Last news in Fakti

6 Май, 2023 16:06 6 140 54

Д-р Гълъбова: Един Борисов, Десислава Атанасова, Деница Сачева се оказват политици от висша класа - до къде стигнахме?!

  • цветеслава гълъбова-
  • бойко борисов-
  • десислава атанасова-
  • деница сачева-
  • политици-
  • висша класа

"Тези хора вече повече от месец разиграват едно театро. Аз имам дълбокото убеждение, че те са се договорили за нещо. Сега всичко това е едно представление, което обаче ни струва адски скъпо. Но те изобщо не се интересуват от нас", коментира директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски"

Д-р Гълъбова: Един  Борисов, Десислава Атанасова, Деница Сачева се оказват политици от висша класа - до къде стигнахме?! - 1
Снимка: NovaNews

"Тези хора вече повече от месец разиграват едно театро. Аз имам дълбокото убеждение, че те са се договорили за нещо. Сега всичко това е едно представление, което обаче ни струва адски скъпо. Но те изобщо не се интересуват от нас. Те са се разбрали за нещо и сега ни представят това театро - че водили преговори, че кой бил засегнат, кой бил арогантен. За мен най-лошото от цялата тази ситуация, която се развива в последните 2 години, е, че един Бойко Борисов, една Десислава Атанасова, една Деница Сачева се оказват политици от висша класа - до къде стигнахме... А всъщност Борисов ми прилича на един питон, който се увива, увива и в един момент ще задуши жертвата си", коментира д-р Цветеслава Гълъбова в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

"Политиците ни имат доста дефицити. При някои са видими интелектуални - не достигат нивото, за което претендират, че имат. Но имат много сериозни дефицити по отношение на емоционалния и социалния интелект и много сериозни дефицити по отношение на морала", каза още директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Д-р Гълъбова направи анализ на партиите в парламента:
"ГЕРБ имат едно биполярно поведение - от единия в другия полюс, без светла фаза. За това много им помагат техните опоненти, другари. Другите са шизофренно биполярни. Едната половина не знае или не иска да знае какво прави другата или пък точно знаейки какво прави другата, предприема действия, без да мисли, че може да навреди на цялото. Тези две партии представляват водещата в психиатрията, говорим за най-тежките заболявания - това са биполярното афективно разстройство и шизофренната психоза".

Според нея БСП може би са от смесеното шизоафективно разстройство. По думите ѝ членската маса и симпатизантите на БСП нямат вина, а тя трябва да се носи от ръководството.

За "Възраждане" тя посочи, че партията "нараства като един упорит и целеустремен тийнейджър, който не приема никакви съвети за своето поведение". Има си някаква цел, гони си я и кой какво казва отстрани - не ги спира, подчерта д-р Гълъбова. И добави:

"За мен това е проблем. На видимо ниво те показват изключителна недиалогичност, която наричат принципност".

Манията за величие и комплексът за малоценност могат да се разглеждат като двете страни на една и съща монета, посочи специалистът. По думите ѝ много често хората с комплекси демонстрират самочувствие и самоувереност.

Цветеслава Гълъбова коментира и представянето на "Левицата!" на изминалите предсрочни парламентарни избори. Според нея причината, че не са влезли в парламента, е в самата партия. Имаме лични грешки, те са свързани с характеровите особености на всеки от нас и че не успяхме да ги напаснем в хода на кампанията, отчете още тя.
Д-р Гълъбова смята, че самата тя има бъдеще на полето на политиката:

"Искам да направя всичко възможно да променя нещата към по-добро, така че аз и моето поколение да се превърнем в жалони по пътя на нашите деца и внуци - за тях да бъдем пример, който те да следват, а не от който да ги е срам. Искам да се занимавам с това и смятам, че ще бъда полезна и че мога да направя много на това поле. Мога да покажа, че в политиката може да има друг тон, друг речник, друго поведение, че човек може да запази достойнството си и да бъде диалогичен".

Имаме намерение да обединим лявото, но с това ръководство на БСП това е невъзможно, категорична бе тя. По думите ѝ всяка държава има нужда от силно ляво и дясно. "Имаме намерение да станем силната лява формация с или без БСП".

Д-р Гълъбова коментира и случилото се в Сърбия. Според нея инцидентите говорят за много тревожни неща.
"Изключително ме притеснява тази американизация на обществените отношения. За съжаление, ние сме свикнали това да се случва там. Но ето, че това се случи и при нас - при съседите. Изведнъж се случва тази трагедия, която е маркер за много сериозни проблеми в обществото".

Тя постави много тежки въпроси за времената, в които живеем:

"Какво се случва в едно семейство, за да израсне агресивно дете, което било с висок интелект и висок успех. Защо хората не правят разлика между рационален, емоционален, социален интелект? Защо емоционалният и социален интелект у нас спаднаха толкова ниско? Защо заменихме християнските ценности с едни други ценности? Защо се различават, как ги издигнахме в култ? Много тревожни неща стават в т.нар. цивилизован свят. Това е много страшно. На хоризонта май се задава залезът на нашата цивилизация. Вероятно пак ще започнем от нулата".

Според нея няма изгледи да не продължаваме по този начин. Индивидуализмът и потреблението са издигнати в култ и вече не се говори за духовност, отбеляза д-р Гълъбова.

Тя подчерта и все по-силното неприемане на различната гледна точка. Според нея ако си инакомислещ, биваш етикетиран като буркан и захвърлен в мазето:

"Тази тенденция отчетливо започна да набира скорост по време на пандемията. Хората, които си позволяваха лукса да мислят различно от общоналоженото, не дай си Боже пък да действат, не си правиха снимки как си слагат ваксина, всеки такъв опит беше моментално захвърлян с някакъв етикет и обявяван за враг, за човек, който иска да убие другите, защото не мисли и е егоист. Когато започна войната, същото се случи и с позицията по войната. На всички инакомислещи им се казваше, че са путинисти".

Ако тези фактори, които са довели до едно или друго социално явление, не бъдат изследвани и не се работи по тяхното отстраняване, шансовете това явление да се развива и мултиплицира, а дори да бъде оценено положително, нарастват неимоверно, предупреди още д-р Цветеслава Гълъбова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психар

    27 48 Отговор
    Тази е лакарка по санитарна медицина?

    Коментиран от #43

  • 2 Доктор Гълъбова

    69 5 Отговор
    Не са луди тези в парламента че ядат баницата а тия дето им позволяват.
  • 3 Сталин

    34 26 Отговор
    Ние народа знаем как да направим България велика отново ,ще ви окачим всички нищожества на лампите около парламента, Тулупа, Киртака, Асан,Ристю,онова Моше Лорела,дпс-ага и някоя друга женска от парламента като Деса дуловската и Фидосова и Катрин Захрави .Ще назначим Курнелия за главен палач ,тя ще бъде повече от радостна да слага въжето на тези нищожества и рита столчето ,като всичко това ще се предава на живо по всички световни медии и канали ,като една минута ще струва 1000 лева ,дори и клошарите ще теглят бързи кредити да гледат най великото шоу в цялата история на България и така ще съберем стотици милиарди и ще заживеем щастливо.

    Коментиран от #44

  • 4 САНДОКАН

    54 17 Отговор
    Хубаво е че все повече хора разбират на къде ни водят тези еднокнижници,които в повечето случай нито ходят нито пълзят а се ТЪРКАЛЯТ
  • 5 Сашо

    29 35 Отговор
    Повечето психиатри са като пациентите си.

    Коментиран от #7

  • 6 ЩЕРИОН

    36 9 Отговор
    тримата мускетари- селтака,духлата и свинята
  • 7 МЪДЕВ

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сашо":

    муч00000 муч00000
  • 8 вижда се

    50 11 Отговор
    Те са оказаха висшата класа за ограбване , кражби и манипулации!!И вместо да лежат осъдени за по 20 год. в затвора ,пак ще грабят и трепят народа !! Много бързо забравиха Горан от Варна за какво се самозапали и умря , и още десетки като него !! !!
  • 9 Докторе

    38 8 Отговор
    Материалъ е лош затова и политиците са келемета
  • 10 Кукумицина на Рундю масончето

    21 39 Отговор
    Сйрий се, ма въртиопашке! Видяхме ви "промяната" с козякшарлатаните
  • 11 Докторе

    39 11 Отговор
    Прост народ слаба държава и крадливи политици затова си имаме Винету
  • 12 Нашийник

    32 12 Отговор
    Престъпникът не е питон, а свиня, до която, ако се доближиш, ще бъдеш изцапан с кал. И страхливец, също като свиня.
  • 13 Госあ

    18 15 Отговор
    Точно па курнела треа първа да висне ! Тая селска измамница. Не че оправдавам изредените.
  • 14 УРА,, УРА

    29 18 Отговор
    Този игран цирк от ГЕРБ трябва да е обеца на ухото на ППДБ повече изобщо да не разговарят с тях и да бъдат безкомпромисни.
  • 15 АННА МИЛА

    36 15 Отговор
    Сачева и Атанасова са Пионки на Борисов а Борисов е Манипулатор и Психопат
  • 16 Конспиратор

    11 17 Отговор
    ✔️А всъщност Борисов ми прилича на един питон, който се увива, увива и в един момент ще задуши жертвата си", коментира д-р Цветеслава Гълъбов✔️
    Остава да повярвам и на това обвинение в "човекоядство", но за сега е повторено само 99 пъти. Още веднъж казано от някого и ще станат 100пъти за вълшебното превръщане на измислицата в "безспорна истина", за която толкова пъти едни хора съобщават.😉
    Заобикалящите го ласкатели сами се саморазобличават с популизма си и затова губят популярността си (т.е. са били "задушени")
  • 17 ГЕРБ №1

    16 24 Отговор
    Деница Сачева – Премиер!!

    Коментиран от #25

  • 18 Българка

    29 16 Отговор
    "ГЕРБ имат едно биполярно поведение - от единия в другия полюс, без светла фаза. "
    Истината е, че ГЕРБ искат да опоскат очакваните милиарди по ПВУ и то без да носят отговорност. Чекмеджетата им са в очаквание на пачките.........Важно е те да си напълнят сметките и мебелите с пари, а други да носят уж "споделената отговорност"

    Коментиран от #22

  • 19 Аз съм Боко Джентълмена

    17 7 Отговор
    И джентълменски прецаках ПП с 200. (сложих си председатели и на парламента, и на правната комисия)
  • 20 рой

    21 13 Отговор
    тази дама ми бе симпатична а и анализите и бяха достоверни до около преди 4-5 години , после явно и тя прибягна до разкрасителни процедури които според мен не и бяха необходими и след тях някак си по важно за нея бе да ги показва на публиката - процедурите
  • 21 Име

    12 8 Отговор
    Ами то се краде с мярка - поне да ни бяха оставили и на нас нещичко.

    Нямам против вилата в Барселона, ама - както и да е.

    Да си оставиш държавата - в пълна разруха и - гето - че Тодор Живков поне храна ни даваше.

    Доволни сме от управлението на ГЕРБ - то се крадне и - се гледа с едно око - дали стопаните - тоест народа е доволен от кражбата - ако е в минимални количества е приемливо.

    Шантава история, нищо работа не става.
  • 22 Предлагам

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    също толкова "сериозно", да съберем средства и да им подарим сейф, че си нямат средства да си го купят и да престанат да ползват чекмеджета. :)
  • 23 Макс

    26 12 Отговор
    Манипулативна статия. Преди всичко трябваше да кажете, че д-р Гълъбова се изказва в качеството си на политик от Левицата. Много често явление е психиатри и психолози да страдат от болестите , които лекуват .

    Коментиран от #54

  • 24 Уточнение

    27 11 Отговор
    Другарката Сачева е завършила полувисшия колеж по туризъм в Албена, който има по 30 души студенти на година. Стожер на науката! По съвместителство ползват и някои курсове от подобнен колеж в маастихт. Та питам се какъв титан н анаукаат е другарката Сачева, че даже беше зам. министър на образованието и науката? Да не забравяме, че "сач" е глинена плочка, на която се готви. Тя го докарва на форма и съдържание.

    Коментиран от #26, #48

  • 25 БОЯН БИБИКА ГРАД ЛОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГЕРБ №1":

    амене от ЛОМ Мечтай Си Безплатно е
  • 26 АННА МИЛА

    20 12 Отговор

    До коментар #24 от "Уточнение":

    Сачева и Атанасова Преди 1989 ГодинаБяха Членове на Бкп

    Коментиран от #28, #36

  • 27 мислещ

    17 14 Отговор
    Леле, руските тролове са налазили здраво!
    Цикат есенция, България е в НАТО и на никой не му дреме за ватенките.
    И всички дето толкова милеят за Раша - как така пък един не се похвали: "аз отидох в Сибир, изкарвам долари и евро и пращам у дома!".
    Всичките с промити мозъци обясняват колко е велика Раша, а се бутат да берат ягоди в Англия.
    То бива хора без грам достойнство, бива ... Но такива като феновете на Путлер стават само за изтривалки!
  • 28 Прекалено са млади

    15 3 Отговор

    До коментар #26 от "АННА МИЛА":

    за да са били членово на компартията. Иначе имат манталитета на комсомолски секретарки.
  • 29 Архангел

    16 22 Отговор
    Голямо БРАВО за тази жена.
  • 30 Само потвърждавам

    7 6 Отговор
    " В царството на слепите , едноокият е цар"
    Колко точно и актуално за действителността в бг ....
  • 31 Aлфа Bълкът

    28 14 Отговор
    Тая пие ли си хапчетата, че беше яко мръднала преди в ефир?
  • 32 д-р.Гигълс

    6 5 Отговор
    колежката на симпозиум
  • 33 Борисов, махай се, не те искаме!

    18 10 Отговор
    А на мен Бойко Борисов ми прилича на пишман политик Номер 1 по Празни обещания!
  • 34 Цитат

    14 5 Отговор
    "Ако Борисов беше жена, щеше да е блондитка".
  • 35 Молитва!

    18 13 Отговор
    Бог да пази България от Боко Шкафа!

    Коментиран от #47

  • 36 Валка

    18 8 Отговор

    До коментар #26 от "АННА МИЛА":

    Деница Сачева е родена в 1973 г. През 1989 г.е била на 16 години . Няма как да е била член на БКП , а Деси Атанасова е по-млада от нея . Преди да пишеш нещо първо провери дали не грешиш .

    Коментиран от #41

  • 37 Светлина

    17 10 Отговор
    Тази женица съвсем си повярва. Да си гледа Карлуково, без ирония. Но от политика и държавност нищо не разбира.
  • 38 Минева

    6 1 Отговор
    За тая професията й няма значение
  • 39 пътник

    11 6 Отговор
    Щом е от " Левицата",ясна ми е.Говори за шизофренизъм , а нищичко не каза за реваншизъм....
  • 40 Пропусна

    7 2 Отговор
    Твоите приятели отИТН.Те с какво разстройство са триполяено,параноично.И ти много агресия нагнетяваш в манипулативните си изяви.И тя щяла да възпитава?Тя няма възпитание и поносимост на мислещите различно от нея и не осъзнава,че с подигравките си и диагнозите не е по различна от нищожествата Борисов,Сачева и Деса.Ммого има да догонващ възпитаните хора с авторитет.
  • 41 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Валка":

    До коментар 26 от "АННА МИЛА":

    Деница Сачева е родена в 1973 г. През 1989 г.е била на 16 години . Няма как да е била член на БКП , а Деси Атанасова е по-млада от нея . Преди да пишеш нещо първо провери дали не грешиш .
    17:20 06.05.2023================================================================================= Зашо е нужно да провери.Важното е да напише някаква глупост ,пък все ще се намери някой да приеме писанията и за чиста монета.
  • 42 Реалист

    11 1 Отговор
    Д-р Гълъбова да всичко което става по край нас в съседите може да се случи и при нас .НО виновна е Америказацията ли ? Не може да обвиняваме за идиощините които стават по света че САЩ са виновни .Защо пропускате варварството което направи Русия под ръководството на Путин за който Вие като специалист в психиатрията можете най добре да му направите оценка на поведението му. Без да съм специалист това е шизофретично . Избити и ранени над 200000 човека от двете воюващи страни и безброй психически увредени техни роднини и сънародници .За това човешко страдание някой замисля ли се ? Какво е бъдещето на тези братски народа ? Помислете и за това комунизма няма да се върне колкото и да му се иска на някой
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мечтай си!

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Има протест, идват 100 човека от общо 6 милиона! Раята е преклонила глава и само за себе си мисли. Станахме западни егоисти
  • 45 Евала на жената

    3 5 Отговор
    Много точно назовава някои от най-големите проблеми пред обществото
  • 46 6543

    3 1 Отговор
    Другарко Гълъбова а дали ще можеш да удушиш ,този питон!?
  • 47 По скоро

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Молитва!":

    Бог да пази България от 80 процентови ,като теб.
  • 48 И аз се

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Уточнение":

    Питам как Кирчо Ментата е бил министър председател, като е завършил тримесечен ПУЦ към Харвард. Но това е положението.
  • 49 Интересно

    8 0 Отговор
    Интересно, другарката Гълъбова защо пропусна да коментира манията за величие, която тресе президента РР.
  • 50 Тази

    6 0 Отговор
    Винаги говори като човек,който е най-малко на три ракии.Иска да е оригинална,а показва само злъч и неудовлетвореност.Типичмо за посредствените души.
  • 51 Гост

    2 0 Отговор
    „За мен най-лошото от цялата тази ситуация, която се развива в последните 2 години, е, че един Бойко Борисов,.....”

    Д-р Гълъбова би трябвало да обясни професионално как се нарича тежкото състояние на примитива. Става дума за доказаната от двама канадски психолози т.н. ТЪМНА ТРИАДА – нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия. Заедно те създават модел на човек, опасен за обществото. Този е партиен секретар. Тези три черти партийният секретар демонстрира непрекъснато! Обявява се за „най- подготвеният”, непрекъснато тарикатее езтино и очевидно не осъзнава психическото си състояние. Д-р Гълъбова не би трябвало да премълчава такава опасност за обществото, тя е професионалист.
  • 52 Бай араб

    1 0 Отговор
    Ти доктор от каква класа си , толкова години не си излекувала нито един пациент?????? Кой те потбутва в политиката ?????
  • 53 Эръпшън

    1 0 Отговор
    А ти,госпожо Гълъбова,ти защо се занимаваш с политика?Имаш образование,професия.Какво търсиш?Без да съм психиатър ще ти кажа:известност и пари.Да си чешеш егото под светлината на прожекторите,да определяш съдбите на народа,парите им,образование и т.н.А и прозира червената петолъчка на челото ти.Влезе да учиш медицина с предимство,нали?Стипендии,привилегии добро място.Що не отиде в лудницата в Каспичан или Търговище?А?Отгледаха те и сега им се отплащаш.Службите имам предвид.
  • 54 Нед Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Макс":

    Ама те не лекуват,те с различни опиати потискат болестта.Проба-грешка.Че кой луд е излекуван и е станал нормален?И да има подобрение не е ясно кога болестта ще избухне и ще стигне до фатален край.Но сте прав:в много случаи лекарите наподобяват пациентите си.Но винаги са били обект на службите.Досещате се защо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол