Last news in Fakti

5 Март, 2023 10:30 1 196 65

Как партиите обещават да се справят с инфлацията

  • инфлация-
  • партии-
  • мерки-
  • предизборна кампания-
  • обещания

Част от мерките предвиждат пренасочване на компенсациите за ток

Как партиите обещават да се справят с инфлацията - 1
Снимка: БГНЕС

Мерките на „Български възход” за овладяване на инфлацията предвиждат пренасочване на компенсациите за ток, които в момента се дават на бизнеса. Трябва и контролните органи наистина да заработят. „Това, което правим в момента, е да даваме едни пари в бизнеса, който без абсолютно никаква отговорност и гаранция за цените ги взима и виждаме, че нищо не се получава”, обясни депутатът Георги Самандов, цитиран от Нова телевизия.

Антиинфлационните мерки на БСП минават през ограничаване на надценката, която правят магазините, и прозрачност на договорите – да е ясна цената на доставката и крайната цена на продукта, както и засилване на контрола.

„В сегашната ситуация пазарните механизми не работят. По време на криза е необходимо да има държавна политика и строга регулация, така че бедните да не стават все по-бедни, а богатите по-богати. Не е нормално хранителните продукти да влизат в търговските вериги на 5 лв. на килограм, а да се продават на 18-19-20 лв. Трябва да има лимит на тези надценки. Да не е повече от 30-40%”, обясни Драгомир Стойнев.

За „Възраждане” отпадането на санкциите срещу Русия би довело до успокояване на цените у нас. Освен това излизането на битовите потребители на свободния пазар за ток трябва да се преразгледа. Да се мисли за нови ядрени мощности. България има два реактора, които отлежават.

„На локално ниво има някои неща, които ние трябва да съобразяваме. Едно от тях е как управляваме държавния бюджет, защото прекалените разходи също водят до инфлация. Така, че много е тънък моментът, когато говорим за увеличаване на пенсии и социални разходи, помощи и прочие. Защото от една страна, те със сигурност трябва да се случат, но от друга страна, ако се случват чрез теглене на допълнителен държавен дълг, това води до инфлация”, смята депутатът Деян Николов.

Според ДПС борбата с високите цени минава през това всички мерки за подпомагане да се насочат към онези, които наистина се нуждаят от подпомагане. Да се гарантира реална конкуренция на пазара, както и да се подпомогнат българските земеделци.

„Ние предупреждавахме още септември месец какво ще се случи, но тогава никой не обърна внимание. За съжаление, бяха проведени политики, които доведоха и до увеличаване на инфлацията. Разбира се, трябва да се обърне внимание на хората с ниски доходи, за да може да се подпомогнат и да потребяват нормално. Трябва да обърнем внимание и на конкуренцията в икономиката, на контролните органи, които започнаха да действат и по посока на това да видим имаме ли достатъчно конкуренция или нямаме”, коментира депутатът Петър Чобанов.

Насърчаване на конкуренцията – колкото повече конкуренция толкова по-пазарни цени. Това е една от мерките на ГЕРБ за борба с високите цени и още контрол на злоупотребите на пазара и спестяване на бюджетни разходи.

„Най-важният проблем в момента за българското общество е галопиращата инфлация. Този проблем е изключително труден за решаване, защото духът е изпуснат от бутилката така да се каже. С трите бюджета, които се гласуваха по време на ПП, се получи ефектът на снежната топка, която се търкаля по един склон и става все по-голяма. Всички разходи, които не са крайно необходими, трябва да бъдат преосмислени”, категоричен е Делян Добрев.

Според „Продължаваме Промяната” много от нужните мерки вече са били предприети, като подпомагането на бизнеса заради скъпия ток и те трябва да продължат да действат. Важно е антимонополната комисия наистина да работи, както и да се помисли за помощ за фермерите.

„Ако си спомняте предишната кампания плашеха, че заради кабинета „Петков” ще живеем в Жан-Виденова зима. Няма да има ток, ще студуваме. Нищо от това не се случи. Изграждането на интерконектора осигури по-евтин газ за тази зима и за следващата, което рефлектира не само на цените на газа но и надолу по веригата.

Сериозен проблем за мен са цените на хранителните стоки, тъй като това удря потребителската кошница на най-бедните хора, затова и правителството „Петков” увеличи толкова рязко пенсиите. Така че компенсацията за инфлацията, която е почти изцяло вносна, за най-бедните беше осигурена от правителството на Петков. Между другото лятото изтича мандата на комисията за конкуренцията. Това е най-важният орган за контрол върху спекулативното нарастване на цените. Доколкото тази комисия е пряко подчинена на ГЕРБ. Тя не предприе никакви действия”, заяви Владислав Панев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    20 9 Отговор
    Обещават , и всичко се забравя след изборите! Затова и не смятам да си губя времето и да ходя да гласувам.
  • 2 Българин

    18 12 Отговор
    Който обещава да се справи с инфлацията лъже. Няма как да влияеш на инфлацията когато нямаш право да печаташ пари. Инфлацията у нас е привнесена отвън, от якото печатане на долари и евро, които се наливат в Украйна. Инфлацията е вид данък, но този данък го плащаме към кравефермата и брюксел.

    Коментиран от #17

  • 3 ТаУмВзе

    21 3 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ПОЛИТЯГИ В ПАНДЕЛАТА! После Резко ще се оправим. Няма да е, сътветно ПОСЛЕДНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Друго няма как да стане вече.

    Коментиран от #50

  • 4 да де

    5 8 Отговор
    Наслушали сме се на обещания от тия нищо не става и ще ходя за гъби.
  • 5 Софиянеца

    31 3 Отговор
    Като сме почнали с предложенията. Аз предлагам отмяна на плоския данък, замразяване на депутатските заплати, вдигане на доходите на хората и изграждане на български вериги магазини с бг продукция!

    Коментиран от #10, #26

  • 6 копейката

    9 13 Отговор
    Колкото повече гласуват за мен, толкова по голяма субсидия за мен......аз така или иначе си я връщам обратно....строя палат, купувам строителни материали,плащам на работници,купувам кола...... Виждате,че връщам субсидията

    Коментиран от #13

  • 7 Чико

    19 0 Отговор
    За съжаление у нас не се предлагат добрите европейски практики а само популизъм и слугинаж във вреда на българските граждани!
  • 8 Цинизъм

    19 1 Отговор
    Има и внесна инфлация безспорно, но основно си е наша "родна" ! И сега половината от тия "партии" които носят основната вина за това да е два пъти по висока инфлацията от това което можеше да бъде ще ми говорят за "овладяване". Ни срам, ни очи - е казал Народа ! Овладяването на всичко в тая страна може да стане само с голямата метла и промяна в системата ! Жалко, но е така !!!
  • 9 666666

    17 0 Отговор
    Хахаха докато бяха на власт инфлацията почна.Ефект няма за народа само шкафчета за политиците.
  • 10 селянин

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянеца":

    И от къде мисли/"Софиянец"а) ще напълни тези бг вериги с бг продукти,😂😂😂........Аз сам си произвеждам всичко, което е необходимо за семейството ми....., но не бих продал на никой, защото трудът, който полагам не продавам за стИнки. Няма как някой да седи в апартамента на сухо да определя цената на моя труд и на моята продукция

    Коментиран от #21

  • 11 Ученика

    11 1 Отговор
    Другарите от всички партии, тържествено обещават да си увеличат дратично субсидиите за партиите. Да си увеличат заплатите в парламента и комисиите и последна мярка да вдигнат процента на взимания под масата.
  • 12 въпрос за 0.10ст при джаро…

    3 1 Отговор
    това е лесно ами как като си вдигнат заплатите !!!
  • 13 Центаджията

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "копейката":

    Колкото повече гласуват за мен, толкова по голяма субсидия за мен......аз така или иначе си я връщам обратно....строя палат, купувам строителни материали,плащам на работници,купувам кола...... Виждате,че връщам субсидията
  • 14 Загрижен

    13 1 Отговор
    "Как партиите обещават да се справят с инфлацията"?
    Те ще се справят, като дойдат на власт и почнат да крадат. Поглед 33 г. назад и история продължава да се повтаря и повтаря. Само крадци, калинки и нагаждачи. Нищо не се е променило, с изключение на над 3 милиона човека, които сметнаха, че нямат време, желание и нерви да се борят с продажните ни "елити".

    Коментиран от #27

  • 15 Трети бустер

    17 1 Отговор
    Мерките на тиквеното правителство по време на ковид кризата бяха да подпомагат бизнесите на свои хора (включително и колекторски фирми), докато във всички останали държави, не само в ЕС, бяха подпомагани домакинства и физически лица.
    Спекулата, инфлацията и свръхпечалбите на монополи и картели са логичния резултат от тези мъдри мерки.

    Коментиран от #28

  • 16 ¹19008е

    5 1 Отговор
    Обещания къща не хранят драги политици
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Центаджията

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Простя Копейкин":

    Трябва да си "умен", като нас !
  • 20 Даааа

    5 0 Отговор
    Според Статистиката на Европейския съюз за доходите и условията на живот (EU-SILC), нежененото лице не се счита за изложено на риск от бедност, докато не разполага с по-малко от 1000 евро на месец преди данъци.
  • 21 браво уважение към себеопределянето ти

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "селянин":

    сега да те светна … тези вериги ще купуват от бг производители които произвеждат продукция за продан !!! а теб никой няма да те закача и да ти иска безценните за теб домати ! хората които си гледат зеленчуци не са хората които ще пълнят веригите магазини … винаги е имало и ще има хора които си гледат за зимнина и прехрана не за друго а защото искат да си имат тяхно производсто за лични нужди но ти незнам как си решил че бякой ще ти вдига така акциите и ще ти иска продукцията за да зареди голям магазин …!

    Коментиран от #36

  • 22 АмериканскиМодел

    8 1 Отговор
    СуперМаркетите са Германски, Увеличаване ДАНЪКА в/у Печалбата и ще клекнат, помощите за фирмите, отивата за многодетни семейства и пенсионери с доходи под 1000лв!!!

    Коментиран от #33

  • 23 Чичак

    8 1 Отговор
    Най-важният проблем в момента за българското общество НЕ е галопиращата инфлация а ДОХОДИТЕ ! А точно те са замразени дефакто !
  • 24 кире харвардското

    5 1 Отговор
    На алангро .
  • 25 Тома

    6 1 Отговор
    На тях им е най лесно като си вдигнат заплатите и веднага ще преборят високите цени
  • 26 Даааааааааааааааа

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянеца":

    Вдигането на доходите помпа инфлация. Само г-н Дянков и слугинажа му знаят как ....намаляване на половина заплати и пенсии. Никой няма да влиза в магазина поне 1 година и цените ще паднат. НаКОЙ ще каже ми кво ще ядем ....ми ПАСТИ!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Верно ли

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Трети бустер":

    То това е всъщност бъдещето, което са ни начертали нео-либералчетата - една малка част корпорации на местно ниво да обират каймака, който 95% да плащат. ГРОБ и спестяване от бюджетните разходи ... това е някакъв оксиморон :)))) Баци явно се е съгласил да остане само на кюлчета :))) А тези от ПП, дето уредиха България всяка година да тегли милиарди за пенсии даже няма да ги коментирам!!! Достойни наследници на Банкянския в досъсипването на България!
  • 29 Копейката като изгони Лидл

    5 8 Отговор
    И ще оправи инфлацията.Ако върне субсидията,може и да гласувам за него!
  • 30 Гост

    12 1 Отговор
    По време на война,риболов, избори най-много се лъже!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Чичак

    12 2 Отговор
    Доходите са определящи а не инфлацията. "Модерни "леви" политики НЯМА в България! А Това е примерно да искаш процент от печалбата на фирмите(20-30%) преди облагане с данъци ПО ЗАКОН да се разпределя между служителите на фирмата като 13-14-15 заплата....... Да сте чули някой да го е предложил? Защо ли не е ? Минимална почасова ставка също е нужна , примерно от поне 10 евро на час ! Всички партии са неадекватни в момента. Всички !

    Коментиран от #61

  • 33 ¹19008е

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "АмериканскиМодел":

    Не са Германски а Австрийски затова и русофила Зелен чорап мълчи защото ЛУКАНОВ и другарите изнесоха парите на народа в Австрия а Ушатия беше на бал именно затова в Виена
  • 34 Какс

    9 1 Отговор
    Много е просто - пускаш лесно и безплатно производителя на пазара.
  • 35 Кико

    2 1 Отговор
    Ами те само обещават :)
  • 36 селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "браво уважение към себеопределянето ти":

    Няма как да "светнеш" мен, защото нямаш достатъчна светлина за себе си..... Прочети още веднъж,дваж,триж..... това, което съм написал,ако и този път не разбереш......включи се в мрежата да светнеш
  • 37 Име

    6 1 Отговор
    Скъпо е - но никога повече ГЕРБ, ако това е някакъв номер да ни вкарат в кошара - няма да стане.

    ГЕРБ е хем импотентно - манекенки в Барселона - съвсем старческа работа - има българки в разцвета си и тук.

    Хем е нахално.

    Просто си отидете - не ни трябвате, ще ви се обадим при първа възможност.
  • 38 Чичак

    11 0 Отговор
    Къде отиват парите от покупките ни?
    От всеки 100 лева, похарчени за покупки примерно в търговските обекти на Лидл България .......САМО 4,71 лв. на всеки 100 лева са нетните разходи за компанията за заплати и възнаграждения ! Данъците и осигуровките са 2,45 лв. на всеки 100 лева покупка. Това включва корпоративен данък, социални и здравни осигуровки, данък върху доходите на физическите лица, такса смет и данък сгради. В това перо не се включват акцизите и ДДС. И сега забележете !!! : Нетната печалба на акционерите в компанията се равнява на 3,54-4 лева от всеки 100 лева покупка и към тях прибавяме и фонд инвестиции в размер на 5,07 на всеки 100 лева.

    4,87 на всеки 100 лева отиват за поддръжка, охрана, обслужване и транспорт.......отново собствени дейности....... Сами виждате колко малък процент са заплатите и като процент 3 пъти по малък поне отколкото в Германия. Къде отива разликата и сами можете да се сетите.

    Коментиран от #44

  • 39 Даааа

    6 0 Отговор
    През целия период на инфлация реалните заплати са спаднали, делът на труда в брутния вътрешен продукт е намалял, а делът на корпоративната печалба е поставил рекорди.
  • 40 Перо

    7 0 Отговор
    Лъжите се изчерпаха и остана само некадърността и неграмотността на измислените политици! Само ненормалници могат да гласуват за същите селски ненормалници, които ни държат на последните места във всички класации и статистики в Европа, вече 33 г.! Колко пъти разни престъпни диктатори, командорат всички власти се взимат колективни, ненаказуеми решения за лични интереси и доходи! В други случаи има парцелиране и феодализиране на властта в определени, големи райони! И политическата система е изчерпана!
  • 41 Ефект срещу инфлация

    5 1 Отговор
    Ограничаване на лесно раздаваните пари на бизнеса, съкращаване на половината държавна администрация и намаляване на надутите им заплати , засилване на контрола от страна на институциите НАП, КЗП и КЗК, които получават заплата от нас
  • 42 Чичак

    4 0 Отговор
    Проучване, проведено от Австралийския институт, чиито резултати бяха публикувани в четвъртък, установи, че увеличените печалби, натрупани от големите корпорации, са основната сила, движеща инфлацията, и идеята, че повишаването на заплатите е причина за това, е фалшива „икономическа приказка“.
    Проучването установи, че това, което се нарича "спирала печалба-цена", е отговорно поне за 69 процента от инфлацията........в България не е по различно, но пък е много по вероятно цифрата да е и по голяма. ........
  • 43 Айде

    2 1 Отговор
    Всички стари муцуни вън! Промяна на политическата система! Мажоритарни избори и задължителна сменяемост на всички от държавните власти!
  • 44 Колчак

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Чичак":

    Всеки един клиент отива в Лидъл или Кауфланд за да пазари изгодно ...... тези 100 лева, които оставям в тези две вериги със сигурност ще оставя в някой квартален магазин 200 лева. Аман от патриотизъм без покритие. Тези 100 лева разлика, която ще оставя в кварталния магазин ти ли ще ми ги платиш? Нека не забравим, че именно Лидъл и Кауфланд държат юздите на нашите алчни търговци, които ако ги няма Лидъл и Кауфланд ще ни убият от още по високи цени

    Коментиран от #53

  • 45 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Простя Копейкин":

    Четене с разбиране му е майката. С печата е на пари не бориш инфлацията! С правото да печаташ имаш право да регулираш шумата в обръщение!
  • 46 Точен

    6 1 Отговор
    Видяхме всички управляващи дотук - за каца чеп не стават. Затова ще гласувам за Възраждане.

    Коментиран от #49, #52

  • 47 кокошките и прaceтaтa

    1 0 Отговор
    Ние пък си искаме инфлацията , тя ни е свидна придобивка от еврочленството ни и е плод на личният талант и управленски умения и гиний на възлюблената ни Урсула .
  • 48 Чичак

    3 0 Отговор
    Инфлацията е световен феномен и политиците ни с нея не могат да се преборят и всичките им приказки са лъжи и само лъжи ! Единствено вредният ефект от нея с повишаване на доходите може да се компенсира НО нито една от тези партии реално не мисли да го направи. Синдикати също няма и нещата ще станат от зле на трагични. Особенно и след като лихвите неминуемо ще се вдигнат. След като дори в САЩ вече е над 5,6 %.......и ипотеките гонят 9% сещайте се какво ще се случи средата на лятото в България......
  • 49 Порочен

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Точен":

    Именно за това гласувах за Атака, НФСБ, ВМРО..... Вече бягам като дявол от тамян като чуя някакво гръмко име на партия.
  • 50 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Може и да си прав. Няма нито една българска партия. Кире канадеца и ко да си американски парашутисти, инсталирани да отстояват краварският регионален интерес, спомнете си фиаското с РСМ. Копейкин и Крадни ова са си руски подлоги отвсякъде, банкямският интелект ди е престъпник на краварска каишка и кот кажат началниците, дпсто са си на ердо псетата, Янев не е много ясен ама с Шулева покрай него са си няква ОПГ. Та от тоя бълвоч май няма полезен за България избор. Трябва пълна деинсталация на всички дето са се показвали по телевизора барабар с експертите им

    Коментиран от #54

  • 51 Един от народа

    3 0 Отговор
    Нищо няма да направят, сега всеки обещава.
  • 52 Простя Копейкин

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Точен":

    Да, при гагаузина има много, които стават за чеп за буре, за друго не, но пък всеки с търсенето си.
  • 53 Чичак

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Колчак":

    От всеки 100 лева, похарчени за покупки в търговските обекти на Лидл България през 2019 г., под 24 лв. отиват при производители на преработени храни, включително месо, млечни продукти пакетирани храни и др. Едва 2,95 лв. са за плодове и зеленчуци местно производство.
  • 54 простичко запитване

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Да приемем , че си прав за това кой чии интерес представлява . Интересът ни , нашият , е баланс надявам се . Как би уравновесим нещата в случая , така , че да получим реализация на интересите ни ?
  • 55 Гласувайте само за този

    2 0 Отговор
    Който доходите, заплатите и пенсиите обещае да вдигне. Ако някой почне да се обяснява как това инфлацията щяло да вдигне, просто го забравете. !!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Мнение

    2 0 Отговор
    Не могат да се справят с инфлацията,защото ни я вкарват от вън с откачени санкции и т.н.Ще бъде и по-голяма като се вдигне тока.Така че по-добре да не лъжат,за да не им се ядосваме после.
    Нещо друго да си измислят да обещават.Примерно как няма да ни пратят за пушечно месо.
  • 57 Преминаващ оттук

    4 0 Отговор
    Как ще нормализират цените ли.
    Когато политиците намалят и изравнят своите заплати с тези на обикновените хора.
    Всичко друго е обещания на тази крадлива утайка.
  • 58 то убаво , ама

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Гласувайте само за този":

    Обещаването и даването са две различни неща , това не си отчел . Във връзка с това два насочащи въпроса :
    - откъде ще дойде това увеличаване ?
    - на кого е възможно да бъде дадено ?

    Коментиран от #59

  • 59 Чичак

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "то убаво , ама":

    - откъде ще дойде това увеличаване ?
    - на кого е възможно да бъде дадено ? .....1. Орязване на разходите за НАТО и неспешна инфраструктура. ..... от натрупаният реално бюджетен излишък ..... 2 . Основно на физически лица и граждани и намаляване на помощите на фирмите и бизнеса с 90% поне. (След анализ относно свръх печалбите им за последните 3 години ) Помощите за граждани да са директно по карта а не през работодател. Облагане на свръх печалбите на банките които минаха милиард и половина за една година..... Облагане на свръх печалбите на всички със свръх печалба, различаваща се с повече от 20% спрямо предходния години и т.н и т.н........фокус върху хората а не върху бизнеса които неизненадващо натрупа огромна печалба от началото още на ковида......

    Коментиран от #64

  • 60 Вие сте крадци наричащи се партиите

    4 0 Отговор
    Къде са парите които откраднахте от хората чрез инфлацията, какво стана с доходите, спестяванията, вторите пенсии на хората? Прибрахте ги и сега наново излизате да ни лъжете! Вървете на м@инин@т@ си!
  • 61  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️ ....Абе чиче :

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Чичак":

    Съдиите, прокурорите, следователите, ДСИ, съдиите по вписванията, членовете на ВСС и инспекторите, политиците и ква ли още сган са си ги приложили тези "модерни леви политики" отдавна. А Хората които им плащат заплатите само те са в капитализма. Онези боклуци отдавна са си построили социализма, по точно не са излизали от него.....
  • 62 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️ ....Абе чиче :

    1 0 Отговор
    До коментар 32 от "Чичак": То това е впрочем проблема в България, че два строя има в България ! Управляващите живеят в социализма а робите в капитализъм.
  • 63 Даааа

    1 0 Отговор
    Как партиите обещават да се справят с инфлацията и бля-бля......Само факта, че Разходите за труд при строежа на инфраструктурни проекти където потънаха милиарди са под 1,2% е показател как се граби от ТРУД . ....
  • 64 да не сме наивни

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Чичак":

    Разходи за НАТО и разходи за военни цели на България , макар и да имат някаква обвързаност ,са две различни неща , формално разходите ни за НАТО е членската ни вноска и нея няма как да намалим , освен прекратяване на членството , по лично мое мнение - прекалено хубаво за да е възможно . През инфраструктурата политиците крадат , също нереалистичен вариант за осъществяване , а там и кражбите са по-вредящият фактор , но пипане не очаквай точно от тях . Икономика няма , икономика , а тя не се гради за ден-два . Говориш за помощи , което е различно от заплати , а помощите са временен и не ефективен фактор . Нещата са фундаментални , не за някакви фриволни предизборни изцепки . Та политиците от деситилетия обслужват тъкмо " свръхпечалбите " и се захранват под различни форми от тях , как очакваш сега да им слагат хомот "
  • 65 Питанка

    2 0 Отговор
    От 01.февр. 2023 банките освен прибирана в предплата месена такса за поддържане на ДЕБИТНА сметка (примерно 2,50 лв./мес.) започват да прибират и нова допълнителна месена такса за притежаване на банкова карта за електронни плащания към същата тази ДЕБИТНА сметка! Има ли МОНОПОЛЕН КАРТЕЛ на банките и има ли банков контрол в БНБ, който да санкционира тези рекетьорско-мародерски практики за трупане ежегодно на милиарди кухи печалби и засилване на инфлацията?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове