Last news in Fakti

4 Май, 2023 12:12 2 464 55

Огнян Стефанов: Сценарият, който се разиграва с подобен атентат е изцяло по руския модел

  • атентат-
  • главен прокурор

Компанията Гешев-Борисов са способни да стигат до крайности, за да си запазят властта. Може да се стигне и до кръв, засега няма такава, но аз съм сигурен, че можем да стигнем и дотам, смята журналистът

Огнян Стефанов:  Сценарият, който се разиграва с подобен атентат е изцяло по руския модел - 1

Заговор има и той е образец. Това е заговор на хора, които искат Гешев да остане на власт, а Борисов да си проведе реформите. Той се яви като спасителят, който да направи реформите. Тротиловата шашка и тя гръмна, като гледам каква комедия и подигравки се въртят в социалните мрежи. Те трябва да се замислят как е възможно такова недоверие и подигравки да се въртят към тях.

Това каза в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” журналистът и основател на ФрогНюз Огнян Стефанов.

"Тази лъжа, която се очертава да е такава, че и децата са били в колата на Гешев по време на взрива, отговорът на този въпрос е много прост и е: да или не. Защо трети ден се говори, че не са били, след като преди три дни той твърди, че са били в колата.На първи план това е много зловеща лъжа, ти намесваш децата си. Те ще се видят със съучениците си, ще ги разпитват какво се е случило. Има и много противоречиви изказвания", отсече журналистът.

Водещият следовател по случая Мариан Маринов отрече твърдението на вътрешния министър Иван Демерджиев, че има заподозрян. Маринов отрече също твърдението на шефа на Следствието Борислав Сарафов, че по случая работи и израелски експерт. Същевременно заместникът на Сарафов по една телевизия обясни, че Маринов явно не е запознат за израелски експерт. Но как така действащият на терен следовател не знае за такъв човек?

"Компанията Гешев-Борисов са способни да стигат до крайности, за да си запазят властта. Може да се стигне и до кръв, засега няма такава, но аз съм сигурен, че можем да стигнем и дотам, може да има и етнически проблеми и т.н"., сподели Стефанов.

"След взрива социологическа агенция е направила проучване и Борисов е с най-висок рейтинг. Как съвпадат тези работи не мога да разбера? Той ще е спасителят след взривовете. Сценарият, който се разиграва тук с подобен атентат е изцяло по руския модел, и това го виждаме и в Русия в момента, с българина, който беше арестуван", допълни журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панаира е пълен

    55 4 Отговор
    Фишекчията се покри. Номерът не минава.
  • 2 !!!

    16 46 Отговор
    Отново партенки и манипулации за малоумници от слугите на Цветан Василев от Сърбия :(. Поръчителите на атентата са задействали слугите си да манипулират отново общественото мнение!
  • 3 Сиийка

    47 5 Отговор
    ма шефа сериозно са изплаши от пиратката ма Овняне
  • 4 Мафия ни управлява

    41 28 Отговор
    За съжаление цялата политическа върхушка у нас е по руски модел ! От президента като почнеш ,през Борисов ,Доган ,Гешев са все руски възпитаници ! Затова сме на дъното !

    Коментиран от #20, #23

  • 5 Последния Софиянец

    48 10 Отговор
    Най гнусното е че Гешев използва семейството си за да го съжаляват.
  • 6 Просто е

    36 12 Отговор
    200% фалшив атентат ! Като дроновете над Кремъл ! Произведено от КГБ !
  • 7 Минева

    30 8 Отговор
    Браво за коментара!
  • 8 Огнян

    8 8 Отговор
    Аз съм най достоверния източник
  • 9 Офф..

    23 19 Отговор
    Освен руска водка,кви други "познания" имаш за страната бе,шишко? Че и от "моделите" им разбирал.Щатските модели са ти по познати,пиши за тях..

    Коментиран от #19

  • 10 6нтщ5ж

    32 3 Отговор
    Ту били децата му в колата, ту - не. Лъжат ни на поразия. Как да им вярваме после, че уж не било инсценировка.

    Коментиран от #22

  • 11 Кирпич

    11 16 Отговор
    Още един умник Абе откъде изпълзяват тези

    Коментиран от #29

  • 12 Е то беше ясно

    14 9 Отговор
    Че накрая пак ще стигнем до руснаците...В днешно време някой да се изходи в гащите, Путин му е виновен..
  • 13 Минувач

    15 6 Отговор
    Руският главен прокурор Чайка лично дойде в София да одобри избора на Гешев в длъжност.
  • 14 Име

    16 1 Отговор
    Няма как да хванат атентатора - защото просто той е от службите.

    Колкото хванаха убийците на доста наемни убийства, трънки.

    Такова покушение - без да е замесена спец-служба - няма как.

    Но - всичко може - но е ж.факт - никой не е хванат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нашите милиционери

    12 6 Отговор
    покриха руските диверсанти за пореден път!
  • 17 Сандо

    12 10 Отговор
    И тоя ли още не е подложен на лечение?Една от най-неприятните и мътни фигури в българския медиен зверилник много добре знае как да слугува на когото трябва.

    Коментиран от #25

  • 18 сирене

    13 7 Отговор
    къв е тоа дебел ся... и прави ли се такава дебелина с истински, честни статийки?
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Офф..":

    Те тоя шишко преди години го потрошиха не си спомням дали бяха го евали
  • 20 Наблюдател

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мафия ни управлява":

    А па на Киро Простото, Канадеца, нарушителя на Конституцията, като баща му е служител на Комунистическата Държавна сигурност, това по какъв образец е, че не се сещам?

    Коментиран от #30

  • 21 Естествен Интелект

    10 4 Отговор
    Кой си бутна кулите близнаци с радиоуправляеми самолетчета?
  • 22 Естествен Интелект

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "6нтщ5ж":

    Не е сигурен, дали някой не ги е познал в двора....
  • 23 Но коя мафия

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мафия ни управлява":

    При руски президент то е вече явно Коя БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ взеха да бутат паметника на « съветската армия « под закрилата на Радев до къде я докарахме И « отрочетата на комунизма» / ПП иДБ / искат власта то е видно путиновия почерк
  • 24 ФЕЙК

    10 5 Отговор
    От тези анализатори , наблюдатели и всякакви ..лози, кой какво е сънувал все руснаци и Путин му се привижда, явно и сънищата им са изключително политкоректни и съвпадащи с генералната линия на "Големия брат". Черна завист ме обзема като им слушам фантасмагориите.
  • 25 Читател

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сандо":

    Не съм чел само мнението на « на доктор генеколог» Кои не видял кои не чул дава мнения А Путин Когато не беше в бункера първи бяха ПП И ДБ ЗАБРАВИ ЛИ ТОВА
  • 26 Закъснявате

    10 1 Отговор
    От кога трябваше да се изокате, че това си е работа на Путин и всеки момент ще се докаже, че взрива е носен в руска торбичка или че Петров и Беширов са pikali на близо....
  • 27 политнекоректен

    11 6 Отговор
    Ама пък точно Огито да се прави на "честна мома" е направо абсурдно! Професионалният му морал е правил всякакви услуги, хиляди пъти на хората с пари. Кой не си спомня оня телефонен разговор с Черепа от Дубай по време на протестите 2020, където двамата си се кефят и се хвалят, как точно се купуват протестиращи и как се насочват по улици и площади да вършат престъпления. Стефанов е дъното на журналистиката в България и на такива със заплаха от затвор и конфискация на имуществото трябва да му забранят да се занимава с медии.
  • 28 Мнение

    10 7 Отговор
    Буци е бесен. На него някой да му откаже, това си е направо засягане на огромното му его. Как му се искаше да прикотка ППДБ, да им натресе всичките грехове и кражби, които сътвори шайката за толкова много години и той да е пак в бяло. Не му се получи и това го изкарва направо от равновесие. Той не може да си представи, че някой му казва НЕ. Ще му се ноложи да си носи последствията от "прекрасното му управление". Баламите свършиха.
  • 29 Е как от къде изпълзя..

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Кирпич":

    Ами тоя дебил е самият АГЕНТ ДОНОСНИК на ДС ... "АКАДЕМИКА"
  • 30 почтен

    8 10 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    така е Гешев е роден 1970 и е на 19 години, когато пада Бай Тошо, като няма нищо общо с властта на БКП, а бащата на Киро Петков е роден 10 години по-рано и вече е агент на ДС. Затова и заминава за Канада преди 1989. нещо невъзможно за всеки българин без протекция от БКП а после Киро има една история, която явно е организирана от баща му, където Киро престоява в Брюксел 3 години в един офис през който минават милиони без ясен произход, накрая е арестуван от полицията в Белгия, а офиса е закрит, като Киро не смее да се прибере в Канада, а се прибира в България. Говори се че парите са на ДС и руските служби.

    Коментиран от #32, #45

  • 31 Цирка е пълен

    10 7 Отговор
    Огито с Диков при Кулезич! Заговорници, шарлатани и агенти на влияние в медиите, извършващи мокри поръчки срещу всеки стига да им платят!
  • 32 А това

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "почтен":

    Можеш ли го доказа или само ти плащат за коментара........
  • 33 Огнян Стефанов-Жабата Шкембелия

    9 5 Отговор
    е най-ниското слугинажно ниво в българските медии, обвързван с кого ли не от сенчестия и криминалния бизнес. До така степен беше набутан в мръсотията че накрая едни бандюги го изпотрошиха с чукове.

    Коментиран от #34

  • 34 политнекоректен

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "Огнян Стефанов-Жабата Шкембелия":

    това "Жаба Шкембелия" много ме накефи
  • 35 Вземай си лекарствата редовно защото

    11 4 Отговор
    Лъхаш на краварска марионетка!
  • 36 Хаха

    6 2 Отговор
    Дс агента "академика", пак нещо почна да бълнува неща който му редят новите господари. Господин айде да не казвам, че пак ще има цензура, как са твойте съмишленици черепа, прокопиев и цветанчо от Сърбия, дадоха ли ти някой лев да си измисляш разни небивалици и то за Русия. Защо плюеш там от където едно време си се хранил и си направил това хубаво шке...
  • 37 жалко но е така

    3 1 Отговор
    Всеки изглупилник , псевдожурналя и третокласен адвокатин вече е "ЕКСПЕРТ" ,и пише и драска всякакви глупотевини - това е нивото на българина , това е нивото и на атентаторите - посредствено като на болшинството българи експерти .....
  • 38 Ха ха ха

    3 4 Отговор
    Платеното жулналистче лъжливо , кой ли го чете ....
  • 39 Оракула

    3 1 Отговор
    Това което казва Огнян е, "Куме в очи"!
    Нещата доста загрубяха от като" пиратката -взрив" гръмна насред дерето, близо до пътя!
    Това което можем да се запитаме ,
    защо Иван Гешев се страхува да загуби поста си, като Главен Прокурор?
    Какво толкова е направил ,та го е страх , да бъде нормален гражданин ,като ВСИЧКИ ! ,
    Когато е пожелал да бъде това място ,то той е бил на ясно със закона!
    Главните Прокурори на Европейската общност ,по принцип никой не разпознава с име и действията им,
    защо в България, този пост се друса с власт и популярност ,
    все едно ще го правим Президент на всяка цена?
    Едва ли сме толкова наивни да си мислим ,че иван Гешев , може да върши нещата без Хунтата и Чекмеджето а те без ВСС.
  • 40 само питам

    3 4 Отговор
    А БЕ ОГНЯНЧО МИСЛЯ ЧЕ ПРЕДИ МАЛКО СА ТА БИЛИ ТРЯБВАЛО ПОВЕЧКО ЗА ДА ТИ ДОИДЕ АКЪЛА НА МЯСТО В ГЛАВОТА
  • 41 Фибата

    2 3 Отговор
    Ще повярвам на внушенията на Стефанов, ювелирно обработен за нуждите на ДС, че "компанията Гешев-Борисов са способни да стигат до крайности", но само ако арестуват Киро Петков!
  • 42 Факт

    2 3 Отговор
    Още един шперц с тротинетка.
  • 43 Отвсякъде

    3 4 Отговор
    Освен агент Академик малко хора си спомнят,че тоя бидон е учил и завършил за политрук,демек ЗКПЧ. Гнусен отвсякъде.
  • 44 Тошко

    2 4 Отговор
    Агент Академик пак изпълзя от нафталина. Или от някое кално дупе, хихи...
  • 45 Само предлагам

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "почтен":

    Ако е вярно свалям ти шапка
  • 46 лилипутини

    3 1 Отговор
    Някой прави ли връзка между отказа на борисов от програмата на пп и от кабинета им че не стават за нищо , це сценария със взрива .разговорите на Борисов за съставяне на кабинет с първия мандат с дпс бсп и итн и совалката и гимнактиките на гешев украйна турция .. Забелязахте ли агресивността на борисов последните два три дни ,закани агресия към пп дб ,че няма да ги допудснат ппдб да участват в парламентарните комеисии ,че пълен мандат ще изкарат с опг и прр. пр.диктаторскиавторитаризъм
  • 47 Войводата

    3 1 Отговор
    Всичко случващо се в България е по сценарий на руския губернатор на България. Митрофанова.
    Падането на правителства, служебен кабинет подчинен пряко и единствено на руските власти и олигарстични пиявици на страната ни от последните 33г . Преди това ги наричаха агенти на КГБ и държавна сигурност.
  • 48 Е па руския модел

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТаУмВзе":

    е ясен - овладяване на съдебната система и регулаторите, овладяване на едрите бизнеси и медиите, лъжи, грабеж и стрижене на природонаселението и те това ти е руския модел.
  • 49 Видяхте

    1 0 Отговор
    Ли най-сладката карикатура,на която Гешев казва на Тиквата бързам да не закъснея за атентата.Та даже и колата си смени.
  • 50 чичо стамат шумков

    0 0 Отговор
    НЯКОЙ ДА МИ ПОСОЧИ КАДЪРЕН ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1989Г ТА ДО СЕГАСПОРЕД МЕН НЯМА ТАКЪВ.И винаги ще е така защото тежест при избирането на главен прокурор в страната ни има партията или коалицията ,която е на власт в момента на избора.Лично мнение;МНОГО Е ГОЛЯМ СРОКА НА МАНДАТА НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР В БЪЛГАРИЯ.Не знам как е в другите западни страни по които искаме да се равняваме,но президент 5 години ,редовно правителство 4 год а гл.прокурор 7 години,и забележете абсолютно никакъв контрол по отношение на дейноста му и независим,с една дума ,,НЕДОСЕГАЕМ,,.
  • 51 Даса

    3 0 Отговор
    сичкото гепи трол е на амбразурата. Бяха се скрили в дупките като стресирани плъшоци преди три дни, ама, сега компенсират. Явно инструкциите от Банкя са пристигнали. Ама и те едни инструкции, коя от коя по тп.
  • 52 🪵🪵🪵

    0 2 Отговор
    Ами Лаура Кьовеши изрази мнение към Иван Гешев и неговото семейство за това което са преживяли по време на терористичният акт.
    Всъщност това е от значение за самият Главен Прокурор Иван Гешев.
    Огнян Стефанов е смешен интригант.
  • 53 Гешеф

    1 0 Отговор
    Проследили са ме ...И да ми сложат 3 кг тротил ...Добре поне че цветчетата на дърветата удържаха насочения взрив ...

  • 54 Лили Иванова

    1 0 Отговор
    ШЕНГЕН ли??????!!!!!!!!!! ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН-ще го гледате!!!!!!!! Е сега ЕВРОПА разбра,че освен мошета,ушета,клептета сме и актьори-аматьори!!!!!!!! Разбра що за ПРОКУРАТУРА,СЛЕДСТВИЕ имаме що боклук работи там......ШЕНГЕН - на Кукув ден!!!!!!!
  • 55 Оооо я стига

    0 0 Отговор
    Оставете го чиляка намира.
    Ще му навирите килимявката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове