Last news in Fakti

12 Април, 2023 17:54 1 350 26

Стойчо Стойчев: Приема се сериозно перспективата за сътрудничество между ПП и ГЕРБ и то тепърва ще се разгръща

  • стойчо стойчев-
  • сериозно-
  • сътрудничество-
  • герб-
  • пп

"Едни неща говори Асен Василев, други – Кирил Петков, трети – Христо Иванов, четвърти – Атанас Атанасов. Те трябва да си изяснят собствените модели на взимане на решения и процедури вътре, за да говорят в един глас, защото в момента създават предпоставки за разнопосочни тълкувания и в крайна сметка ефектът е, че не взимаме твърде насериозно това, което тези хора казват“, коментира политологът 

Стойчо Стойчев: Приема се сериозно перспективата за сътрудничество между ПП и ГЕРБ и то тепърва ще се разгръща - 1
Снимка: NovaNews

Най-важното днес беше предложението на ПП за ротационно председателство на парламента, което е знак, че се излиза от политиката на твърда конфронтация с ГЕРБ. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ политологът доц. Стойчо Стойчев. Това представляваше покана към ГЕРБ за преговори за съвместно управление на парламента, което излиза извън предварително декларираното от тях. Очевидно преговорите между парламентарните групи на "Продължаваме промяната“ и ГЕРБ ще се проточат, а това означава, че се взема насериозно перспективата за сътрудничество между тях и то тепърва ще се разгръща.

Според него, парламентарно сътрудничество между първите две политически сили за формиране на кабинет е възможно, но е малко вероятно и ще има своята електорална цена, особено за "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“.

Той посочи, че преди да влиза в разговори с останалите политически сили, коалицията "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ трябва да разреши проблемите с поведението на лидерите в коалицията, от които идват разнопосочни сигнали. "Едни неща говори Асен Василев, други – Кирил Петков, трети – Христо Иванов, четвърти – Атанас Атанасов. Те трябва да си изяснят собствените модели на взимане на решения и процедури вътре, за да говорят в един глас, защото в момента създават предпоставки за разнопосочни тълкувания и в крайна сметка ефектът е, че не взимаме твърде насериозно това, което тези хора казват“, коментира Стойчев.

Програмите и на двете големи политически формации са сходни, посочи той. "Но бъдещо партньорство няма да се основава изобщо на програмите, а на персонални отношения, взаимни подозрения, дебнене и никога тези отношения няма да бъдат добронамерени. Ако успеят да се договорят и утре излязат с някакво решение по отношение на председателството на Народното събрание и на Правната комисия да кажем, това би било добър знак за възможните перспективи при гласуването след това за кабинет“, заяви политологът.

По думите му народните представители са били много по-смирени и конструктивни при откриването на 49-то Народното събрание. "Очевидно, че за всички е ясно, че линията на остра конфронтация, сблъсък, скандали по повод и без повод не доведе до нищо продуктивно, не могат да се надвият на тази основа и сега се търсят някакви възможности за изграждане на мостове на търпимост на първо място, а след това и на някакъв вид сътрудничество, предполагам“, коментира Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лккл

    23 1 Отговор
    ББ трябва да се махне от политическия живот.
  • 2 СОРОСКИЯ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ

    22 2 Отговор
    На килограм ги водят по телевизиите да ни обясняват как тия американски слуги били СЛУГИ и на народа
  • 3 ТАЛИБАНЪТ СТОЙЧО

    15 1 Отговор
    е пряко ангажиран да хвали Вожда от Банкя. Колко път му се отвори по негово време. То телевизии, то конференции, то доцентура ...да ...ра

    Коментиран от #9

  • 4 да де

    15 1 Отговор
    И Магнитски така мисли иначе на един от Банкя му е спукана работата.
  • 5 Без

    18 1 Отговор
    тия небивалици , никой не ти се връзва !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатана Z

    12 1 Отговор
    И що ручАхме жабетата,ще си кажат жълтопаветните лумпени ако ПП (Пасем Патки) се сгодят за мазния Толуп и ГЕРБавата мафия?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тиква

    13 1 Отговор
    Стойчо лизач! По цял ден герберски глупости без спирка!
  • 11 ........

    3 7 Отговор
    Като са приели близо 1 милиард подкуп,за да ни набутат в чужда война как иначе да е?
  • 12 Платен клоун

    15 1 Отговор
    Това същество е онова нещо от Ситняково със средния пръст пред камерите! Това го е взел на лизинг от меси кьорфишека!
  • 13 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пацо Рабан":

    Избирателите им не са от най-умните. Тиквони ще го играе обиден и няма да състави правителство, но ще подкрепи ПУПуДеБа иначе паричките зад граница ще ги щипне магнитчето. Плоска ченгеджийска схемичка
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АРЕС

    9 3 Отговор
    Това искат сатанистите от Козяк,но народа ще измете и ГРОБ и патията на Педа...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 фактите

    8 1 Отговор
    Стойчо, баби, това са гранде глупости, това е да викаш дъжд вали като грее слънце, на черното бяло и на политолог - умен човек. Те по цял ден казват няма да се женим ти викаш бебе чакат!!! Оди си лекувай плешунгерската празна глАва.
  • 18 Ако продължаваме промяната

    2 2 Отговор
    Постигна относителни успехи до този момент от създаването си то беше благодарение на това че мачкаха герб и яхнаха протеста против него
    Ако сега се гушнат ще излезе целият фалш наяве
  • 19 ПП запазва абревиатурата

    3 3 Отговор
    Но ще се чете така Прекратяваме
    Промяната
  • 20 Леля Гошо

    6 1 Отговор
    Тези политолози и анализатори не разбират ли, че Бойко Методиев - Чекмеджан е символ на едромащабната корупция в България. Ако той се оттегли подобно на Доган, сътрудничеството с ГЕРБ няма да е така токсично както сега. Той обаче е тъп банкянски Тулуп и се е изтъпанил най отпред и от сутрин до вечер ръси глупотевини. Всеки който тръгне да се коалира с него ще трябва да се ръкува с този примат, който може и да скочи да го прегръща, точно както направи с Херо Мустафата.
  • 21 Минева

    2 0 Отговор
    Бодряшки глупости и внушения
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 козяк16

    3 0 Отговор
    поредния на хранилка на адреса козяк 16 хахаха .
    Тия кравари прецакаха България
  • 24 мисирка

    1 0 Отговор
    Стойчо Стойчев - ПШП / по ПКП на Боко /.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тома

    1 0 Отговор
    Стойчо го уважават много медиите и постоянно го канят да покаже кой пръст показа на протестиращите против тиквата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол