Last news in Fakti

7 Април, 2023 11:34 1 038 19

Общо 21 са депутатите, избрани в два района. Трябва да кажат от коя листа влизат в НС

  • 21 народни представители-
  • избор-
  • два района-
  • решение

Избраните в два района имат еднодневен срок днес да подадат заявление пред ЦИК в коя листа желаят да останат избрани

Общо 21 са депутатите, избрани в два района. Трябва да кажат от коя листа влизат в НС   - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 21 са кандидатите за народни представители, които са избрани в два многомандатни изборни района в изборите за 49-о Народно събрание. Имената им бяха оповестени с решение на ЦИК рано тази сутрин, съобщават от БНР.

Сред са тях лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и председателят на БСП Корнелия Нинова. Избраните в два района имат еднодневен срок днес да подадат заявление пред ЦИК в коя листа желаят да останат избрани.

Сред кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни района, са също Делян Пеевски и Йордан Цонев от ДПС, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов; Слави Трифонов и Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, Кристиан Вигенин и Драгомир Стойнев от БСП и др.

Заявлението в коя листа желаят да останат избрани трябва да е в писмена форма, саморъчно подписано. В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в задължителния еднодневен срок, който изтича днес, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    Значи избирателите в 21 района вече ще бъдат измамени, защото техният избраник ще подмени вота им ‼️

    А защо лидерите не се пишат ПОСЛЕДНИ в листата и да видят
    НАРОДНАТА ЛЮБОВ ще ги докара ли до НС ‼️
  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 0 Отговор
    Безобразие е да са кандидати в повече рейони. Депутатите трябва да са кандидати в един район по местоживеене.
  • 3 Българка

    10 0 Отговор
    Голяма част от тях трябва да гостуват на бай Ставри

    Коментиран от #8

  • 4 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Ако са честни и достойни хора,най добре да излязат и от двете листи.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Касиране!

    10 0 Отговор
    Изборите са яко манипулирани, излязоха данни вече!
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Павел пенев":

    😀😀😀😀
    "Ако са честни и достойни ..."
    🤔🤔🤔🤔
    Ама ти сериозно ли 🤔🤔🤔🤔
  • 8 Не само да са му гости,

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ами и да чукат камъни като побъркани по цял ден, за трохици и малко вода!
  • 9 Айде

    7 0 Отговор
    Тази далавера с многомандатните изборни райони трябва да спре! Това е демагогия! Използва се известността на партийните вождове, за да се привличат избиратели, а после те се отказват от едното или дори от двете места! Изборите трябва да са мажоритарни в едномандатни райони! Който е избран и се откаже да няма право да се кандидатира на следващите избори!
  • 10 Боклук

    3 0 Отговор
    Изборите са нелегитимни при 30% активност.За повечето от тия колеги са гласували техните роднини,работници от страх и обикновенни маргинали.
    Има секции,в които са гласували не повече от 100 човека
  • 11 Няма смисъл

    2 0 Отговор
    да ги обявяват, да ги разместват, да конституират изобщо НС.
    Ето, че коалицията ПП и ДБ, заговори, че в следващия Парламент ще свършат това или онова. Някакво безумие тресе политиците. Какъв им е проблемът - ще си харчат народни пари, ще си обикалят страната, ще си играят на котка и мишка.......браво.
    Престъпниците стават все по-нагли, хората все по-бедни и отчаяни. Да си политик е много различно от егоцентрик. И нищо похвално няма в това, да си твърд като стомана, в неконструктивните си решения.
  • 12 ПСР

    3 0 Отговор
    Най-ценните винаги ги избират два пъти.Да не би,случайно да не влязат,ти да видиш.Е,Бойко ще е депутат ли?!В залата...Ами Славчо?!Да ПееФски не ми се пише,там е ясно.Хубаво,че Тошето фон Джинот е избран.Ще ни весели.
  • 13 Баш крадлювците

    2 0 Отговор
    си свързали гащите да се кандидатират от два района , та където им върже !
  • 14 Стоянов

    2 0 Отговор
    А големия политик Тиквата не спечели в нито един от двата района, в които беше водач на листа. В София позорно загуби от Христо Петров, а в Пловдив - пак позорно, от Никола Минчев.
  • 15 копейката

    1 0 Отговор
    Влиза в парламента, благодарение на съгетовците си от Максуда и Комлука
  • 16 Станчев

    2 0 Отговор
    Който свали предното РЕДОВНО правителство и хвърли страната в хаос, той да направи ново.
  • 17 Механик

    2 0 Отговор
    След неработещите машини за гласуване, след пияните шефове на комисии, след неграмотните шефове на комисии, след, изгубените урни, след корекцията на гласовете (ЦИК направи коеркция два дни след огласване на резултатите), след какво ли не на тия избори, се оказа и това, че някакви си избрани щели да си ибират от коя листа са?!?!??!?!?!?!
    Такъв цирк никога не е имало!!!
  • 18 Демократ

    1 0 Отговор
    Само в България има такова недоносче наречено изборен закон. Как така тези ще си решават от кой район да бъдат в Парламента? Това,че някои бандити по закон трябва да бъдат там и да определят съдбата на България и затова са в листите на няколко различни района, показва,че партията им така е решила заедно с далавераджиите, а самите кандидати не тежат никъде нито с авторитет, нито с честност. Бандитизмът в Парламента е заложен в закона.
  • 19 Истината

    1 0 Отговор
    Защо от ЦИК не съобщят имената на 48 -те депутати агенти на ДС ? След като е все едно дали е ченге и няма забрана за участието им във властта, за какво точно ги проверяват и каква е санкцията за ченгесарството, което пречи на развитието на България?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол