Last news in Fakti

17 Март, 2023 12:17 26 743 36

Скандал в Перник: АДФИ с убийствен доклад за дейността на кмета Станислав Владимиров

  • перник-
  • кмет-
  • адфи

Държавната проверка установява, че общината е правела всичко, за да може определена фирма да спечели дадена поръчка

Скандал в Перник: АДФИ с убийствен  доклад за дейността на кмета Станислав Владимиров - 1

Общинският съвет в Перник е проведе заседание на 7 март 2023 година. Предният ден заседаваха редовните общински комисии. В 10 часа сутринта на сайта на общинският съвет (раздел комисии) беше качен доклад № ДИД1-ПК-3/12.12.2022 на Агенция държавна и финансова инспекция (АДФИ) за община Перник.

Докладът е убийствен за дейността на кмета Станислав Владимиров. Два часа по-късно е наредено, най-вероятно от него, докладът да се свали. Въпреки, че документът е официален и публичен. В него има много тежки констатации за дейността на кмета и общинскатa администрация за изминалите години. Почти всички обществени поръчки на общината са правени в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Ревизорите констатират, че има пълно погазване на процедурите по време на мандата. Държавната проверка установява още, че общината е правела всичко, за да може определена фирма да спечели дадена поръчка. Дадени са и редица конкретни примери за една и съща фирма, като най-големите нередности са за рекултивация на депо за неопасни отпадъци.

Според АДФИ са се използвали хватки, за да се отстранят нежелани от градоначалника кандидати. В доклада се вижда, че Владимиров е правил възражения на всяка една констатация на АДФИ, но нито едно от тях не е прието. Скандалът в общинския съвет тепърва ще се разраства, защото общинските съветници (41 човека) са приели като обида към институцията отношението към тях и пернишката общественост.

Защо е тази паника, липса прозрачност и опити да се прикрива истината, при положение, че всичко е публично, се питаха пернишките съветници, граждани и журналисти присъствали на заседанията?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перничани трябва

    86 3 Отговор
    да се надигнат и да ликвидират феодалите, които тероризират този хубав град.

    Коментиран от #4

  • 2 3.14К

    111 18 Отговор
    Тоя се продаде на толупа и започна да работи с фирмите на Герб по техния модел на корупционни практики.

    Коментиран от #35

  • 3 возя се в джипката

    79 14 Отговор
    тоя беше от на боко бспто
  • 4 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    95 7 Отговор

    До коментар #1 от "Перничани трябва":

    То не е само в Перник това. Кметовете са най-големите крадци на парите ни, заедно с местните олигарси и феодали са истинска мафия. Отделно всички кметове имат и частни фирми правят си далавери и богатеят като Крезове.
  • 5 хммм

    51 10 Отговор
    Комунето буквално дерибейства... Излиза, че Мирослав Германов е прав, че в Перник арестуват българи и ги изтезават..
  • 6 нено

    80 11 Отговор
    Този приятел на мутрата, работи изцяло в полза на олигарсите пернишки и мутрите бойкови, благодари на тиквата за 35 милиона лв. за водопровода, но парите потънаха в джобовете им. Същата мафия герберска вилнее и в грТрън купуване на гласове от рендаторите, хората са изплашени и мълчат!
  • 7 Вижда се че

    70 8 Отговор
    Малкия комунистически крадльо добре е усвоил тактиката на кражби от Похотливия си кумир от Банкя.

    Коментиран от #12

  • 8 НЯКОЙ

    61 6 Отговор
    Крадец до крадеца, мила моя България, дълга върволица от върха до низините и няма да стигнат затворите, за да ги приберем ... Време да се сложи началото !
  • 9 Дивотино

    56 6 Отговор
    Този кмет колко е корумпиран. Още е завекретен доклада за незаконния водопровод
  • 10 Перничанин

    50 5 Отговор
    Не знам кой е крив и кой е прав. Обаче в момента се строи в двора на най-голямата гимназия в Перник. И се строи огромен обект който заема целия двор от ограда до ограда. А там учениците играеха футбол и си провеждаха часовете по физкултура. Толкова ли нямаше къде другаде да се строи плувен басейн та унищожиха двора на училището? И с каква вода ще се пълни басейна? Освен с питейна вода от водопровода, в този район няма друг източник на вода.

    Коментиран от #24

  • 11 Само

    33 29 Отговор
    Русия може д ни спаси от тази демокрация...

    Коментиран от #14, #25

  • 12 БСП на Бунището

    16 47 Отговор

    До коментар #7 от "Вижда се че":

    Нещо си се объркал - кмета е червен цървул от БСП и е взел пример от социалистическата Приватизаторка Нинова,Р Гечев,Р.Овчаров - все отбор тарикати...
  • 13 Ха ха

    49 14 Отговор
    Този залуди доста хора в началото, но след сценката, разиграна заедно с Мутрата, с източената вода от язовир Студена, червеният му герберастки за Д ник лъсна силно.
  • 14 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    33 14 Отговор

    До коментар #11 от "Само":

    Западна демокрация + див капитализъм и доведе за 33 години България в пропастта. Кой ще може да ни извади ще видим, може и Китай да е тоя път!

    Коментиран от #27, #33

  • 15 от буцко с 200-та

    32 7 Отговор
    Тоя откак Буци му вкара синята тръба се побърка .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мемфис

    7 14 Отговор
    Защо изтри коментара? За да не те изтрият руските собственици на сайта и теб ли?
  • 18 Маята я има явно

    34 8 Отговор
    Маята я има явно това моченце ! Трябваше му само Баце покрай водопровода да се научи как стават нещата и стой та гледай ! :)) Откакто започна да избягва да гледа в камерите беше вече ясен. Разни фестивали, празни приказки и т.н. Само че много от тия с хляба и зрелищата са загубили главите си от прииждащата вълна !!!
  • 19 Трифонов

    20 6 Отговор
    Абе Станислав ли е - не ми го хвали!
  • 20 Град Симитли

    31 8 Отговор
    Любимецът на Бою!
    Какво друго, освен мошенгия!
  • 21 вУйчо

    24 6 Отговор
    Една от държаните бухалки на властимащите. Това че има констатация на АДФИ и издадено наказателно постановление не значи че човек е престъпник или мошеник. Този може и да е не знам. Ама две години съдих АДФИ щото ми бяха написали акт и наказателно постановление за 800 лв. Съдих ги и ме оправдаха. Още докато ми връчваха акта се оправдаваха че има дупка в ЗОП ама така трябвало..... Такава им е била заръката да смачкат някой та и аз покрай него щях изгоря.
  • 22 Др.Будинов

    35 15 Отговор
    Когато един човек работи винаги се намира начин да му се пречи.Никога не съм харесвал комунделите(генетично ги мразя)но нека да погледнем в миналото предишните кметове какво направиха за Перник и какво направи Владимиров.То се вижда навсякъде, така че винаги ще има ощетени бизнесмени
  • 23 Гост

    29 12 Отговор
    Един читав кмет няма в тая гнила дупка. Всички са далавераджии, схемаджиии. Всички са се учили от герб
  • 24 Епа каде спите?

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "Перничанин":

    Тояги, сопи, ножове и на гости на архитектчето и инвеститорчето. А за строителните машинки - бензинец и запалчица и кой откъде е.
  • 25 Нико

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Само":

    Заминавай тогава за там, най-пропадналата държава
  • 26 Лдия

    12 12 Отговор
    Не пипайте Станката защото ще ви изсъхнат ръчичките.Не се плашим от Олигофрени.Кой друг направи нещо хубаво за този град.Всички преди него си оправяха личния бюджет и семейство.

    Коментиран от #28

  • 27 Мухаха

    13 8 Отговор

    До коментар #14 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Днес бях в Перник- не можах да намеря къде да паркирам около общината, хем има големи паркинги, но пълни с хубави нови или почти нови коли. Господ да ви накаже , проклети задръстени лъжци, зле било, Западът ви бил крив, Азия щяла да ни спаси. Млъкнете и се обесете, като не ви харесва, но не ми клатете държавата!
  • 28 И аз да кажа

    19 4 Отговор

    До коментар #26 от "Лдия":

    Е, той за един мандат "само" къща в Гърция си направи! Ако вземе още един, сигурно и на Лазурния бряг ще си купи. И с Ковачки беше заквасил една врътка, но му се опряха изненадващо. Те червените докато дрънкат за народа, чевръсто уреждат себе си и родата
  • 29 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    7 1 Отговор
    Феодалите било то Български,Руски,Турски и от части Ромски-сиг....,трябва да бъдат на дръвника,както си му е редът!
  • 30 Гост

    3 4 Отговор
    Този не беше ли от БСП а
  • 31 русенец

    7 1 Отговор
    направо откриха топлата вода това се прави от 20 години където е герб при тях никога няма далавери изгарят само другите
  • 32 Няма бира

    11 7 Отговор
    Всички перничани си го харесват, явно затова някой друг не го харесва.
  • 33 Байдъни яко

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Абе Болшевик.Защо ти е приятно да си напъхваш запалена руска пиратка под опашката?Забрави ли че болшевиките 1918 година напъхаха запалена руска пиратка отзаде на С.С.С.Р. Че като гръмна оная ми ти пиратка 1989,та отнесе и Берлинската стена и Н.Р.България и комунизма и С.С.С.Р.Руснаците се стопиха от 350 милиона на 145 милиона Голям взрив,голямо нещо.Пази си задната част.Не се връзвай на пиянските изцепки на Русия.Два,три тупаника и тя ще изтрезнее.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бучинецо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "3.14К":

    Кажи една фирма на ГЕРБ,с която работи?Говориш Глупости
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове