Last news in Fakti

22 Март, 2023 15:04 1 910 30

Александър Маринов: Няма конфликт между Радев и служебното правителство за военната помощ за Украйна

  • александър маринов-
  • румен радев-
  • служебно правителство-
  • конфликт

Президентът, или по-точно служебното правителство, назначено от него, изпълниха решението на Народното събрание за предоставяне на военна и военнотехническа помощ на Украйна в съответствие с определен списък от изделия. Това решение беше изпълнено, така че оттук насетне това е въпрос на преценка на служебното правителство, в какви форми на взаимодействие или на партньорство да се включва, коментира проф. Маринов

Александър Маринов: Няма конфликт между Радев и служебното правителство за военната помощ за Украйна  - 1
Снимка: NovaNews

Никакъв конфликт няма и не може да има между президента и служебното правителство. Президентът, или по-точно служебното правителство, назначено от него, изпълниха решението на Народното събрание за предоставяне на военна и военнотехническа помощ на Украйна в съответствие с определен списък от изделия. Това решение беше изпълнено, така че оттук насетне това е въпрос на преценка на служебното правителство, в какви форми на взаимодействие или на партньорство да се включва. Това каза в аудиокаста "Това е България" на "Фокус" председателят на Стратегическия съвет към държавния глава и съветник на министър-председателя Гълъб Донев проф. Александър Маринов.

По думите му, когато се събере новоизбраното Народно събрание, то вече ще има правомощията да реши дали да се промени тази линия на поведение.

"Между другото, президентът, доколкото си спомням, призова политическите партии сега, преди изборите, ясно да изразят своето отношение по този въпрос, за да знаят избирателите за какво гласуват.", допълни проф. Маринов.

"Не е нужно да пояснявам, че никакъв конфликт няма и не може да има между президента и служебното правителство. Аз не съм в курса какви разговори точно са водили еврокомисарят с представители на българските власти, но не вярвам пред него да са поети определени ангажименти, които сега да са денонсирани с изявлението на президента", посочи проф. Маринов.

И допълни, че доколкото му е известно – това е казал и президентът, и министърът на отбраната, с еврокомисаря са разглеждани възможностите не за тази партида от спешни доставки, а за капацитета на българската отбранителна промишленост в бъдеще да допринесе за попълването на дефицитите на европейската отбранителна способност, и то чрез внедряване на нови технологии и производство на оръжие и боеприпаси по натовски стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 6 Отговор
    Съветник на президента ни обеща че докато служебното правителство е на власт няма да се пипа паметника на съветската армия.

    Коментиран от #5, #28

  • 2 Русофил

    16 8 Отговор
    След позицията на Радев и призивът на Мутрофанова,
    опашката от български ИТ специалисти с молби за руско гражданство
    пред руското посолство стигна до телевизионната кула. Движението
    се отбива по обиколни маршрути.

    Коментиран от #8, #17

  • 3 Защо

    10 1 Отговор
    не говориш прав текст , а с увъртаници ? И служебните и те !
  • 4 Българин

    19 2 Отговор
    Доносника на ДС с агентурно име "Майстора" се прави, че не знае, че недоразумението от Дондуков 2 и служебният кабинет са едно и също.
  • 5 Абе руснак

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    пак лъжеш. Съветникът не е обещавал нищо. МОЧА пада.

    Коментиран от #16, #21

  • 6 АФЕРА

    11 1 Отговор
    АФЕРА разкри, че Николай Копринков на Румен Радев, известен като „Златния“, е разпоредил на министъра на регионалното развитие, в чийто ресор е и ВиК сектора на държавата, изграждането на водния цикъл и всички /обществени/ поръчки във ВиК – Варна да минават през и да бъдат „контролирани“ от лицето Красимир Терзиев.

    Кой е Красимир Терзиев?

    Стар сикаджия, известен като „Красьо Дебелия“ от сикаджийските времена.

    Актуалния му прякор е „Медена питка“.

    Бивш шофьор на Славчо Христов, човекът на Иван Костов, който пък благодарение на тази си връзка с Костов успя да придобие както банка, така и да сложи ръка върху комплекс „Златни пясъци“.

    След Костов, Красимир Терзиев става един от припознатите като много свой от Цветан Цветанов, още по времето му в битността на „главен“ в ГЕРБ и като бивш министър на МВР.
  • 7 НЯКОЙ

    15 4 Отговор
    Никой не е казал, че има такъв измислен конфликт ! Всъщност Радев е в конфликт с тези, които го избрахме ! Оказа се шарлатанин !
  • 8 Ми ти бе?

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Кат не си IT-спец,що дремеш тука? Отивай на Източния,таман рашъните са с лопати,докато им изпратят винтовки една за трима бая "ватници" ще натръшкаш! И много здраве на Глигито,тъкмо ще станете двама..

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Той предпочита нежният фронт

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ми ти бе?":

    Довечера ще обслужва пред НДК.....на промоция
  • 12 Импийчмънт

    11 10 Отговор
    Като страна членка на НАТО и ЕС Радев се позиционира като национален и междусъюзнически предател

    Коментиран от #24

  • 13 еалиста

    7 5 Отговор
    И ти ли Маринов-пълзиш под президента си? Ти и той сте от поколението, което учехме история и би трябвало да знаеш кой е освободителя ни и кой разпали жестокият фашизъм в украина ! Заминавайте да се биете заедно с платените наемници, джихадистите и нашите мутри и десни вбесени на страната на неафашистите! Позор за малката ни бедна страна с болен народ! И наче, Вие пълзящите чуждопоклонници сте добре платени и подпомагани от Сорос!
  • 14 Аман

    9 4 Отговор
    от тая военна помощ за Украина !
  • 15 Русофил

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "ПуткаИмамина наУсрайнаИ":

    Кеф ми е да гледам как потегляш за фронта поради некадърност да пишеш
    във форум.

    Коментиран от #20

  • 16 А бе,

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Абе руснак":

    стига с тоя МОЧ, бре МОЧ та МОЧ !
  • 17 Макс

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Всички руски к...и да изчезват от България . Колкото по-бързо , толкова по-добре .
  • 18 Само питам

    8 1 Отговор
    Та Радев направи правителството по свой образ и подобие, за какви конфликти говори Майстора?
  • 19 Тома

    9 2 Отговор
    Нещо много гузно говори радев от известно време.Юмручето му клюмна
  • 20 Гнидопииий тук ли си сине

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Русофил":

    Кога да те чакам на гости?
  • 21 ©©©🅿

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе руснак":

    Пада, чушки. И децата на твойте внуци, ще играят около него.
  • 22 Жоро

    5 6 Отговор
    Внимвайте че ако не пращате оръжия извървате държавна измяна наказуема със затвор! Народа каза ДА! на оръжията и те трябва да вървят без да спират.
  • 23 ГРУ

    4 1 Отговор
    МОЛОД€Ц ШТИРЛИЦ(р.р.) ,МОЛОД€Ц!

    ПАРТИЯ Н€ ЗАБУД€Т, Д€НЬГИ БУДУТ!
  • 24 РазМисъл

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Импийчмънт":

    Едни хора, ако си вършеха работата, има много работа за тях.

    НК
    Глава четиринадесета.
    Престъпления против мира и човечеството
    Раздел I.
    Престъпления против мира
    Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
    Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мурук сикилмишев Пентагончев

    3 1 Отговор
    Пращайте го тоя пло-ндер да воюва . Фашистко ко..ле
  • 27 Минева

    6 2 Отговор
    Конфликти има , когато са засегнати интереси на РР, затова е назначил послушковци.
  • 28 Копейко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Значи след няколко месеца изчезва,капиш?
  • 29 РадеВ

    4 1 Отговор
    Майсторе, майсторе какво щях да правя без теб. А за какво му е на президента стратегически съвет?! Така като гледам какви ги сътвори, то май без съвет щеше да е по-добре. Само че в историята ще остане президента, а не някакъв си съветник. Съвет към президента: мисли като какъв ще останеш за вековете. Не се води по съветите на съветниците, били то и стратегически. Те майсторски ще се отметнат.
  • 30 Шердан Българов

    2 1 Отговор
    Майсторе-е на теб и СЛОН да ти го нацепи няма да признаеш ! Как така си председател на обществения съвет към Р.Р.-президента и си първи съветник на Г.Д. -премиера? Не си ли точно ти надзорника на премиера изпратен от президента?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол