Last news in Fakti

25 Март, 2023 07:36 871 10

Бранимир Ботев: Не е късно да вземем адекватни мерки за пробитата ни ограда

  • бранимир ботев-
  • мигранти-
  • ограда-
  • граница

Още 2015 г. можехме да проследяваме чрез сателит мигрантите от Турция, заяви изпълнителният директор на Европейския институт за стратегии и анализи

Бранимир Ботев: Не е късно да вземем адекватни мерки за пробитата ни ограда - 1
Снимка: Евронюз България

На България още 2015 г. е била предложена помощ от Испания за справяне с мигрантския натиск чрез сателитно наблюдение. Това обяви в ефира на Euronews Bulgaria Бранимир Ботев, бивш зам.-министър на туризма и настоящ изпълнителен директор на Европейския институт за стратегии и анализи.

Според Ботев и сега страната ни би трябвало да се опита да използва тона наблюдение, особено с оглед на испанското председателство на ЕС, което започва от 1 юли.

На въпрос защо през 2015 г. не сме се възползвали от тази помощ, Ботев отговори, че „тогавашният министър на отбраната не прави нищо. Папката с предложението постъпва незнайно къде и се губи“.

„Сега имаме една пробита ограда, станахме нарицателни в това отношение. Но не е късно да вземем адекватни мерки“ за охраната на границата ни с Турция, смята Ботев.

„Не трябва да се мисли аналогово в дигитална ера. Затова нека да се види как да се използват съвременните технологии, чрез сателитно наблюдение на мигрантските групи, да предупреждаваме турската страна. А чрез мобилни групи на българска територия веднага да бъдат изпращани по границата и да пресрещат бежанците, а не да се преследват по магистралите в страната“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Пускайте ги за Австрия и Холандия.
  • 2 Дедо поп

    6 0 Отговор
    Късно е чадо, проблема не е в техниката, а е в политиците. На всички е ясно че меверето е ОПГ, барабар с депутати, съд и прокуратура.
  • 3 Майна

    7 0 Отговор
    Още един платен за нищоправене- ,,изпълнителен директор на Европейския институт за стратегии и анализи,,
    Тези са ,,кърлежи,, хранещи се от трудовите хора..
  • 4 Сийка

    6 0 Отговор
    Може би предлагате да дадем на Валерката Симеонов 50-100 млн.евро за ремонт на тарабата...
  • 5 Демократ

    4 2 Отговор
    Ето затова България не може да мръдне напред в развитието си, ченгетата са навсякъде и са все с власт в ръцете.Ето този: 2003 г. Преди 20 г. Новият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев е имал обща фирма в миналото със скандалния бизнесмен Васил Божков – Черепа.
    Ботев има 18% от капитала на дружеството Спомар-Левски Спартак, в което 50% от акциите държи фирмата “Холидей-Н” ЕООД, притежавана от Нове Холдинг на Черепа, показва регистъра в системата “Дакси”. Новият зам.-министър притежава и винарната “Розова долина” в град Баня, Карловско, чието имущество е било описано заради данъчни дългове, съобщава сайтът Агро Пловдив. Той е и член на “Деловая Россия”, мощна организация на руски олигарси, Кремълската връзка.
    Ботев е популярен още като бивш съветник на Марио Тагараниски. Съсипа винарския бранш на България в Европа като създаде паралелна фалшива асоциация на винаропроизводителите и я регистрира в Брюксел като представляваща България, блокира процеса на признаване на българските марки вино и ракия по този начин. Тези ченгета са врагове на България и пречат на всичко свестно, но са в кошницата от ДС-КГБ кадрите и са навсякъде, за да вредят у нас и по света.Няма да има оправия за България, докато всички тези боклуци не бъдат изхвърлени на бунището.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Дано Сте Прав господине
  • 7 Хора пазете се този е Изверг

    4 1 Отговор
    Главният Прокурор е заповядал на МВР Екзекуции срещу всички които не му харесвали!
  • 8 Истината

    3 0 Отговор
    Този човек е от яката комунистическа ДС номенклатура, отгледана в института по социология под прикритие като уж демократична. От 1987 г. е винаги началник, представян по света като български всезнайко, човек на Георги Гергов ,руския консул, и Красимир Гергов и на Васил Божков и на всички политически партии, свързан с руските олигарси,но е в западни организации. . Затова няма как да се оправи България, това са хора безродственици и продажници и всичките са свързани с Кремъл. Какво полезно дело е свършил за държавата България? Сега понеже се заговори за нови евросредства за продънената ограда, крадците наостриха уши и това ченге стана пръв специалист и по оградите. Ужасът е пълен.
  • 9 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Валерко оградката не е Панделата бре адекватник! Мерки а. Остава и ислямистите да почнат да ни газят, както е тръгнало.
  • 10 Да ти

    2 0 Отговор
    имам службата ! До сега на Луната ли беше , бе , ама когато цяла Европа се възмути , и ти да се обадиш ! Аман от вас , службогонци вечни !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове