Last news in Fakti

15 Март, 2023 09:36 2 207 47

Нинова: ПП и ГЕРБ не са алтернатива едни на други. ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. Карат се само кой е по-корумпиран

  • корнелия нинова-
  • герб-
  • пп-
  • дб-
  • едно и също-
  • корупция

Алтернативата на този десен, либерален, джендърски, военолюбив съюз, е БСП

Нинова: ПП и ГЕРБ не са алтернатива едни на други. ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. Карат се само  кой е по-корумпиран - 1
Снимка: БСП

„Сега двубоят е между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и се следи кой ще е първа политическа сила. ПП и ГЕРБ не са алтернатива едни на други. ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. И ще ви докажа през политики защо е така.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с избиратели в Плевен.
- „ПП, ДБ и ГЕРБ заедно искат да се премахват паметници и да се заличава паметта на България, историческата памет – видяхте решенията в СОС за премахването на Паметника на Съветската армия;
- Те са заедно в позицията да се изпраща оръжие за Украйна;
- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно за джендър идеологията;
- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно в пазарния фундаментализъм. Те казват: „Държавата не трябва да се меси на пазара, той трябва сам да се регулира и сам да определя цените“. Но ние виждаме какво става сега. Сега ситуацията е такава, че има нужда от държавна намеса и здрава държавна ръка, която да помогне и на икономиката, и на семейството.
- Те са заедно и в това да имаме дефицит под 3%, за да влезем веднага в Еврозоната, но това означава орязване на разходите - от болници, от училища, от заплати, от всичко. Не можем да си позволим да оставим българския народ в тази криза още по-беден;
- Те гласуваха заедно и за закупуването на новата ескадрила F-16, в най-критичния момент, когато имахме нужда тези пари да стигнат до всяко семейство. Те се карат единствено за това кой е по-корумпиран. ПП и ДБ казват: “ГЕРБ открадна милиони от асфалта“. ГЕРБ казва: “ПП сключиха договори с посредници за газ и откраднаха милиони“. Но в съществените политики те са едно и накрая ще се съберат“, каза Нинова.
„Алтернативната на този десен, либерален, джендърски и военолюбив съюз, е БСП - лява, социална, национално отговорна партия. Ние сме против джендър идеологията, за неутралитет във войната и за мир, за запазване на българските паметници, за активна роля на държавата в икономиката”, допълни тя.
„Джендър идеологията вече е тук. Мислехме, че този проблем е забравен с отхвърлянето от Конституционния съд на Истанбулската конвенция и обявяването ѝ за противоконституционна. Но нищо подобно. Съдът по правата на човека в Страсбург осъди Литва за това, че беше спряла книжка в училищата за хомосексуално обучение. Европейският парламент преди две седмици прие решение да се ратифицира Истанбулската конвенция от името на Европа и да важи за всички държави, въпреки че шест държави сме против. Показахме ви вчера български учебници по „Човек и природата“, в които вече има такива текстове. Ние казваме, че хората над 18 години, пълнолетните, са свободни да решават как да живеят живота си и с кого. Те не бива да бъдат преследвани, не бива да допускаме хомофобия, език на омразата. Но децата не закачайте! Нашата битка е за българските деца. Искаме да спасим душите на българските деца, да спасим традиционното българско семейство и ценностите. Защото в този толкова противоречив свят, най-важното си остават най-близките ни хора – семейството и децата“, категорична е тя.
По време на срещата Нинова припомни постиженията на БСП в социалната сфера и отбеляза, че за да е възможно осъществяването на силна социална политика, е нужна работеща икономика. Лидерът на БСП допълни, че партията има сериозна програма за стабилизиране на българската икономика и за подкрепа на малкия и средния бизнес.
Нинова отбеляза и необходимостта от независима енергетика: „Белене“ трябва да стане и може да стане – няма да се откажем нито от вашите подписи, нито от хилядите подписи, които събрахме тогава на референдума, нито от икономическата и пазарната логика. Наистина огромна инвестиция, тук има оборудване, то трябва да бъде използвано и то може да носи на България по-ниски цени и по-ефективна икономика, както и работни места. И не само за Плевен, аз съм сигурна, че тук ще дойдат хора и от други региони. Инфраструктура ще се построи, ще даде живот на съпътстващи дейности. Затова ние ще продължим нашата битка за изграждане на АЕЦ „Белене“, категорична бе тя.
Лидерът на БСП припомни, че преди години е започнала политика, според която ядрените централи трябва да се закриват, но сега е точно обратното: „Европейската комисия обяви ядрената енергия за чиста енергия, за зелена енергия и да се стимулира строителството на ядрените централи. Това се прави в редица държави. Само тук се отказаха от този български национален интерес, затова ние от БСП ще го защитаваме и ще се борим за него“, допълни председателят на партията.
По думите на Корнелия Нинова, най-тревожният проблем пред българите сега, е високата инфлация, високите цени и ниските доходи. И въпреки постиженията на БСП в социалната сфера, които подпомогнаха българското семейство, инфлацията изяжда увеличенията, за които успя да се пребори БСП.
„Трябва да продължим политиката за повишаване на доходите и за борба с високите цени. Ние предлагаме временно, за три месеца, решение за овладяване на цените и това е таван на цените. Първия път, когато го казахме, всички реагираха бурно против. Чувам в последните дни, че се допуска да се въведе някакъв таван на надценките. Ще им узреят главите, но ще е късно. Този таван на цените го предлагаме поне отпреди 8 месеца, защото виждаме какво правят в Европа. Има таван на цени, наложен в европейски държави и не е вярно, че стоките са изчезнали от рафтовете. Сигурно пътувате до Гърция, там има таван на цените. Да сте видели да са изчезнали стоки? В Гърция инфлацията е 6,7% и не се е вдигнала от това, че има таван на цените, но помогна на домакинствата", каза Нинова и посочи, че таванът на цени е временна мярка и изброи дългосрочните политики, с които трябва да се заеме държавата, сред които политика за възстановяване на българското земеделие, на българските плодове и зеленчуци, мляко и месо и още редица мерки.
Нинова отбеляза необходимостта българите да излязат и да гласуват, защото от това зависи как и накъде ще продължи България, но зависи и животът на всеки един от нас и на всяко семейство.
“Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината”, завърши Нинова


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    35 12 Отговор
    БСП отдавна е в умрЕла кома благодарение на нинова

    Коментиран от #16, #39

  • 2 Бонев

    23 27 Отговор
    Нинова хубава,лоша тука е абсолютно права. И трите партии са на отчет пред един началник.
  • 3 Бамбука

    29 9 Отговор
    "Хартиената" далавера на др. Нинова едва ли ще радва народа след 2-ри.
  • 4 Под 4%

    31 6 Отговор
    Какво лицемерие! И всичко това за оцеляването и....
  • 5 !!!?

    30 12 Отговор
    БКП/БСП и "ВъZраждане" пък не се карат защото и двете са съветски партии !!!?
  • 6 Техноимпексова

    22 9 Отговор
    А ти си ангелче с крила, което изучи детето си в гнилия Запад, а не при твоя вожд и учител ",императора" на Раша😂😂😂
  • 7 Нинова, днес разделението е

    25 12 Отговор
    е по две линии:
    ПП и ДБ са проевропейски и проатлантически партии, за които демокрацията е единствения път.
    Всички останали са на руската страна !
  • 8 Отвратителен

    22 9 Отговор
    лисунгер., властен и подъл ! На ПП трябва краката да целува !
  • 9 Мнение

    15 6 Отговор
    Ми тя Нинова изпрати най- много боеприпаси и оръжие за Украйна, а сега ни хляб мирисала, ни яла))))
  • 10 Ехааа

    13 16 Отговор
    За първи път нинова да каже нещо вярно, че ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също и спора е само кой е по корумпиран! :))
  • 11 Калъчев

    16 3 Отговор
    Нинова, защо не се обеденихте с новата левица на Паскалев??! Защо пак ги отцепи?! Така губите общо и взаимно проценти. Ти си личностна пречка, такава, че цялата ви политика се компрометира. Хората бягат от това, което ти правиш заедно с кохортата около себе си.
  • 12 БСП на Бунището

    16 9 Отговор
    Постиженията на БСП в Социалната сфера са Недостижими.Ще се наложи и аз да изброявам по памет -45 години управление на държавата с Руския Окупатор в Комунизъм
    Лукановата зима.Фалит и ограбване на цялата банкова система,спестяванията на Народа и Хиперинфлация 3000 лв за долар.Грабеж през Приватизация на всичко ценно в България ,а лично Нинова на Техноекспорт ....Комунисти Олигарси
    и Приватизатори , прогонили 3 милиона българи с Безработица,унищожаване на предприятия и мизерно заплащане....Тези престъпници от БСП - виновни за Демографската криза и унищожаване на държавата...Изпратете ги на Бунишето на Историята Сега!!!Утре ще е късно!!!
  • 13 И кой го

    17 7 Отговор
    казва? Курнела техноимпексова. Чиста като лански сняг. Наглостта няма граници
  • 14 Точно така е !

    10 7 Отговор
    ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. Карат се само кой е по-корумпиран. Все козяци изтръпнали са .
  • 15 На къде вее вятъра

    11 6 Отговор
    И все на там са козяците.
  • 16 Факт

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    В действителност ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ са еднакво мислещи евроатлантици! Няма разлика, само лицата са различни! Те се надпреварват да покажат кой е по-по-най послушен слугинаж на Вашингтон и Брюксел! А някои си мислят че са различни, докато има телета ще има и касапи...
  • 17 Хехе

    10 7 Отговор
    Червените мухи като надушат избори и ги хваща щръклицата
  • 18 Комунист мутант

    10 6 Отговор
    Най-смешното е че ще получат още по малко гласове
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Даа демокрация

    9 0 Отговор
    Арестуван е журналист. Един от малкото бг разследващи. Ей, така. Влизат, закопчават, тарашат, прибират, без заповед но по сигнал. Естествено анонимен. Гилдията им мълчи. Не е гузна, а не просто е сита и чакаща вятъра на указанията.
    Но иначе душевните терзания на Вергов са подробно отразени навсякъде.
  • 21 Джим Кери

    5 5 Отговор
    За пръв път чувам истина от тази жена.😳
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 пиф

    3 0 Отговор
    доре е човек да се откаже от всичко и да запази достойнството си. за съжаление лидерите в бг. обичат да се отаркалят в калта като прасета и да бъдат забравени
  • 24 Нито ППи ДБ нито БСП ще станат Ортаци

    5 6 Отговор
    На БОРИСОВ МАНИПОЛАЦИИ ОТ АВТОРА!! САМО ДПС могат да направят някаква Ондурма с ГЕРБ и то Не Официално!! Янев няма да влезе в Парламента,! ГЕРБ са Токсични!! Всички ще бягат от тях Възраждане също!! Бойко ще Полудее и ще Откачи напълно!!
  • 25 Мдам

    4 4 Отговор
    САЩ ще си спечели "изборите" в България, знаем. Като почнат да ви стрелят на фронта, избрали сте си.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също

    7 6 Отговор
    Зло ! Атлантическо зло !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Васил

    4 6 Отговор
    С тази разлика че Герб ни обираха и лъжеха 12 години а ПП даже не им дадоха шанс да управляват защото Слави се полакоми за 3,9 милиарда лева които искаше да прилапа двете сравнения са нереални!

    Коментиран от #37, #41

  • 30 Мдам

    2 4 Отговор
    С глупави изкуствени фрази като "десен, либерален, джендърски и военолюбив съюз" Нинова марширува с партията си към миналото.
  • 31 БСП за България и Радев

    2 6 Отговор
    Браво на другарката Нинова. Разобличи и разкри Тиквата и Харвардските измамници. Само БСП за България може да спаси изстрадала майка България
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 До кога

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Васил":

    С лъжите на лъжеца кирил петков за Слави. Картоф ли си, че се продаваш на мафията зад ПП и им тиражираш ниско интелигентните им лъжи?

    Коментиран от #44

  • 42 НЯКОЙ

    2 2 Отговор
    Нинова наистина ли е казала това ? Притисната е от "Левите" и "Възраждане", но чак да си изгуби катастрофално ума и да се "самоубие" ритуално по този начин !?! Отиваш си Нинова, бягай при сина си в САЩ - при тези, които мразиш !
  • 43 Люси Дяковска

    1 2 Отговор
    Аман от тая!
  • 44 Навалний

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "До кога":

    Я чупка бе!

    Коментиран от #45

  • 45 Ами чупи се

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Навалний":

    Пречи ли ти някой? Не вървят лъжите на продалите се глушпаци на лъжеца кирил петков ли?
  • 46 Когато

    1 1 Отговор
    Кака Корни лъже, тя лъже повече и от Борисов.Нека да си сложи ръка на сърцето и да каже,кой се прегърна с Герб и ДПС,когато Радев даде третият мандат на БСП.И седнаха на една маса да съставят правителство.Второ ,защо БСП + Герб+ ДПС гласуваха заедно за връщане на хартиен.бюлетина.Трето- защо БСП предложи Вежди Рашидов от Герб за Председател на НС и ДПС ги подкрепиха.???? Четвърто- защо БСП подкрепиха четворната коалиция на Промяната и тя беше Министър на Икономиката и тогава гласува изпращане на военна помощ за Украйна, а сега се отмята от думите си???Нека да обясни на хората тези неща и да не стоварва вина на ПП+ ДБ.И да обясни защо дълги години управлява с Герб и ДПС при управлението на Сергей Станишев.???И защо изключва дългогодишни членове на БСП от Партията.Това не е партия на баща й.Стига лъжи Нинова!!!Ще надминеш Борисов.!!!
  • 47 Добре де

    1 1 Отговор
    При третият мандат ,даден на БСП в 48- я Парламент,Нинова се прегърна с Борисов,после с Карадайъ,после с Янев. И щастлива,че те я уважиха на това повикване от нейна страна,беше напълно сигурна, че Тиквата ще сложи подписа си под споразумение за четворна коалиция.И лицето й грееше в слънчев заряд,нещата да се случат,както тя се надяваше.ДА, АМА,НЕ!!!Бойко я отряза,като каза,че ще чака резултатите от предстоящите избори на 2 април.Не може да си представите какъв "ШОК" изтърпя червената комунистка,при тези думи.Лицето й потъмня,стана бледа като тебешир,усмивката изчезна и едва проговори с тих,изтънял глас-"Е,добре".Ами пак ще се видим след изборите.Фалшът на Нинова за лични облаги е огромен и когато я спънат в издигането й към властта, тя започва с нападките и торбата с лъжите.И ще се опари жестоко.И пак ще се моли на ПП и ДБ за коалиция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове