Last news in Fakti

6 Май, 2023 06:30 3 542 33

Цветан Цветанов: Ще има правителство с първия мандат, но без ПП и ДБ

  • цветан цветанов-
  • правителство-
  • бойко борисов-
  • мандат

Борисов вкара в капан вторите на изборите, смята лидерът на Републиканци за България

Цветан Цветанов: Ще има правителство с първия мандат, но без ПП и ДБ - 1
Снимка: БГНЕС

Няма никакви съмнения, че правителство ще има с първия мандат, без участието на ПП и ДБ. Бойко Борисов е подвел и вкарал в капан "Продължаваме промяната" и "Демократична България", като е изисквал от тях неща, които след това умело е интерпретирал в публичното пространство, за да изкара себе си жертва, а тях – виновни за провала на преговорите.

Това е позицията на Цветан Цветанов от Републиканци за България в коментар пред ФОКУС по актуалната тема ще има или няма да има редовно правителство, след като двете водещи коалиции не се разбраха.

Всички останали партии в парламента ще намерят някакви цели и приоритети, с които ще подкрепят такова правителство, според Цветанов.

В краткия мандат на един такъв редовен кабинет ще има плавни тематични мнозинства, прогнозира той. Според него, от гласуваната промяна в приетия само преди две седмици правилник, става видно, че в този парламент може да се постигне дори квалифицирано мнозинство:

"176 са народните представители, сумарно, на парламентарните сили, без "Продължаваме промяната - Демократична България", а днес показаха със 157 гласа как се обединяват всички - и "Възраждане", и "Има такъв народ", и ГЕРБ - СДС, и БСП, и ДПС".

Няма да се спази и т.нар. "джентълменско споразумение" и Росен Желязков ще продължи да бъде председател на НС, смята още Цветанов.

На въпрос на TV1 защо лидерът на ГЕРБ изглежда толкова изнервен, Цветанов отговори: "Преди около 2 месеца прокуратурата каза, че ще излязат резултати от проведени разследвания, които са свързани с името на Бойко Борисов, а това, което "Промяната" казват е, че искат да има реформа в съдебната система и да има разследване за главния прокурор. Борисов е в тежка ситуация, защото иска да ухажва и да прелъстява "Промяната" и "Демократична България", но никой не му дава гаранции, че ще има някаква индулгенция".

Запитан как случващото се ще се отрази на местните избори, Цветанов коментира: "Независимо какво ще бъде правителството и каква ще бъде парламентарната подкрепа, местните избори са съвсем друго измерение в електоралните нагласи. Това, което направиха системните партии – и ГЕРБ, и ДПС, и БСП, те успяха да си направят истинска генерална репетиция за местния вот. Убеден съм, че вече са наясно кои са техните потенциални кандидати за кметове на населени места и общини".

Местният вот няма да мине през националните лидери, а през местните авторитети, категоричен е Цветан Цветанов. Той прогнозира също и, че ако след местния вот ПП-ДБ нямат съществен резултат, няма да има мотив за предсрочни парламентарни избори и очакваният краткосрочен кабинет може и да продължи напред.

Цветанов коментира и новите разкрития около взрива до кортежа на главния прокурор, а именно, че семейството му не е било в автомобила, че по колата има незначителни щети, а широко цитираният от прокуратурата израелски експерт е влязъл в страната час и половина преди инцидента.

Цветанов припомни случая "Костинброд", когато прокуратурата твърдеше, че има двойни дъна по автомобили, разнасящи бюлетини: "Дори самият председател на парламента, който е в момента, беше с повдигнато обвинение".

Той даде и друг пример с "кечърите", за които го обвиняваха, че като министър подслушвал бизнесмени и политици: "При положение, че "кечърът", когато се закупува от Великобритания, не се предоставя със софтуер за подслушване, защото това е част от националната сигурност на кралството", коментира бившият вътрешен министър.

"Това са част от сценариите, които за голямо съжаление, прокуратурата правеше през последните години" , каза още Цветанов.

При въпрос дали Борисов и Гешев все още "играят" заедно, Цветанов каза: "Няма как да бъдат отделени".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коалиция Козяци

    40 10 Отговор
    Цв. Цв. трябва от "ПП" да го привлекат към тях- той има богат политически опит и знае всички далавери на Тулупя!

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Цецо гуменката от помощното у-ще

    39 7 Отговор
    защо изобщо го публикуват тоя ... ?
  • 4 Хвърчилото на баба

    40 6 Отговор
    Цеко е много умен и гениален и знае толко много за батето, защо никой не го иска? Има идеии и политики за много нови апартаменти....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чекмеджан ефенди

    12 9 Отговор
    ПП отдавна трябваше да го привлекат. Мноооого отдавна. Сега щеше да смачка ГЕРБ.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Дааа

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Коалиция Козяци":

    Абсолютно съм съгласен. Ако ПП беше го поканила, сега щяха да са първи, далеч пред другите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 правилно

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "Чекмеджан ефенди":

    всички бивши yтайки и отлoмки в ПП
  • 12 Орел

    27 3 Отговор
    Цецо Гуменката - новата Ванга!
  • 13 Баце

    21 2 Отговор
    По колко върви платеното ефирно време, та показвате още този кашмер. Тъщата много богата, ама си хвърля парите на вятъра.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Грую

    12 15 Отговор
    Съвсем нормално е да има правителство и то да е съставено от победителя на изборите. А,какво искат шарлатаните е без значение. И без тях ще съмне.
  • 16 Автото

    14 2 Отговор
    Асансьора ме също се развали.
  • 17 Ехаа

    7 4 Отговор
    Като цъфнат налъмите и вържат сините череши

    Коментиран от #19

  • 18 Красимир Петров

    9 11 Отговор
    Това значи,че ГЕРБ ще се целуват с ДПС и патерицата Израждане ще ги подкрепи.

    Коментиран от #21

  • 19 Ехаа,мехаа

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ехаа":

    Съвсем скоро ще е факт.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 навитак

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Красимир Петров":

    По на хилядарка за Възраждане .
  • 22 Но и без теб, Цецо

    13 1 Отговор
    крадецо...което е най-хубаво
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 СЛОНА

    8 0 Отговор
    ИМА И ВИДОВДАН!!!
  • 25 ЗЛАТНО КОПЧЕ

    11 0 Отговор
    И ЦВЪКИ СЕ ЗАКАЧИ НА АМЕРИКАНСКАТА ХРАНИЛКА.ПРОДАВА КИТАЙСКИ СТОКИ ОТ ОФИСА СИ,
  • 26 Демократ

    15 2 Отговор
    България няма да стане нормална държава,докато народа търпи гаврата с него. Това тъпо милиционерско недоразумение вкарано в политиката заедно с мутрата бб се прави на дървен философ, загрижен за съдбата на държавата и уж враг на мутрата. Хора, не виждате ли, спите ли, пред очите ви се разиграват непрекъснати долнопробни ДС-КГБ сценарии 33 години от безскруполни играчи ,които са планирани още през 1986 ? Целта е властта, парите и контрола върху всички и всичко да е в ръцете на номенклатурата на БКП и безбройните им потомци. Няма досега честни избори, няма как да има с такива управници, но има как всичко да се промени, ако има будно гражданско общество.
  • 27 хихи

    10 1 Отговор
    Онова за неподслушването не беше много вярно....
  • 28 Георги

    8 2 Отговор
    Ти защо не ги предупреди?Дай нещо за да смачкаш злите гепита.
  • 29 Га бъркахте

    8 2 Отговор
    У кацата заедно-много беше хубав Боцко. Сега....
  • 30 Дааа

    6 3 Отговор
    Какви капани блещи тоя, Еднокнижника е фалшив като "постановката с взрива на главния каскет" никой не им вярва. И тоя вярва в капани и бомби... Апартаменчик.
  • 31 Меркуцио

    5 1 Отговор
    Мнозина очакваха Бойко да го нарита яко тоя "евроатлантик", освен дето го изгони от партията и парламента, но той дума не е казал срещу него, просто го остави да се гъне като черveй с маркови маратонки, да злобее по студиата и да говори небивалици! Впрочем Цецо е роден за лидер на ППДБ + още 7 партии и 77 НПО-та! Не ли?
  • 32 Младите хора ще ни спасят!!!

    8 3 Отговор
    В парламента да има млади и образовани хора, каквито са ПП! Каквото и да говорят, присъствието на младите, на новото поколение е ценно! "Те са интелигентни, те са идеалисти, те са иновативни." - както казва Обама!
  • 33 Баьо

    6 2 Отговор
    Изчезни бе гнусар мазен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове