Last news in Fakti

17 Април, 2023 13:30 2 612 69

Мика Зайкова: Колкото и бързо да растат пенсиите, те са под линията на стандарт на живот

  • пенсии-
  • стандарт на живот

Средната пенсия е около 700 лева, а издръжката на живота надминава 1250 лева, обясни синдикалистката

Мика Зайкова: Колкото и бързо да растат пенсиите, те са под линията на стандарт на живот - 1

„Предполагам, че финансовият министър Росица Велкова е разработила три варианта на бюджет – оптимистичен, песимистичен и един, с който да влезем в еврозоната през 2024 г. Какъв бюджет ще бъде приет зависи от това, дали ще има правителство”. Това заяви икономистът Мика Зайкова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Увеличението с 12% на пенсиите е съгласно правилото и е пределна възможност. Ние и сега ползваме дефицита в осигурителната система, ядем парите на младите хора. Вместо тези над 50% да отидат за здравеопазване, за образование, ние ги взимаме, няма от къде другаде да вземем пари”, каза Зайкова и допълни, че колкото и бързо да растат пенсиите, те са под линията на стандарт на живот. „Средната пенсия е около 700 лева, а издръжката на живота надминава 1250 лева”, обясни Зайкова.

Тя препоръча да се спрат субсидиите за електроенергия. „В България има още едни субсидии – водните. Ние не плащаме субсидии нито на населението, нито на бизнеса. Ръстът на цената водата надминава 40-50%, а в североизточните райони е много по-висок”, каза Зайкова.

„Според вас човек с 504 лева пенсия е беден, а с 505 е богат ли”, запита икономистът и отговори: „Не е”.

Зайкова припомни, че от 8,3 млрд. лева от бюджета за капиталови разходи само 1 млрд. лева наистина е похарчен за капиталови разходи и допълни, че депутатите не са разрешили прехвърляне на средства.

В доклада на ОИСР се призовава заплатите да растат, защото разликата с останалите държави от ЕС е драстична, каза Зайкова. „Цените и от Англия, и от Германия, и от която и да е страна от ЕС, са високи”, заяви тя и обясни, че освен мито, има транспортни разходи за вносните стоки.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 6 Отговор
    В България има немалко пенсионери с пенсии от около 315лв

    Коментиран от #4, #47

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 17 Отговор
    Мика е велика!
  • 3 Ми Ка

    19 15 Отговор
    Епа вие какво искате да изравните минималната пенсия с минималната заплата...
  • 4 Ми Ка

    19 13 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Това сигурно е пенсия за старост за пенсионери без трудов стаж.

    Коментиран от #10, #58

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    21 8 Отговор
    На Мика депутатската пенсия е 910 лв.

    Коментиран от #48

  • 7 да де

    37 6 Отговор
    Проблема за младите не е толкова, че им изяждат парите, а дали и с колко ще се увеличи пенсионната възраст. Тогава проблема ще е колко от сегашните млади ще доживеят до пенсия
  • 8 бабушкер фъснaл

    16 9 Отговор
    щото и заплатиет са ни като на милионери
  • 9 Теле

    15 25 Отговор
    Куха бабичка
  • 10 честен ционист

    29 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ми Ка":

    Социалната пенсия е 271лв. По 315лв взимат и пенсионери с по 40г трудов стаж.
  • 11 Русенец

    30 0 Отговор
    Растежът в пенсиите и МРЗ се обезсмисля от неконтролируемата спекула с цените на стоки и услуги. Инфлацията е оставена безконтролна в името на печалбата. Да наливаш отгоре, а да изтича отдолу, няма смисъл. Трябва някой да запуши голямата уста на спекулантите, че изядат всичко. В резултат, само се обезценяват парите и така ни топят спестяванията.

    Коментиран от #13

  • 12 Сократ

    25 6 Отговор
    Зайкова защо не коментира, че Костов резна пенсиите по две по неговото управление? Хората, на които пенсиите им например от 200лв станаха рязко 100.

    Коментиран от #56

  • 13 честен ционист

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Русенец":

    Спекулантите помпат инфлацията като обръщат всичко в злато, биткойни, акции в редки метали. Баце ги е научил как да си множат парите, докато народът гине от глад.
  • 14 Име

    26 3 Отговор
    Добро утро, това е от поне 30 години, ако не и изобщо.

    С връзки някои получават високи пенсии, примерно - работили нещо някъде си.

    Коментиран от #15, #55

  • 15 Корекция

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "Име":

    Така е от 75 години.
  • 16 Алибаба

    19 6 Отговор
    Има доста заможни пенсионери,по документи са с минимални пенсии ,но имат два апартамента и пари в брой.все още няма ясен критерии и начин да се определи енергийната бедност и въобще да се помага само на нуждаещите се,а не на всеки ,на калпак
  • 17 Абе Бялата Злаатка

    10 3 Отговор
    Докопа,ли пенсията?
  • 18 Румен Радев отпуснал на сестра си

    25 6 Отговор
    3900 лева пенсия, писаха вчера сайтове....неква администраторка, ама оправни селяни, братО й командва НОЙ, а вие , бълхи, си чахайте 20-те лева увеличение на 400 те ви лева пенсия
  • 19 На заспалото робско племе тука

    14 4 Отговор
    Трябва да му се спрат всички пенЦии .само на политиците и роднините им по 200 000 лева на седмица пенЦия да се изплаща
  • 20 Ама бабушкерник

    19 5 Отговор
    При малко над милион работещи, от които половината са невнасящи нищо в бюджета търтеи на държавна хранилка, и два милиона пенционери, какви пенции бълнуваш от фондовете дето ограбихте?
  • 21 да бе

    9 12 Отговор
    ами това е благодарение на любимото ви баетошово време, когато всичко беше приказка. ама греда ... няма пенсионен фонд. нали всичко можеше да си купиш ама заплатата 100лв. същите от баетошово време докараха и хиперинфлацията, та да ви изяде спестените пари от 100те лева + часпром. та със заплата 100лв и без осигуровки каква точно пенсия очаквате да взимат?

    Коментиран от #38, #54

  • 22 Гъбарко

    19 4 Отговор
    Ако богатствата на страната не се подаряват или продават на смешни цени на чужди , съмнителни компании и ако не се осъществяват абсурдни търговски сделки, щеше да има финансови средства и за заплати и за пенсии. Що се касае за кака Мика , бих казал,че е народен човек.

    Коментиран от #53

  • 23 Мунчо

    4 15 Отговор
    Луда баба!
  • 24 плюс минус до № 12

    22 0 Отговор
    А пък ББ цели 4 години в началото на своето управление,
    при растяща инфлация,
    не повиши дори с една стотинка пенсиите.
    Те, пенсиите, замръзнаха във фризера цели 4 години-
  • 25 безпартиен

    18 2 Отговор
    В България сега има над 2.3 млн.пенсионери,над 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,над 660 хил.малолетни и не пълнолетни,над 1 млн.не грамотни,без професионална подготовка и без трудови навици ц..гани !Та,колко останаха да произвеждат,да плащат данъци и осигуровки за издръжката на всички по-горе?От друга страна сме единствената държава в ЕС ,САЩ и дори Русия с бившите ОНД републики,където пенсиониран служител от бюджетната сфера остава на работа след пенсионирането си но вече и с пенсия като бонус!Такива "работещи пенсионери" само в МВР са над 5000 души със заплати над 2500-3500 лв.!Колко такива "работещи" има по други министерства,агенции,комисии,области общини!Дали не се губят едни милиарди за "верни избиратели"?Решението е или пенсия или заплата за получаващите я от бюджета,така както е във другите страни от ЕС!Ако им се работи,в частния сектор работа много!Не ми се вярва да са толкова големи специалисти,че ако напуснат,ще се закрият министерства,области и общини!Така ще се намали и разходът за работни заплати и ще се съкрати щата на всички бюджетни с поне 10 % на първо време!Следващо съкращаване ще е с още 20 % тъй като и населението на страната ни е намаляло !!!На кой политик му стиска да предложи това?А минуси ще има на коментара ми и то основно от "бюджетниците"!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Следващите поколения няма да доживяват п

    17 2 Отговор
    ...пенсия споко....преди 89-та хората се пенсионираха на 55 години и напуска градовете и оживяваха селата с друг вид труд - в градината, с животните , на оолето...А сега младите стоят без значение Анита, пенсиите на 70 се напикават на работните места, а селата умрели, безлюдни и разрушени от циганите....

    Коментиран от #28

  • 28 .поправка...

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Следващите поколения няма да доживяват п":

    ...младите стоят без работа...
  • 29 Смех

    9 4 Отговор
    Много пенсионери малко работещи

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 3 Отговор
    За 42,5г трудов стаж,като последните 27г съм се осигурявал като ЕТ,държавата ме възнагради с внушителните и трудни за прибиране 507лв,след като навърших 64,5години....така ме намърдаха и успях да вляза в категорията ...не получаващи добавки.......благодаря и от сърце,щото при имотите дет имам и давам пари за да ги държа за след мен ще взема да стана по богат от .......и после ще ме разнасяте след като си отида...Ако "слугите" на държавата си плащаха сами ДОО и ЗОО пенсията ми щешеда бъде 700лв !Да са живи и здрави щото са много натоварени с мота и ваша защита!

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дънди Прешъс метал с рекорди добиви

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ...на българско злато, а вие стойте гладни, роби
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "да бе":

    що се правиш на разбиращ??????Чувал ли за Пари,време ,инфлация????Едно време 100лв бяха 1/700 от тристаен апартамент в КВАДРАТУУУУУрата на ,който не се включваха общите части на блока дато сега,а бяха отделно....сега700лв са 1/1450 от един тристаен!Простоват си,чети ,образовай се.Не говори и не пиши,няма да ти личи простотията!
  • 39 БгТопИдиот🇧🇬

    5 9 Отговор
    Нал искахте КАПИТАЛИЗЪМ и банани !

    Що ривете сега ......

    Коментиран от #52, #68

  • 40 Ходещи мощи...

    3 2 Отговор
    Айде скрийте вече вчерашният ден !!!
  • 41 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 7 Отговор
    Абе бабишкер, какво си се вторачила в пенсиите. Да ниски са пенсиите, защото не може минималната заплата да е нето 600 лева месеца, а минималната пенсия да е над 1250 лева месечно, да е над издръжката на живота. Заради такива червени бабишкери като Мика Зайкова, атеисти и и алчни, младите бягат в чужбина да работят. Защото българската държава не я е грижа за младите, грижа я е единствено за бабишкерите и дъртите пенсионирани милиционери, фатмаци, политици ...
    Първо минималната пенсия трябва да е 20%-30% по-ниска от минималната заплата, за да има причина хората да работят. Ако минималната пенсия е по-висока от минималната заплата, никой няма да иска да работи за минимална заплата.

    Минималната пенсия и минималната заплата трябва да се определят на държавно ниво едновременно и минималната заплата трябва да е по-висока.

    Коментиран от #42, #43, #61

  • 42 Ама може 4000 да е пенсията на политицит

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Я го гледай тоя умнокрасив джендър

    Коментиран от #49

  • 43 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 8 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Заради такива червени бабишкери като Мика Зайкова, егоисти и алчни, младите бягат в чужбина да работят.
  • 44 Пенсионери ще има само от ...

    7 2 Отговор
    ...от байтошово време.....това са последните пенсионери...тия овце днескашните няма да ги допуснат да стигнат до пенсия
  • 45 Име

    5 0 Отговор
    Откъде да има пари - като няма система, доста се правят злоупотреби и - няма доверие на хората - да спестяват
  • 46 Бамбука

    6 3 Отговор
    Време е някой да я спре, да не се излага. Що не попита боса и , който я вкара в НС, защо не си подава имуществена декларация ? Защо не говори за сивата икономика, за корупцията, която помпи инфлацията, за отклонението средства по евро фондовете, в които загубата за държавата са се изчисляват в милиарди ? Само едно празно дърдорене от нейна страна и медиите и дават рупор, незнайно защо.

    Коментиран от #50

  • 47 Експерт

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Това не са пенсии за стаж и възраст, а инвалидни пенсии при стаж повече от 15г.Социална пенсия без се стаж за хора над 67г е- 267лв. Минимална за стаж и възраст е 467/след 01.07...523лв.
  • 48 Дедо Пене

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Бъркаш, на Мика депутатската пенсия е -3400лв. Не завиждай, тя цял живот е работила "тежка работа" по министерства, агенции и профсъюзи и е спала на бюро!
    Ох, мъкааа брат!
  • 49 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "Ама може 4000 да е пенсията на политицит":

    У нас един работещ издържа един пенсионер.

    Алчен дъртак такъв, ти искаш ли внука или внучката ти да се скъсват от работа за 600 лева месечно. И в същото време да плаща 1250 лева месечни пенсионни осигуровки + здравна осигуровка + дънък доход + ... за да има 2 пъти по-висока пенсия за алчни дърпаци като теб. Които нито плащате данък доход, нито пращате здравни осигуровки, нито плащате ... и които имате по няколко имота и 100 000 лева сметка в банката, които хвърляте на телефонни измамници през балкона.

    Просто казвам, че дъртаците сте алчни егоисти, интересувате са само от себе си. Не ви интересува, че децата и внуците ви също мизеруват. Заради алчни некадърни и мошеници политици купуващи с популизъм гласовете на егоистични бабишкери пенсионери. Казвам на бабичката Мика Зайкова, че не е справедливо да иска минималната пенсия да е по-висока от минималната заплата. Казвам и, че ако иска по-висока минимална пенсия, преди това трябва да поиска по-висока минимална заплата за младите си внуци.

    Коментиран от #62, #69

  • 50 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Бамбука":

    "медиите и дават рупор, незнайно защо."

    Медиите и дават рупор защото с глупостите си "налива" гласове в партиите мафии на задкулисието милионери и Москва.
  • 51 Пенсионер от МО

    1 4 Отговор
    Ми не е така, полковнишката ми пенсия е 2389 лв, а аз още работя, т.е + заплата 3016 лв.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гъбарко":

    "Ако богатствата на страната не се подаряват или продават на смешни цени на чужди , съмнителни компании и ако не се осъществяват абсурдни търговски сделки, щеше да има финансови средства и за заплати и за пенсии."

    Само да те поправя, богатствата на страната се продават от червени брокери и посредници.

    Също гока, ЧЕРВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ приватизираха фабрики на безценица и после ги продаваха на чуждестранни инвеститори
  • 54 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "да бе":

    "ами това е благодарение на любимото ви баетошово време, когато всичко беше приказка."

    Освен това бай Тошо остави $10 млрд. долара външен дълг, което тогава беше колкото БВП на България. Днес това(БВП на България) се равен на $60 млрд. долара. Но 65% необразовани бг д@били не могот да проумеят тизи неща.
  • 55 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Име":

    С връзки някои получават високи пенсии, примерно

    или с корупция, плащат рушвет на чиновници в пенсионното и получават пенсии на миньори, милиционери ... без никога през живота си да са слизали под земята.
  • 56 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сократ":

    Пенсиите ги резна Жан Виденов, станаха по $5-$10 = 200 000 лева месечно. При Иван Костов пенсиите от $5 долара през 1997 г. станаха по $50 долара през 2001 г.

    Коментиран от #57

  • 57 Сам така ли бе тъ"""пако

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Жан Виденов ли изнася тоновете българско злато от Челопеч и Крумовград, с което всички българи мохамедани гат да живеят като царе
  • 58 Пенсионер

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ми Ка":

    Изобщо не е така!
    В България батака с пенсиите е
    отдавна.
    Няма никакъв ред и логика нито в един регламент за пенсиониране.
    Имаше един период на много висока инфлация през деветдесетте,когато едно кафе бе 50лв.
    Заплатите тогава бяха хиляди левове,а който е имал късмета да му се падне периода в стажа за пенсия,то коефициента му се вдига на границата на максимума.
    Правилата постоянно се менят и не му се вижда края.
    Има пенсионери с 40-45г.стаж на минимална пенсия,а са полагали вреден за здравето труд-2-ра категория.
  • 59 Пенсионер

    2 2 Отговор
    Изобщо не е така!
    В България батака с пенсиите е
    отдавна.
    Няма никакъв ред и логика нито в един регламент за пенсиониране.
    Имаше един период на много висока инфлация през деветдесетте,когато едно кафе бе 50лв.
    Заплатите тогава бяха хиляди левове,а който е имал късмета да му се падне периода в стажа за пенсия,то коефициента му се вдига на границата на максимума.
    Правилата постоянно се менят и не му се вижда края.
    Има пенсионери с 40-45г.стаж на минимална пенсия,а са полагали вреден за здравето труд-2-ра категория.
  • 60 дффд

    1 0 Отговор
    Защо минималната пенсия е под линията на бедност?
    Затова ли работят хората, затова ли се осигуряват, за да бъдат социално бедни след пенсиониране?
  • 61 дффд

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Глупости! Минималната пенсия трябва да е с размер, стимулиращ хората, да знаят, че ако се осигуряват, ще имат спокойни старини. И не минималната пенсия ви е виновна, просто МРЗ е позорно ниска. МРЗ отдавна трябваше да е над 1000 лв. Обаче ГЕРБ няма да я направят 1000 лв. и през 2024 год. ГЕРБ ще замразят доходите. Ще ни обрекат на гладна смърт.

    Коментиран от #64

  • 62 дффд

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Айде, леко с тона и обръщенията! Не са ти виновни "дъртаците" и "бабишкерите". Не виждаш близо 1 милион държавни хрантутници на щат цял живот- заплати, ДМС, премии, бонуси, 13- та заплата, пари за облекло... Те не получават по 300- 400 лв. на месец, а с хиляди левове. И не си плащат осигуровките.
    Радев увеличи числеността им тихомълком. А отряза парите за Великденските добавки на пенсионерите.

    Коментиран от #63

  • 63 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "дффд":

    "Не са ти виновни "дъртаците" и "бабишкерите". Не виждаш близо 1 милион държавни хрантутници на щат цял живот- заплати, ДМС, премии, бонуси, 13- та заплата, пари за облекло..."

    Напротив виновни са червените бабички и дърпали егоисти, които мислят само за пенсиите си, но не и за внуците. Виновни са защото вече 33 години продължават да гласуват за БКП=БСП. Нямам предвид всички стари хора, и аз имам родители, имах едни свестни баба, дядо антикомунисти и едни червени и прости баба и дядо с мизерни пенсии.
  • 64 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "дффд":

    Глупости!

    Стимул да плащам здравни и пенсионни осигуровки, и данъци е, че ако не ги плащам, държавата пак ще ми вземат същите парите, че и повече, освен това и ще ме глобят. Стимула е, че някога може да ми се наложи да вляза в болница и ако не съм плащал осигуровки няма да мога да вляза.

    Хората не плащат доброволно осигуровки и данъци, за да взимат пенсия, ако доживеят 65 годишна възраст. Хората плащат осигуровки и данъци, защото държавата ги насилва да го правят.
  • 65 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    господин ТОДОРОВ
    ФАКТИ
    статията за пенсиите нямат нищо обо с Крими
  • 66 Колчо

    4 0 Отговор
    Направо си е за " Крими " и е показателна как държавата мащеха чрез системата си Ви ограбва поне 40 години ежемесечно - срещу обещание за нещо си ,което политиците продължават да разпределят както си искат. Българино , ще се наложи да се циганизираш за да оцелееш или чужбината. Единствено облагодетелствани са раннопенсиониращите се " държавни " служители работещи за себе си през работно време. Не е важно точно колко вземаш , а колко дълго ще я вземаш и ако може нищо да не ти е удържано за това. От друга страна са 80 % болните безработни ромляни връщащи се пияни с микробуси от работа. Или не сте виждали какво става в посока селата над вечер ,по пътищата за близките села ? Всичките работят законно ама само за себе си . Не крадат ,само не плащат данъци. Крадат през почивните дни щото са безработни. И казват - " онея горе милиони крадоха и нищо не им правят " визирайки кметове и политици.

    Коментиран от #67

  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Колчо":

    господин Колчо Много сте Прав и Логичен
  • 68 Омар Галанти

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Тъпо !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове