14 Април, 2023 07:19 3 513 45

Проф. Стоян Денчев: Да не забравяме, че лидерът на ГЕРБ има и втори план

  • правителство-
  • парламент-
  • професор стоян денчев

Рашидов за председател на НС ще бъде подкрепен и от ИТН, БСП и ДПС, смята общественикът

Проф. Стоян Денчев: Да не забравяме, че лидерът на ГЕРБ има и втори план - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Това в НС ми прилича на някакво боядисване, само че не на яйца, а на някакви съвести. Борисов днес написа: "Силата на търпението е в способността да изчакаш", интересно докога и как ще се изчака. От една страна Борисов много настоятелно, а и хората, които са около него, започнаха да правят "мили очи' на своите колеги от ПП-ДБ. Същевременно онези продължават да не ги искат. От една страна - социологическите и политическите анализатори говорят как имало напредък, как имало прогрес, това е нещо нормално - те трябва да си говорят. Защо трябва да го изтъкваме като новина, но в края на краищата остават на позициите си", каза общественикът проф. Стоян Денчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него все пак нещата ще си дойдат на мястото.

"Или ще се стигне до прекратяване на пълномощията на това Народно събрание, защото то е избрано, за да избере своя председател и да избере правителство, а не само коалициите да умуват какво да стане и после да сведат своите решения до останалите политически субекти. Или да се прекрати този сценарий: "На мен куклите, на този парцалките" и да се стигне до реално правителство. Те нямат разлика в приоритетите си, те имат само личностни различия", допълни проф. Денчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ИТН, БСП, ДПС и "Възраждане" биха могли още в сряда да предложат председател от най-голямата политическа сила. И това да бъде Вежди Рашидов.

"Каква ще бъде реакцията? Ще го подкрепят и ДПС, и Слави Трифонов, и БСП. Тогава всичко свършва, ако някой от тях направи тази стъпка, а тя е възможна. Предишния път тази стъпка даде някакъв хоризонт на Народното събрание да работи. Изведнъж ще започнат да гледат бюджета, законите, които са необходими за програмата на Европейския съюз", коментира още общественикът.

Той припомни, че лидерът на ГЕРБ има и втори план.

"Би могло да се случи с "техническо" правителство с т.нар. "хартиена бюлетина" плюс Слави Трифонов. Сегашният министър-председател би отбой и каза, че не би се съгласил да участва в редовно правителство. Още в първите си речи Борисов каза, че е задължително България да има правителство и то би трябвало да се реализира", допълни проф. Стоян Денчев.

И не изключва варианта да се стигне до разцепление между "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

"Народните представители биха направили така, че правителството да работи 4 години, а не 4 месеца. А президентът има волята, има законодателната инициатива да направи така, че да работи толкова, колкото отговаря на конституционните му изисквания - 2 месеца", поясни той.

Според него Шенген е национален проблем.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквун

    34 3 Отговор
    Мата Хари омеси ли козунака на Бочко, боядиса ли му яйцата?
    Ало, мисирките! Спите ли?
    Защо не излъчвате на живо от мястото на събитието?
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 5 Отговор
    БМБ е мутра и престъпник

    Коментиран от #7

  • 3 Сопола

    38 3 Отговор
    Има и трети план - в затвора при Бай Ставри.
  • 4 Гошо

    32 1 Отговор
    Какъв мръсник!
  • 5 Вторият му план

    33 2 Отговор
    в Чекмеджето - сейф номер едно в Колонията!
  • 6 Хитрата

    24 2 Отговор
    сврака - с двата крака !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 От мястото на събитието

    36 4 Отговор
    Тиквун се прави на набожен, но не спазва нито Пост, нито се моли на Господ. Истината е че такъв страх го тресе, че по цели нощи не може да спи, гледа телевизия и се тъпче със суджуци чак до сутринта. И после до обяд пърди и псува всички на майка. Така се е спекъл, че не ще да види ни Мата Хари, ни кмета на Симитли.

    Коментиран от #41

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 истина е

    35 3 Отговор
    Докато боко е на свобода , никога няма да се оправи тази страна .
  • 12 Сопола

    32 4 Отговор
    Трябва да се акцентира върху третия план - Боко влиза в затвора за 40 години и тогава нещата в държавата ще тръгнат в правилната посока!
  • 13 Сопола

    19 0 Отговор
    На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат!
    Каза го Боко...
  • 14 Коментар

    8 8 Отговор
    Така е.Боядисват си съвестта,за да ни закопаят в чужда война.
    Днес дупедатите колко секунди ще работят или хич няма да работят?Вчера за 11 секунди се преработиха...
  • 15 Е тоя е егати професора.

    24 2 Отговор
    Като цялата държава.
  • 16 От една страна е мафията лукоил

    33 2 Отговор
    ГЕРБ ДПС БСП...от другата страна сме смачкания и обезверен, безпомощен български народ
  • 17 Тиквата

    27 1 Отговор
    Тъпанари, главеняци, тулупи, розови кристали, пияници, парапети, матрял, мисирки, ПКП, на определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, опраскай я тая и много други - това са все мъдри мисли и думи на Простака.
    Който толерира простащината на Тиквата, значи е на неговото Ентелектуално ниво или е финансово зависим от него.
  • 18 Бамбука

    22 1 Отговор
    Егати и ситуацията. Нито на Русия , нито на САЩ, нито на ЕС вече им е необходимо да припознават повече Борисов като техен приятел, нито на българското общество. За администрацията, която по подкрепя е ясно, но те само по-малка част дори и от негласувалите. И никой не иска да излезе на жълтите павета и да извика - Разкарайте го ?
  • 19 Стоян

    29 4 Отговор
    Главния библиотекар на ченгетата не е разбрал....по скоро се прави на ударен с мокър парцал ,че ГЕРБ и ППДБ нямат само личностни различия,но и морално -етични! Тоест-Герб са крадците,а ППДБ,са хората с морал и достойнство!? КАКВИ ПОИ ГОЛЕМИ РАЗЛИЧИЯ,ДЕНЧЕВ! Или в ченгеджийското библиотекарство,няма разлика между доброто и злото! Папионката не те прави по мъдър,а по ясен слуга на Доган и Борисов....
  • 20 Реплика

    16 2 Отговор
    Няма нѝкакви планове, а интереси. Ако си плащаха изборите от заплатите, нямаше да ги правят през 6 месеца.
  • 21 ха ха

    23 0 Отговор
    "Силата на търпението е в способността да изчакаш", / това е мъдростта на паяка , заплел мрежите и очакващ жертвите , отдавна сме свидетели на бандитско отношение към гражданите възпявано като държавническо право
  • 22 Браво

    20 1 Отговор
    на Толупа, той е ПЛАНОВИК !
  • 23 ТОВА НАРОДА ИСКА

    18 0 Отговор
    РАЗГОВОРИ, ПРЕГОВОРИ И ОБЕЩАНИЯ ПРЕД НАРОДА.................. САМО СЛЕД КАТО КРАД ЦИТЕ НА ДЪРЖАВИЦАТА НИ НАЧЕЛО С БАШ АЙДУКА ГИ ВИДИМ ЗАД РЕШЕТКИТЕ........!!!
  • 24 план ю

    16 0 Отговор
    Вторият план е като първия план - да се докопа властта, за да се замажат кражбите за десетки милиарди при предишното управление и да докажем на господарите колко верни евро-атлантици сме!
  • 25 Демократ

    22 1 Отговор
    Този човек е едно от най-вредните и вечни ченгета, полковник от зловещата ДС-КГБ, който е виновен за тежката съдба на България. Библиотекарският институт на който е ректор, е школата за ченгета, продължител на милиционерската школа в Симеоново и е и председател на настоятелството на Синода. Затова патриархът и целия синод са ченгета и доносници и България няма християнска църква, загрижена за съдбата на миряните. Остава да видим публично и Бриго Аспарухов, шефа на ДС, съветник на Симеон вкарал мутрата Бойко в политиката като гл.секретар на МВР през 2001 г.и няма отърване от него 20 г. Мутрата докара България до дъното, разруши, природата й, хората мизерстват, унищожи парламентаризма и държавните институции, открадна огромни обществени ресурси и е безскрупулен лъжец и простак. Няма успяла държава ,управлявана от ченгета. Русия с Путин ,чийто път на провал следваме ,е най-яркия пример за това. КГБ-ДС школата създава анти-човеци,за които съдбата на хората и държавата нямат значение. Партиите са творения на зловещото ДС и явно се пускат по сценарии, но се подготвят дълго време .Пример е ИТН. Чалгата 20 г. опростачва народа, чалгаря Слави- мултака е творение на мултака Стоян Денчев, Ива Митева е също негов човек, вкараха ги в политиката точно,когато хората от цяла България през 2020 г. викаха " Мафията, Бойко,Гешев вън" и чрез тях блокираха политическия живот до днес. Страшното е, че водят страната към диктатура и затова вкараха и Възраждане, за която няма зак

    Коментиран от #31, #35

  • 26 Денис

    6 0 Отговор
    Така каза Москва-хау!!!
  • 27 Гост

    13 0 Отговор
    Вторият му план му е първия план на най-големия крадец в историята на България
  • 28 Серж

    10 0 Отговор
    Мафиот ,масон и уж професор Стоян Детчев с отново големи отново фейк откровения.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кочо

    7 0 Отговор
    Рашидов, председател на НС, на практика означава Росен Желязков председател, както в миналото НС! Росен прояви пристрастна герберастия, за това не би трябвало да е председател, но както реши мафията там! Йордан Цонев, когато председателстваше, бе на необходимото ниво! Може да се е укрил в ДПС, но това бе поведението му когато водеше заседание от председателското място! Не вярвайте на никого! При откриването, първата работа на Копейчиков бе да се здрависа с Борисов, разделяше ги само пътеката между креслата им и след 15 минути го громеше от трибуната, че получавал инструкции от американското посолство! Но, медиите не забелязват това, а ми натякват, че Христо Иванов стиснал ръката на Борисов!
  • 31 Кочо

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Дай продължението! Или вече ти посегнаха....!?
  • 32 Ван дер Любе

    6 1 Отговор
    Може да се очертае цялостното влияние на мафията. Щом Борисов има втори план да действа. То първи план няма. На Борисов някой му пише във фейсбук и този тук профвсор му се възхищава, сякаш не го знае какво е. Борисов да се хваща с другарите от ДПС, БСП и ИТН и да правят правителство.
  • 33 Тишо

    6 0 Отговор
    Професоре, ти досега в коя държава си живял или си спал непробудно 30 години. Целия Народ знае какви са плановете на Бойко Борисов - 1. План А - Присвояване на европейските средства и разпределяне между членовете на Герб, с една дума КРАДЕНЕ. 2. План Б - 100% от същото - КРАДЕНЕ , а дори и План С не е по-различен. Гледахме 12 години какво прави, пък и не се криеше. Беше НЕДОСЕГАЕМ.
  • 34 магнетизъм

    3 0 Отговор
    Вече няма никакво значение колко плана има.
  • 35 позеленял

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    без ченгета и служби не може , трагедията е че нашите са супер алчни и смачкват хората заради лични придобивки , стигна се до там бизнеса да си поръчва неудобни при тях , а като се замисля то и американските и европейските и руските са една и съща стока , само не знам кой животински вид ще наследи планетата че умните маймуни се оказаха провал
  • 36 Не боисе

    4 0 Отговор
    Професоре няма никакъв план ни първи ни втори какъвто спуснат това са заплатаджии плюс кьор софра поне от двеста години минимум виртуална реалност обаче има една подробност сега има интернет тогава е нямало
  • 37 Минева

    2 0 Отговор
    Има план " торта сахер"
  • 38 12345

    2 0 Отговор
    Четете млади хора под N 25. Браво, на този или тази, който или която го е написала. Бкп дс кгб. Диктатура на 100% си бе и ще придължи ученика на другаря Тодор Живков, Бацето ви. Те бкп дс са много, ама много богати и сега върнете се роби от запад да ни работите за без пари. Парите както и да е, но диктатурата, 2003 какви ги е говорил за турците на ипон, 2003 и след това се обърнаха срещу невинните честни българи с лъжи, свидетел. Те са силни, убиват, мачкаха и ви оставяха болни без работа и затова не им изнасят реформи, промяна и удариха младите от ПП. Били крали, и ако са, то нали всичко в съда е на ваше разположение, защо не ги осъдихте кирил петков, асен василев, явно нямате доказателства или. Болни мозъци. И го знаят те бкп дс кгб и всичко друго бе под ножа. Двуличници. Хапят най много, но и са гьонсурати. Утре и на внуците им, горният вижда и не забравя. Колкото и да целуват ръка
  • 39 сусс

    4 0 Отговор
    Аман от плановете му!! Иска пак да ни зароби с турчинът който не се подчинява на българските закони!
  • 40 кочо чистеменски

    3 0 Отговор
    Тоя библиотекар ДС на ДПС сериозно говори със заплашителен тон-герб и ддпс и итнн бсп.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Вижте

    1 0 Отговор
    !го този агент от ДС и го запомнете.Това е образ от задкулисието,но вече не се крие.Той е в основата на проекта ИТН и Заедно,слугинаж на ДПС.Затоеа знае,как И кого ще подкрепят ИТН и ДПС.Гледай си пенсията гладен и алчен "общественик".,Такива ДС мутри затриват България и бъдещето й.Дано скоро си заминат,че да вдъхне държавата.То всички институции завладяно от тази магия.
  • 44 До Ком.43

    1 0 Отговор
    Магия да се чете мафия.И държавата да вдъхне,не вдъхне.Факти,защо е тази цензура?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове