Last news in Fakti

10 Март, 2023 10:09 3 363 87

Доц. Чобанов: Скоро няма да има развитие на казуса с преместването на Паметника на съветската армия, той е опасен

  • тодор чобанов-
  • паметник на съветската армия-
  • развитие-
  • преместване-
  • опасен

Решението е в ръцете на НС, някой трябва да внесе проектозакон, коментира историкът

Доц. Чобанов: Скоро няма да има развитие на казуса с преместването на Паметника на съветската армия, той е опасен - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

След напрегнато заседание и обстрел по Столичната община с яйца и червена боя, общинските съветници решиха - Паметникът на съветската армия трябва да бъде преместен в музей.

"В една нормална ситуация този въпрос не стои, паметниците дават памет. Тук става дума не за исторически събития, а за пропаганда на режим, осъден отдавна. Не случайно подобно решение имаше на общинския съвет и преди 30 г. Във време, в се взе решение да се преименуват всички комунистически наименования на улици и площади", коментира историкът доц. Тодор Чобанов в студиото на "България сутрин".
Той посочи, че Паметникът на съветската армия е един от малкото, които имат издаден акт за държавна собственост. Той е трябвало да се издига в НИМ, като част от по-голяма композиция.

"Много софиянци го приемат за пропаганда на отминала епоха. Войната в Европа катализира напрежението в обществото, има и избори, които са повод за изваждане на нерешени проблеми", посочи доц. Чобанов.

Историкът уточни, че окончателното решение дори не е в компетенцията на областния управител, а на НС. Нужно е предложението да бъде внесено като проектозакон в следващия парламент.
"Областният управител не може да води собствена политика, имаше един който предлагаше паметникът да се подари на Русия. Областният управител няма да предприеме действия, той няма законово основание. Нека българският парламент да вземе едно отговорно решение по този въпрос. Виждаме, че изборите са особено събитие, период на силно разгорещяване на страстите, замеряне с яйца, което не е красиво, вместо разправии и заплахи, разговорът трябва да се води цивилизовано", каза още гостът.
По думите му е нужна законодателна промяна за статута на паметниците, които не попадат в Закона за културното наследство.

"100% е сигурно, че скоро няма да има физическо развитие на казуса с преместването. Не мисля, че преместването на целия паметник е възможно, на отделни елементи - да. В природата няма нищо празно, ако се стигне до преместване, архитектурно какво ще се случи - процесът ще бъде доста по-сложен", прогнозира доц. Чобанов.

Той посочи още, че паметникът е опасен и има нужда от ремонт.

"Правени са обследвания, той е закрепен. Рано или късно и този въпрос трябва да бъде решен. Виждаме, че плочите падат. Времето не прощава, нищо не е вечно, не е в блестящо състояние, минаването покрай него крие риск", категоричен е доц. Чобанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    25 66 Отговор
    МОЧА да се маха!!!
  • 2 честен ционист

    61 12 Отговор
    Чакат зелена светлина от Козяк, ама народът ще им вдигне червения картон. Тоя за какво го разкараха от ГЕРБ, твърде фашист ли се представя?

    Коментиран от #48

  • 3 Весо

    50 10 Отговор
    Ето как по бТВ хората оценяват премахването на паметника!

    Коментиран от #83

  • 4 Жупел

    47 14 Отговор
    Изцъкленият криптоевреин с жидова одринска майка е подъл негодяй в пристъпи на астма принизява историята на българите и всячески хвали гръко-римско-юдейската история. Тая гнида получава българска заплата в СУ и в кметството в София. Вън гнидо продажна. Нито стотинка за теб, така или иначе козяците ти плащат по 20 долара.
  • 5 ТаУмВзе

    64 9 Отговор
    ПАМЕТНИКА ЛИ НИ Е ПРОБЛЕМА БРЕ? Скивайте, че продажниците у Война ни набутаха. Маке ни гаври. Козяк реди уж изборчета. Геноцида си бичи. Делкат на фили и фоби, докато ни Крадът! Вместо да се Вдигнем и да изметем ВСИЧКИТЕ!
  • 6 хихи

    64 8 Отговор
    Абе какво си играете с паметника!? Съборете/Преместете в Турция АЕЦ Козлодуй ! Най-големия символ на Българо-съветската дружба. Може и моста на Дружбата. Може и военните заводи които кой знае как не батърдисахте!?
  • 7 Агенция Козяк

    48 9 Отговор
    Пуснахме депеша до еднокнижника, на когото наскоро притегнахме с Магнити читала на врата, да съборят паметника на вражеската Съветската армия. На нейно място нашите марионетки в СОС ще гласуват да се издигне монумент на Винету - незнайния воин за българите.
  • 8 АРИСТОФАН ОТ ТУТРАКАН

    10 43 Отговор
    ДЕМОНТИРАЙТЕ ПРИЧИНАТА...
    ПУ.РУ.ФИЛИЯТА ЧУМАТА НА ВЕКА☝

    Коментиран от #81

  • 9 Токсик

    57 10 Отговор
    Минаването покрай него наистина крие риск, но само за фашизоидните евроатлантици, защото получават разрив на сърцето! Иначе паметникът е построен много солидно с огромни гранитни блокове и е любимо място на младежите от София. Те за разлика от евроатлантиците знаят защо е изграден този паметник и му се радват.

    Коментиран от #45

  • 10 фашагите на козяк

    58 9 Отговор
    вече търсят открити провокации за да ни бутнат в украинския сценарий на граждански размирици и война срещу рф
  • 11 Бабичка с бастон

    54 11 Отговор
    Само пробвайте да заличите историята! Следващия път ще летят камъни и павета по общината и ще има много счупени фашистки кратуни!

    Коментиран от #74

  • 12 Г.Георгиев

    62 9 Отговор
    Шепа измекяри, вместо да отидат в Украйна и да демонстрират там русофобията си срещу руската армия, се правят на мъже, като воюват срещу паметниците на съветската армия в България.

    Ние българите сме признателни на братския руски народ за своето освобождение и възраждането на държавата България и ненавиждаме тези, които искат да превърнат държавата ни в област от марионетния съюз, наречен "европейски".

    Коментиран от #16, #21

  • 13 Васил

    49 5 Отговор
    Аз предлагам да се събори НДК, комунистите го построиха, за да провеждат в него своите партийни конгреси. Комсомолците като Плевнелиев включително носеха знамената на откриването на конгресите. Той пръв ще поиска да се събори, за да не се разкрие тайнственото му минало.
  • 14 ХАНКО БРАТ

    9 38 Отговор
    М.О.Ч.А.
    КЕ ПАДНЕ КАКТО
    ПАДНА ГЛАВАТА НА НИКИФОРА,Я☝
  • 15 Павел

    53 8 Отговор
    Така започнаха и в нацистка Украйна. Първо събаряха паметници и горяха знамена, а после започнаха безцеремонно да убиват и отвличат неудобни хора. Неофашистите дори събориха паметници на български опълченци, събориха паметника на хан Кубрат, палеха българските знамена пред българския президент, потъпкваха брутално правата на нашите сънародници, но ние не си мръднахме пръста. Същите тези наши управляващи сега подкрепят истински убийци и терористи овладяли територията на Украйна и ще се опитат в България да се стигне до реални сблъсъци и въвличане на народа във война, от която те ще се спасят в Канада. Не допускайте разделение на българския народ. Сега повече от всякога трябва да сме разумни и единни, защото ужасите от Украйна ще започват да се случват и тук. Вижте как американците в момента подклаждат нещата в Грузия и Молдова, същото искат и тук.

    Коментиран от #76

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бесен- _Язовец

    29 9 Отговор
    Къв историк е тази 4ума с кафявите кръгове под очите?
  • 18 КПСС БКП

    45 7 Отговор
    Не пипайте паметника, кретени ! Всичко друго ли оправихте, та с това се занимавате ? Кога ще се справите с корупцията, с емигрантите, с инфлацията, с престъпността и мизерията ?
  • 19 5555

    30 9 Отговор
    Чобанов е герберащ@ски бок.лук крадливи като кумира си Боко Еднокнижник
  • 20 Реалист

    44 7 Отговор
    Ако историк трябва да знае, че паметника е Антифашиски и изобщо не от отминала епоха. Ако възраждаме фашизма в България си го кажете, че антифашистите да почнем да взимаме мерки срещу вас фашисти проповедници на третополов фашизъм и леберскофалшски ценности.
  • 21 Българин 681

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Г.Георгиев":

    "ЕврОПейски" съюз......

    Коментиран от #51

  • 22 7777

    36 7 Отговор
    Всичката Мара втасала, само паметника на съветската армия не е махнала!
  • 23 Сух

    34 6 Отговор
    Продажна пасмина!
  • 24 мдам

    28 7 Отговор
    даже и с фашистка причесчица, хептем да няма съмнения..
  • 25 Адвокат

    7 35 Отговор
    Да се приеме закон за премахването на всички комунистически символи и паметници и толкоз. Пък нека после червените кхмери и копейковците да протестират колкото си искат.
  • 26 Аман от соросоиди

    39 8 Отговор
    "става дума не за исторически събития, а за пропаганда на режим, осъден отдавна"??
    Къв режим бе? Този ли, който ме караше да ходя с парцал на лицето месеци? Този ли, който взе милиарди за някакви чертежи на самолети? Този ли, при който даже и най-отдалечените села имаха училище и медицински центрове? Даваха ни в училище безплатно мляко тогава! А сега ще им дават хлебарки, опаковани в хубава хатрийка за залъгване, че не са опасни... Знаеш ли соросоиде, че бившите ни съюзници ни бяха въоръжили до зъби с най-съвременни самолети и ракети? А тези сега само ни доят и лъжат!
    Няма "режим", ние сме живяли тогава и знаем, а вие продажните се подлагате на новия господар, даже и без да ви дава нищо!
  • 27 Рашавия

    12 33 Отговор
    Моча е символ на ненаказуемостта на всички отрепки работещи за чужда държава - русия.
    Вълшебните думи които оправдават неналагането на наказания за държавно предателство - "те са ни братя".
    Погледнато от вън изглежда, че Българският народ са най-върлите русофили, което въобще не е така, като изключим платените такива, и някои объркани от руската пропаганда наивни възрастни хора.
    Руснаците крадът и с гАзът си, запомнете това.
  • 28 Краварокрация

    34 7 Отговор
    Каквото кажат краварите, това става в колонията. Наследствения слугинаж е винаги готов. Родителите на ДъБарите са издигнали паметника, тяхното жендър потомство, наследствен слугинаж, е готово да го разруши. Важното е едно - да се следва единствено правилната линия. Лошото е, че краварите няма да спрат до тук. Ще посегнат и на Шипка, и на Цар Освободител и на всичко, каквото си поискат. Те в краваристан си събориха паметниците на Линкълн и на Вашингтон, та с нашите ли ще се церемонят
  • 29 Салма Духайек

    25 8 Отговор
    едеоти, Норвегия защо не си мести паметниците на Съветската Армия??? Норвегия е от първите натовци? Защо сте такива едеоти??
  • 30 Този "убиец" на паметници

    31 7 Отговор
    е ходил още под масата прав, когато се смени системата! Нищо не знае, за бившата система. И той ще ми казва, какво е било тогава и че трябва да се унищожават паметници от онзи период?
    По-скоро бих забравил всичко, което стана след 1989-та г. Срамна история на нашия народ. Сами се предадохме и самоунищожихме с помоща на такива, "разбиращи", как сме живяли преди...
    Всички паметници за това са паметници, понеже са част от нашето минало и култура! Или те искат днешните фашситки пориви на ПП, ДБ, Герб и подобните да са норма за нашия живот?
  • 31 Антон

    8 33 Отговор
    Паметникът на една армия, наложила един престъпен режим, без демокрации, партии, довел до 3 фалита. Да се разкара. Може някой путинофил да си го вземе да плаши гаргите на нивата му.
  • 32 Хихихи..

    22 7 Отговор
    Чобаня по-прост от овцете си - оня с чука забрави че Пригожин също приижда насам с ЧУК..
  • 33 Дякон Унуфрий Араллампиев

    26 6 Отговор
    Мили деца този паметник е да се помни че има една сила която като я ядосаш бие шамари Шамарите вече плющят Нашите вместо да отрезвят вдигат врява
  • 34 Не пипайте паметника

    28 8 Отговор
    с мръсните си фашистки ръце!Паметника нито е от софянци,нито е за софиянци,за да определят те какво да го правят!Паметника е от Българския народ,с благодарност към Съветската армия за Осеобождаването ни от хитлерофашизма! Ако някой има претенции,да организира Референдум!!!
  • 35 ПРЕДЛАГАМ

    31 5 Отговор
    всичките тези "умници" и защитници на украйнизацията в България, както и тези, които гласуваха в НС, България "да помага на Украйна, даже и с армия" да се въоръжат с по един автомат, каска, паласка с три пълнителя, мешка, рейка и наметало и хайде всичките там, на войната в Украйна!
    ТЕ са тези, които искали да "помагат"! Тогава тяхното място е там! Другите 99% от българите НЕ ИСКАТ да се включваме в тази чужда война! НАС НИКОЙ НЕ НИ Е НАПАДАЛ!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ринго

    22 6 Отговор
    Този е много продажен и се прави на историк, а всъщтност историята не познава !
    Навремето се въртеше покрай фандъкова май заместник кмет нещо се водеше и по телевизията се правеше на много загрижен млад човек гледам доцент станал но той и за асистент не става... така ще е докато дават трибуна и поле за идява на некадърни люде
  • 38 Само Възраждане !

    18 4 Отговор
    Единственото ни спасение,от вкарването ни във войната!Не на партиите на войната!Гласувайте!Съдбата на България е заложена на карта!Да не им позволим да ни накарат да се бием срещу Русия,нашата Освободителка!!!
  • 39 Вън от България

    15 6 Отговор
    боклук продажен. Дайте адреса на тоя да му демонтираме къщата че ни дразни.
  • 40 Aлфа Bълкът

    4 18 Отговор
    Има разтворители на бетон. Полейте го с две туби и след 3 дори ще го събирате с лопатите!

    Коментиран от #53

  • 41 БЪЛГАРИН

    21 2 Отговор
    Абе ЧОБАНИН, що не смените турските имена на купищата БЪЛГАРСКИ СОБСТВЕНОСТИ?!
    що не премахнете чешмата изградена от ДъПъСъ в памет на ТЕРОРИСТИТЕ ВЗРИВИЛИ ВЛАКА, и УБИЛИ НЕВИННИ ДЕЦА И ЖЕНИ?
  • 42 Запознати

    21 4 Отговор
    Опасни са неофашисти те, не паметника. Той е защитен с резолюция на ООН след ВСВ и СОС не е собственик! Общината е длъжна само да го поддържа!

    В Берлин или Виена !онзи с чука! вече щеше да е осъден! Но дошъл тук да се прави на мъж, защото сороски политици управляват България и лумп-нът е недосегаем...
  • 43 Ние

    6 13 Отговор
    Обичаме диктатурите и диктаторите и тачим техните паметници
  • 44 Безпристрастен

    16 3 Отговор
    Използваме думата паметник от ПАМЕТ! Независимо от кого е построен, в коя епоха! За да припомня на бъдещите поколения , независимо добро или лошо.С бутането се лишсваме от най точното мерило.Паметта- историческата памет,която е темела на всяка нация- не народ! Народи много на земята.Но нациите са малко.След гражданската война в Испания, генералисимус Франко,яростния противник на бригадистите,защо не само че не унищожи техни псметни плочи,но построи мемориал- в него са костите на франкисти и бригадисти- един до друг.По негова заповед и до сега стои надпис: Те загинаха в името на Испания! А като истински диктатор,е могъл да заличи всичко , навсякъде до тухла.
  • 45 Падали

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Токсик":

    плочите? Падат само тези разбити с чука. Иначе си стои стабилно. Да не забравяме кога и как е издигнат.
  • 46 Павел пенев

    20 4 Отговор
    За кой режим говори този мухльо и кой го е осъдил отдавна? Никой няма право и не може да осъджда СССР а сега РФ, особено западните фашизирани идиоти. Много си отворихте плювалниците след като предателя Горбачов обърка цяла Европа с обединението на фашистка Германия, съсипа социализма и постиженията на две поколения. Но Видьов ден идва.

    Коментиран от #52, #54

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Павел пенев

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Този го разкараха от ГЕРБ защото е прочел две книги повече от Боко, но иначе е същото недоразумение.
  • 49 Не само миналото ни

    16 4 Отговор
    Днес Русия е най-силната в сферата на стратегическите оръжия в света!
    Онзи Байдъновия НЕ иска те да воюват с нея, ами васалните страни, тука в Европа!
    Онази соросова пасмина и в Германия, Бербоковата е подобна на такива тикви в България (на около 40 години са и за нищо не стават)! Германия няма нито една ядрена ракета или бомба, но като е без мозък, тя набързо обяви война на Русия, която има хиляди такива? Е, къде ще се крие, ако дойдат няколко от мегатоновите еквиваленти? Ще й изгорят дечицата заедно с нея... Ама когато Господ иска някого да погуби, му взема акъла!
  • 50 Оценка от 5 възможни точки -10

    14 4 Отговор
    Ех, Чобанов, Чобанов и "професор" да си прикачиш пред името, си оставаш прост чобанин. Усуква, разтяга, лъже, маже като типичен соросоид. Лакейството пред колонизатора може да ти донесе лоши дивиденти.
  • 51 Хехе

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българин 681":

    Не позна. Еврейски Съюз.

    Коментиран от #82

  • 52 Горбачов е хазар

    9 3 Отговор

    До коментар #46 от "Павел пенев":

    както и зеления потник... Виктория Нюланд, която подготви Майдана и определи, кои (фашсити) ще дойдат на власт, след преврата, също е от хазарите.
    Не съм срещал по света нито един хазар, който да НЕ мрази Русия.
    Горбачов, след като унищожи СССР, отишъл в Кнесете (израел) и казал на депутатите там: "...Това, което направих със СССР, го направих в името на нашия Бог Мойсей..."
    Е, какъв е бил? Истинското му име е "Гербер", а не Горбачов...

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Рашавия

    3 12 Отговор

    До коментар #46 от "Павел пенев":

    "Никой няма право и не може да осъджда СССР"

    Веднага се сещам за 4 поколения Българи с напразно пропилян живот заради убийствата, кражбите и тоталната некомпетентност на блатните примати и болгарските им слуги.
    Същите тези слуги нямат ценз и за кенефни чистачи и дължат всичко на кремълските крадци и убиици.
    И това е само в "братската Заддунайская губерния".

    Коментиран от #55

  • 55 Виж коментар 35

    12 3 Отговор

    До коментар #54 от "Рашавия":

    и отиди да браниш Украйна! Какво правиш още тука?
    Ако сравняваме СССР-периода с периода след 89-та г., фактите говорят нещо съвсем друго!
    Виж само демографията и ако можеш да мислиш, знаеш кога за народа е било по-добре?
    Дори и плъховете се размножават повече, ако средата на обитание е по-благоприятна! Е, стопли ли соросоидните две мозъчни клетки?

    Коментиран от #60

  • 56 Тази омраза

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "Горбачов е хазар":

    на хазарите към Русия има вековна "традиция". След множество войни на Киевска Рус с хазарския каганат, Светослав Киевски слага край на това паразитиращо подобие на държава, изповядваща човеконенавистна религия. Така хазарите плъзват като ракова метастазия по света и в момента се опитват да го поробят, чрез своите банки(фед и др.), наднационални корпорации и НПО. Ни за минута са забравяли омразата към всичко руско и православието. По време на болшевиките, скоро, след октомврийската революция по идея на Ленин, по майка Бланк, хазарка( по техен обичай и религия, ако майката е хазарка и децата й са чисти хазари), през 1922г. от Малорусия и Новорусия се ражда химерата Украйна. Идеята е на нейно място да се положат основите на нова, еврейска държава. След падането на фашизма на Хитлер( по майка Шекелгрубер) нещата се объркват в този план благодарение на Сталин. Новата държава се основава в тогавашните палестински земи по негова заповед. Е, бил е подкрепен и от другите велики сили тогава, но не и от самите хазари, стоящи както винаги в сянка, зад гърба на други. От тогава е тази "любов" на хазарите към всичко руско. Предполагам че и конфликта в сегашна украйна е тяхно дело.

    Коментиран от #57, #58, #59, #75

  • 57 Не само Ленин,

    8 2 Отговор

    До коментар #56 от "Тази омраза":

    и Троцки е бил украински хазар. Бил е даже министър в "правителството на социалистическа Русия", след като са убили царя, руския Майдан! И само когато е чул обидната за хазарите дума "жид" е разстрелвал руснаците.
    Тези съсипаха тогава царска Русия, сега Украйна.. Не се отказват от омразата си!

    Коментиран от #61

  • 58 справка

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Тази омраза":

    Олесь Бузина. Краткая история Украины

    Коментиран от #62

  • 59 "тогавашните палестински земи"

    8 3 Отговор

    До коментар #56 от "Тази омраза":

    Виж Балфордската декларация! Подписана от министър на Британия Балфорд с лорд Ротшилд... (също хазарска, фамилия и е от собствениците на фед в сащ!)
    Там в тази декларация е имало условие, как да се даде Палестина на хазарите да си направят там държава. НО, това поведение на хазарите е довело и до 2-та световна...
    Опасен народец са тези!

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Така е

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Не само Ленин,":

    Тогава в управлението на страната над 80% са били хазари. Сталин ги разчиства и така спасява държавата, за което е отровен от тях и му приписват всичките си престъпления.
  • 62 Олесь Бузина?

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "справка":

    Ами тези го убиха вече...

    Коментиран от #66, #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тези фамилии

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от ""тогавашните палестински земи"":

    са емигрирали от Европа в САЩ, основават фед там, но са имали и имат клонове още тук и кой знае в колко и кои държави.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дааа, но

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Олесь Бузина?":

    още го има в тубата, а материалът е от 2014г.
  • 67 ОПАСЕН Е ТОЯ ЧОБАНИ БЪРЗОГОВОРЕЩ

    6 0 Отговор
    КРАДЕЦ МОШЕНИК ПРЕСТЪПНИК И ГЕРБЕР С ГОВОРЕН ДЕФЕКТ !
  • 68 запознат

    0 2 Отговор

    До коментар #62 от "Олесь Бузина?":

    ...значи сега е твой ред.
    Скоро...

    Коментиран от #70, #71

  • 69 "са монтирали некадърници като тебе"?

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Рашавия":

    Ха-ха... Сериозно ли? Виж кой монтира Кирчо про100-то, Кокорчо, "парапетите Лени"? А войната вече е решена! Русия ще унищожи пак фашизма! Не бери грижа за хора, които изобщо НЕ познаваш!
    Може да съм ти съсед и сега събираш "точки", против себе си? :) Огледай се, ослушай се и ако няма влак, премини....
  • 70 Това е Божа работа.

    7 3 Отговор

    До коментар #68 от "запознат":

    Когато Той реши, тогава. А, ти "мъдър" соросоиде, гледай да не изпревариш другите, че тогава ще се озовеш в прегръдките на рогатия ти господар, завинаги.
  • 71 Еми тебе

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "запознат":

    трябва да ти трият коментарите...
    Заплашваш с физическа разправа! Типична е за фашистите, когато НЯМАТ АРГУМЕНТИ! А това е забранено в нета!
    Алоооо, администратори на Факти! Къде сте?

    Коментиран от #72

  • 72 Не му обръщай внимание.

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Еми тебе":

    Виж само как се изразява и примитивната му мисъл. Както казва народът: - Виж му акъла, па му крой шапка.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Абе,

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бабичка с бастон":

    Я си помисли!Дали само ги можеш да мяташ камъни!Ние да не сме сакати ру.с.офилска гнидо!
  • 75 Еми да!

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Тази омраза":

    "конфликта в сегашна украйна е тяхно дело"!
    Виктория Нюланд, проектменаджер на Майдана и също е и от организаторите на биолабораторийте на ФАЩ в Украйна.
    "Избраните" от Виктория нови на власт в Украйна, след Майдана: Яиценюк, Турчинов, Кличко, Тягинбок и подобните ... Всичките са от този народец, дето мрази Русия, заради това, че някога са им унищожили рекетьорския каганат...
    И олигарсите в крайната? Вече и зеления потник има над 1 милиард напечатени, Игор Кломойски и подобните там? Всичките са хазари!
    Майдана беше тяхно дело!

    Коментиран от #78

  • 76 Божеее

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Павел":

    Много бълнуваш, бе драги!Откъде ги измисли тези идиотщини?!Що не протестираш срещу примитивните орки,които закриха българските училища в окупираните украински територии?!И това е факт,а не пропаганда,като твоите бръщолевения!Аз на българите,които живеят в Украйна ли да вярвам или на мекотело като теб?!

    Коментиран от #79

  • 77 Българин от България

    7 1 Отговор
    Докога псевдо историци учили с парите на сорос и англосаксонските фашисти ще бълват измислиците и ще съчиняват история угодна на господарите им англосаксонци.
  • 78 Божеее

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "Еми да!":

    Ще се поболеете от злоба,ватници пияни!Много руска пропаганда сте погълнали!Ще се повръща кръв май!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Златан Златанов

    1 6 Отговор
    Това ще е пародия народното събрание да създава и приема специален закон относно преместването на който и да е било паметник, включително и на съветската армия. Тази армия е нахлула в България по силата на обявена непосредствено преди това война. Тя не е освободила никой, поради простата причина, че не е имало от кой да ни освобождава. Не помня да съм срещал някъде да е имало германски войски на нашата територия по това време, още повече пък някоя наша военна част да е влязла в сражение с Червената армия. Всичко се е случило по силата на разпределението на сферите на влияние приети на ялтенската конференция и нахвърляни набързо от Чърчил на една салфетка.
    Паметникът си е изпълнил историческата мисия, живеем в ново време с нови реалности. Даже няма нужда да се свързва преместването на паметника с войната, която води в момента Русия с Украйна. Просто не му е мястото на пъпа на София да гледаме монумент във възхвала на един режим и една утопия заради които милиони хора са дали живота си или им е бил отнет живота без причина, ей така, защото поради една или друга причина са били различни или не са се вмествали в идеологичните теми на тогавашните управляващи.
  • 81 Антифашист

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "АРИСТОФАН ОТ ТУТРАКАН":

    тупан от Тутракан,по си тип и от тупан.Половин изречението не може да напишеш.И как да може човек да те разбере човек който си написал и какво е в тъпанар които ти е вместо глава
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Весо":

    Безсмислен паметник! Който иска да си го взима в двора да му пази сянка!
  • 84 Гого

    0 0 Отговор
    Най ме кефи определението-който иска да се премахне паметника е фашист! Е, хубаво тогава, фашист съм, щом имам собствено мнение и не харесвам в центъра на София да има паметник напомнящ един мракобесен режим избил хиляди хора! Който му е мъчно за този режим, да си взима чучелото и да си го сложи и в двора ако иска! Уважавам и другото мнение но не виждам аргументи повече от тридесет години след падането на кумонизма това нещо да седи в центъра на София и да напомня за ужасите на кумонизма!
  • 85 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    в България има паметници на Бълг армия Пловдив от 2 ра световна и на Великия Александър Втори и Александър Невски и Александър Бураго! кой е правил паметник в София, да му мисли
  • 86 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    и сега е моментът София да каже къде е ЛЕВСКИ погребан!
  • 87 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    и граф игнатиев, мошенника е бил съгласен!!!!!! архивите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове