Last news in Fakti

25 Март, 2023 13:29 1 349 62

Христо Иванов: България продължава да е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС

  • доклад-
  • корупция-
  • прокуратура

Прокуратурата да започне да си върши ефективно работата и да се превърне в неутрална институция, а не да дава политически пресконференции, казва съпредседателят на ДБ

Христо Иванов: България продължава да е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС - 1

Това е поредният доклад, който затвърждава изключително вредната репутация на България като най-корумпирана страна в ЕС. Това има пряка връзка с това, че България продължава да е е и най-бедната държава в ЕС. Докладът на САЩ за корупцията в България ни казва, че трябва да си решим този репутационен проблем, защото когато един потенциален инвеститор прочете какво пише в Google за страната ни, това излиза на повърхността.

С тези думи съпредседателят на ДБ Христо Иванов коментира доклада на Държавния департамент на Съединените щати, който излезе през изминалата седмица пред Нова телевизия.

Той подчерта, че страната много бързо трябва да излезе от това състояние, за да може да си гарантираме икономически растеж, приемане в Шенген и по-високи доходи.

„Убедени сме, че при политическа воля от всички партии можем да ликвидираме това състояние на нещата в рамките на година-две с една смела конституционна реформа. Защото е крайно време прокуратурата да започне да си върши ефективно работата и да се превърне в неутрална институция, а не да дава политически пресконференции ”, подчерта Иванов.

По думите му страната ни се намира в уникален момент. „От една страна България има конкретни възможности в рамките на месеци, година – две да подобри сериозно своето положение, или доста сериозно да го влоши. Разликата е дали ще има правителство. И то правителство, което да може да прави реформи и да има енергията, амбицията и волята да движи напред страната”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    76 9 Отговор
    Американски комуняк от тъмночервения род Бойкикеви пак се е изрязал публично и смърди та се не трае!
  • 2 По-грозна муцуна

    65 9 Отговор
    бг политиката не помни,Жельо беше Ален Делон в сравнение с този..
  • 3 Така е Ристьо

    74 9 Отговор
    Благодаренеи на отрочетата на пребоядисаната червена мафия - като тебе самия.
  • 4 Няма

    41 7 Отговор
    равна ! И първа в света по намаляване на населението !

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грантояд продажен

    63 10 Отговор
    Хващай сала към Росенец с дебелия син на партията Мирчеff да се тръшкате пак пред сарая предизборно, че нещо не ви виждам кампанията с другите боклуци - пп.
  • 7 Гост

    62 10 Отговор
    Онзи ден в Пловдив, този ДРУГАР, беше на посещвние в гарада, беше заобиколен от "верни" фенове, но НИКОЙ от хората не се здрависа или поздрави ДРУГАРЯ, да се чудиш от КЪДЕ вадят тези хиляди гласове???
  • 8 Че е така, така е

    59 8 Отговор
    Обаче не си ти, Пинокио, човекът който ще я оправи.
    Щото ти си слуга на чужди интереси и в момента в който се окажеш във властта ще започнеш да ги обслужваш тия интереси.
  • 9 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    23 37 Отговор
    "България продължава да е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС"
    Защото българските политици са най-некадърните, най-необразованите, най-корумпираните, най-лакеските в целия ЕС. И защото българските избиратели, които си избират/гласуват за такива политици са най-необразованите и най-робите ... в целия ЕС.

    Коментиран от #24

  • 10 лаик

    49 7 Отговор
    Все си мисля, че лицето Христо мечтае да заеме мястото на Гешев. Тогава няма вече да се говори за корупция, щото ще си я ползва тихичко.
  • 11 Здравей мравояд

    50 12 Отговор
    Само Възраждане. Ти си на каи6ка

    Коментиран от #26

  • 12 Червената издънка Бойкикев

    50 6 Отговор
    Явно смята да ни дооправи като ни вкара в чуждата война на своите американски "демократични" господари.
  • 13 "ПП" ПеПераси + "ДБ" Дърти Болшевики

    44 5 Отговор
    Ами ,логично е - ти (Ице) и твоите ортаци ни нагласихте така , а сега с безподобното си нахалство ... искате пак да управлявате ???!!! То ,бива човек да е гьонсурат ,ама ... чак толкова ... хич не бива !!!

    Коментиран от #19

  • 14 Въпрос с повишена трудност

    12 25 Отговор

    До коментар #4 от "Няма":

    Стига сте писали с това "намаляване на населението", с демографска криза ... Преди 120 години България е била 3 млн пък не е изчезнала и сега е 7 млн.

    Не трябва да е цел Българите да станат 10 млн или 20 млн, населението трябва да е съобразено с ресурсите, т.е. територията на държавата. С територията, която е остане като се извадят неплодородни високи планини, резерватите без човешко присъствие съхраняващи природата ...

    Коментиран от #47

  • 15 Жалка работа

    33 6 Отговор
    Пинокио докато беше слуга на Тиквоний,други работи говореше.
  • 16 Ост

    34 4 Отговор
    А ако вземете вие власта не даи си боже ще цъвнем и вържем а .ще станем наи бедната и наи курумпираната в СВЕТА бе боклук
  • 17 666

    29 5 Отговор
    Как няма да сме най корумпирани с тази крадлива шайка на Радев. Гешев вече трябваше да арестува Кокорчо Кирето и Хр. Иванов за заговор срещу държавата и кражби в особено големи размери. Какво чака тези негодници да го махнат като главен прокурор ли.

    Коментиран от #20

  • 18 Пловдив 1912

    23 4 Отговор
    Бате , ти не си ли в Украйна...Зеления те призовава в Бахмут, не си ли чул ...не се прави на глух , нали си войнолюбец...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ко Не

    24 2 Отговор

    До коментар #17 от "666":

    Ма ние сме си така от 33 години вече , ти да не излезе от кома сега ?
  • 21 Така е

    26 5 Отговор
    заради продажници като теб в управлението на държавата.
  • 22 Българка

    8 29 Отговор
    За да стане България нормална европейска държава, за да живеем българите по-добре, то трябва спешно да се направи правосъдната реформа. Каскетурата да се преоснове, а Каскетът след съд да ходи при бай Ставри! Хората от ПП-ДБ са двигател за по-добър и справедлив живот на българите. Нека ги подкрепим

    Коментиран от #29, #32

  • 23 Ха ха

    28 3 Отговор
    Ице,колко години ядеш от Соросоидната ясла и все едно и също говориш,борба с корупцията и против гл.прокурор.Грам експертиза нямаш,защото никога не си практикувал,както ти така и Надка.Ти и твоята клика сте най големите продажници и българоубийци.Никога не си служил на България,а само на Америка.Скрий се и млъкни,срама нямаш.
  • 24 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане":

    Защото българските политици са най-некадърните, най-необразованите, най-корумпираните, най-лакеските в целия ЕС. И защото българските избиратели, които си избират/гласуват за такива политици са най-необразованите и най-робите ... в целия ЕС.ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ За политиците ни съм съгласен ,те са такива още от зараждането на ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА та досега,За избирателите какво да кажа .Да имаше възможнот да си внесем отнякъде кадърни политици щеше да е добре .ама няма.
  • 25 Иванушка🇺🇲

    17 5 Отговор
    Вече две години откакто е на власт др. Радев и неговата банда ПП и ДБ се краде безогледно. Докараха ни до фалит и искат пак да управляват. Не знам как е възможно някой да гласува за тия дебили и комунисти. Тази ОПГ трябва да е в затвора.
  • 26 Механик

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Здравей мравояд":

    Копейкин да ти плати курс по ползване на клавиатура.
  • 27 ТаУмВзе

    16 3 Отговор
    За тва ли раздават торби със Шпек и фафли по оградите? БЕЛЕНЕ
  • 28 И ще продължава

    11 4 Отговор
    докато има продажна гнус като теб, докато сте жалки продажници, докато правите проекти на мафията като ПП, ДБ и ГЕРБ! Нищожества лъжливи!
  • 29 От кога

    21 3 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    жалки лъжци и слуги на задкулисия като ПП и ДБ, плащащи на глушпаци за лъжи, са двигател за теб? Щото за мен лъжеца е тотално дъно!
  • 30 Дедев

    18 3 Отговор
    Пинокио или Буратино?
  • 31 ганев

    13 3 Отговор
    ЕЕЕЕЕ ТОЗ КАЗА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИСТИНАТА А ЗАЩО ЗАРАДИ НЕГО И ПОДОБНИ НО СЕ РАДВАМ ЧЕ ГОСПОД ЩЕ ГО ПРИБЕРЕ СКОРО АМА НЕ В РАЯ
  • 32 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    7 8 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Напълно сте права.В една държава куца ли съдебната система няма оправия.За съжаление корупцията в съдебната система е по лошо нещо от политическата такава.Тези които трябва да се борят с корупцията и беззаконието в страната ни ( съдии,прокурори,следователи) и те са затънали до гуша в корупция и не се вижда изход от това положение според мен.

    Коментиран от #48

  • 33 Мен ми е...

    11 2 Отговор
    ....страшно странно, че нито един политик не назова виновните политици поименно, отговорни за тази класация! Нито един политик не показа воля и ве се престраши да застане срещу БГ политиката... Тва е жалко....
  • 34 Тошко

    10 4 Отговор
    Крадливи плъх
  • 35 НЯКОЙ

    3 16 Отговор
    ГЕРБ отсега намекват, че ако не са част от правителство, ще пречат ! Така че ако народът отново се прави на обиден на някого и не отиде да гласува, ще получи нова порция хаос и беднотия ! Защо е слаба, унизена и бедна държавата ни - първо заради склерозиралото мислене на българите, да не кажа простотията и второ заради лакомията на голяма част от т.н. политици, за които политиката е бизнес, да не кажа начин да се краде от общото ! Трябва да се гласува за коалицията на ПРОМЯНАТА, която събра всички прогресивни хора в България, това е правилният избор !

    Коментиран от #36, #54

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 и ти си отговорен

    13 3 Отговор
    За бедността в България.
  • 38 НЯКОЙ

    1 11 Отговор

    До коментар #36 от "Е кой гласува за мафия и лъжци като ПП и":

    Ти въобще употребяваш ли си главата по предназначение или пишеш каквото са ти казали ?

    Коментиран от #40

  • 39 Да,да

    9 8 Отговор
    Благодарение на кой ? Естествено на ГЕРБ КРАДЕНЕ ,КРАДЕНЕ И ПАК КРАДЕНЕ . ПП , царе на лъжата. ДБ, за долари не родина ,а майка ще продадът. Всичките тези са една ясла и ще правят каквото им кажат.
  • 40 Видно да

    12 6 Отговор

    До коментар #38 от "НЯКОЙ":

    щом мразя лъжци, крадци и слуги на мафията като ПП и ДБ!
  • 41 смешник:нещо прокара ли докато беше в нс

    15 4 Отговор
    ицко: България продължава да е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС
  • 42 тиквунов:аз се борих против корупцията и

    6 4 Отговор
    Ако живеех в Бургас, всеки ден щях да правя протест там и да питам защо не пуснат готов път, това заяви лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов, който е на предизборна обиколка днес в Бургас.
  • 43 Маджо

    17 5 Отговор
    Не са обаждай съсел! Ти си само слуга
  • 44 МОШЕ

    13 5 Отговор
    да,да заради хора ката христо продаващи България на дребно под масата
  • 45 Българка

    17 3 Отговор
    Христо Иванов: България продължава да е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС"

    И основен виновник за това си ТИ , ортака ти Атанас ДС-то и останалите айдуци от ДБ и ПП.
  • 46 Красимир Петров

    15 4 Отговор
    А Маджо какво мисли по въпроса
  • 47 Отговор с повишена лесност

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Въпрос с повишена трудност":

    Право си! "Не трябва да е цел Българите да станат 10 млн или 20 млн", цел требе да е в България да останете сал "умните" и "красивите"...
    ПП. Чудя се как швейцарците да речем още не са се повели по "футуристичното" ти виждане (около 70% от територията на Ш. е заета от Алпите и от планината Юра, но гъстотата на населението е 207 души на кв.км. Или пък израелците - 50% пустиня при гъстота на населението 442 души на кв.км. За сравнение: в България планинските терени (с над 600 метра надморска височина) заемат 23% от площта, гъстотата на населението е ... 63 души на ке.км.
  • 48 ВУЙЧО ШУМИ СТАМАТОВ

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ":

    И за "двигателя" ли е права 😏?
  • 49 шопендар

    6 0 Отговор
    И ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ АЛЧНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ
  • 50 Минева

    5 11 Отговор
    Успех, господин Иванов на втори април!
  • 51 Помним продажнико

    12 2 Отговор
    "Казваме, че са мафия, за да сме бели ние!"

    Това казва всичко за вас!

    Коментиран от #56

  • 52 Гандалф

    10 2 Отговор
    Много ми е чудно...как човек които е корупционер...се бори с корупцията..и разтяга локуми...
  • 53 Механик

    8 1 Отговор
    Ауууу, добре че бях ял преди да погледна тая снимка!
    Поредното доказателство, че мекерeтата на сорос винаги изглеждат отврат.
  • 54 НЯКОЙ СИ

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "НЯКОЙ":

    Аз за коалицията на ПОДМЯНАТА няма да гласувам...не че при сегашния "асортимент" от "политици" в България си струва изобщо да се гласува...
  • 55 Пинокио не си ли в Украйна

    9 1 Отговор
    Пинокио къде те бяха скрили краварите в последно време?
  • 56 Вярно, че така беше

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Помним продажнико":

    И тоя не знаеше, че живото излъчване работи и се изцепи по повод лъжите им срещу ИТН! Стадото бързо забравя истината и кой е мафията и затова все си избира мафията!
  • 57 хайде и тоя

    8 1 Отговор
    Продължава наистина бай Ристьо.. заради такива като теб продажници и майко продавци......
  • 58 мдда

    3 3 Отговор
    Още повече след като комунистите дойдоха на власт.
  • 59 бай Иван

    4 1 Отговор
    О неразумни юроде! Що се отрече от фамилията и рода си и се продаде на американците.
  • 60 Така де

    0 1 Отговор
    Ало, Иванов, вземете си озаптете президента! Хептен се излагате вече!

    Коментиран от #61

  • 61 мдда

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Така де":

    Ще го озъптят след като му направят имийчмънт и го отстранят от поста. не се притеснпвай за това!
  • 62 Ристо, Ристо

    1 0 Отговор
    Ти ли говориш за корупция бе Ристо. Тия къщи по света с какво ги купуваш. Тия джипки с които те разнасят на кой са бе Ристо. Народа е беден от такива като тебе и шайката около теб. Цял живот да не работиш нищо и само далавери - за милиони.
    Ти що си нагъл и долен......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове