Last news in Fakti

19 Март, 2023 12:36 1 514 63

Карадайъ: Време е за ДПС

  • мустафа карадайъ-
  • казанлък-
  • време-
  • дпс

Борисов дойде на власт, като говореше за лошата тройна коалиция, а 10 години лукс на едноличното му управление ни струваше 21,5 милиарда лева дълг. После дойдоха едни други, които се нарекоха умни и красиви. Били промяна, ама промяна от лошо към по-лошо. Видяхме, че въпреки че казват „Има как”, се оказа, че не знаят как и дългът вече надхвърли 40 милиарда лева, добави лидерът на ДПС

Карадайъ: Време е за ДПС - 1
Снимка: ДПС

Основният проблем на хората е прогресивното обедняването, задача номер едно е да го спрем. Освен че всички ние обедняхме, обедня и държавата. Дългът на страната ни е над 40 милиарда. Ще го плащаме и ние, и внуците на внуците ни. Това е луксът да се връзваме на разни мисии, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Казанлък, съобщават от БГНЕС. В нея участваха заместник-председателят на партията Халил Летифов, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Карадайъ припомни, че до 2009-та, когато ДПС бе във властта, фискалният резерв е беше 8,5 милиарда лева и имахме само 1,5 милиарда лева дълг.

Борисов дойде на власт, като говореше за лошата тройна коалиция, а 10 години лукс на едноличното му управление ни струваше 21,5 милиарда лева дълг. После дойдоха едни други, които се нарекоха умни и красиви. Били промяна, ама промяна от лошо към по-лошо. Видяхме, че въпреки че казват „Има как”, се оказа, че не знаят как и дългът вече надхвърли 40 милиарда лева, добави лидерът на ДПС.

Той обяви и изхода от ситуацията.

Обедняването може да се пребори само с инвестиции. Доказахме го докато бяхме във властта. Вложенията бяха стигнали до 13 милиарда лева, припомни Карадайъ.

Той е категоричен, че обедняването няма как да се спре с таван на цените.

По пазарен механизъм ще произвеждаме продукция, пък с непазарни инструменти ще им се определят цени - няма как да стане това, заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС заяви, че основната част от инвестициите се правят със средства от ЕС. Той добави, че от 60-те милиарда лева, заделени за България в Стратегическия план за земеделието, в Плана за възстановяване и устойчивост и в оперативните програми, засега има нула реализация. Той припомни, че стартът на реализацията на тези средства трябваше да започне 2021 година, а разписването на плановете трябваше да се случи през 2020 година. Тогава на власт беше ГЕРБ, които вместо да пишат планове, искаха да правят дерогация, заяви Карадайъ, като визираше бъдещето на старозагорския регион, свързано с енергетиката.

Той припомни негова среща по онова време с еврокомисаря по енергетика в Европейската комисия, когато още тогава е имало упреци към България, че закъснява с Плана, за разлика от Гърция и от Полша.

Вместо да седнат да напишат Плана, управляващите тогава говореха за дерогация. Никой не иска от днес за утре да затваряме централите, но ясно ни се каза, че това замърсяване няма да е вечно. Предложихме през есента на 2020 година да направим кабинет с експертите от европрограмите и всички парламентарно представени партии заедно да се ангажираме и да разпишем Плана за възстановяване и оперативните програми до края на 2020 година , но ГЕРБ на инат изкараха мандата и оставиха следващите да ги пишат. Резултатът го виждате - времето си тече, инвестиции няма, няма как да преборим бедността, заяви председателят на ДПС.

„Досега ДПС е разписвала програмите. Това означава, че за да преборим бедността, за да спрем прогресивното обедняване, време е за ДПС.

Време е за отговорност и диалог, да се решават проблемите на хората. Време е да участваме в мнозинството в НС и да излъчим редовно правителство, което да решава проблемите на хората. Затова и мотото ни е подходящо за времето “Разум, Отговорност, Диалог!“. Без диалог няма как да се обединим, за да носим отговорността и с разум да решаваме проблемите на хората”, каза още Карадайъ.

Оказва се, че правовият ред и демокрацията, които сме създали с огромните усилия на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, са наистина много крехки. Демокрацията, правата и свободите на българските граждани трябва да се отстояват всеки ден, заяви зам.-председателят и водач на листата за Стара Загора Халил Летифов.

За да ги отстояваме, трябва да гласуваме с разум и отговорност. Тогава ще има и искрен диалог, добави той.

Летифов заяви, че всички погледи сега са насочени към ДПС като очакват това да е партията, която да поведе този диалог и да поеме отговорност, да е разумната сила.

Само ДПС има план за излизане от криза и има регионални планове. Ние знаем какви са проблемите на регион Стара Загора. Сред тях са проблемите на енергетиката, на розопроизводителите, на земеделците. Един от най-важните е за свързаността като цяло, тъй като оттук минават едни от най-важните пътища - магистрала "Тракия", подбалканския път, връзките север-юг. Тази свързаност създава огромен трафик и най – черните неврологични точки, които години наред очакват своето решение, обясни Халил Летифов.

ДПС е част от решението на проблема, без ДПС политическата криза не може да бъде решена, без ДПС не може да се намери устойчиво решение на останалите кризи, заяви заместник-председателят на партията.

Той заяви още, че експериментите в политиката си имат цена, която я плащаме всички ние.

Експериментите водят до нови експерименти за сметка на сигурността на българските граждани. Единствената инвестиция на нашия разум е номер 13, всичко друго е компромис и задълбочаване на кризите. Решението на кризите минава през ДПС, заяви Халил Летифов.

Важно е в бъдещето Народно събрание да има силна, многобройна група на Движението за права и свободи. Тази парламентарна група да бъде част от мнозинството на бъдещия парламент и това мнозинство да излъчи редовен кабинет, който да може да направи така, че да излезем от безвремието, категорична е и Искра Михайлова.

Ако ДПС участва в него, ще излезем от безвремието, категорична бе Михайлова. И се аргументира: „В тази зала ние с вас сме правили редица семинари, говори сме много пъти какви са успешните проекти за региона - как да подкрепим малкия и средния бизнес, търговците, как да работим и със строителния бранш, и със земеделските производители. Кога беше това? Когато ДПС участваше в управлението.”.

Ние използваме инструментите, които познаваме и които знаем как се развиват в Европейския парламент, добави евродепутатът. С участието на ДПС бъдещето правителство трябва да прекрати това безвремие много бързо, защото Планът за възстановяване и устойчивост ще свърши през 2024 година, предупреди Михайлова и посочи причината да не можем да усвояваме тези пари - заради протакането през последните 2 години и некомпетентното управление преди това.

Тя заяви, че ДПС ще разработи специална програма за развитие на Стара Загора. Щом държавата досега не можа да го направи, сега с участието на ДПС това ще се случи, каза Искра Михайлова.

ДПС ще се погрижи за розопроизводителите така, както се погрижи за българските животновъди, тютюнопроизводители, зърнопроизводители и производители на плодове и зеленчуци, увери Атидже Вели.

Нека да внесем разум и да успокоим розопроизводителите. Европейската комисия не иска да забрани розовото масло, както обявиха наши опоненти. В диалог с Европейската комисия ние ще намерим разумното решение, което да е в полза на българските розопроизводителите. Показали сме много пъти го как го правим, добави евродепутатът.

Преизчисляването на пенсиите струваше 4,5 милиарда лева. 1/ 3 получиха увеличението, а другите продължават да чакат. Пенсионерите се радват, че пенсията е увеличена с 20 лева или с 50 лева, но лошото е, че те се плащат със заеми на държавата. Възрастните хора не знаят, че внуците ще плащат радостта на дядо си, заяви Хасан Адемов.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    55 4 Отговор
    ДПС се кре и на купени ромски гласове.Спре ли купуването ДПС няма да я има.Турци там няма ваче.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не си спомням през последните 150 години

    30 4 Отговор
    българина да е бил богат!
  • 4 време е за

    31 6 Отговор
    Ак 47 и Чалмата ти да падне

    Коментиран от #9, #57

  • 5 обективен

    45 5 Отговор
    Вре ме е Дпс елит да замине за Анадола защото там му е мястото. Нормалните българи с турско самосъзнание не се лъжат вече, защото виждат, че живеят още в 20 век, а тези в парламента се чувстват като паши.
  • 6 мани мани

    33 5 Отговор
    време е дпс да отива да мре!
  • 7 ТаУмВзе

    26 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ЛОПАТАТА РЕЗКО!
  • 8 кюмюря от Драгалевци

    5 4 Отговор
    "Враг перебрасывает к фронту огромные колонны бронетехники НАТО: они участвуют в попытках прорыва (ВИДЕО)" Руская весна

    И след това едва ли има съмнение кои са фашистите !Всичко на фона немска музика от Луфтвафе !
  • 9 Адолф

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "време е за":

    За такива като тоя не трябва да се хабят патрони които може и да потрябват за решаването по важни задачи. Такива като тоя трябва да заминават директно на въжето на някоя стара круша на мегдана.
  • 10 Минева

    8 3 Отговор
    Това го решават избирателите. А иначе можеше да е време за дупесе ако РР ви беше дал третия мандат. Не ни даде третия мандат, защото искаше да си има кохорта и той да е баш кохортника.
  • 11 Иван

    29 3 Отговор
    Мустафа, ако питаш мене, време е за края на ДПС
  • 12 Пор Чвор

    18 2 Отговор
    Тоя дори и собствено мото не може да измисли, краде от възраждане
  • 13 Тодор Живков

    16 2 Отговор
    То вече е времето на ДПС вие унищожихте България.
  • 14 БСП за България и Радев

    9 16 Отговор
    Гласуваш за Тиквата или Харвардските измамници и получаваш ДПС
  • 15 Трифон зарезан

    18 5 Отговор
    500 години не ви ли стигнаха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Човек

    25 4 Отговор
    Време е тази противоконституционна престъпна формация да бъде забранена. 33 години стигат.
  • 18 Общество

    13 1 Отговор
    Разграбването на КТБ и информацията, с която разполага БНБ по тези разграбвания. От тук идва нервността не само на финансовия проект на Слави Трифонов, но и нервността на други формации като ГЕРБ, ДПС, БСП",ИТН, особено откакто участват в правителството, водено от Кирил Петков и "Продължаваме промяната", и с министерствата, които оглавяват, и със задкулисното присъствие на Слави Трифонов като управляващ този проект, в мен продължава да се утвърждават първоначалните ми тези и позиции, че това е един бизнес проект. А този бизнес проект има определени финансови ангажименти към определени задкулисни играчи. От поведението на тези играчи зависи и поведението на формацията на Слави Трифонов"Трябва да се проследи коя финансова групировка услужи със заем за стартирането на телевизионния проект на Слави Трифонов. Впоследствие трябва да се видят номинациите на министри и министър-председатели от страна на ИТН, а също и ставащото в момента около регионалното министерство. Днешните протести (б.р. на пътните строители) също имат отношение към финансовите зависимости, за които говоря. Някой се опитва да си прибере заемите. А обикновено огромните междуфирмени заеми винаги се регистрират в БНБ."шумът, който се вдига около БНБ, е свързан и с фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) и прикриването на много банкови фалити по време на т.нар. Преход. Но най-вече има връзка с разграбването на КТБ и информацията, с която разполага БНБ по тези разграбвания. От тук идва нервно
  • 19 Българка

    23 1 Отговор
    Наистина е време ДъПъСъ да стане от масата на държавната хранилка. Крайно време е върхушката на етническата организация и мутрите от обръчите й фирми след справеливи присъди да върнат ограбеното и под строй при бай Ставри
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 крада-доя

    12 1 Отговор
    господина от ДУПЕСЕ е истински джендърмен и знае всичко как се прави за 500г управление партиятя му върна държавата ни в каменната ера и още не можем да се оправим така че не благодаря,нямаме нужда от турци във властта време е за възраждане
  • 22 джанго зе

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "копейката":

    за иван костов не си ли чувал?
  • 23 Време

    16 0 Отговор
    е да си ходи от политическия живот , че много се насъбра !
  • 24 фбр

    15 4 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА КРАДЛИВАТА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ДПС !!! Еднопосочен билет за майката Родина !
  • 25 дцфж

    16 1 Отговор
    Времето на ДПС отмина. Вече няма нужда от тая корпоративна партия. Стига са размятали етнически карти и др. глупости. Не само, че е излишна, но и е вредна ДПС за БГ.
  • 26 дцфж

    11 0 Отговор
    Чакаме Магнитски 3.
  • 27 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    8 6 Отговор
    Обедняването и ограбването може да го спрат само истинските леви партии, а не партиите на капитала, олигарсите, чорбаджиите и богаташите. Сега има такава партия с номер 20 - Социалистическа партия - Български път - Надеждата на бедни и безработни!

    Коментиран от #28

  • 28 корнелий нин

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    това не трябва ли да е рубриката виц на деня?
  • 29 руZофилията V шOк!

    7 5 Отговор
    Време е за Факултета, Столипиново и Максуда.
  • 30 3.14К

    10 5 Отговор
    Трудно може да се направи разлика кой е по-брутален крадец между Герб, ДПС и ПП-ДБ. Истината е, че ако го нямаше така нареченият Възродителен процес, сега ДПС щяха да са първа политическа сила. Далновидност! Когато бай Тошо откриваше заводи за полупроводници в Тайван основно се занимаваха с добив на ориз.
  • 31 Име

    13 0 Отговор
    Време е за лустрация!
  • 32 дпс поробен помак

    8 1 Отговор
    настана време да се опрашват роднини
  • 33 българин

    16 1 Отговор
    Отдавна е време за ДПС, крайно време е тази етническа партия, служеща на чужди интереси да бъде забранена със закон, ДС савата и останалите престъпни и крадливи мошеници при бай Ставри, да им клати феса или както той си знае.
  • 34 00098

    1 6 Отговор
    Само Възбуждане и копейки е истината
  • 35 Боби

    11 2 Отговор
    ДПС управлява от 30г, затова сме на това ниво. Егати наглостта и безочието, от тия ченгета корумпирани.
  • 36 Васил

    11 3 Отговор
    Бегом марш в Турция Карадайъ като не ти харесва тука никой не те спира.
  • 37 Еничар

    7 9 Отговор
    Искам 130 депутата на ДПС с министър-председател Карадайъ и президент доктор Ахмед Доган. След това референдум за присъединяване към Турция. Това е пътят!
  • 38 Красимир Петров

    6 1 Отговор
    ДПС+ГЕРБ+БСП+ИЗРАЖДАНЕ=БОКЛУК
  • 39 НЯКОЙ

    4 0 Отговор
    Да, "време е за ДПС" да се освободи от хората, които я превърнаха в ОПГ или да слезе от политическата сцена ! Ако някой има кураж и идеи, да го направи !
  • 40 Кърджали

    3 2 Отговор
    Бай Ганьо за това си бил роп проспал цели 500 години.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 кукуши

    2 12 Отговор
    Тук разни тролове пишат,че било време да се забрани ДПС....Ами няма как да бъде забранена партия, която представлява над милион български граждани

    Коментиран от #43, #58, #61

  • 43 Може

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "кукуши":

    може, всичко може !

    Коментиран от #51

  • 44 Еничар

    5 2 Отговор
    Карадайъ премиер, Доган президент. А след това Ер-Доган.
  • 45 13675

    6 0 Отговор
    ДПС, е отровата за България, не трябва да влиза във, властта ГЛАСУВАЙТЕ И ДПС ОТИВА В НЕБИТИЕТО
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Повръщанисе от ДПС и ГЕРБ!

    4 1 Отговор
    Доказани Крадци и Лъжци! ТЕЯ крадоха през Обръчите от 1989г до днес! ГЕРБ от по късно но Ударно Крадене!!
  • 48 Селце в Пернишко от 60 избиратели всички

    6 0 Отговор
    Гласували за ДПС?? Няма Мюсулмани Помаци, Турци а Беден Народ, който се продава, за 50 - 60 лв Беден народ!! Това е ДПС!!
  • 49 Ана

    5 1 Отговор
    Време е да си ходите на почивка всички на росенец . За 30 г сте присвоили достатъчно време е за диета
  • 50 Веселяк

    2 4 Отговор
    Аз ше гласувам за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 а иначе въобще не ми дреме 😆
  • 51 кукуши

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Може":

    Може може, мечтите са безплатни,😃
  • 52 Гербар +депесар =апостоло БОЙКО

    3 2 Отговор
    Бойко + Доган = богата българиа
  • 53 Не знам

    3 0 Отговор
    дали е време за Дпс, ама е време да си сипя едно 🥃
  • 54 дцфж

    5 0 Отговор
    ДПС е селска партия. Местните турски феодали прогониха интелигенцията- лекари, учители, инженери, зъболекари, издигнаха в култ селенията и ограничените, елементарни хора. Простият по- лесно се командва.
  • 55 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Ако някой не помни и не знае как бе създадена и узаконена ДПС – това е друг въпрос.
    На практика това е партия създадена в противоречие на Българската Конституция - чл.11 ал.4 . Сега вече в нейните редове има такива именити българи , като Данчо Ментата и човека с корпулентното тяло кир Михалаки, пардон, г-н Пеевски.Има и още някоя друга личност с български корен готови да умрат за права и свободи . Етническите турци узаконили ДПС успяха да влеят в своите реедовее и голяма част от циганското население, което се опитва да говори някакъв неразбираем от турците турски език.
    Няма никакво значение колко са на брой тези граждани на РБ – щом се бият в гърдите, че са друг етнос, НЯМАТ ПРАВО НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ!! Просто и яс9но. Или тази алинея от чл 11 да се премахне.!!
    Знаете ли ,че има селища в РБ , където не ти продават хляб от селския магазин ,,ако не го поискаш на турски език !! Това разбират от "права и свободи" членовете на този етнос и на ДПС !!
    И ако наистина ДПС успя да направи нещо за своите избиратели, защо толкова много държи за притивоконституционната изборна секция " Чужбина ?? За "купуването" на избирателен вот, също няма да споменаваме ...........
  • 56 Русенец

    3 0 Отговор
    Времето ви отдавна трябваше да е минало. На тези избори ще направя изключение и ще гласувам, за да ви намаля процентите.
  • 57 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "време е за":

    Повярвай, ако освобождението беше днес, а не преди век и половина, този щеше да е първият извикал "Здраствуйте братушки".
  • 58 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "кукуши":

    И коя им е прародината, на тези граждани?
  • 59 хатче

    2 0 Отговор
    ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА ,ИСКА ДАЕ ВЪВ ВЛАСТА БЛИЗО ДО ДАЛАВЕРАТА
  • 60 Анонимен

    0 0 Отговор
    От Беломорието дойдоха богатите тракийци с камили. Много богат е бил дядо ни, но умира идвайки и оставяйки една дъщеря на 2 г и др се е родила 3 дни след ко чинатс на 27 г и то не лъжи и вторият мъж е взел парите от жена си и всичко на природените деца, брат му е водил дела на 27 г, юриста всичко е проверил, и днес децата им са големи комунисти с цацаров, с кой ли не, да не издавам тайни. Дошли са с много злато и много пари, закопали са в Гюмюрджина, мислейки, че ще се върнат, но уви 1944 затварят завинаги границите Гърция, баща ми е бил младеж, отиват връщат се и затварят, други оставят. Не ни харесва бг, тук е много зле. И затова НЕ подкрепям руснаците. А УКраинците. Дойдоха в Бг с 6,7,9 деца 1923, при соца след 1944 с по 2 деца, след 1980 с Едно дете, а след 1989 с Нула деца. Имат по 3 крадците на прехода и по 2 деца, всичко е стари моми и ергени. Бедни бяхте и ще си останете повечето от вас крадци бедни по душа. С чужда пита помен правите, а родителите ви мързеливи, които познаваме лично и от злоба удариха заможните. Не са тракийци бедни, най трудолюбивите са сачанлии, овчари, а др тракийци са лекари инженери юристи много богати, но всички са мъртви. Дойде друг народ. И парите им свърлиха. Едно шише не го ли доливаш, той свършва, остава празно. Не всичко е пари Джерман
  • 61 гН0с

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "кукуши":

    ДПС не предствавлява милион избиратели. ДПС представлява няколко местни феодали и обръчите им от фирми. Няма права, няма свободи. Най- продажната партия в 30 годишния преход, която следва парите. Нищо повече. Защо изобщо я има?!
  • 62 Анонимен

    0 0 Отговор
    но през османско българина е живял по добре, ни не казано от старите хора тогава приживе, когато пенсиите по живково от 147 им паднаха на 47 и умряха, защото и децата им бяха безработни с малки деца. Когато родители гладуват, деца, внуци също, това си бе геноцид и днес ги виждаме новите тарикати с коли от 200,500 хиляди лева.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове