Last news in Fakti

6 Април, 2023 12:54 2 380 29

Владимир Йончев и Петьо Цеков дадоха рецептата за правителство

  • владимир йончев-
  • петьо цеков-
  • избори-
  • правителство

Възможности за изход от кризата

Владимир Йончев и Петьо Цеков дадоха рецептата за правителство - 1
Снимка: Нова ТВ

На изборите има ясен победител - ГЕРБ - и изцяло тяхна отговорност е да сглобят правителство. Дойде времето да се види тяхното политическо майсторство. Най-големият икономически ръст се повдигна по време на кабинета "Петков", тогава се живееше добре.

Това разкри пред "Нова телевизия" Владимир Йончев от Offnews.

Има два реалистични варианта за правителство - коалиция между ГЕРБ и ИТН с подкрепата на ДПС или правителство на малцинството на ГЕРБ, без знакови политически лица, което да бъде крепено за приемането на бюджета до септември. Коалиция с ГЕРБ ще бъде краят на ДБ. ГЕРБ, БСП и ДПС също са ясна коалиция, която свали работещото правителство на ПП", подчерта той.

Петьо Цеков от вестник "Сега" смята, че от известно време сме в ситуация, в която никой не иска да вземе властта. "Всеки в момента калкулира загубите си - те са не само имиджови, а всякакви. През последната година и нещо Борисов работеше в посока, че е естествено ГЕРБ и десните да са в коалиция. Сега 75% от електората на ГЕРБ казва, че това е съвсем естествено. Около 40% от гласувалите за ПП-ДБ подкрепят такава коалиция. Ако се сформира конституционно мнозинство, ще бъде най-добре - всички партии без "Възраждане". Само една група хора от ПП спира коалиция с ГЕРБ, от ДБ са по-склонни на това", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    21 8 Отговор
    ГЕРБ+ДПС+ИТН+ няколко купени = кражби х 2

    Коментиран от #6

  • 2 да де

    27 10 Отговор
    Гербавите са токсични който се е заигравал с тях винаги е изгарял.

    Коментиран от #9, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Минева

    17 7 Отговор
    Джипко бибитко да се коалира с чегърт хаджи, възможно е - те са си свои.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 без имена

    13 7 Отговор
    при виденов заплатата беше 3000 лв. тогава беше най-добре. тия приятели на дъгата изкривяват нещата както винаги.
  • 8 Всички знаят че

    17 4 Отговор
    Итн ще правят това което им наредят от дпс така че може явни можи скрити коалиции ще подкрепят герб защото от итн знаят че разпадне ли се парламента остават завинаги отвън като некадърници и Доган ще си намери други подлоги
  • 9 Русофил

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    И ДПС и ИТН също са токсични. Коалицията им се казва Токсика.
  • 10 Георги

    17 3 Отговор
    А какви са тия двамата за да ни занимавате с техните "мудри" мисли ?
  • 11 Ела и виж

    16 10 Отговор
    ППДБ , ако бяха първи, щяха да направят правителство на малцинството, поемайки всички рискове и негативи от това. Нямаше да се свалят с всички както прави ГЕРБ. Обаче Боко го друса шубето и ще гушне и копейките само и само да има мнозинство в НС.

    Коментиран от #16

  • 12 нео

    18 0 Отговор
    Рецептата е народа да излезе и да изрине всички политици .Румънците успяха и сега са много добре .
  • 13 Лоджи ка

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Твърдението, че "На изборите има ясен победител" е некоректно! Изборите не са бойно поле, не са улична битка или ринг. Изборите са представяне на различни идеи и възможности за начините, методите и политиките на отделните партии посредством които животът на хората ще стане по-добър и по-спокоен от сегашния. И които идеи и възможности предпочетат избирателите, техните носители биват натоварени с отговорностите да го направят този по-добър и по-спокоен живот по техния начин. При всички случай победител е суверенът на властта - Народът. При положение, че 60% въобще не отидоха да гласуват, а 5% гласуваха за не подкрепям никого, общо 65% от избирателите за какви победители може да става въпрос. Суверенът на властта ясно каза на всички - не ставате, махайте се, много искате, но не можете, вече ви видяхме! Според резултатите от изборите, никой няма право да съставя правителство, а трябва да се върви на нови избори - до дупка, докато народа не 50%+1глас не дадат доверието си на някого! Другото е подмяна на волята на Народа.
  • 14 Точно така

    10 11 Отговор
    трябва да стане. ПП навряно под банките,а след това в канала.
  • 15 оня

    9 3 Отговор
    Какви са тези еурогейзери:))
  • 16 Виждам

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Ела и виж":

    ПП-тата се свалят на всички за да станат първи, това се вижда- седем партии, седемдесет и седем НПО, седемстотин седемдесет и седем някакви други неща се обединиха и отново греда! Сега ще духат супата а не герб.

    Коментиран от #21

  • 17 Гена

    11 6 Отговор
    За тези двамата важи поговорката:" Хем грозни, хем нахални", в добавка лъжци. Жълтопаветен планктон. Как сме живели най-добре при управлението на киро тъпото и кокоро измамното? Ами, огромната инфлация,безумните цени на храни, горива, услуги, лекарства, услуги, материали и т.н? Лъжа е, че ПП и ДБ са вдигнали доходите на хората, реално покупателната възможност на "вдигнатите" заплати и пенсии е 50% по-ниска. Жълтопаветен лъжец и истина са оксиморон......
  • 18 бай Ставри

    9 1 Отговор
    Баце кани моми и булки за първа брачна нощ. Любезен, обещава да бъде нежен и се е натопорчил. Хайде хаирлия да е !
  • 19 Име

    4 5 Отговор
    ГЕРБ се пазят - да не им разследват далаверите.

    Има и много пари в цялата работа - това са поръчки за пътища, идват и големите пари от Европа за компенсации - това всичко са лапане.

    А и вече ГЕРБ не са Номер 1, има конкуренция и това са ПП - за съжаление - хората си мислят друго.

    Но времето на старците отминава - трябва реално млади поколения да дойдат.
  • 20 Бамбука

    7 1 Отговор
    Четвърти ден купените полит...лози припяват какво е казал вожда, какво трябва да направят от ПП+ДБ. Ами поискайте първия да си свърши работата, нали е 1-ви. Стига сте оплаквали промяната, защото няма да ви останал сълзи за провала на 1-вия, а той е на дневен ред.
  • 21 Ела и виж

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Виждам":

    Боко се сваля след изборите, а не преди тях. Май има разлика, а?
  • 22 Хахахахххх

    3 1 Отговор
    Боко и Кирчо имат да гласуват 3 закона! Защото са пуснати свише.....(фром ю.ес.ей). Всичко друго, няма значение какво ще натворят...

    Коментиран от #25

  • 23 Дичо

    7 0 Отговор
    Трябва промяна в изборните правила. Процента на гласувалите с "не подкрепям никого" да се превръща в незаети депутатски места. Така хем ще се повиши избирателната активност, хем драстично ще се намали броя на депутатите.

    Коментиран от #29

  • 24 Отвратен

    5 3 Отговор
    Който казва Че :" Най-големият икономически ръст се повдигна по време на кабинета "Петков", тогава се живееше добре." е идиот Или платен агент !
  • 25 Евалайзер, бате!!

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хахахахххх":

    Ма офците не "мислят" така.
  • 26 Стига бе верно ли

    3 1 Отговор
    Кирил Петков, 29 март 2023: Електоратът ще накаже партията, която не подкрепи кабинет. /Нова телевизия/
  • 27 Гост

    3 1 Отговор
    Още отсега мога да ви кажа правителството: ГЕРБ, ДПС и БСП. Това ще бъде и го запомнете. А народът?! Народът - като вятъра...
  • 28 чичоичо

    1 2 Отговор
    Еднокнижник ще дава акъл и команди на хатвардските шмекери. Умряй от смяй.
  • 29 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Дичо":

    Добра идея но едва ли 75% от депутатите биха гласували за това (поне толкова трябват за промяна конституцията), а и партиите НЯМАТ ПОЛЗА ОТ ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ, особенно малките парти. При висока избирателна активност не само ИТН но и БСП дори Възраждане и ДПС може да останат извън парламента всички тези партии разчитат на твърд електорат и купен вот а при висока изборна активност примерно 5 милиона гласували 300 000 гласа не са вече толкова много а ако не влезеш в парламента субсидията вече няма да си заслужава пазаруването на гласове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове