Last news in Fakti

22 Март, 2023 14:40 1 329 26

Кольо Парамов: Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ преди 8 години, това щеше да има уникален дисциплиниращ ефект

  • кольо парамов-
  • ктб-
  • виновници-
  • 8 години-
  • дисциплиниращ ефект

Българските политици трябва да ги осъзнаят и да приложат мярка, не толкова равна на бившия министър на финансите Василев, а нещо съвсем коренно различно, за да може целият проект на бюджета да издържи във времето и държавата да не бъде подложена на рискове, съмнения и каквито и да е допълнителни операции, коментира финансовият експерт

Кольо Парамов: Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ преди 8 години, това щеше да има уникален дисциплиниращ ефект - 1
Снимка: БГНЕС

Ако бяхме разкрили виновниците за КТБ, щеше да има уникален дисциплиниращ ефект. Това каза аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Кольо Парамов, финансов експерт и бивш главен ревизор на БНБ.

"Ако проследим последните 96 месеца как се развива делото КТБ и участниците в него как реагират по детайли, организирайки всичко като един парадоксален процес на условието за състоянието на самата банка, ще разберем, че през тези 96 месеца има абсолютна тенденция в най-важните органи на страната да не разкрият до ден-днешен първо участниците в замисъла за фалиране на банката. Второ, онези средства и огромни пари, които изтекоха в най-различни посоки в следствие на невъзможността да се започне едно перфектно разследване и то да доведе до разкриване на всички причинно-следствени връзки, организирани в детайла на цялата тази дейност", смята той.

По думите му, ако бяхме разкрили делото КТБ в детайл преди 8 години, и бяхме намерили онези виновници, които го моделираха като част от цялата включително българска политическа класа, това щеше да бъде един уникален дисциплиниращ ефект, който щеше да даде основания да се работи по коренно различен начин.

"Финансовият министър достатъчно добре и ясно каза в своето изложение кои са причините, които я принудиха да направи това изявление. После във второто си изказване направи някои доуточнения, с които искаше да докаже, че не е направила фатално изказване, а е уточнила възможностите, условията за практикуване и разработване на един нов държавен бюджет. Той трябва да отчете вариантите, които съвпадат примерно с подготовката на България за влизане в Еврозоната, с поддържането на 3% на дефицита и с някои други ограничения. Българските политици трябва да ги осъзнаят и да приложат мярка, не толкова равна на бившия министър на финансите Василев, а нещо съвсем коренно различно, за да може целият проект на бюджета да издържи във времето и държавата да не бъде подложена на рискове, съмнения и каквито и да е допълнителни операции, които да доведат до невъзможността българските финанси да решат най-важния си приоритет: стабилност в членството си в Европейския съюз, подсигуряване пътя към стабилност в новото членство в Еврозоната и недопускане съмнение за функционирането на валутния борд. Така че тези 3 основни траектории, които министърът направи и уточни, бяха в много важно условие", обърна внимание той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако не бяхте викали ШДШ

    6 2 Отговор
    Животът щеше да е Песен

    Коментиран от #5

  • 2 ЕС фен

    8 8 Отговор
    Още една руска слуга се изказва неподготвена. Те се знаят виновниците бе.
    Ама прокуратурата и съдът нищо не направиха. Там е заровено кучето.
    Ама и там само руски слуги.
  • 3 Бою

    15 2 Отговор
    не даде ! А за награда Мултака го направиха Председател на Народното събрание !
  • 4 Общество

    6 7 Отговор
    КТБ е Руска банка в която, наливаха парите на българските държавни предприятия
  • 5 ДеПеСарско библиотекарската мафия

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ако не бяхте викали ШДШ":

    Гешев, трябва да бъде съден За много неща,трудно е да се изброят,но едни от значимите,фалита на КТБ, неплащане данъци Лукойл,безплатният газопровод на Путин, отнемане на фирми с принуда,чекмеджета на Биби, къщата в Барселона и т.н.....

    Коментиран от #6

  • 6 Брей разбираш ги нещата

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "ДеПеСарско библиотекарската мафия":

    Ако ти РазвалятДупето .....сигурно сам ще се ремонтираш:)

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    ДС е В дъното.Единия"руският" клон прибра,а другият"Атглосакския" ги прикри.Проста работа.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Брей разбираш ги нещата":

    В симеоново,като нямат доводи,са ги научили да говорят,като теб.Можеше да кажеш нещо за достойнството.такива "Партенки"като теб яз и на куц краК...Таковам,та да ми ядеш Дабле гледания бял Грездей,фуражке!

    Коментиран от #16

  • 10 Цветан Василев

    14 0 Отговор
    Както и за всички останали мащабни престъпления срещу България и за това виновните са известни на целия български народ, но няма да бъдат съдени защото мафията си има държава. Виновните за разграбването на КТБ разбира се са Пеевски, Доган, Гешев и Бойко. Другото е търкане на езици.
  • 11 дааа

    3 3 Отговор
    Ако не сте виждали БОЛШЕВИШКА МУТРА това е.
  • 12 ИСТИНА Е

    10 1 Отговор
    Боко, пеевски и доган стана а милиардери от този фалит, а те умишлено я фалира ха без и един виновен да има в затвора. Наистина няма такава кочи на в света. Иначе искаме в Шенген
  • 13 Симеон Хасан Банкянски

    3 1 Отговор
    Ако бяхме разкрили виновниците, Колю трябваше да врюща на Доган парите за образованието на щерките си.
  • 14 Хахахах

    2 0 Отговор
    Всички ги знаем, кои са, НО не можаха да ги разкрият...за жалост :D
  • 15 Кольо

    2 0 Отговор
    Стига тинтири минтири приказки.Ти като знаеш много защо мълчиш?Европа каза,че КТБ е фалирана незаконно.Тогава Искров беше шеф на БНБ и всички знаят ,преди да фалира КТБ е имал среща с Ахмед Доган.Другия виновен е тогавашния финансов министър.Другите са хиени Ка Делян Пеевски,които се нагуши с милиони.Никой не разследва мафията.Той ти щеше да ни изненадващ с овшорки на политици и други още от Панама гейт ли беше,но си затвори устата за изключителните разкрития.Ти знаеш за всички фалити на банки в България и всички умишлено разкажи за Моллов,за една изчезнала в ЮАР,дето прокурор се канеше като тебе да ни изненада и да я върне в чувал-Веска.Да ама не.Той и Александър Каракачанов правеше закон как кредитните милионери да върнат милионите на държавата,но кой го прие?А сега разследващи журналисти да го питат.Аден Агов също беше в този списък.ЗАЩО НЯМА З А МАФИЯТА ЗаКОНи За политическата и магистрати?
  • 16 Малка ти е бубата

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Недоносчоооо

    Коментиран от #21

  • 17 всички ЗНАЯТ ДВАМАТА КРАДЦИ НА КТБ ,

    3 0 Отговор
    КАКВО ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ? НАГУШИХА СЕ С 10 МИЛИАРДА ЕВРО ! ПОЛОВИНАТА ПЛАТИХМЕ НИЕ , ЗА ДА ГИ ОТКРАДНАТ И ТЯХ !
  • 18 Тома

    3 0 Отговор
    Ако бяхме ги гръмнали на стадиона сега щеше да нямаме грижа
  • 19 един

    1 0 Отговор
    Тоз по едно-време беше кандидат за вицепрезидент заедно с покойния Жорж Ганчев!
  • 20 Интересуваме

    2 0 Отговор
    МФ направили промени ,които Европа им препоръча за да не продължават алчните политици да фалират банки и да си разпределят авоарите за тях.Затова не но иска Европа,защото гербавата шайка не иска да съобразява законите ни с европейските,както стана и с този застрахователния бизнес.Да сме в Европа искаме,но да си правим далаверите по български и никой да не ни закача./Няма такъв филм.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Малка ти е бубата":

    Децата са ми пораснали,внучките ми не са тук,та на такива простотии,мога да отговоря по 100!Искаш и снимка да се увериш ли бе п..тьо от путинист иде???
  • 22 СЗО

    1 0 Отговор
    Виновниците са разкрити, само че не са в затвора.
  • 23 Гост

    2 0 Отговор
    Дисциплиниращ ефект?!? Ха,ха......Ако бяха разкрили замислените още преди 1989 г. престъпления в следващата България, може би щеше да е друго, но „разкривачите” участваха пряко в бъдещата държавноорганизирана престъпност, та до ден днешен. България е единствената държава от бившия соц.лагер, където се случи съвсем същото, което се случи в бившия СССР. Сега и в двете управляват бандитски структури предали и окрали изработеното от всички в родината си. Разликата е в това, че в разпарчетосания от вътрешна тъпота СССР ще остане нещо, но за България няма шанс да бъде държава. Освен ако някои „външни” не се смилят да ни запазят на картата, защото българските „работи политика” са уникални майкопродавци и крадци т.е. жалък „туткун” – по П.Р.Славейков.
  • 24 дядото

    1 0 Отговор
    вие сте безсрамници.по ктб преди осем години всичко е ясно,но бързо скрито като истина и отговорност.
  • 25 Коректен

    1 0 Отговор
    Виновниците всички ги знаят, ама няма прокуратура да обвини, опс прокуратурата е виновна.
  • 26 Този

    1 0 Отговор
    Каза в едно интервю ,че с Иван Костов са завършили ГРУ в РУСИЯ.Печени разведки няма що.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол