Last news in Fakti

25 Март, 2023 16:42 805 26

Стефан Янев: Спешно трябва да разрешим политическата криза

  • избори-
  • коалиции-
  • български възход

„Български възход” ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете набългарите, които разпознават националните интереси

Стефан Янев: Спешно трябва да разрешим политическата криза - 1

„В последните две години страната ни е в криза – политическа, икономическа,финансова. Затова визията, желанието, дейността и действията на всички нас в“Български възход” са насочени към разрешаване на политическата криза, която даваотражение на всичко останало.“ Това каза Стефан Янев по време на среща съссимпатизанти. И допълни, че от първия ден на 48-то НС говоренето между партиите е било през скандал и лепене на етикети.

“Ние от “Български възход” говорихме за диалог, за взаимодействие, за съвместни общидействия в търсене на решения, които да са в интерес на всички български граждани.Ако нашето устойчиво поведение е дало пример и сега имаме този резултат, смятам, четова е едно добро начало за бъдещата работа на 49 парламент.”, допълни Янев.

Янев представи приоритетите на партията.Решението за бъдещето на България се състои в разумния диалог между всички партии,но не на всяка цена, а диалог с онези партии, които споделят визията за развитието настраната ни и за защитата на националния ни интерес, смятат от партията.

"Български възход” ще застане на тази страна, която предложи коалиционноспоразумение. Така председателят на партията Стефан Янев отговори на въпрос с ГЕРБ-СДС или с техните опоненти би управлявала в бъдещия парламент. По думите на Янев всички останали варианти могат да са предпоставка за задкулисие.„Ние не искаме това”, категоричен е той. „Дошло е времето за диалог, единство икомпромиси.“

Стефан Янев обяви, че в следващите седмици „Български възход” ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете набългарите, които разпознават националните интереси.

„Един от належащите и приоритетни проблеми за разрешаване е инфлацията. Ние от“Бългаски възход” казваме, че таван на цените не е решение. Ако има мерки, които са извън пазарнитетова означава, че по-скоро ефектът ще бъде дефицит на определенистоки, отколкото да се регулира пазара. Предложението на “Български възход” е напърво място държавата да направи своите регулаторни органи по-активни в действиятаим, включително ако е необходимо със законодателни промени, без те да изкривяватпазара.“

Регулирането на пазара трябва да стане със съчетание от мерки, насочени къмстимулиране на българското производство.Инфлация се бори с производство, а не с повишаване на цените и на потреблението.Предлагаме Българската банка за развитие да подпомага малкия и средния бизнес и вчастност българските земеделски стопани, за да може произведената продукция да едостъпна за всички.Това е мярка, която може да даде ефект още до края на годината и още в началото на работата на 49-тото НС може да се изпълни при разумен диалог свсички партии.

По отношение на финансовия доклад, от партията задават въпрос, на който отговор досега не са получили - защо служебното правителство още преди три или четири месеца гръмко обяви, че няма да внесе бюджет в 48-то НС, защото това не му е работа, а няколко месеца по-късно същото служебно правителство излиза пред българските
граждани и казва, че държавата е в опасност, финансовата система е пред колапс и предлагат изключително рестриктивен бюджет?

“Нашият прочит е, че не вярваме на първоначално огласения доклад, че ситуацията е критична, защото след това имаше достатъчно изказвания, които бяха противоположни на тези и че няма нужда от паника.“

„Средата в България е подходяща за инвестиране. Проблемът, който имаме е ефективността на институциите това как те си вършат работата. Когато имаме работещо правителство, това е сигнал към за стабилна среда за инвестиции. Необходими са работещи механизми за прилагане на правила за развитие на бизнес,“ каза още лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Крум Зарков

    36 2 Отговор
    Под зелената глава от 4% си. Там сте заедно с чалгаря.
  • 3 Незнайно кой...

    32 2 Отговор
    Тоя чува ли се кви ги дрънка.Менте.
  • 4 С коя мафия

    33 3 Отговор
    ще разрешаваш кризата? С тази зад ПП и ДБ или с тази зад ГЕРБ и ДПС? Че с която и да я разрешиш, тежко и на България! Но стадото си заслужава да е крадено и ограбвано, защото само избира проектите на мафията и само блее по лъжите и не търси истината!
  • 5 ....

    34 2 Отговор
    Стефчо е мързелив, незнаещ и лицемерен потрес, който само вкисва парламентарната супа. "Български възход" е непредсказуема формация, събирана както падне от отпадъци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 дядото

    26 1 Отговор
    политическата криза не може да бъде разрешена от хората които я предизвикаха- и вътре и вън от страната
  • 8 Перо

    33 1 Отговор
    Пенкелер партия, без никаква политика и идеология! Не можеш да си съгласен с всички партии, вкл. джендърските и да си защитник на националните интереси! 3/4 от партиите са на ръководство към чужди посолства!
  • 9 ха ха

    14 1 Отговор
    “Нашият прочит е, че не вярваме на първоначално огласения доклад, че ситуацията е критична, защото след това имаше достатъчно изказвания, които бяха противоположни на тези и че няма нужда от паника.“/ нема да вервате на очите си , а ще слушате какво ви говоря
  • 10 Васил

    9 7 Отговор
    Точно ти ли бе скапано кремълско чучело.
  • 11 Павел пенев

    21 1 Отговор
    Този масон не успяха да го реализират във властта, а в следващото НС няма да го има.
  • 12 ссс

    13 5 Отговор
    Спешно, ти и зеления чорап трябва да ни освободите от присъствието си!
  • 13 мдда

    15 1 Отговор
    Янчо, то хубаво да я резрешим, ама явно няма да си ти човекът!
  • 14 а ааа

    13 1 Отговор
    Ава Стефчо издухай си нусЪ мама.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Оффф ,

    7 1 Отговор
    БКП и решение на кризи ? Хайде стига , де , несериозно е !
  • 17 Генерал Плужек

    11 1 Отговор
    Отварям пешовете във всички посоки.
  • 18 Ето го

    14 2 Отговор
    Новият Златен пръст....ще крепи продажното правителство на всяка цена.....Генерал.......продажник това е този.....срам и позор.....
  • 19 АМАН

    13 1 Отговор
    АМАН ОТ ЛАКОМИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ спешни спасители, КОИТО ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА НИ В БУНИЩЕ. РОЯТ СЕ ЕЖЕМИНУТНО КАТО МУХИ МЕСАРКИ И НЯМА, НЯМААА СПАСЕНИЕ, ЗАЩОТО НИЕ ИЛИ СМЕ ПРЕКАЛЕНО ТЪПИ ИЛИ ВСИЧКИ СМЕ НАЦИЯ ОТ ЕДРИ И ДРЕБНИ ТАРИКАТИ БЕЗ МОРАЛ , БЕЗ СРАМ, БЕЗ ДОСТОЙНСТВО.
  • 20 ,,далаверата на калпак,,..

    3 1 Отговор
    Това е решението,
    ако се крадат примерно 7.2 милиарда -делете на 240 и ще се кротне държавата.
    Така направете и с комисионните по кредите и други подобни.
  • 21 нннн

    8 1 Отговор
    Що за гьнсурат трябва да си, да знаеш, че влизането ти в парламента е много-много съмнително и да се самопредлагаш за коалиция и участие в правителство?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Освен

    3 0 Отговор
    Да слагат агитационни материали по чистачките на колите друго постижение няма да имат
  • 24 Я Я Я Я ДА

    2 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РУСКИТЕ ШПИОНИ - ТОВА Е ГЛАВАТА НА БЪЛГАРИЯ Р . Р . И ДРУГИТЕ ОКОЛО НЕГО .....................................................................................................................................................
  • 25 Минева

    5 0 Отговор
    В НС щял да подкрепи за правителство без значение кого при условие то да е коалиционно т.е и яневото да е някакъв министър. Бастунджийски мераци.
  • 26 Асенчо

    0 0 Отговор
    каза лидера на партия БВ (Бира и Вино, а дей рачията?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове