Last news in Fakti

19 Март, 2023 16:39 1 085 29

Драгомир Стойнев: БСП подготви 4-те най-големи енергийни проекта в България. Всичките бяха с осигурено финансиране

  • драгомир стойнев-
  • бсп-
  • енергийни проекти-
  • осигурено финансиране

"Още през 2020 г., с решение на парламента по предложение на народните представители от БСП, беше наистина подпомогната българската енергетика и конкретно комплекса „Марица-изток“. Докато това решение е в сила, миньорите могат да бъдат спокойни. Миньорите много добре помнят, когато се осигури финансиране за нови багери, когато два пъти се вдигаше цената на въглищата, когато два пъти им се вдигаха заплатите, тогава БСП беше в управлението“, каза още Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев: БСП подготви 4-те най-големи енергийни проекта в България. Всичките бяха с осигурено финансиране  - 1
Снимка: bTV

„Истинската промяната, която се случи, когато БСП беше в управлението, за увеличение на доходите бе именно в социалната сфера, където бе постигната най-агресивната политика, която сме виждали до момента.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Пазарджик и Габрово Драгомир Стойнев в предаването „Тази неделя“ на bTV.

Той припомни, че Министерството на труда и социалната политика, под ръководството на БСП, е изготвило дефиниция за „енергийна бедност“, с която целенасочено да се подпомагат нуждаещите се, но след това се е получило забавяне от Министерството на енергетиката.

„Когато БСП управлява, тя управлява с мисъл за хората, които имат трудности и едва свързват двата края. И когато БСП е управлявала, в енергетиката е царяло спокойствие. Това е така, защото е нужен разум, а досега разумната сила, която БСП със своите експерти е показвала, е давала конкретни положителни резултати за развитието на страната“, подчерта Стойнев.

По неговите думи енергетиката е сектор, в който не трябва да се вземат мерки на парче, а трябва да има дългосрочна стратегия с конкретни проекти, които да бъдат развивани и припомни, че именно БСП е подготвила 4 от най-големите енергийни проекти на България, които, за съжаление, пропаднаха, а именно „Бургас-Александруполис“, АЕЦ „Белене“, „Южен поток“ и договорът с „Уестингхаус“.

„Всичките тези проекти бяха с осигурено финансиране. Представете си, ако се бяха случили, 10 години по-късно каква щеше да бъде ролята на България в енергетиката на Балканите и Европа“, коментира кандидатът за народен представител от „БСП за България“.

Той припомни също така, че миналият парламент, отново по предложение на БСП, се е обединил за помощ за бизнеса за наистина високата цена на електрическата енергия. „От БСП бяхме вносители на това предложение, защото, освен бизнеса, за нас е важно да се подпомагат детски градини, училища, храмове. В момента цената пада. Бизнесът трябваше да поеме своите конкретни ангажименти, за да не се увеличава инфлацията“, обърна внимание Драгомир Стойнев.

Според него оттук нататък трябва да се работи за енергийна свързаност на Европа и изтъкна, че е добре, че България има добри отношения с нейните съседи Гърция и Турция, за да се възползва от техните терминали за втечнен природен газ. „Когато има спокойствие, има и резултат. Затова от БСП апелираме в енергетиката да има професионализъм, нека да има спокойствие и нека с нашите европейски партньори да намираме най-правилните решения“, добави социалистът.

„Още през 2020 г., с решение на парламента по предложение на народните представители от БСП, беше наистина подпомогната българската енергетика и конкретно комплекса „Марица-изток“. Докато това решение е в сила, миньорите могат да бъдат спокойни. Миньорите много добре помнят, когато се осигури финансиране за нови багери, когато два пъти се вдигаше цената на въглищата, когато два пъти им се вдигаха заплатите, тогава БСП беше в управлението“, каза още Драгомир Стойнев.

В заключение той апелира българските граждани да гласуват с номер 1 за бюлетината за политическата сила, която да върне спокойствието и професионализма в политиката.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 15 Отговор
    М
    ного добро впечатление ми направи днес по бтв,Стойнев!Говори много отбрано и точно,на фона на един нарцис от гроб и някакъв друг номенклатурчик от пп и дб!

    Коментиран от #10

  • 2 ПЕЛТЕКА ОТИДЕ В САЩ

    4 8 Отговор
    да се мазни на Уестинхаус. Но не го огря. А другото го загробиха ГЕРБ с ръчкане от КОЗЯК. Тия професионални партайгеносета от всички партии са СЛУГИ НА САЩ, НО НИЕ НЕ СМЕ
  • 3 ХОРАТА ОТДАВНА НЕ ВИ ВЯРВАТ

    8 8 Отговор
    Говорите едно, а се договаряте с ГЕРБ. Ходите с наведени глави на КОЗЯК. Ако кажете НАТО ВЪН може и да съберете гласове. Но вие сте МУШМУЛИ, гледате да се доредите до някоя листа за депутати
  • 4 БеСПишко

    9 3 Отговор
    БСП сте 17-та дупка на кавала, а с Курни скоро 27-ма. Мдам...
  • 5 Иван

    1 14 Отговор
    Днес стойнев беше много по-експертен от другите на дебата в БТВ. БСП е стабилна и системна партия. Наиграхме се със Славита и ПП-а

    Коментиран от #7

  • 6 Име

    6 2 Отговор
    Значи - честно - БКП е в пъти по-добра партия от БСП, първо - нямаше бедност - но това е спорно, но и това е доста - както и да е - нямаше гета на цигани.

    Имах съученици от крайни квартали - същото ниво на интелект, говорим за приходящи - един вид - от други квартали и изобщо.

    Всеки четеше книги, сега - цъкат по електрониката. А за конкретни работи - БСП няма дипломация - външният свят не ни харесва - българи - социалисти.

    Много критика има.

    Впрочем - откъде-накъде - ще има професия - политик. Значи аз да плащам заплата на някой - да ми казва - аз какво да правя - че да не съм на 13 години.
  • 7 Виц на деня😂

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Експерт от БСП 😂😂😂 Смешки.
  • 8 Красимир Петров

    8 1 Отговор
    БСП винаги е прокарвала само Руски проекти.
  • 9 Айде няма нужда

    8 1 Отговор
    Знаем ги тия вашите финансирания.Всичко от бюджета.После половината откраднати
  • 10 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти да не си баба му?

    Коментиран от #15

  • 11 Минева

    4 2 Отговор
    Ако правителството беше само на БСП всичко това щеше да е за браво. Така че когато имате бесепарско правителство, тогава си изтъквайте такав социален актив. Иначе е каращисана работа - идеите от вас, финасирането им от министъра на ПП.
  • 12 нннн

    4 1 Отговор
    За успех се броят само завършените проекти.
  • 13 Бамбука

    3 1 Отговор
    Ако, съберат всичките предизборни изказвания на "хартиената" партия, ще се получи, че никога не са били на власт, още от началото на миналия век. Всичките честни, работещи в "ползу" рода, децата им не са на Запад, апартаментите не са в центъра на Софето, доходите им, като на чистачките на боклука. Живи да ги оплачеш. Дали да не събираме енергийни помощи в НС за тях ?
  • 14 Фондация "Костя Копейкин"

    4 2 Отговор
    Хайде на копейкитеЕЕЕЕ !
    Не останаАААА!
    5 за пост, къща за гагауза проZZ !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Име

    4 1 Отговор
    БСП наистина са много пристрастни към комунизма, което е глупаво, Димитър Благоев е бил друга топка човек, няма нищо общо с колективизация и не-знам какво си.

    Два вида швепс - кой ще ти гласува.

    Не знам и не ме интересува.
  • 17 Немезида

    5 1 Отговор
    Този на снимката, който не може да различи Ват от Волт беше министър на енергетиката, не спира да дърдори глупости и да работи във вреда за България и в полза на путиновите олигарси...
  • 18 Апостола бойко над всичко гербарсам

    1 2 Отговор
    Гласувайте за апостоло бойко той е нашия но бакнот ЕВРОТО ДЖОБА И ХЛАБА НА БЪЛГАРИНА

    Коментиран от #25, #26

  • 19 Гербар

    1 3 Отговор
    Тиси истината апостола БОЙКО

  • 20 Българин

    1 2 Отговор
    Този и комунистите бяха измислили.Южен поток транзитен руски газов коридор.Бургас Александрупол транзитен руски нефтопровод.Щяха да ги строят руски фирми те си ги бяха сметнали на тройна цена и после да им го плащаме с такси.Белене също.Руски св....ирки.е те това сте.
  • 21 БСП на Бунището

    3 0 Отговор
    А къде е Р.Овчаров от БСП ошмулил квото има възможно от българската енергетика??Съден за причинени щети и недоосъден??Министър на Енергетиката в зловещото правителство на БСП - 1997 ма...Министър на Енергетиката в ужасяващото правителство на Сергей Станишев и БСП със зам министър К.Нинова,където всички от Тройната коалиция бяха разследвани за злоупотреби...Къде е експерта по фалити на банки и хиперинфлации Р Гечев ??!Там са.В ИБ на БСП са и чакат..Скрили се и чакат да Управляват...

    Коментиран от #23

  • 22 Нов

    0 1 Отговор
    Лъжец!Никога не е имало осигурени пари от БКП,БСП.Пенсионен фонд до 1944 заграбен и парите ги няма.Белене-проект без осигурено финансиране,2008 вдигнати пенсии и заплати -платени от други,2022 същата история затова се теглят заеми и се клати В.Б.Никаква власт за червената мафия....
  • 23 Град Симитли

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Финансов министър 1997г. беше Д. Костов, любимец на,, дпс,, и,, герп,, ве, СЕРСЕМ!!!

    Коментиран от #28

  • 24 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Нали знаеш,че и ти си енергиен продажник, защо се обаждаш?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ами...

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Апостола бойко над всичко гербарсам":

    Не пиши пиян ей!
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова.
  • 28 Ветеран от Протеста

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Град Симитли":

    Абе,кобур...Тогава управляват БСП и Жан Виденов 1997 ма....Инфлацията е 3000 лева за долар...ГЕРБ ги няма още .Не са създадени....След тях е Иван Костов,не Д.Костов..Учи история бе ,серсем!!!

    Коментиран от #29

  • 29 С/Р

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ветеран от Протеста":

    Димитър Иванов Костов е български финансист и политик от Българската социалистическа партия, министър на финансите в правителството на Жан Виденов (1995-1997).

    Димитър Костов
    български политик и финансист
    Роден
    22 септември 1957 г. (65 г.)
    Видин, България
    Учил в
    Университет за национално и световно стопанство
    Биография
    Редактиране
    Завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ през 1981 г., след което е служител в Държавния комитет по планиране (1981-1990).

    В началото на 1990-те години е заместник-министър (1990-1992) и първи заместник-министър (1993-1995) на финансите. Оглавява Министерството на финансите в кабинета на Жан Виденов. Този период е свързан с тежка икономическа криза и хиперинфлация, като правителството е изправено пред реалната възможност за втори път след 1990 г. да прекрати плащанията по външните си задължения.

    Занимава се с банкова дейност след падането на кабинета Виденов. Изпълнителен директор е на Централната кооперативна банка от 1997 до 1999 г., а след това - на банка „Алианц България“ и председател на УС на Асоциацията на търговските банки. От юни 2005 г. е член на УС, подуправител и директор на управление Банково на Българската народна банка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол