Last news in Fakti

12 Март, 2023 13:49 2 759 27

Жена от Варна не е плащала сметки за вода от 19 години, дължи близо 17 хиляди лева

  • жена-
  • сметки-
  • вода-
  • варна

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента

Жена от Варна не е плащала сметки за вода от 19 години, дължи близо 17 хиляди лева - 1

Куриозна история. На фона на всички проблеми с поскъпването на водата и ограничаването ѝ като ресурс, ви срещаме с една жена, която 19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба.

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри, съобщи Нова тв.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете.

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни пред камерата на NOVA, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга: „Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 4 Отговор
    Понеже е в Клуба на богатите в ЕС.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    67 3 Отговор
    Не че нещо, но ако беше от бежовите браТчеди нямаше да има проблем те ни вода, ни ток плащат.

    Коментиран от #10

  • 4 Гост

    41 3 Отговор
    Няма такава държава....
  • 5 Защо от ВиК

    57 4 Отговор
    се сещат едва сега? Защо не са и спирали водата от 19 год? Жената ли е виновна или ВиК?

    Коментиран от #23

  • 6 Хълц

    29 3 Отговор
    Вода се не плаща
  • 7 Пешо Контов

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Павел пенев":

    Абе ти им падни в ръчичките на ЧСИ пък ще видиш 3 г на куково лято
  • 8 Няма такава държава !

    43 4 Отговор
    На кой е да го е "обещал",все тая.Как за 19 години ,циганката не си намери работа ?

    Коментиран от #11

  • 9 Перо

    37 2 Отговор
    Има регламент на кои хора може да се дават общински жилища и едва ли “бизнесмена” влиза в тази категория, иначе е престъпна дейност! Жената е правилно осъдена и никой не е длъжен да и плаща сметките! Има си социална система, също и критерии за общинско жилище! Не може да не си решиш проблемите 20 г. и да живееш на гърба на другите!
  • 10 Ром Бакарди

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    А де, а де......ний таквоз нещу кат вода, ток мок плащами редовно! Жинити ни са редят на упашка, дажи пунякога барзат да са прередят за да дадат паре за тез неща!
  • 11 Мимо

    32 4 Отговор

    До коментар #8 от "Няма такава държава !":

    Прав си! Единствено ти. Чета коментарите и ми става ясно защо е зле и винаги ще бъде зле. Вик било вино, кафявите братчеди понеже и те не плащат са виновни, било изтекло по давност и трябвало да плати" само трите" години... Защо никой не обърна внимание на това ,че 40-годишен човек седи без работа и разчита на 265 лв помощ, които не му стигат. Ами хайде поне да плати последните три години тогава! Ама не - ако е плащано всеки месец въобще да не се е стигало до тук. Жалко е, ама случая и коментарите след него ясно показват какво представлява българина - всичко и всички са виновни - както най-обичаме да казваме "държавата" , ВиК, енерго, светия синод, ама той - НИКОГА! С такъв народ ,с толкова акъл няма да стане работата....
  • 12 ЯШУА

    22 9 Отговор
    И аз не съм в състояние да плащам сметки имам стари сметки за вода на стойност 15000 лв .ДОРИ МИ БЛОКИРАХА КАРТАТА НА ,КОЯТО МИ ПРЕВЕЖДАХА ПЕНСИЯТА пенсионер съм с Телк от 8 години с пенсия ,която на този момент с увеличението е 390 лв.,..... АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТЕЗИ ,КОИТО СЕ ИМАТ ЗА БОГОИЗБРАНИ ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА? ПОСТОЯННО СЪМ ТОРМОЗЕНА ОТ БИРНИЦИТЕ И МИ ЛЕПЯТ БЕЛЕЖКИ ПО ВРАТАТА ....... ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ! 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ИЗНЕМОГВА И КУПУВАТ ДРЕХИ ОТ ВТОРИТЕ УПОТРЕБИ ... ПОМОЩ ЗА ДЕТЕ Е 45 ЛВ ...... ИДЕ ВИДОВДЕН ! ВСЕЛЕНАТА НЕ ТЪРПИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ! .... само се преизбирате ,алчни престъпници ...... ДОКОГА?
  • 13 Цензура

    40 2 Отговор
    Мн ясно, че ще я гонят за неплатените сметки, ама само тя ли е? В незаконните хъхpeшки развъдници водата изобщо не се спира, дори водомери нямат (и как ще имат водомери незaконни кaтуни), ама никой не смее да им врътне крана, щото щели да им нарушат "човешките права" - и така е от десетилетия !!!! Ама иначе нашите "човешки права" нямат значение, щом сме принудени да плащаме и заради тях, понеже открадната вода минава в графа "загуби по мрежата" !!!
  • 14 соломон напасания

    17 17 Отговор
    Що за държава , що за идиотизъм ! Явно са бедни хората и не могат да се справят с действителността и какво ще ги изгоните на улицата ли ! Че сте диви капиталисти вече видяхме и разбрахме ама вие се подготвяте и за варвари явно .... В Германия явявайки се чужд гражданин , се попитаха колко ми е месечния доход с което е можело да отпадне глоба която дължа . Всъщност така и стана глобата ми отпадна поради доход под минимума . Учете се варненски тв@ри !

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От Варна

    22 0 Отговор
    Въпрос на манталитет и неуреден статут. Имаме съседи, които вечно “забравят” да си платят водата. Тя се разпределя на останалите от общия водомер,така ние, съкооператорите плащаме тази сметка. На ВиК не им пука, парите са прибрани. Ако от време на време платят, нещо се връщало, не ни поясняват точно колко и как. Така, че тези нередовни хитреци нямат проблеми с ВиК. Ние имаме проблеми с тях, постоянни разправии, но не се излиза на глава .И това продължава 15 години! Бедата е, че водата не може де бъде спряна наказателно индивидуално, както тока.

    Коментиран от #19

  • 17 Съдията Дред

    19 3 Отговор
    Чудя се защо са я търпяли толкова време. Но се чудя и как е натрупала толкова голяма сметка. Дори със законната лихва, пак сметката е около 50 лева на месец. А и на това настаняване в общински жилища трябва да се сложи край. Общински жилища трябва да се ползват само при бедствия и за ограничен срок. А тая може да си намери работа в туризма или селското стопанство, където и квартира ще и осигурят. Скромна, но безплатно, както е свикнала. А заплатата е повече от социалните помощи.
  • 18 Тома

    14 0 Отговор
    Жената се казва айше
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "От Варна":

    Как водата да не може да бъде спряна??????????????Затапват се с пломби в жилището и готово!Така им е изгодно на водарите.Хем не им плащат,хем гуша на пеликан преял с риба завъдили!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Град Сливен

    6 0 Отговор
    Ще я преместят в Сливен.
  • 22 Хахах

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "соломон напасания":

    Та значи у Германията щом нямаш пари, можеш да правиш зулуми и да.не си плащаш глобите. Явно нашенските тарикати от немците са се изучили. На тая не й стига общинското жилище, социалните помощи били малко, ама да се хване да работи и дума да не става. Със сигурност получава пари и за отопление. И какво ? Поощряваме мързела и лентяйството за сметка на хората, които работят и поемат и масрафите на "самотната майка".
  • 23 Защото

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Защо от ВиК":

    Кранчето за спиране не е на обществено достъпно място
  • 24 Баба

    8 0 Отговор
    А за ноктопластика пари има Видяхте ли ръцете и професия социално слаб е до живот за някои а има хора които се нуждаят и не пилучават
  • 25 777777777

    2 0 Отговор
    Щом жилището е държавно, то “държавата” би трябвало да може да осигури достъп на вик до жилището ония да и спрат водата.
    От друга страна вик да я дават на ЧСИ
    От трета страна да и ги “спират” от помощите и така докато се плати сметката.
    От 4та страна всичкото бай Банго в махалите(разбирай) 1/4 от държавата не си плащат ни вода ни ток от 30 години…. Тоест ние я плащаме платците на сметки
  • 26 Дали да

    1 0 Отговор
    Ами така едно за теб две за мен ,едно за теб три за мен така действа политиката както и скимне с много куриози
  • 27 има много такива

    1 0 Отговор
    Но съседите плащат, няма страшно. В и К не са на загуба.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове