Last news in Fakti

12 Март, 2023 12:27 1 525 25

Трайчо Трайков: Системата за взимане на решения в София плаче за един хубав ремонт

  • трайчо трайков-
  • софия-
  • ремонти

Той уточни, че още през 2020 година е внесъл предложение за решаване на казуса с тротоара до "Орлов мост" и възможността живущите в района да могат да преминават с автомобилите си, но така или иначе нищо не било предприето

Трайчо Трайков: Системата за взимане на решения в София плаче за един хубав ремонт - 1

"Като цяло системата на взимане и изпълняване на решения в Столична община плаче за един много хубав ремонт и пренареждане", това каза в интервю за "Фокус" кметът на район "Средец" в столицата Трайчо Трайков в коментар по темата как се управлява София в контекста на станалия известен казус с разкопаването на новоизграден тротоар при "Орлов мост" и полагането на колчета по искане на члена на Столичния общински съвет Борис Бонев, без за това да е уведомен районният кмет Трайков.

Той уточни, че още през 2020 година е внесъл предложение за решаване на казуса с тротоара до "Орлов мост" и възможността живущите в района да могат да преминават с автомобилите си, но така или иначе нищо не било предприето. Още повече, че за тази дейност отговаря не самият районен кмет, а нарочна Комисия по управление и анализ на трафика в Столична община. И така до момента, в който гневни граждани не са подали до Трайков сигнал, че тротоарът се разбива и се полагат ограничителни колчета по средата му.

" Оказа се, че 2 години след моето предложение е постъпило друго предложение от общинския съветник (б.р.: съветникът Борис Бонев). Комисията обаче, без да ни уведоми, също и г-н Бонев не ни е уведомил със своето писмо за такова предложение, то въобще не е адресирано до нас. Без никой да поиска становището на Район "Средец", се е взело това решение, възложено и е изпълнено. Т.е. беше започнато да се изпълнява", каза Трайков.

От думите му стана ясно, че е оплетена системата за взимане и изпълнение на решения в София - кой какво върши, за какво отговаря, за какво е въвлечен и с колко други структури и хора и звена по пътя до изпълнението си взаимодейства. Според него, всичко това може да се оптимизира и има професионални начини това да се направи.

"Аз преди да стана политик, съм се занимавал точно с това. Като идеята е по-малко хора да бъдат конкретно отговорни за някакви неща, а не да участваш във всичко и винаги това, което ти си започнал или задвижил, да може да бъде по някакъв начин саботирано активно или пасивно по пътя", допълни Трайков.

По думите му, големият конфликт е между илюзията за децентрализация и делегираните права. Първият и основен проблем е свързан с ефективността на това, което се прави, защото половината време и усилия на всички в общинските структури е свързано с изчистване на взаимната комуникация.

"В тази връзка, когато вече има конкретни правомощия и възможности за изпълняването им, може да се сравнява и кой колко добра работа върши", допълни още кметът на район "Средец".

Трайков отговори и на въпроса дали би се кандидатирал за стола на столичния кмет Йорданка Фандъкова наесен: "Аз съм въвлечен в местната политика и вече виждам, както се казва, човек, когато види какво може да се свърши с ограничени правомощия, започва да си представя какво може с истински. Но в сферата на политическия реализъм сега ситуацията е такава, че всичко е функция на националната политика. Мисля, че до парламентарните избори големи решения, свързани с тези местни, няма да се взимат".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    6 18 Отговор
    Трайчо бутай паметници,сега ти се е паднало!🐷😁🥳🤡👍
  • 2 плаче за ремонт

    25 2 Отговор
    Май ти плачеш за ремонт... на едно място! Нищо не направи като районен кмет...пък и акъл ще дава! нагли ей нагли.....
  • 3 Мястото на това

    22 1 Отговор
    синьо корумпирано комуне определено е в затвора.

    Коментиран от #5

  • 4 ...

    19 1 Отговор
    Плачат за съд, но всички сте в едун отбор и осъждат дребните риби роми за 2 кокошки краднати да нахранят сенействата си ефективно.
  • 5 Раданч Татлъту

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мястото на това":

    Съдът го оправда,Трайчо и Прокопий са бели и пухкави честни частници!🐏🐏🐏🥳🤡👍
  • 6 най-добре

    20 1 Отговор
    Да ги вържат за вратовете и да ги закачат на любимия им паметник.
  • 7 ДЕДО ВИ ЛИБЕН

    21 0 Отговор
    А ВСИЧКИ КРАДЛИВИ КМЕТОВЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА ЕДИН СТРОГ ЗАТВОР
  • 8 Пешо

    21 2 Отговор
    На тебе цъкльо ти трябва едно дърво, ама по - дебело, да не се строши.
  • 9 ТъпаноТрайчо, трай си

    14 2 Отговор
    Да не ти счупи краката този ремонт. Стават трудови злополуки.
  • 10 Българка

    12 4 Отговор
    София също трябва да се отвоюва от задкулисието. След повече от 15 години управление на ГЕРБ всички софиянци виждат резултатите
  • 11 зевзек

    11 0 Отговор
    като не можем да бутнем паметника, поне тротоара да бутнем
  • 12 минавам да попитам

    12 1 Отговор
    тройчо "енергетикът" що не е в пандиза?

    Коментиран от #13

  • 13 ...минавам да ти напомня...

    1 8 Отговор

    До коментар #12 от "минавам да попитам":

    ...че не можете да вкарате всички да лежим вместо боко, меди доганов, дялан в ссср бекапеевски, ковачки, гергов, гелосания и т.н. Като направите задунайская губерния официално управлявана от кремъл ще можете. Трябва да почакаш.

    Коментиран от #19

  • 14 Име

    8 0 Отговор
    30 години СДС и - все тая брат. Неграмотни ученици, квалифицирани крадци и - такива нещица.

    На какво отгоре.
  • 15 Стоян Александров

    7 1 Отговор
    Трайчоооооо време е да си стяг
    Аш куфарите и бегом към Господарите ти. Времаната на БГ атлантиците вече свършиха. Днес в 14. 00 ч. Ще видите пред НДК силата на Народа....
  • 16 Плаче тя за ритник,

    5 0 Отговор
    не за ремонт !
  • 17 Тежка мъка

    5 0 Отговор
    Щом насред столицата някои могът да изсекът 2дка по средата на Борисовата градина
    и никой нищо да не знае Трайчо прави си изводите Ти...
  • 18 Сашко

    6 1 Отговор
    Разбира се ремонт ,но без некадърници като тебе Трайчо полуграмотен мошеник от наградата върхушка в България.
  • 19 минаваш и заминаваш

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "...минавам да ти напомня...":

    ясно е,че не четеш и не знаеш историята......но намали ларвите са вечеря малко....че мисълта ти тече доста зле....тичай към алабама....че те чакат с панерче хлебарки и гмо пиле.....
  • 20 лют пипер

    2 0 Отговор
    Трайчо Трайков: Системата за взимане на решения в София плаче за един хубав фънди- ремонт на ремонта.
  • 21 Гражданин

    4 0 Отговор
    Системата плаче за един хубав ремонт с ак47.
  • 22 мъкаааа

    3 0 Отговор
    В София асфалтът бил изяден вече и щели да ядат мухи,скакалци и комари.
  • 23 13675

    3 0 Отговор
    Трайчо, по не кадърен човек от, теб нема ремонт НА ГЛАВАТА ТИ требва
  • 24 Фен"

    1 0 Отговор
    За сведение на Трайков в съседна Гърция ремонта започна с главни действащи лица гражданите, че и примера им молел за милост.
  • 25 софиянка

    1 0 Отговор
    Време е вече системата за вземане на решения в София да се освободи от такива като тебе ,кметицата и Общинския съвет, за да могат нещата в София да се развиват по нормален начин,,както се развиват във всички европейски столици. Петнадесет години ви стигат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове