Last news in Fakti

9 Май, 2023 06:05 1 641 11

Владимир Тодоров: Никой не е станал по-щастлив или по-богат, ако се прибере 15 мин по-рано

  • владимир тодоров-
  • пострадали-
  • катастрофи

Автошколи крадат от часовете по кормуване, заяви председателят на Асоциацията на пострадали при катастрофи

Владимир Тодоров: Никой не е станал по-щастлив или по-богат, ако се прибере 15 мин по-рано - 1
Снимка: Евронюз България

Попаднем ли в задръстване съветвам в никакъв случай да не се предприема изпреварване в насрещното, защото това са много опасни ситуации и няма да стигнем по-бързо, изпреварвайки няколко коли.

Това каза пред Euronews Bulgaria председателят на Асоциацията на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

Никой не е станал по-щастлив или по-богат, ако се прибере 15 мин по-рано по родните си места. Съветът ми е да не се опитваме да компенсираме забавянето от задръстванията.

Трябва да се направи оценка на подготовката на младите водачи. Системата на обучение не е достатъчно добра и произвежда неподготвени млади водачи. В автошколите съществува изключително сериозен сив сектор. Повече от половината не подготвят младите водачи по изискванията и нормативите. Младите водачи трябва да имат 31 часа кормуване, но за съжаление, част от автошколите крадат от тези часове, не ги обучават в тъмната част на денонощието, по магистрали, в интензивен трафик. Крайният резултат е, че имаме младежи, които вземат книжки, но не са научени.

Дали са обучени както трябва няма как да бъде контролирано, а това е така, защото сивият сектор се противопоставя на всички нововъведения, който иска да въведе „Автомобилна администрация“.

Не случайно в различните държави младите шофьори имат различен статут - да управляват коли с по-малка мощност, да са с придружител за определен период от време - в различните държави това е различно. У нас обаче вече втора година няма редовен парламент, който да приеме тези промени. На мнение съм, че в първите 6 месеца трябва да има придружител на младите шофьори.

В България дали ще е разрешено да се кара със 140 или 130 км/ч по магистралите в общи линии няма да се спазва, защото нямаме изградена система за видеоконтрол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма начин

    17 0 Отговор
    Младите са възпитани по системата"Тати има пари,бедняците да го д........т! Къде си тръгнал бе с кола на 25 години пред колата дето ми купи тате за 250 бона, ей сега ще ти покажа, както съм се напушил, щете изпуша"! Стоите си у дома, и винаги когато излизате мислете че сте най-издирвания човек в света! Бъдете постоянно нащрек и мислете откъде ще ви атакуват, и къде е мястото където сте най-неудобен за убиване! И ще живеете малко по дълго!
  • 2 Да, да

    9 0 Отговор
    Така е, но друго си е да се буташ и да си тарикат. Балъците нека си чакат в колоната.
  • 3 Д. Иванков

    2 8 Отговор
    Ми кат сте загубени, кесите си по саламите. Аверите ММА-йци досега на никой не цепат басма. Верно, брониран джип, щот събират от комара дългове, ма кво да ви прая, кат сте скъсаняци. И се немате с Баце.
  • 4 Петър

    10 0 Отговор
    Преди години, на мой въпрос, защо човек трябва да кара като гламав към по магистралата към морето, просто ще пристигнеш 20 минути по рано, един човек ми отговори, че за тези 20 минути вече е щял да се чекира в хотела и е щял да си пие коктейла на плажа, а аз съм щял още да пътувам. Какво да кажеш на такъв човек?
  • 5 Да си кажем истината

    6 0 Отговор
    Истината е,че тези тежки катастрофи стават само при превишена скорост няколко пъти над разрешената.Българските шофьори нямат никаква култура за безопасно движение по пътищата.Болшинството въобще не се съобразяват със ЗДвП.
    Решението е:Повдигнати всички пешеходни пътеки и повдигнати всички кръстовища без изключение имат ли или нямат светофарна уредба!
    Запомнете го един път и завинаги г-да депутати!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 И още нещо!

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да си кажем истината":

    Производителите на коли задължително да слагат четец за знаци и ограничител на скоростта.Да видим тогава как ще карат в града със скорост над 50!За мен това е решението!

    Коментиран от #7

  • 7 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "И още нещо!":

    Даже трябва да се сложат ограничители на скоростта на автомобилите, до 130 км. ч.,камионите и автобусите как имат такива ограничителни?
  • 8 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да си кажем истината":

    Въобще управляваш ли автомобил? Стига с тези малоумщини, навсякъде гърбици а народа пресича къде му е кеф без да се огледа. все превишена скорост, а скоростта не убива, убиват неправилните маневри и неспазване на закона. А защо никой не спазва? Защото никой не контролира! Или контролира колко да напише куп актове. На магистрала и 70 да сложиш ограничения това няма да помогне, просто ще има много написани актове. Ако обаче се контролира и извеждат рисковите шофьори както е по света ще намалеят катастрофите. Преди да направи някой някоя простотия ще си помисли че може да бъде санкциониран! Така ще отпадне и това с купените книжки, не можеш ли да караш и заради нарушения ти я прибират.

    Коментиран от #9

  • 9 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Теб май те притеснява, да не би верно да се приложи строг контрол върху скоростта с която се движат МПСтата?
  • 10 Сашо

    4 0 Отговор
    На калпавия , все някой друг му е виновен. Трябва да има КОНТРОЛ , така че спазването на Правилника и Закона за Движение по Пътищата, както и административните санкции , да са НЕИЗБЕЖНИ.
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Автопарка ви е сравнително нов.Пътищата са малко по гладки от преди....но....Движението е много натоварено и интензивно и това,което ме плаши ....голяма част не се съобразяват с това движение и карат,като да са сами на пътя!Дано оцелеем и тази година сред вас ,бг!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове