Last news in Fakti

4 Април, 2023 08:35 1 137 27

Проф. Константинов: Стабилно правителство ще има само ако първите двама направят коалиция

  • проф. михаил константинов-
  • пп-
  • герб-
  • избори-
  • правителство

Ако сравним тези резултати, с тези от предишния парламент, ще се види, че в него ГЕРБ имаше 67 мандата, а сега има 69. А двете партии ПП и ДБ имаха общо 73 мандата, а сега имат 69

Проф. Константинов: Стабилно правителство ще има само ако първите двама направят коалиция - 1

За стабилно правителство може да се говори само ако първите двама направят коалиция. Това каза в Аудиокаста на "Фокус" "Това е България" проф. Михаил Константинов, дългогодишен заместник-председател на ЦИК. "Тази коалиция ще има 133 депутати, което е абсолютно достатъчно и няма да се интересува от другите 4 партии. Но това е свързано с огромни проблеми и за двете страни. И повече за ПП-ДБ, защото те влязоха в изборите с много червени линии. Видя се, че те губят с пет мандата, толкова са по-назад от ГЕРБ", каза Константинов.

"Ако сравним тези резултати, с тези от предишния парламент, ще се види, че в него ГЕРБ имаше 67 мандата, а сега има 69. А двете партии ПП и ДБ имаха общо 73 мандата, а сега имат 69. Тоест, докато ГЕРБ печели два мандата, те губят 9", добави проф. Константинов.

По думите му, ГЕРБ са монолитна партия и засега Борисов държи пълен контрол, те нямат вътрешни проблеми. Докато коалицията ПП и ДП е в много тежко положение. "Един бивш техен министър призова някои хора да си ходят. Това не прави коалицията в добра кондиция, която да води стабилни преговори, защото е пред разпад. Някои техни членове може да търсят контакти с ГЕРБ, може като цяло ДБ да напусне коалицията, а може и депутатите поединично да напускат. Ще се получи ядро около ГЕРБ с депутати доста верни, защото те няма да имат шансове повече да влязат в парламента за следващите избори", поясни проф. Константинов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    22 5 Отговор
    Първите двама са хвани единия удари другия !

    Коментиран от #4

  • 2 Бамбука

    32 3 Отговор
    Мафията си има професор.
  • 3 Абе...

    23 6 Отговор
    Тоз чува ли се какво говори бе..... Стабилно правителдтво ще има, ако първите двама напълно изчезнат.
  • 4 Важното е Израждане

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    Да бъдат в пълна изолация!Тук е ЕС!
    Жик так

    Коментиран от #6, #19

  • 5 Пич

    20 3 Отговор
    Верно ли бе.....???!!! Още отпреди изборите натъманявате цирка , който се състои само от клоунада !!! Дори от Козяк опитват да ни хлъзнат с внушения , че Бойко може да се коалира с БСП и ДПС ! Бойко не е идиот , целта е , когато после се гушне с Ристе и Кире , излъганите електорати съвсем по балъшки да се зарадват , че не сте гушнал с ДПС и БСП ! Козяк остана само с тези два коня , и не иска да ги осакатява !!!
  • 6 А бе,

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Важното е Израждане":

    израждане в Майчин дом, бе !
  • 7 СИГУРНО

    19 3 Отговор
    Тоз измислен професор по нищоприказване пак ще е назначен на щат - да лъска цървулите на боко
  • 8 Търпение нямам

    18 2 Отговор
    Да го видя...Ще се назлъндисват малко от кумова срама, ама ще се вземат. Любопитен съм обаче избирателите им как ще го преглътнат..Въпреки че, едните са администрация, другите са от разни НПО- та, та едва ли ги вълнува особено...Важно е да продължат обществени поръчки и грантове...
  • 9 Гост 2

    18 3 Отговор
    Събрете кучето и котката в една клетка и им гледайте сеира. А , тези, които държат на всяка цена да има правителство да си припомнят поговорката, че на сила хубост не става.
  • 10 Иска да каже, яко крадене

    20 2 Отговор
    ще падне, ако първите двама се съберат. Тогава съвсем ще ни довършат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вълк единак

    9 7 Отговор
    ПП никога няма да направят правителство с Герб, професоре на герберите

    Коментиран от #15

  • 13 Бацко

    6 2 Отговор
    Асечно да се готви - скоро гyш и после мyш, а посланик Мъртън ще кумува.
  • 14 НЯКОЙ

    5 7 Отговор
    Големите глупости започват да ескалират ! Коалицията си е ясна предварително и тя е ГЕРБ, ДПС, БСП ! И тази коалиция си има задача - също уточнена предварително ! И кой е поставил тази задача - ще разберем допълнително ! Време е някой добре информиран автор да напише книгата "Криминалната политика в България и българските зависимости" !

    Коментиран от #17

  • 15 провинциалист

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вълк единак":

    А какво друго ще направят ПолитическитеПроститутки, при положение, че точно за това са там?
  • 16 Баш софиянец

    13 1 Отговор
    Горката България! Едните се родиха уж като опонент на другите. Какво излезе - вместо само едните да крадат, към тях се добавят и другите. Пък даже и предават цялата държава в чужди ръце барабар с народеца й. Горката България!
  • 17 Тъмен субект

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "НЯКОЙ":

    ОБраян като идва поръча герб и пп да направят правителство и кои закони първо да приемат. Така и ще стане.
  • 18 хихи®

    6 3 Отговор
    Нищо стабилно няма да има има ли ги Хардвардските Измамници
  • 19 Важно е

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Важното е Израждане":

    Да се знае, че ти си укрофашист
  • 20 Момчил

    8 2 Отговор
    Дано не направят правителство, но въобще не е изключено. Наивните гласоподаватели на ПП ( п.лни п.дали) и ДБ ( да е.а и бастуните) си въобразяват ,че двете партии били с евро ориентация,а те просто са поредните крдци и ще следват този ,който им плаща ,дори да са китайците. Доказаха се като крдци докато управляваха, дори имат общи кадри с ГЕРБ СДС ( за справка - Христо Иванов и ген. Атанасов сабили съответно в ГЕРБ и СДС ). Не знам с чий акъл вярват,че хора били преди това в герб и СДС са нещо различно от т
    Герб и СДС само защото привидно сега са се пребоядисали. От 90-та насам почти всички в парламента минаха през коя ли не партия в името на кокала. Така че не е изключено едни крдци да се разберат с други крдци и да съставят правителство. Заблудените гласоподаватели на ПП ДБ ще гледат после невярващо.
  • 21 Пенсионер

    7 0 Отговор
    Мишо и сега Правителството на Гълъб Донев е стабилно и какво направи с пенсионерите? Отряза ги и не дава Великденската добавка.Свиди им се. Това коментирай, а не излишно да се напрягаш над имагинерни величини.
  • 22 кйлб44

    6 1 Отговор
    Големият губещ са ПП, щото хартиената коалиция прецака умишлено машинния вот с уж новата хартия. Колко бюлетини от машинния вот не са отчетени, никой няма да каже. Колко бюлетини на хартия за ПП са задраскани, никой няма да каже. ГЕРБ/ДПС изиграха ПП, както се очакваше. Продажната Нинова стои в основата на хартиената коалиция. Тая същата да излезе пред пенсионерите и да каже защо няма да има Великденска добавка.

    Коментиран от #23

  • 23 Пенсионер

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "кйлб44":

    Никой политик сега няма да излезе и коментира Ве.икденската добавка, която Правителството не дава на пенсионерите. Пари има, но за друго, не и за Народа.
  • 24 Мишо процента

    3 0 Отговор
    Нагласени избори - стабилно правителство. Или как да изкопаем дупка на дъното.
  • 25 Абе не знам,но

    1 0 Отговор
    Няколко неща са сигурни,още при старта на НС.Избират предеседател.На другия ден,ще се прескачат,кой да изпразни военните складове, във вид на помощ" за 🤡.Ще бъдат в пълен синхрон и за 🤡,и за още няколко милиарда, за да се "пазим " От кого- не става ясно,след като сме заобиколени само от съюзници.Та честито Българане.Честито ти бъдещо евро- пак от тях.Ще смъкнат изкуствено бройката под 400 х( бъдете сигурни) и в НС същите евроатлантици ще му ударят Вето.Направят ли това,на козяк не му пука,дали ще има МС.
  • 26 Съсед

    1 0 Отговор
    Мишо Константинов го гонят като мръ сно куче от магазините в Лозенец. Не може да си купи дори хляб. За водка да не говорим.
  • 27 Дълго_Име

    0 0 Отговор
    Дъртият Мишокможе само да "пророкува", не и да излага тези ... Само да припомня, че Мишокът предвиждаше близо половин милион гласа повече на този вот заради хартиената бюлетина. И какво, бе Мише, какво предсказваше, какво се получи?
    Та и сега с предсказанието с коалицията ГЕРБ-ПП/ДБ. Време е да "слезеш от сцената"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове