Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2023 05:56 1 830 20

Славчо Велков: Войната се превърна в едно гигантско съревнование на икономики

  • славчо велков-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • икономика-
  • оръжие

Европа започва да се задъхва от военната помощ за Украйна, заяви експертът по сигурността

Славчо Велков: Войната се превърна в едно гигантско съревнование на икономики - 1
Снимка: Евронюз България

„В рамките на програмата за 2 млрд. евро, която прие ЕС и която вече се материализира с посещенията на евркомисари, респективно в България на господин Тиери Бретон, стана ясно, че ЕС отделя много сериозен финансов ресурс за ускоряване на производството на боеприпаси в страни членки на Съюза – конкретно за нас на снаряди, за които без съмнение има голям глад във въоръжените сили на Украйна.“

Това каза за Euronews PrimeTime експертът по сигурността Славчо Велков.

Войната се превърна в едно гигантско съревнование на икономики. Ще победи тази икономика, която произвежда повече боеприпаси и въоръжения. А доколко това ще способства за развитието на бойните действия в ползва на Украйна, това е отделен въпрос, защото минава през военнотехническите възможности и икономики на страните, които участват в конфликта пряко и косвено
„Такова наливане на средства за техника и въоръжение изтощава до краен предел и европейските икономики и повлиява негативни на оперативните способности на техните армии“, коментира още Велков.

По неговите думи Европа вече задъхва по отношение на предоставянето на военна помощ на Украйна, очаквайки Русия да изчерпи своя потенциал за производство на въоръжение, боеприпаси и техника.

Според Велков има заплаха за националната ни сигурност заради засиления мигрантски натиск, а мигрантските потоци ще се увеличават още, докато противодействието не е достатъчно.

Националната система за сигурност в частта ѝ борбата с мигрантския натиск не работи ефективно, смята експертът по сигурността.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилиПутин

    6 14 Отговор
    Путлер хвърля милиони бедни руснаци голи и боди пушечно месо, както Сталин навремето.
  • 2 Хихихи..

    14 2 Отговор
    Африкански вълни,емигрант след емигранта,режим на къпане,клечките в печките,а сега и доживотно дундуркате на укрофашагите,мъка е да си "европеец",мъкааа...
  • 3 Някой

    12 3 Отговор
    Войната естествено е и икономика, и технология, и традиции. Но това е по-скоро икономика на енергията , и огромни количества преработени суровини . Както можете да се досетите къде се намират енергията и суровините .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пълни

    7 0 Отговор
    Глупости, ние нация вече нямаме, камо ли сигурност. Който ни хване, той ни яне.
  • 7 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "хаберих":

    Кво е контрактор ? Тва да не кон дето кара трактор ?
  • 8 Хахо

    2 5 Отговор
    Бат Славчо, стой си в къщи, гушкай си КГБ-архивите дето сте ги скрили с твоите другарчета и си мълчи, знаем те кой и какво си ..
  • 9 Така де

    9 1 Отговор
    Европа скоро ще рухне под натиска на мощната руска икономика. Нъл тъй!
  • 10 Иван

    6 2 Отговор
    САЩ влиза в Сирия и Ирак и е нещо нормално , Франция напада Либия и е нещо нормално ..но Русия ако прави операции в Украйна не е

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От 1878 до 1944 г.България се управлява

    5 3 Отговор
    Загубиха 4 войни,42% територии,500000 убити мъже.плащаха отрязана глава по 50000 лв.Застреляха от упор 12 г.деца Белица и Веселиново.Оставиха 5 млрд.д
    Комунизмът осигури 45 г.мир и остави 141 млрд.д.активи
  • 16 Само питам

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Не наистина ли не правиш разлика? САЩ и Франция присъединиха ли територии от Ирак или Либия?
  • 17 Сибирският бръснар

    4 1 Отговор
    Славчо, защо не изобличаваш сърцевината на действията на джендър-европейските управници, определяни от повечето честни коментатори като деbilи, които организират и осъществяват "Програма за мир" за производство на боеприпаси и оръжия за масово убийство на хора?! Българският народ затова ли влезе в НАТО и Еврейския Съюз, да работим за световна война, предизвикана отдавна задкулисно и разширявана днес явно и брутално от фашистгтон ?! Тази ситуация представлява за България огромна опасност, превъзхождаща по риск вякакви модели за национална сигурност, поради което България трябва рязко да се дистанцира от войнствената политика на официалните НАТО и ЕС. Ние сме за мирни междусъседски отношения, а не за война и избиване на населението ни. Войната на НАТО в страната Окаяна не е наша война и България незабавно трябва да обяви пълен неутралитет във военните измерения на отношенията НАТО-Русия. Политическият ни елит на тия избори трябва да бъде прочистен от джендър козите агенти и глашатаи, които ще ни тласнат към унищожение в угода на жидоянките. Сегашните избори трябва да бъдат с окраска чистка на агентите на козяк и военнолюбивите авантюристи. Гласуване за мир и за партии, които ще ни го осигурят.
  • 18 Емо

    1 4 Отговор
    Този пак се мисли за много умен. Европа и САЩ имат БВП от 50-60 000 долара на глава от населението, а Русия 10 000 долара. Пък и точно от производство на снаряди се задъхвала, това е най-лесно и евтино произвеждания боеприпас след патроните. Опорки на ГРУ за манипулиране на нискоинтелигентни.

    Коментиран от #20

  • 19 Сър Пичук

    2 3 Отговор
    Ако Европа се задъхва, Русия не може да диша.
    Никой не е смятал, че тази война ще мине незабелязано за Европа и света. Мирът си има цена и всеки трябва да я плати, защото в противен случай ще плаща много повече и не само с пари, а и с животи.
  • 20 Емо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Емо":

    Я, аз мислех, че ще имам 50 минуса поне,
    а те само 4.
    Това е защото дежурният от ГРУ пак е пиян като сви. ня
    И не е пуснал програмата с ботовете за минусите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове