Last news in Fakti

1 Април, 2023 16:04 1 832 24

Богдан Милчев: По-тежките санкции от КАТ само ще усложнят проблема

  • богдан милчев-
  • кат-
  • пътна полиция

В София имало само петима системни нарушители на правилата за движение

Богдан Милчев: По-тежките санкции от КАТ само ще усложнят проблема - 1
Снимка: Нова ТВ

По-тежките наказания за нарушителите на пътя, които влязоха в сила от 28 март, са изключително погрешна мярка от страна на МВР, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Според него затегнатите санкции ще задълбочат проблема, вместо да го решат.

"Точковата система е създадена с цел да се въздейства върху системните нарушители, за да им се вземе шофьорската книжка и да се превъзпитат. За 2022 г. в София са взети шофьорските книжки само на петима души.

Това означава, че в София има петима системни нарушители. МВР не води статистика колко са системните нарушители, но според данни на международна компания системните нарушители в България са около 20 хиляди души", заяви Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да де

    31 3 Отговор
    Че кой е казал, че системата трябва да работи за да се намалят нарушенията. Всичко се прави за да се увеличи сухото за катаджиите.колкото са по-високи глобите толкова повече е сухото.
  • 3 Гошо

    15 1 Отговор
    Институт за пътна безопасност (ИПБ) е водещата българска неправителствена организация,"
    Уточнете пръво каквиса тия от тоя "институт" после ги цитирайте
  • 4 Студопор

    15 0 Отговор
    Значи едни хора ще правят едни нарушения, но ние не трябва да ги санкционираме, защото не ги правят системно. Значи, ако аз съм карал с превишена скорост миналата година, тази година вече няма проблем пак да се пробвам, защото не е системно. Някой може ли да дефинира кое в случая е "системно" и кое не?
    А това, че са отнели книжките само на 5 човека, означава, че само те не са подкупили ченгетата. Останалите са си платили и са се разминали по-леко. Това е.
    Не виждам защо системата да е грешна. Престъпление и наказание - това е.

    Коментиран от #5

  • 5 МилЮционер

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Студопор":

    Ах тебе да та барна книжка няма да видиш

    Коментиран от #17

  • 6 ШАфиор

    11 0 Отговор
    Трябва да се изрежат храсите
  • 7 МИУИ ВАНИУИ

    2 0 Отговор
    ТОЗИ ДАВА
  • 8 Глупаци

    11 1 Отговор
    Еми тогава да няма никакви санкции и всеки сам да си преценява, смешник.
  • 9 бате Венци лопатката

    8 2 Отговор
    Та казваш бате Венци ,малко реклама на новативие!Не е лошо.лешоядите се подкрепят винаги!Но защо да плюем катаджиите!Тези момчета ли са виновни за хилядите недисциплинирани дебили,които карат пияни,дрогирани или си играят с телефоните при 100 км в час!А какво стана със сагата с руснаците,които според теб се бият с малки лопатки?Може би вече са с кирки!Евтин американски слугинаж

    Коментиран от #15

  • 10 Да бе да

    14 3 Отговор
    "Според него затегнатите санкции ще задълбочат проблема, вместо да го решат."

    Дай да не ги глобяваме изобщо🤪
    От къде го извадихте този плешиФТ гений😂😂

    Коментиран от #12

  • 11 нннн

    11 0 Отговор
    Нарушение е, ако превишиш скоростта с 10-20 км. Ако я превишиш със 100 си е тежко престъпление.
  • 12 То е ясно

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    И тоя примат е слуга на некой.
  • 13 Къф е тоя

    10 3 Отговор
    смешник та трябва да ни интересуват смешките му.
    - Мии, некадърник некакъв, който се напряга да мине за умен
  • 14 едно време

    7 1 Отговор
    Като нямаше корупция, хората се снабдяваха с полицейска палка и я слагаха на задното стъкло да се вижда. После полицаите не спираха по-лъскавите коли защото само мутрите можеха да карат лъскави коли. Но нещата търпят развитие и нещо се объркаха, та полицаите гониха Деси три светофара докато я настигнат . . .
    Спомняме си как глобиха инвалида на кръговото, но има хора които не искат да си спомнят.
    С две думи, глобите се налагат като данък КАТ, а тези които правят нарушенията са недосегаеми.
  • 15 всъщност, кое е нарушение?

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "бате Венци лопатката":

    Колко дебили с книжки карат с 30 км в час на лявата лента? Колко от тях седвижаттържествено и създаватколони и после отчитат резултата когато някой не издържии ги надмине по дългата колона?
  • 16 Този дървен философ

    7 1 Отговор
    Предлага ли решение или прави само констатации както обикновено.
  • 17 Студопор

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "МилЮционер":

    Даже мога да ти кажа и къде точно да ме барнеш... ;)
  • 18 9689

    4 0 Отговор
    Богдане,сладкодумен си ама какво работиш?
  • 19 Име

    1 0 Отговор
    Всеки час правят нарушения - наскоро пресичах пешеходна - ако сложат светофар - ще нервничат, че трябва да се чака.

    С две думи - излишно племе.За моя радост - се освестват - временно.

    Нито разбира от кормуване - нито има пари и все пак пърпори.
  • 20 Дрън дрън та пляс

    1 0 Отговор
    Тежки санкции за рецидивистите
  • 21 Цампуков

    4 0 Отговор
    Този се оказа обикновен милиционер какъвто си беше преди да бъде спуснат в КАТ София. Всички я знаят панацеята но никой не я иска. Контрол, камери и глоби със събираемост наравно с данъците. Тогава всички ще са равни и ще се научат да спазват правилата. Карай всеки месец с минус 1000 лева, пък да те видя колко ще издържиш и с тази шофьорска книжка без точки.
  • 22 Пешеходец

    1 0 Отговор
    Да направят глобата, например за паркиране на тротоар 1000лв с 1 месец акция на КАТ и ще видите как ще спрат да се катерят тарикати, дебилни куриери и доставчици по тротоарите уж за 5 мин. Какво аз да го чакам "5 мин..." Дебили безмозъчни !!!
  • 23 Гост

    0 0 Отговор
    Че то нищо в България не се прави с цел да работи...погледнете закона и ще видите ,че е мъртво-роден.Няма как да те спрат видимо неадекватен или участващ в ПТП и да можеш да отказваш тест или ако автомобилът не е на твое име да неможе да се спира от движение.Това са пълни глупусти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове