Last news in Fakti

12 Април, 2023 22:06 2 194 32

Софиянски: На страната ѝ трябват конски сили, някой, който да тегли каруцата. Да избират Росен Желязков, без мотаене

  • стефан софиянски-
  • конски сили-
  • каруца-
  • росен желязков

"Не е лошо да се съберат контактни групи, да се види какво ще се обсъди, защото животът на това НС ще е кратък, да се разгледа бюджета, закона на Пеканов. Юли да има избори и да е ясно, минаваме тези неща и кой откъдето е", коментира Борислав Великов

Софиянски: На страната ѝ трябват конски сили, някой, който да тегли каруцата. Да избират Росен Желязков, без мотаене - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Народното събрание отложи решението за избор на председател на парламента, след като нито една от двете кандидатури за шеф на НС, които бяха предложени от ГЕРБ-СДС - на Росен Желязков, и от "Възраждане" - на адвокат Петър Петров, не събра мнозинство.

"Не е добър сигнал това, което днес наблюдавахме. Действително това, което парламентарните групи чрез своите ръководители изнесоха, бяха смислени приказки, но когато дойде време за дела и да се избере председател... Традиционно още от преди 30 години с настъпването на демокрацията си е право на най-голямата парламентарна група, това не се спазва напоследък, не се спази и днес", каза председателят на 39-ото НС доц. Борислав Великов в "Денят ON AIR".

"Понеже Росен Желязков е от ГЕРБ, няма да го изберем и така не може да започне работата" - не е лошо да се съберат контактни групи, да се види какво ще се обсъди, защото животът на това НС ще е кратък, да се разгледа бюджета, закона на Пеканов. Юли да има избори и да е ясно, минаваме тези неща и кой откъдето е", допълни още той.

"Тепърва се събират да уточняват основни приоритети. България има едни приоритети. Едните да имат едни, другите да имат други и да седнат да мислят кои са приоритетите. Тук е цялата грешка. Започнахме да възприемаме хората като политици и ние трябва да решим приоритетите. Една е истината - ти отиваш там да работиш", заяви бившият министър-председател и кмет на София - Стефан Софиянски.

Той подчерта, че вече 6 правителства не могат да приемат и наложат един план за развитие на ЕС. "Всичко се хвърля на НС, трябвало да приемем онези закони. Ама като трябва да се приемат, трябва да си ги внесъл, да си намерил начина да поемеш ангажимента", каза той.

"Правят се на политици, надскачат си възможностите, а не отиват там да работят. Ти трябва да гледаш на обществената си ангажираност, като на чиста професионална рамка. Не може България да има хиляда програми, страната има един път - планът за развитие, съпровождащ бюджет, който трябва да се адаптира с плана за развитие. Приемаш го това нещо и оставаш правителството да работи - просто е", каза още Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

"Има около 30 нови лица, би трябвало да са се понаучили за толкова избори. Какви са сметките на тези особено две политически сили във връзка с местните избори, които са след 6 месеца? Пред тях има дилема да направим ли правителство, което половината от този период да бъде като редовно или да служебното да изкара до местните избори, а ние ще се борим. И какво - няма да правим нищо в парламента, но ще се борим още 6 месеца във вреда на хората", заяви доц. Великов.

По думите на Софиянски, Росен Желязков би бил добър председател на парламента, тъй като е "юрист с висока квалификация". "Огромната грешка на ГЕРБ беше, че когато получихме председателство на ЕС, не тропнахме по масата и не поставихме темата за Шенген и отидохме да обединяваме Западните Балкани. Така ги обединихме, че след 6 месеца сложихме вето на това, което правихме", добави той.

"Шенген е задължително, но за да влезеш, трябва да спечелиш доверие. Ако аз си поставям приоритет, той е Шенген да отпадне като механизъм, защото е против принципите на ЕС", смята Софиянски.

Доц. Борислав Великов отправи призив към депутатите. "Да се вземат в ръце, но тези няколко законопроекта, които са готови, да ги приемат и да се готвят за местните избори. Да свършат някаква работа, защото хората няма да им повярват повече", каза той.

"България има нужда от правителство, което има реална парламентарна подкрепа. Това, че не е приет бюджет, не е фатално, има достатъчно бюджетни техники, ако умело управляваш публичните финанси. Не се работи, не се гледа на ангажираността като работа, а като политика. На България ѝ трябват конски сили, да има някой, който тегли каруцата. Утре да избират Росен Желязков, без да се мотаят повече. Човекът е професионалист, приемаш го и почваш да чоплиш бюджет, закони...", каза още Софиянски.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    40 2 Отговор
    Ама и ти отърва затвора , но боко ще има това щастие .
  • 2 честен ционист

    37 1 Отговор
    Куцият кон, нали знаеш, какво го правят, Стефо.
  • 3 А на софиянски му трябва в затвора

    40 0 Отговор
    Щото там му е мястото на тоя крадлив милиардер
  • 4 И тоя голям страх от ПП и ДБ

    45 3 Отговор
    Всички ги е страх да се промени статуквото, щото далаверата свършва и право в затвора
  • 5 Дон

    39 0 Отговор
    Ако конските сили са като вас г-н Софиянски, по-добре си стойте вкъщи и далеч от БГ. Тя не е забравила вие какво не направихте за БГ!!! Смешници, излизате от дупките си, които с години наред се криехте, мишоци такива!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хааааа

    32 1 Отговор
    Стефчооооо...добро момче беше,ама париците ти замъглиха кратуната и се.....нааакааа
  • 8 Да бе

    39 1 Отговор
    Защо се тиражира Софиянски? Защо изведнъж изплуваха от нафталина разни политически трупове от сдс, ндсв и пр?
  • 9 Помияр

    24 2 Отговор
    И тоя започна да ръси мъдрости като Меси кьорфишека - контакти групи, рестарт на прехода и т.н. Правилно те беше нарекъл мавъра, когото аз знаех от 18 у-ще като Иван дървото!
    Стефчо, връщай краденото, за да нямаш ядове в бъдеще!
  • 10 Не са

    20 2 Отговор
    желателни тези съвети от старческия дом!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ами да кажа

    18 1 Отговор
    престъпния оцелял пак се обажда а по закон трябваше да е в затвора
  • 13 така де

    3 12 Отговор
    Софиянски е единствения доказан некорумпиран политик , защото..........................по добре да замълча
    Софиянски преди две години каза
    единствената дясна партия в България е ...........................виж по горе
  • 14 за Великов

    8 0 Отговор
    от уики
    На 15 декември 2009 година Великов предизвиква пътна катастрофа край София, сблъсквайки се челно с друг автомобил, водачът на който загива.1 През юли 2010 година е осъден условно на една година затвор и обезщетение от 270 хиляди лева.2

    УСЛОВНО................
  • 15 Няма такова правило

    7 2 Отговор
    Това че 30 години се избира на този принцип нито означава че е правило нито че е нужно да се продължава. А и по този начин се блокира президента и връчването на мандатите. Парламента може и така да работи и да нахендри хубаво правителството на Радев.
  • 16 фен

    14 1 Отговор
    Е то, такъв като тебе, така рязко да забогатее от политиката и да се сватоса с хазартен милиардер, от де да намерим!?
  • 17 ако ПП - ДБ бяха първи

    3 5 Отговор
    Задължително Председателят на Парламента трябваше да е от тяхната коалиция. Обратното щеше да е най-недопустимото, от гледна точка на парламентарната практика. Щеше да е и нагло, и разрушаващо. Сега се случва точно това, същото, което вече преживяхме в 48 НС. Толкова ли не разбират, че да се спазват правилата е и достойно, и създаващо спокойствие сред избирателите. Допустимо ли е, избраните от нас, да съсипват цялата ни надежда за едни
    по-спокойни и по-сигурни дни.
  • 18 Ами

    6 4 Отговор
    Празни приказки! Борисов е запушалката! Страх го е от затвора!
  • 19 Още един доживотен затворник

    4 1 Отговор
    Все още на свобода
  • 20 ФактЪ

    2 1 Отговор
    Кризата в България започна най вече за много българи от далечната 1984 и продължава до изкореняването на всички дами от ергенът 2023
  • 21 Анонимен

    2 1 Отговор
    И след господин Борисов същите шашкъни ментори излязоха, за пари, власт и млади агънца. Юмруковите де шуробаджанаците
  • 22 с.Порутчик Чунчево

    10 0 Отговор
    Ами ,,Софиянски я" да ходи той да дърпа каруцата,а не само да изкупува на безценица златна Добруджанска земя и прави ветропаркоее...
    Гиди шмекер ухилен...
  • 23 Пешо

    7 1 Отговор
    Столичният поми...ар,е за затвор.
  • 24 Шарлатани

    3 3 Отговор
    Абсолютно прав е. Кандидатурата е добра. Какво искат, що се мотат.
  • 25 Алооо

    3 3 Отговор
    Този е изперкал. Не ни трябват мутри на власт..
  • 26 Боклуците на Боклука

    7 0 Отговор
    Пълен боклук и крадец е Софиянски.
  • 27 хммм

    2 0 Отговор
    Toй нали щеше да е премиер??
  • 28 зимбаве

    2 1 Отговор
    Като те гледам как си зел-дал май на теб ти трябват конски сили да се теглиш...
  • 29 Шкембе Войвода

    2 0 Отговор
    Какво говориш Психич, всички от ГЕРБ пред Темида.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пояснение

    1 0 Отговор
    На страната и трябва един автобус китайски съдии , и прокурори . Курортен комплекс "Белене " да отвори широко врати , за скъпи гости. И една картечница с водно охлаждане .
  • 32 Помнете историята!

    0 0 Отговор
    Росенчо не го ли съдиха навремето??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол