е мястото – гарант за газовата и енергийна сигурност и на региона, и на Европа, каза бившия ни вътрешен министър Румен Петков. По думите му енергетиката на нашата страна е била обект на грабеж и спекула през последните десетилетия. „В момента тези, които продадоха ТЕЦ „Марица Изток 1“ и ТЕЦ „Марица Изток 3“ на безценица на американците и тези които продадоха Нефтохим Бургас на безценица на руснаците, искат нашето доверие, за да продължат с кражбите си“, допълни той.

Преди официалния старт на кампанията представители на обединението поднесоха венци и цветя пред паметника на свободата на връх Шипка.

Коалицията е с номер 14 в бюлетината.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 7 Отговор
    ХРИСТО КОВАЧКИ ли ги СПОНСОРИРА питам МОЛЯ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калинката Мая нещо се объркАла

    17 0 Отговор
    Ще правим слънчеви панели и вятърни перки!
  • 4 Комсомолеца Ковачки

    22 1 Отговор
    съсипа цял град Бобов дол, ще съсипе и Мариците!
  • 5 Бай Ламби

    22 1 Отговор
    Ама Румбата ка се е напрегнал само горкия, май е пил калпава водка и е получил киселини ми се чини. Комай му къркори нещо стомаха от снощи,кой знай Митрофанова с кво го е гощавала.
  • 6 Факман

    16 0 Отговор
    Драйфам вече от всякакви частни организации нови и стари и техните нови стари членове на ОПГ.
  • 7 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    17 0 Отговор
    Е ТЕЗИ СА ВЪРХА НА ЦИНИЗМА. АБЕ ХОРА. ТЕЗ НАИСТИНА МИСЛЯТ БЪЛГАРИТЕ ЗА ГОЛЕМИ ТЪПАЦИ. ТОВА Е АБСУРДНО. КАК САМО СЕ ПАЗЯТ КРАДЦИТЕ. НЕ СЕ ОСТОВЯЙТЕ ТОЧНО ТЕЗИ ЛЪЖЦИ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ИЗРАЖДАНЕ НО ПО ДОБРЕ ЗА ТЯХ ОТКОЛКОТО ЗА ТЕЗ НЕЧИСТОПЛЪТНИ ПОЛИТИЧЕСКИМАСТИИ. Е ТО БИВА БИВА АМА МАЛКО СРАМ ОТ ХОРАТА
  • 8 един

    13 0 Отговор
    Чудят какви каламбури да измислят само и само да седнат на софрата!МаяМа по-едно време са чекна на пилон..!
  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    4 7 Отговор
    За Бога Братя Българи Не Гласувайте❗️Оставете
    ДС Корупционната Класа в България и тяхният Президент Румен Радев да се пържат в собственият си “сос”❗️
    Нали искат да управляват, добре нека управляват но не с вашите гласове❗️
    (30) години обещания и кражба стигат❗️
    ❗️🇧🇬Баста🇧🇬❗️
    Comprende Compradore❗️

    Коментиран от #28

  • 10 търтеят

    13 1 Отговор
    ЛЕВАЦИТЕ от ЛЕВИЦАТА са куц кон.
  • 11 БОЦ - ко

    9 0 Отговор
    Следващата акция на "Левицата"
    Да защити на козата цицата....


    / клипа на Т. Дончева с майка и и една коза в лодка, за президентски избори /.
  • 12 Да, да

    4 0 Отговор
    Голям майтап!
  • 13 Нов бар "Дак"

    6 0 Отговор
    А къде бяха, кога се ряза пицата?
  • 14 Хахаха

    4 0 Отговор
    Пускат въдицата, ако се хване някой на куката, добре дошло за тях капиталистите. Робите да се стягат, ако не идвайте в Гърция, рязане на овошки и квото се сетите, 7,8 часа, дават на ръка 50 лева. Те си оплетоха кошницата за 33 години докато лапахте мухите и ви надлъгваха и се крият като плъхове. Ядат еко суджук, а на вас леща с много вода. Ха, на Здраве, за водата
  • 15 123

    4 0 Отговор
    Кръстете се "леваците"!От 45-та до сега все приключвате с крах.
  • 16 Ветеран от Протеста

    8 1 Отговор
    Изроди!!Комунистическия гнусен отпадък иска пак да Управлява...Кви шутове ще ви бие Народа на тези избори- идея си нямате!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенционер

    2 5 Отговор
    Другари Пенсионери, достатъчно търпяхме млади атлантически олигофрени !......Много сме, силни сме !!!!....Курнела олигарсите разчиства, дясното във БСП прочиства.......Масова национализация, вместо дива приватизация. .....НЕ на Крипто олигофрени, на власт от Козяк качени .... НЕ на стартъпи, от младежи тъпи !.....Пенсии заплати, а не млади тарикати ! Венсеремус!.....

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в.......
  • 19 Чичак

    2 4 Отговор
    Смяна на атлантическата политическа мафиотска система !!!! Смяна!
  • 20 Пенционер

    2 6 Отговор
    БСП-ту ще ни отърве от ПП-ту и от ДБ-ту. Венсеремус другаре !
  • 21 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    2 2 Отговор
    Но пък БСП-ту всич не са във час
  • 22 ЛИЛИ

    4 0 Отговор
    Тези измамници да не правят лъжливи обещания, а всичките богаташи да си гледат собственият бизнес!
  • 23 ЦИРК ДЬО СОЛЕЙ ДО СОЛНИ ПАЗАР

    7 0 Отговор
    „ЛъВИЦАТА”
    АКО ПРЕСКОЧИ 4% БАРИЕРА
    ТОВА ЩЕ Е НАЙ „ВЕЛИКИЯ
    ЦИРКОВ НОМЕР” В СВЕТА😀
  • 24 Гутьо

    1 3 Отговор
    Левицата ми харесва все повече. В денят на размисъл ще ми е много трудно между нея Възраждане и ИТН.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не сте ги разбрали нещо.

    5 0 Отговор
    Тези от трибунката са в енергийната мафия. Ще си спасят далаверката.
  • 27 Българските избиратели

    1 0 Отговор
    Кюстендилската джанка отново иска да лапне кокала!
    Е няма как да гласуваме за популисти!
    Долу при ИТН!Там ви е мястото!
  • 28 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    До 9 ком - От 50 партии така ли не можеш си избра поне една бе - или опорката е да не се гласува - гласуваш не гласуваш депутатите пак са 240 другар и гласа ти пак е там - затова гласувай

    Коментиран от #29

  • 29 Истината е

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян":

    Разликата е,че с всеки недаден глас субсидиите,които те си определиха ще са с 8 лева по-малко на глас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове