Last news in Fakti

6 Април, 2023 17:24 1 831 16

Опашката от ТИР-ове пред "Дунав мост 2" достигна 15 километра

  • дунав мост 2-
  • паркинг

Шофьорите чакаг по 18-20 часа, няма никакви условия за толкова дълги престои, няма тоалетни, място за изхвърляне на боклука, места за хранене

Опашката от ТИР-ове пред "Дунав мост 2" достигна 15 километра - 1

Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили в посока „Дунав мост 2“ при Видин днес около 15:30 ч. достигна близо 15 километра, съобщи БТА. Последните автомобили са на международен път Е-79 в района град Дунавци, пред входа на Видин. От там до трасето, водещо до подходите на моста, се налага шофьорите на товарните автомобили да чакат повече от 18-20 часа, каза Цветан Илиев, пътуващ с товар от Пловдив към Унгария.

Той и колегите му се оплакват, че на пътя няма никакви условия за толкова дълги престои, няма тоалетни, място за изхвърляне на боклука, места за хранене. По това трасе единствените места с уредени паркинги са само две- пред входа на Видин и край бензиностанция „Съни Ойл“, но те са с малко места и са недостатъчни, коментира още Илиев.

Днес по спешност във Видин на работно посещение във връзка с опашките и интензивния тежкотоварен трафик пристигна заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, съобщиха от Областната администрация. Зам.-министърът и областният управител на Видин Огнян Асенов направиха обход на околовръстният път на Видин в посока „Дунав мост 2“ Видин – Калафат.

Двамата посетиха Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“, където се срещнаха с ръководството на смесеното българо-румънско дружество „Дунав мост Видин - Калафат" АД, с директора на Областната дирекция на МВР и началника на Граничния полицейски участък (ГПУ) – Видин. На срещата бяха обсъдени възможностите за облекчаване на трафика, конкретни мерки и допустими варианти за извеждане на част от дейностите извън зоната на пункта, с цел увеличаване капацитета на преминаване през ГКПП, уточняват от областната администрация.

Христо Монев, председател на Надзорния съвет на „Дунав мост Видин - Калафат" АД информира, че предстои провеждането на процедури за обособяване на буферен паркинг преди подхода към мостовото съоръжение, с площ от около 100 декара. По думите му се очаква функционирането на подобен паркинг съществено да допринесе за облекчаване на преминаването през граничния пункт, съобщават още от пресцентъра на областната администрация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    9 3 Отговор
    Укренско житце ли возят

    Коментиран от #4

  • 2 адаша

    11 1 Отговор
    И защо е така? Каква е причината? Информация- 0.

    Коментиран от #6

  • 3 УРА,, Ура

    11 5 Отговор
    С тия гербаджии Шенген ще го видим през крив макарон. Свиквайте! Ха, ха, ха!
  • 4 Ще има и още

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Не, не возят. Румъния влиза в Шенген, ние - не !! Просто "настройват системата " за денят Х.
  • 5 Олилей

    10 6 Отговор
    Ей затова ни е Шенген, дами и господа. Ако сме в Шенген, тировете просто ще преминават през сензорен контрол за проверка на стоката за минута, а не часове. После пак гласувайте за разни малоумни партии, които искат да ни отдалечат от Европа. Кога българинът ще разбере, че не е 7-ми век вече и че зависим от пазарите в Европа ? 80% от износа ни е за ЕС. Без него държавата фалира. С Русия НИКОГА не сме имали такъв обмен, няма и да имаме, защото те нямат нужда от толкова стоки. 2% е с Русия ПРЕДИ войната в идеални отношения. ДВА!
  • 6 Смех

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "адаша":

    Причината е, че не сме в Шенген и няма свободен транспорт на стоки. Страда единствено и само нашата икономика, защото като се забави доставката плащат по-малко.
  • 7 Мамалига

    6 3 Отговор
    Затворете им границите на тея мамалигари. Мамалигара гладен си ляга уморен от работа не
  • 8 Пффф

    7 1 Отговор
    Абе има ли държавна структура без Надзорен съвет с по пет зам председателя на "надзорния съвет" и куп калинки с огромни заплати?Още си живеем в боковия крадлив адЛакъв Шенген,какви бели хора.
  • 9 щото

    3 2 Отговор
    камионите с джепане за окраина са с предимство
  • 10 копейката

    3 2 Отговор
    Ще ви върна в XlX век, никакъв Шенген за България, никаква еврозона, никаква свобода, никакъв ЕС, никакво НАТО,ще ви включа в африканския съюз
  • 11 Румен

    7 1 Отговор
    Европейска България. Къпане в Дунава, а тоалетна в гората. Бавно ходете и се оглеждайте за да несе подхлъзнете от нещо. Триене с листа, и ако се омажете си купете една българска роза. Не помага много, но ще меришете и на двете. Е това е Републиката на Доган, Бойко, и прасето. С една дума кочина.

    Коментиран от #14

  • 12 Киро Шприца

    1 1 Отговор
    Шъ ви прекарам у Шенгено за една нощ. Идвайте на парапето.
  • 13 СЗО

    1 1 Отговор
    Сигурно и за това са виновни ПП/ДБ
  • 14 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Румен":

    В цяла Европа по пътищата е пълно с безплатни паркинги с тоалетни, само в България е като в Африка . Но не трябва да ни учудва,все още по българските влакове човек си върши работата в една дупка директно на релсите. Тази мизерия го няма никъде в Европа

    Коментиран от #15

  • 15 ШЕФЕ,

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Радо":

    АМА НА КОГАТО ВЛАКА Е
    СПРЯЛ НА ГАРА Е ЗАБРАНЕНО ...💩
    А В САМОЛЕТИТЕ Е ПОЗВОЛЕНО
    САМО В ПОЛЕТ....💩....
  • 16 Тираджия с грамота

    1 0 Отговор
    Обяснявам за хората които не знаят каква е схемата на работа, и причините за забавянето. Първо минаваш кантар , това отнема около минута на камион. После следва български полицай на който даваш талони на камиона и ремаркето и лична карта. Той ги проверява в системата и ги предава на стоящия до него румънски полицай. От там следва контрол за мигранти и контрол на кабината за цигари, алкохол и прочие. Общо минимум 3 минути. От там отиваш на гише на ANAF (като нашите НАП), където поставят печат на ЧМРтоварителницата . Накрая пред камиона има гише на което плащаш моста.....И тръгваш. Цялата работа общо около 8-10 минути на камион. Има обособени 3 коридора за ТИРОВЕТЕ , но заради опашките пускат и 4тия който е по принцип за автобуси. Сиреч общо могат да минат максимум около 30-40 камиона на час. Много по малко от колкото е притока на камиони към моста. Има два варианта за решаване на проблема. Или влизане в Шенген(при което отпада контрола), или разширение на ГКППто за да стане поне с 8 коридора. Всички други мерки са действия и приказки за наивници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове