Last news in Fakti

19 Март, 2023 09:37 1 037 28

Георги Гьоков за доклада на финансовия министър: От това говорене лъха некомпетентност

  • георги гьоков-
  • доклад-
  • финансов министър-
  • говорене-
  • некомпетентност

"Няма как при 16 млрд. лв. валутен резерв да говорим за фалит. Дори не сме с показателите на Гърция и Италия по задлъжнявания”, уточни бившият социален министър 

Георги Гьоков за доклада на финансовия министър: От това говорене лъха некомпетентност - 1
Снимка: Нова телевизия

Кандидатът за депутат от БСП Георги Гьоков определи доклада на министъра на финансите Росица Велкова-Желева като необмислен. „От това говорене лъха некомпетентност. Няма как при 16 млрд. лв. валутен резерв да говорим за фалит. Дори не сме с показателите на Гърция и Италия по задлъжнявания”, уточни бившият социален министър в ефира на Нова телевизия.

Припомняме, че тази седмица доклад на Министерството на финансите обяви, че България е заплашена от фалит.
В такава ситуация, в която финансовият министър говори за нестабилност на държавата, а после министър-председателят след него замита, министърът на финансите си подава оставката. Но все пак служебното правителство ще си отиде така или иначе”, допълни Георги Гьоков.

„Лошото състояние на приходите не се дължи на това, че има много помощи към бизнеса, а се дължи на безхаберността на служебния кабинет, което не успява да събере дължимите данъци. Това навява на мисълта, че има разпънат чадър над фирми”, твърди Гьоков.

По думите му от БСП биха се борили с инфлацията, като въведат таван на цените на малката потребителска кошница.

Той коментира и предстоящия вот на 2 април.

„За „Левицата” нямам притеснение. Сигурно ще откраднат гласове от БСП, но смятам, че социолозите прекалено са надули нагоре резултатите”, заяви депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    15 0 Отговор
    Не съм икономист, но гледам какво има в джоба ми.
    От нашите данъци наляха милиарди в бизнеса, а той, бизнесът, си увеличи печалбите.
    Но първо увеличи цените.
    А държавата се разсея.
    Защо?
    Дали защото си увеличи данъците от ДДС, но пък пак се разсея за заплати и пенсии?
    Кой да ти каже истината?

    Коментиран от #14

  • 2 червена коприна

    12 4 Отговор
    Като лъха некомпетентност,госпожата да си подаде оставката.

    Коментиран от #6

  • 3 Последния Софиянец

    12 12 Отговор
    Аз пък вярвам на министъра.Тя има всички данни.А този се информира само от лъжливите вестници и телевизии.

    Коментиран от #20

  • 4 От чие

    12 2 Отговор
    говорене на служебния отряд лъха компетентност , бе другарю ?
  • 5 Боруна Лом

    7 3 Отговор
    А, ОТ ВАС ЛЪХА НА ГЬОНСУРАТ! ПРЕЯЛИ
  • 6 Това е Спарта!

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "червена коприна":

    Вестоносеца с лошите вести го убиват!А защо?
  • 7 лют пипер

    9 1 Отговор
    "Дори не сме с показателите на Гърция и Италия по задлъжнявания”. Хаааааа,на Гърция от ЕС й опростиха дълговете за 185 милиарда евро. На България нищо не опрощават и нищо не дават. Защо?! Защото Гърция има излаз на Средиземно море,откъдето е международният търговски корабен трафик. А България е на затворено море,което има проток пак в гръцки териториални води. Яаааа!

    Коментиран от #9

  • 8 не ме гледай тъпо българино

    10 2 Отговор
    Гьо(н)ков ,вашата лидерка на беше ли министър на икономиката в последният редовен кабинет ??? Тя , освен да праща парички /яки/ на Рафаелчо в САЩ - нещо да направи за подобряване на икономическата ситуация на страната - не , нали ?!
  • 9 Последния Софиянец

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "лют пипер":

    Министърът казва че за да не фалираме трябва да взимаме постоянно заеми.И понеже вече не ни дават ще иска от МВФ .Кое не е вярно?
  • 10 Тома

    3 7 Отговор
    Ама той бате бойко и нареди така да каже
  • 11 логично

    7 2 Отговор
    То,др. Гьоков,щото сте много велики и икономисти,и специалисти,на втори Април я прескочите 4-те процента,я не.
  • 12 Коментар

    6 1 Отговор
    Логично е министърката да е права.Тя има достъп до данни,които другите нямат.Нормално е да фалираме като плащаме 5-звездни хотели без да ходим в тях и си поръчваме самолети за милиарди все едно сме най-големите богаташи.
  • 13 Народа

    3 3 Отговор
    Комунистически помиар.Влезни в сайта на БНБ и ми покажи къде видя 16 милиарда?Даже има и дълг за погасяване 3 милиарда лева.Тиквата за едно нещо не излъгал.Когато дойдат комунистите на власт винаги има след това финансов проблем.1996 хиперинфлация,2014 фалит на Корпоративна банка,сега 50 процента инфлация.

    Коментиран от #16, #25, #28

  • 14 ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ в действие❗

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "плюс минус":



    Всичко си е по ПЛАН (твърде много "случайности" станаха и твърде много "конспирации" се сбъднаха):

    1. Лабораторен вирус и строшаване на световната икономика;
    2. Изкуствена война и САМОубийствени санкции;
    3. Фалити на ТЪРГОВСКИ банки и концентрация на власт в ЦЕНТРАЛНИТЕ банки.
    4. Въвеждане на CBDCs с дигитални ID и личен въглероден отпечатък.


    ПС: Храните, които (уж) са с най-висок ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК и които ще са КОНТРОЛИРАНИ на ДАЖБИ, са месо, кафе, какао (шоколад), бобови култури. Сами си преценете дали и колко са ви нужни.


    ГЛАСУВАЙТЕ УМНО!







  • 15 Чекай, чекай малко

    3 0 Отговор
    Значи във финансовото министерство работят некомпетентни хора?
    Горката територия!
  • 16 Риба ама цаца.

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Народа":

    На хартия може да имаме и трилиони.
  • 17 Тиквонии Велики

    4 2 Отговор
    даде милиарди на Путин за сръбската тръба!
    Даде милиарди на Байдън за самолети на хартия!
    Кинтите свършиха!
  • 18 един

    2 2 Отговор
    Като стана гафа и комунетата почват да се праят на невинни и ни лук яли ни лук мирисали,сякаш Румен Радев не е от техните редици и не е този който е пряко отговорен за действията на това правителство!Еми като толкова се разграничавате подкрепете процедурата по-импийчмънт на президента която ще бъде внесена от ПП и ДБ в следващото НС!Ха да,видим колко сте искрени,или май цялата работа е мижай да те лажем!
  • 19 ха,

    2 1 Отговор
    Лъхало....вони та се не трае.
  • 20 ПрасятаОтГълъбарника

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Охранената счетоводителка е просто говореща глава на МВФ и световното банкерско задкулисие. Неслучайно по всякакви начини се опитва да ни набута в еврозоната - включително с глупостите за фалит по време на валутен борд.
  • 21 Професора

    1 1 Отговор
    Странно, че по колониите дефицита е най дебел защо ли? Дали не е заради колонялната политика насочена от Вашингтон и Брюксел към колониите?
  • 22 Българка

    1 1 Отговор
    От доклада на финансовото министерство и последвалите шикалкавения на колоритната министЕрка лъха не просто некомпетентност, а нещо мнооого отвратително. А то е чрез оплюване на ПП-ДБ индеректно, чрез внушаване на масов страх пряка намеса в предизборната битка и то на страната на мафията ГЕРБ-ДПС.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гандалф

    1 0 Отговор
    Едни викат 16 милиарда...други 12 милиарда..а колко са наистина...да се молим наистина да не се случва...но ако не дай си боже се случи..всичките ще се обвиняват един друг...ще се правят на ощипани моми..ще викат ако бяхме ние...сега щяхме да бъдем швейцария на балканите...ще настане такова политическо говорене...
  • 25 Гандалф

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Народа":

    Как къде в техните сметки...в офшорни фирми..сметките на мастити бизнесмени..които стоят зад политически проекти...чува се...че се предлагат да станеш депутат около 1 милион лева..естествено не на всички..щом си малко поизвестен и имат полза от теб..а си представете..колко ще спечели лицето х...дал един милион на депут..нали знаете...че няма безплатен обяд...
  • 26 мдда

    1 1 Отговор
    Крадев и неговите гълъби са такива!!
  • 27 бай хамид

    0 0 Отговор
    другарю гьоков това не е слух българския народ ще го усети след два три месеца тогава пак ще си говорим стига с тоя комунистически оптимизъм слезде при обикновения човек за да видите как вързва двата края стия мизерни заплати и пенсии
  • 28 Мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Народа":

    Май си забравил, че фалита беше направен при Костов. Който не е случайна пионка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол