Last news in Fakti

10 Март, 2023 06:32 1 225 15

Проф. Ивайло Дичев: Политиците ни се чудят какво ново да измислят

  • ивайло дичев-
  • политици-
  • послания

Темата с Паметника на Съветската армия може да мобилизира избиратели, смят културологът и преподавател в СУ

Проф. Ивайло Дичев: Политиците ни се чудят какво ново да измислят - 1
Снимка: БГНЕС

"Избирателната активност не е толкова ниска, тя не е проблемът. Проблемът е, че предизборните кампании често се повтарят и политиците вече няма какво ново да кажат, чудят се какво да измислят".

Това каза пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

Според него темата с Паметника на Съветската армия може да мобилизира избиратели, които са за или против. Той не се съгласи с коментарите на политици, че не е сега времето за обсъждане на тази тема:

"Точно сега е времето и на тази тема, и на темата за датата на националния ни празник. ... Нека тези теми да ни разделят, за да видим кои са от едната страна, кои - от другата".

"ГЕРБ целят с това решение на Столичния общински съвет да създадат онова, което те наричат евро-атлантическа коалиция, защото това е едно от нещата, което ще обедини ГЕРБ-СДС с коалицията ПП-ДБ. Това е хитър ход за приближаване до такава коалиция. Единственият вариант за управление на страната след изборите на 2-ри април е някакъв тип съглашение между тези две формации - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Трябва да се направи някаква стъпка от ГЕРБ, за да скрият Бойко Борисов и да си признаят някакви грешки от миналото, да се съгласят на сериозна съдебна реформа. Другите (ПП-ДБ) пък искат на всяка цена да се извършват тези реформи. Но са се запънали и едните и другите. Шансовете за редовно правителство не са много големи", коментира той.

По думите на проф. Дичев много вероятно е след изборите да има "не много политически маркирано правителство" на първата сила, която според социологическите проучвания ще е ПП-ДБ, което да бъде подкрепено с някакви договорки от ГЕРБ и евентуално от ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    24 1 Отговор
    То и ти се чудиш,щото ти се изчерпа "оазисът от нови мисли",та все едно и също дуднеш...
  • 2 да де

    20 2 Отговор
    Ма верно кажи речи 70% от избирателите да отидат за гъби си е нищо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СЗО

    17 1 Отговор
    Ако ПП се коалират с герб, герб ще ги сгризка за закуска, и за следващите избори ПП и ДБ ще останат само едни инициали За справка -СДС, НДСВ, ВМРО и тн. А герб щс се хвалят че са убили с един изстрел два заека (пп и дб)

    Коментиран от #5

  • 5 оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "СЗО":

    За да има смисъл Разсъждението ти ПЪРВО трябва да обявиш казваното тука ПОНЕ 1000 пъти заклинание "ГЕРБ умре" за Долна лъжа и Внушение!Оттам нататък вече е лесно...
  • 6 Какъв поглед

    14 1 Отговор
    издаващ психично заболяване! Вчера Г. Марков им каза: Виктор Орбан запази паметника на Съветската армия и изгони Сорос! Така в Унгария всичко е наред!
  • 7 бай Гъдю

    8 0 Отговор
    Чудят се в кой крачол да си го преместят и на къде да си я вчешат...
  • 8 Моарейн

    13 1 Отговор
    Дичев, ти и подобните ти сте част от проблема, не от решението му.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ъхъ

    8 1 Отговор
    Като ЛГБТ културолог, Дичев се чуди какво ново да измисли за з...,...ка си!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тия, дето са против паметника,

    7 1 Отговор
    защо не излязат да се борят срещу съвременните несправедливости: високи цени, корупция и ред други капиталистически безумия? Тръгнали да си го изливат на хора, които не са живи и са се борили срещу фашизма.
  • 13 Ивайло Дичев. ПОДЛОГА!!

    6 1 Отговор
    Българомразец на Чужда Хранилка!! Срам
  • 14 сирене

    1 0 Отговор
    и ПП и ДБ и ГЕРБ са фашисти и ще ни вкарат във война.. после, Българи за пушечно месо, територия за Америка, фалит, продажба на Блекрок/Вангард и айде пак изнасяне на Българи по чужбина докато не се затрият и границите и държавата и името на някогашната държава. ЗАКРИВАЙ!
  • 15 ПУТИН ИДЕ

    0 0 Отговор
    Борисов: Помня деня, в който взех един багер и бутнах една бензиностанция, защото полицаите ги беше страх

    Трябва да бъде съставено правителство. Без участието на ГЕРБ-СДС ще е краткотрайно и нефелно. България има нужда от редовно правителство
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове