Last news in Fakti

5 Май, 2023 22:30 1 344 43

Акад. Денков: За да помогнем на ГЕРБ - СДС да реши какво да прави, ние свалихме всички карти на масата

  • николай денков-
  • герб-сдс-
  • решение-
  • карти-
  • маса

Не е вярна тезата, че предложеното от нас правителство е партийно - единственото, което беше водещо, беше кои са експертите, които могат да работят като екип, за да изпълнят тази програма. Шест човека от този списък са предложени от "Демократична България", така че тезата, че ДБ се е дръпнала от този кабинет, просто не е вярна. Изборът на тези хора не е по партийна линия, а дали могат да се съберат като екип, за да изпълнят тази програма, посочи съпредседателят на ПГ на ПП - ДБ

Акад. Денков: За да помогнем на ГЕРБ - СДС  да реши какво да прави, ние свалихме всички карти на масата - 1
Снимка: БНТ

Въпросът с местните избори никога не е стоял пред нас, въпросът е, като дойде при нас вторият мандат, как да се състави правителство, което да изпълнява тази законодателна програма. За да помогнем на ГЕРБ - СДС да реши какво да прави, ние свалихме всички карти на масата. Ако не го бяхме направили, те щяха да имат основания да кажат, че нещо крием и затова не знаят какво да предложат с първия мандат, коментира в студиото на "Панорама" акад. Николай Денков. През цялото време чуваме обвинения от различни хора от ГЕРБ. Това е, защото ГЕРБ не знаят какво да правят в момента. Ние се опитваме да им помогнем да вземат решение, подчерта той.

Има шанс за много компромиси, но има и невъзможни компромиси. Невъзможни са компромисите, когато си поел ангажименти към избирателите, след това да не ги спазваш. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" акад. Николай Денков по повод преговорите за правителство с ГЕРБ - СДС.

Ние сме поели два ангажимента - че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ - СДС и че няма да участваме в кабинет с ГЕРБ - СДС. Това беше нашата основна линия в предизборната кампания. За да избегнем случилото се в предишния парламент, решихме да започнем нова линия – да направим компромиси, но без да нарушаваме обещанията, които дадохме на нашите избиратели. Нашите симпатизанти не бяха много щастливи, че сме инициирали този процес, но бяха постигнати добри резултати, като например изготвената законодателна програма. Имаше много неща, които направихме, за да избегнем ситуацията от миналия парламент, която никой не иска, заяви акад. Денков.

Не е вярна тезата, че предложеното от нас правителство е партийно - единственото, което беше водещо, беше кои са експертите, които могат да работят като екип, за да изпълнят тази програма. Шест човека от този списък са предложени от "Демократична България", така че тезата, че ДБ се е дръпнала от този кабинет, просто не е вярна. Изборът на тези хора не е по партийна линия, а дали могат да се съберат като екип, за да изпълнят тази програма, посочи съпредседателят на ПГ на ПП - ДБ, цитиран от novini.bg

Попитан дали от ПП – ДБ не блъфират, акад. Денков заяви: "За да правиш блъф, ти трябва да имаш скрити карти. Ние сме свалили всички карти на масата. Как се прави блъф със свалени карти?!"

В отговор на въпрос дали пък не се изиграни от ГЕРБ – СДС, след като са свалили всичките си карти на масата, съпредседателят на ПГ на ПП – ДБ каза: "Аз не виждам причина да се срамувам, че сме изготвили добра законодателна програма, добра управленска програма и добър състав на Министерски съвет. Кой ни е изиграл и с какво? Ние показваме, че сме готови да управляваме, въпрос на решение на другите е дали да ни подкрепят".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АННА МИЛА

    23 15 Отговор
    Никога ГербСдс

    Коментиран от #17

  • 2 коментар

    12 2 Отговор
    За някои или добро, или нищо.
  • 3 Какво правителство

    31 17 Отговор
    ще правиш с вторият мандат бе мафиотски продажнико? Толкова лъжи, лицемерие и подлост изляхте върху всички, че всички ви видяха какво падение сте на човешкият род и ви намразиха! Никой не харесва жалки лъжци!
  • 4 Макс

    20 5 Отговор
    Разбира се че правителството трябва да е партийно . Гласуваме за партии и политици, а не за експерти .Експертен кабинет не е добър вариант , това е бягане от отговорност и задкулисно политическо управление .
  • 5 Спецназ

    15 16 Отговор
    Бъдете против Герб до последно, ако не искате да станете последни. Примери- много партии за един сладък мандатец изгоряха от горещата целувка с Огнения Пожарникар. Не ставайтемарионетки на тулупи, вкарали се във властта от купени гласове на ман.овци и други бедни хорица, за които 50- те лева са "пари". Мислете- за да са "ПАРИ!" 50 - те лева е виновен същия този Толуп, който вкара Държавата в дългове за над 30 милиарда и парите за ТЕЗИ бедни- сега отиват по плащани по Дълга. Който иска да мисли- МОЖЕ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 а ааа

    9 2 Отговор
    А онази червена карта от бсп от погребалния полк.
  • 8 Самата му физиономия не е

    19 10 Отговор
    Нормална.има вид на обладан.отвратителен е . Трябва да го "лекуваме"

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хихи

    15 14 Отговор
    Хардвардските Измамници вън от България
  • 11 Жоро

    18 6 Отговор
    По-добре да отидем на избори и ще ходим колкото трябва да се отървем от мафиотската шайка Герб. Сега е време разделно. Или унищожаваме модела Борисов, или си оставаме на последно място по всички показатели.в ЕС.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Едно към едно

    7 7 Отговор
    Едно към едно със снимката

  • 14 Академик Никалай Денкович Послушкин

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Самата му физиономия не е":

    Има съветска титла академик, само у нас и в Русия има академик.
  • 15 Денков

    12 5 Отговор
    Денков ще бъде министър председател на хартия докато България се управлява от татко Петко. Не на нас тия!
  • 16 Щирлиц

    6 7 Отговор
    Това ще продължава дотогава,докато Козяк не посочи правилният вицегубернатор на България.
  • 17 АННА МИЛА

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "АННА МИЛА":

    Герб са мафия
  • 18 СПЕЦИАЛИСТ ПО СВАЛЕНИ КАРТИ

    14 5 Отговор
    Свалихте гащите Денков! Че чак се и наведохте. А и си знаете защо. Особено Киро...
  • 19 Доктор

    11 3 Отговор
    Този продажен соросоиден кариерист е с изключително неприятно излъчване.
    Великият учен в почти всички научни публикации не е първи автор.
    Единствено чрез постовете до които се е домогвал, този боклук прави партийно-професионална кариера.
    Една фондация създадена с основното партньорство на “Америка за България” е на път да овладее цялото управление на държавата.

    Коментиран от #27, #30

  • 20 На снимката

    12 3 Отговор
    На снимката се вижда един от тримата глупаци на карикатуриста Доньо Донев !
  • 21 Професора

    8 4 Отговор
    Академика е Педенков

    Коментиран от #29

  • 22 9030

    10 5 Отговор
    Денков е 100% тротинетка

    Коментиран от #31

  • 23 бай Даньо

    11 5 Отговор
    Денков свалихте картите защото сте безпътни нещастници и не знаете каква игра играете хеле Киро не знае на кой свят се намира ... . Бойко ви направи смешни.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ост

    7 4 Отговор
    Джендари тъпи това сте вие
  • 27 руско звание

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор":

    Този стана "академик", докато бе министър на образованието и науката и естествено, че подчинените му БАНскистарци гласуваха за него. И Денков, и тия около него се гордеят, че той е "академик"- едно звание, известно само в България и Русия. А уж бил "евроатлантик". Истината е, че той е руски човек.
  • 28 Големанов

    6 2 Отговор
    Прилича на мъжа на Мутрофанова. Или- при наши условия- на Станчо Квасников от пиесата "Големанов" от Ст.Л. Костов
  • 29 Миконос

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Професора":

    В такъв случай да стяга куфарите за остров Миконос.Там ще е в естествената си среда.
  • 30 БАНов

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор":

    А, бе, какъв учен може да е тоя....Самата организация БАН е съветска, създадена от Гошо Тарабата и трябва да се разтури.Харчи бадева пари на данъкоплатците, има имущество за 8 милиарда лв.Сгради, терени, почивни станции, цехове, лаборатории, апаратура.
  • 31 вечна дружба

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "9030":

    Аз съм академик
    ще лапам кинти до сетния си миг.
    Така ми наредиха от Русия,
    да чакам служба на пусия.
  • 32 Стига

    3 6 Отговор
    Сте се занимавали с тези токсични престъпници,които ви плюят денонощно.Трябва да присъствате по форумите,сайтовете и да обяснявате на хората ходовете си така ще спечелите доверие.Омръзна ни да четем троловете на Възраждане,ИТН,ГЕРБ,които ви заливат с помия.Много ви са слаби връзките с хората,пиарите.Четеъе ли Аламанов колко е точен с анализите си ,Ами такъв човек ви трябва за пиар.Всъщност имате ли такива хора или отдел за пропаганда на добрите ви идеи .Аз искам да ви кажа нещо и няма контакт с вас????Вижте Израждане каква пропагандна машина за лъжи имат.Пъреи по лъжи на изборната кампания.От вас не искаме да лъжете,а да опровергавате лъжите на другите аргументирано,а това е много работа.
  • 33 Сейрджия

    7 1 Отговор
    Скъпи ми "академик" Денков,ще се окаже,че свалените Ви карти на масата са недостатъчни и май ще Ви се наложи да си свалите и част от бельото пред Бориската за да му се харесате,но не се притеснявайте,Вие няма да сте първите,които го правите,няма и да сте последните.Успех и кураж със свалянето нататък.
  • 34 Време

    5 1 Отговор
    е да си свалите и шортите! Ще минавате военна комисия. Който става хваща влака за Украйна. КОЙТО не става, ще му обръщат геврека до следващите избори.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кочо

    3 2 Отговор
    ПП- боклуци- национални предатели
  • 37 Шоп

    4 1 Отговор
    БОКЛУК
  • 38 Рубльов- академик

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гостът":

    Но ти не си точен, или поне недостатъчно грамотен- пише се "хаос", а не "хаус". И такива хорица дават мнения. Наистина, затова сме на този хал. Нискокултурно население, прехласва се по измислени политици със съветски титли, не може да отсее зърното от плявата, заблуден народ.
  • 39 08976

    1 1 Отговор
    Вие нямате думата ,защото не сте оторизирани от народа.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Младите хора ще ни спасят!!!

    1 0 Отговор
    В парламента да има млади и образовани хора като
    тези в ПП. Каквото и да говорят, присъствието на младите, на новото поколение е ценно! "Те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни." - както казва Обама!
  • 42 пенко

    0 0 Отговор
    Е БА Х ВИ ТЕРЦАТА --- ГЕРБ ЕТАТА - ИМАТ 4 ВАЛЕТА !!!!!!!!!!!!
  • 43 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    АБЕ ДЕНКО / КЪДЕ СЕ НАТИСКАШ МЕЖДУ ДВА ГОЛЕМИ У......Я ЩЕ ТЕ РАЗЦЕПЯД ТАМ ....................................................................................................МРЪНКАШ ДА НЕ ТИ КАЗВАМ КАТО КАКЪВ ЧЕ Е СРАМОТА АКО СИ ОТ ТИЯ ..........................................................................................................................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол